Stigao Ubuntu 10.10 Beta!

poruka: 39
|
čitano: 4.044
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo i stigla je i prva testna verzija Ubuntu 10.10!!!

Pa me zanima vaše mišljenje u vezi ove bete!!!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
RE: Stigao Ubuntu 10.10 Beta!

Zar vec?

Toliko sam zadovoljan Lucidom da uopce nisam razmisljao o Mavericku.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina

Jeli tko probao?

Šta je novo?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Jeli tko probao?

Šta je novo?

Sto se tice kozmetike punnooo, imas na OMG Ubuntu stalno vijesti o dodacima i promjenama... Ja licno ostajem na 10.04 dugoooo

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
17 godina

Pojavio se i Ubuntu 10.10 Release Candidate. Možete ga preuzeti na ovoj adresi:

http://releases.ubuntu.com/maverick/

Konačna verzija bi trebala izaći 10.10.2010.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam osjećaj kao da je jučer izašao Lucid Lynx. Samo jedno pitanje, koliko se sjećam, može li se napraviti upgrade sa 10.04 na 10.10 direktno?

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
nidjo123 kaže...

Imam osjećaj kao da je jučer izašao Lucid Lynx. Samo jedno pitanje, koliko se sjećam, može li se napraviti upgrade sa 10.04 na 10.10 direktno?

Da moze....Dok izađe u update menageru ce ti pr vrhu pisati New version of ubuntu is available... I onda stisneš UPGRADE

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina
bobica257 kaže...
nidjo123 kaže...

Da moze....Dok izađe u update menageru ce ti pr vrhu pisati New version of ubuntu is available... I onda stisneš UPGRADE

Da kao i uvijek sa ubuntu... uostalom dosta toga izbaci i google

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 19:35 (brixy).
17 godina

Osim par kozmetičkih promjena stvarno ne vidim razlog ( barem za sebe) za prelazak na novu verziju ili upgrade kada mi lucid radi savršeno.

Hočemo više Linux tema u BUG-u i Mreži :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Još 8 dana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MacChristian kaže...

Osim par kozmetičkih promjena stvarno ne vidim razlog ( barem za sebe) za prelazak na novu verziju ili upgrade kada mi lucid radi savršeno.

10.04 je LTS,a 10.10 ce biti jedna od verzija kraceg zivotnog vijeka...

17 godina

Upravo zato što je 10.04 LTS kažem da iz moje perspektive nije potreban 10.10 za desktop. Jednostavno su trebali preskočiti ovo izdanje.  Na kraju nisu dodali ništa novo osim par kozmetičkih promjena poput sound appleta i sl, dok su novitete poput btrfs-a i gnome 3 i ostalih, ostavili za 11.04 izdanje, jer btrfs i gnome 3 jednostavno nisu bili dovoljno stabilni da bi ih se uključilo u novi ubuntu.

Stvar je u tome da je desktop izdanje "moralo" izaći, i mislim da se tu ipak radi o borbi za prevlast na netbook računala  što je i donekle logično s obzirom da su se posvetili više netbook izdanju koje sada sa novim Unity sučeljem i ostalim novitetima izgleda mrak. 

17 godina
neaktivan

Bit ce interesantno vidjeti sto ce Canonical uciniti sa nvidia stable driverima, s obzirom da sâmi driveri imaju konfikte s xorg-xserver 1.9 te se to ocituje u sporom antialias font renderingu mnogih nvidijinih grafickih cipova. Beta rijesava te probleme ali ne sjecam se kada je Canonical (ako ikada) ukljucivao beta drivere u release.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 13:36 (brentaal).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, može mala pomoc nakon upgradea sa 10.04 na 10.10 instalacija je prošla ok ali nakon zadnjeg restrata umjesto da se podigne Ubuntu comp otvori komand liniju te nakon traženja user i pass traži neku naredbu za podizanje sustava...koju ??? Unaprijed hvala Namigiva

PS Sad mi je ža šta san ga prerano nadograđiva jer je 10.04 radilo bez problema Mršti se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

10.10 donosi novi fini font. :)

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
izishack kaže...

Pozdrav, može mala pomoc nakon upgradea sa 10.04 na 10.10 instalacija je prošla ok ali nakon zadnjeg restrata umjesto da se podigne Ubuntu comp otvori komand liniju te nakon traženja user i pass traži neku naredbu za podizanje sustava...koju ??? Unaprijed hvala Namigiva

PS Sad mi je ža šta san ga prerano nadograđiva jer je 10.04 radilo bez problema Mršti se

pa jel ti javlja kakav error ili nesto prije toga?

vjerojatno ti je xorg-sever pobrkan

probaj sa:

startx

nakon sto upises ime i password

14 godina
neaktivan
The Acacia Strain kaže...
izishack kaže...

pa jel ti javlja kakav error ili nesto prije toga?

vjerojatno ti je xorg-sever pobrkan

probaj sa:

startx

nakon sto upises ime i password

Ne javlja nikakvu grešku provacu sa startx...tnx

14 godina
neaktivan

U pravu si javlja sad Fatal Server Eror No Screens Found i kao nešto da provjerim xorg fajlove...ima li nade prije formata Mršti se

15 godina
neaktivan

Skinuo sam i narezo na DVD Ubunut 10.10rc alternate i386 iso. Međutim, prvi put nisam mogo da instaliram kernel. Stalno me je upozoravalo da postoji neka greška. Datoteku sam preuzeo sa torenta a narezo sa CDBurenerXP (kako to i inače radim) i nije mi ukazivao da postoji neka greška.

Drugi put kad sam pokušo da instaliram proces particionisanja ( proces pronalaženja postojećih particija) trajao je dugo i nakon 15 minuta sam prekinuo. Šta može biti uzrok pomenutog problema?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovaj problem sa particijama sam i ja imao, ali na server editionu, problem je bio što sam odabrao hrvatski jezik, a on nije radio. Samo sam prebacio na engleski i sve je bilo ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pribon kaže...

Skinuo sam i narezo na DVD Ubunut 10.10rc alternate i386 iso. Međutim, prvi put nisam mogo da instaliram kernel. Stalno me je upozoravalo da postoji neka greška. Datoteku sam preuzeo sa torenta a narezo sa CDBurenerXP (kako to i inače radim) i nije mi ukazivao da postoji neka greška.

Drugi put kad sam pokušo da instaliram proces particionisanja ( proces pronalaženja postojećih particija) trajao je dugo i nakon 15 minuta sam prekinuo. Šta može biti uzrok pomenutog problema?

obrati pažnju na ono RC-release candidate,dakle,nije sve finiširano a pogotovo ispolirano,treba još puno optimizacija...malo strpljenja do konačne verzije...Namigiva

15 godina
neaktivan

Još 4 dana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne vidim potrebu za instalacijom verzije 10.10 kad izađe, zadovoljan sam i 10.04. Vidim neki skidaju Ubuntu i preko torrenta, jel nije lakše otići na službenu stranicu i tamo skinuti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Ne vidim potrebu za instalacijom verzije 10.10 kad izađe, zadovoljan sam i 10.04. Vidim neki skidaju Ubuntu i preko torrenta, jel nije lakše otići na službenu stranicu i tamo skinuti.

Nije jer ovako se rasterećuju njihovi serveri. Puno im pomaže.

17 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Ne vidim svrhu običnog downloada pored torrenta. Zašto bi itko na ovom svijetu koristio HTTP/FTP download, ako može torrent?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Ovaj problem sa particijama sam i ja imao, ali na server editionu, problem je bio što sam odabrao hrvatski jezik, a on nije radio. Samo sam prebacio na engleski i sve je bilo ok.

I ja sam koristio hrvatski jezik. Vjerovatno je u pitanju isti problem. Primjetio sam da ima dosta novina u odnosu na Ubuntu 10.04 - mislim na samu instalaciju.Ja sada trenutno koristim Ubuntu 10.04.1 desktop i386 iso i veoma sam zadovoljan. Pomenuti problemi su najverovatnije rezultat nedotjeranosti 10.10 beta verzije.

17 godina
naxeem kaže...

10.10 donosi novi fini font. :)

Meni se uopće nesviđa taj novi Ubuntu font te i dalje ostajem kod Sans fonta. Ali za sve one koji žele taj font u Lucidu 10.04 ili Karmicu 9.10 trebaju jednostavno otvoriti Terminal i utipkati sljedeće :  

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/ubuntu-font-family 

sudo apt-get update

sudo apt-get install ttf-ubuntu-font-family

Izvor : WebUpd8

15 godina
neaktivan
BLOGERX4 kaže...
xxxxx kaže...

Jeli tko probao?

Šta je novo?

Sto se tice kozmetike punnooo, imas na OMG Ubuntu stalno vijesti o dodacima i promjenama... Ja licno ostajem na 10.04 dugoooo

i ja ostajem na ubuntu 10.04 i win 7 dual boot

16 godina
neaktivan

LTS je ipak LTS, a sto se tice verzija od 10.10 do 11.10, pa to su ipak samo prelazne verzije za 12.04(po nekom mom misljenju)Namigiva

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Još jaaako malo Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: