Ubuntu ati grafika

poruka: 3
|
čitano: 2.432
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ubuntu ati grafika
pitanje

Bio sam malo glup pa sam zabrljao nesto sto se grafike tice...

Instalirao sam Xubuntu na moj stariji laptop koji ima ati graficku...

I isprva je sve radilo (super sam zadovoljan linuxom), ali ne na max rezoluciji, pa sam instalirao EnvyNG (post o tome sam nasao na ovome forumu). Taj program kao sam pronade graficku i instalira drivere.

Nakon instalacije ga pokrenem, odaberem 'automatic instalation' (ili tak nesto) i on sve odradi. Ja lijepo restartam, vidim rezolucija se povecala, sad je super, na onom izborniku rezolucija ih ima puno vise...

Onda sam otisao otvoriti Hardware drivers. I vidim pokraj graficke pise 'In Use' ali nema kvacice na enabled. I tak stisnem ja kvacicu, opet se nesto pocne instalirati i to ukloni par fajlova i opet me pita da restartam, ali onda poceli problemi:

Digne se sistem i kaze mi kao: 'Ubuntu run in low graphics mode'. Kad kliknem Continue nastavi se dizati i rezolucija je opet super, ali u Settings Manageru pod Display ima samo Default rezolucija. Opet kliknem na EnvyNG da mi ponovno instalira i instalirao on, ali mi je rezolucija 640x480 i ima ostalih (manjih). Nakon toga opet klinem kvacicu na Enabled (pod ono nesto drivers) i onda mi opet govori 'Ubuntu run in low graphics mode' i nakon Continue je opet s rezolucijom sve ok, ali ne kuzim zasto to javlja.

Kako da to sve maknem i da mi opet bude onako kako je bilo kad sam samo instalirao uz pomoc EnvyNG-a, s puno ponudenih rezolucija, bez ove greske na pocetku i da mi je rezolucija kakva treba biti ?

Hvala na odgovorima i na citanju ovog ogromnog teksta

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu ati grafika

To sa kvačicom na hardware drivers je bug, koji je koliko sam uspio shvatit u međuvremenu ispravljen. Problem je što ti je taj hardware drivers, program koji se jednom zvao Restricted drivers, isto što i Envy. Dakle koristi samo jednog. Ako si stavio drivere Envyem, zanemari što je kvačica isključena. Dobro nije isto, on je puno više, al nećemo o tome.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu ati grafika
autorov komentar

Ok, puno hvala.

Ali kako sad to sve vratiti natrag kako je bilo, pa da instaliram samo pomocu jednog ?

Kako mogu to sve ukloniti sto su mi nakotili gore ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice