Stigao Ubuntu 10.10 Beta!

poruka: 39
|
čitano: 4.031
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Stigao Ubuntu 10.10 Beta!
Pokusavao sam preci na Linux al neuspjesno. Sve uredno instaliram al wireleses nikako. Da je bar jednostavno kao i u Windows-a.
15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
Pokusavao sam preci na Linux al neuspjesno. Sve uredno instaliram al wireleses nikako. Da je bar jednostavno kao i u Windows-a.

Meni je to bila jedna od najlakših stvari. Iznenadio sam se. Imaš gore desno ikonu za wireless, klikneš na nju, odabereš mrežu i spojiš se.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
15 godina
Je, al nemas sta odabrati. Treba instalirati mreznu kartu, kako je instalirati? Citao sam po forumima valjda treba neku komandu upisati da bi se upalila mrezna kartica. Al nista od toga, sve sam probao.
15 godina
neaktivan

Ja imam windows 7 pa me zanima jel bi mogo dualboot?

Sry:Na offtopicu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
Je, al nemas sta odabrati. Treba instalirati mreznu kartu, kako je instalirati? Citao sam po forumima valjda treba neku komandu upisati da bi se upalila mrezna kartica. Al nista od toga, sve sam probao.

Ja nisam morao ni drivere instalirati... (Odnosno, automatski su se instalirali) Koju wireless karticu imaš?

Skizzy kaže...

Naravno. Samo instaliraš Ubuntu i grub sve napravi. KLIK

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 11:40 (nidjo123).
15 godina
neaktivan

Evo čini mi se da se može skinuti, maloprije je updatean server. KLIK  ISO nema oznaku RC (release candidate) u sebi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skizzy kaže...

Naravno. Samo instaliraš Ubuntu i grub sve napravi. KLIK

Paaa, to evo i nije baš tako.

Naime u novoj verziji "prolaznog" ubuntua, promijenjen je Ubiquity Installer, to je ja mislim jedna od najvećih promjena u odnosu na 10.04LTS (koji, btw koristim i dok ovo pišem).

Sve je naoko super, ali nedostaje jedna mala "sitnica" a to je instalacija linuxa na najveće prazno mjesto.

Sada se može birati samo između :

1 - briši sve , ostavi samo linux

2 - ultraturbozapetljanosamozaprofiće instalacija

3 - ne pitaj me ništa, ulupaj Ubuntu gdje bilo, samo nek ostane i Windjoz na kompu

Ova posljednja opcija nudi, doduše i jedan slider s kojim se lijevodesno može povećati/samanjiti udio oba OS-a, što i nije baš idealno izvedeno (iskreno se nadam da je bug, inače ako su tako mislili izvesti relociranje podataka, onda JOJ!)

Tako da sada, ako imate Win na kompu i hoćete instalirati 10.10 negdje na prazno mjesto po želji - ne može.

Pokušao sam i sa opcijom 2 jer se kao kužim, ali nije moguće ništa raditi na praznome mjestu, već se mora napraviti particija (parted), ali ne dozvoljava mountati novonastalu particiju po želji nego tu ima barem još pol sata posla - naravno bez efekta. Jer se mora napraviti swap. Za koji opet treba dodatnog posla.

His eyes were eggs of unstable crystal, vibrating with a frequency whose name was rain and the sound of trains, suddenly sprouting a humming forest of hair-fine glass spines
15 godina
neaktivan

Neznam šta si ti radio, ali ja sam ga instalirao s lakoćom u roku 10-15 minuta sve kako sam zamislio... A može ga se instalirat i preko Wubi-a kao program u Windowsima i kada ga hoćeš obrisat, to napraviš preko Add/Remove Programs. Pa jednostavnost je jedna od glavnih značajki Ubuntua.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 12:39 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

gle, driveri pojedinih kompanija su u većini slučajeva zatvoreni. zatvoreni moduli u linuxu po defaultu su ilegalni, tako da ih ne možeš uvrstiti u kernel. ljudi zatim reverzibilnim inžinjeringom pokušavaju napraviti sličan driver.  no, u međuvremenu je broadcom otvorio drivere. tako da ova tvoja zadnja rečenica mora biti Da bar proizvođači daju specifikacije svojih chipova i da bar naprave open driver koje se može uvrstiti u kernel ili da bar izdaju dokumentaciju istih

@c0unt.0

neznanje može izazvati frustraciju. instalacija ne može biti jednostavnija. ovo tvoje pod 2) za ultra-profiće je tako jednostavno da ne može biti jednostavnije. dao sam si truda da preko virtualboxa pokrenem instalaciju i poslikam korake instalacije. uglavnom, klikneš na add i dodaš veličinu particije, vrstu FS-a i gdje ćeš maountat. instalacija treba ići u root tj / a neka druga particija tipa home može i ne mora ići na /home ili ako imaš win particiju nju na primjer staviš na /windows (da, sam napišeš ime foldera gdje će biti mountana i pri instalaciji ubuntu će kreirati taj folder)

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice