...sudo apt-get update pa sudo apt-get upgrade...
Inače, bolje ti je sudo apt-get dist-upgrade za "normalnog" usera.
meni se sigurnije čini upgrade. znam da će sve raditi. nije problem instalirati neku novu biblioteku, ako je potrebno.
...sudo apt-get update pa sudo apt-get upgrade...
Inače, bolje ti je sudo apt-get dist-upgrade za "normalnog" usera.
meni se sigurnije čini upgrade. znam da će sve raditi. nije problem instalirati neku novu biblioteku, ako je potrebno.
Koju distribuciju staviti na sljedeću konfiguracijau: Athlon 3200+ (2GHz) i 1,5 GB RAM DDR, GPU Radeon X1650Pro; Ubunut, Xubuntu, Mint??
Prvo izvadi tu radeonku, a onda stavljaj šta god hoćeš ;)
*Znate li da shift+prtsc da priliku uzimanja screenshota odabiranjem mišem površine slike, nešto kao snapper u windowsima.
**Jeste li znali da kada nemate internet vezu na Chromeu trebate stisnuti strelicu tipkovnice i možete igrati igru preskakanja kaktusa s malim dinosaurom :)
Zašto izvaditi baš tu grafičku...
Ako može neka ideja?Zorin OS/ubuntu/,instalirao Skype probao se logirati,poruka;-Skype cant connect.
Napravio novi account,opet isto.Instaliran je Skype 4.2 for Linux.
Pretpostavljam da me zeza nešto u Zorin postavkama jer na istom kompu sa Win8.1 oba accounta šljakaju a i internet na Zorinu radi ok.
Hvala!
:))
When someone from the crowd asked Linus Ubuntu, he said, “I think Ubuntu crowd is a bunch of masturbating monkeys obsessed with the KISS principle, forcing users to use the stupid command line.”
Ubuntu and Linux Mint could not even qualify for the award due to their overly complicated Unity and Cinnamon interfaces.
http://www.linuxveda.com/2015/02/11/linus-torvalds-awarded-arch-linux-consumer-friendly-distribution/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+linuxveda%2Ffeed+%28Linux+Veda%29
Za Skype riješeno!Jutros skinuo sa Synaptica i dalo mi verziju 4.2.Maloprije sam progooglo i naletio na jednostavno rješenje.Sa Skype stranice skinuo 4.3 verziju i radi
Vjerojatno ce raditi do 4.4 verzije
When someone from the crowd asked Linus Ubuntu, he said, “I think Ubuntu crowd is a bunch of masturbating monkeys obsessed with the KISS principle, forcing users to use the stupid command line.”
Ubuntu and Linux Mint could not even qualify for the award due to their overly complicated Unity and Cinnamon interfaces.
Ne znam zasto bi itko uopce uvazio ovo misljenje kad na videu Linus kaze da nije instalirao Debian jer mu je instalacija bila preteska.
mozda je radio na live verziji pa je odustao kad je vidio,
A na vrhu vam pise
A na vrhu vam pise
Ma joj, tko bi sad sve te detalje pratio. A tek sitna slova, pih.
A i nije da vijest jednostavno udara ironijom u glavu. :D
evo
Probaj instalirati addiotional-addons iz Software centra.
Poštovanje,
Da li neko može da mi pomogne oko konektovanja na wifi u kali linux, kada kucam iwconfig kaže da nema bežičnih konekcija, nema mreža dostupnih, wifi radi ali ne mogu u vmware , kali linux nikako da pokrenem, bilo je već nekog govora vidjeo sam ali mi je potrebna pomoć ako neko zna konkretno rješenje.
Hvala !
Poštovanje,
Da li neko može da mi pomogne oko konektovanja na wifi u kali linux, kada kucam iwconfig kaže da nema bežičnih konekcija, nema mreža dostupnih, wifi radi ali ne mogu u vmware , kali linux nikako da pokrenem, bilo je već nekog govora vidjeo sam ali mi je potrebna pomoć ako neko zna konkretno rješenje.
Hvala !
Pretpostavljam da driveri nisu instalirani za wireless karticu.
Ovo drugo možda sam krivo skužio zbog zareza,ali poprilično je kontradiktorno sa prvom rečenicom.
Možda ovo pomaže: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1814928.html ?
I za kraj,ako je kali prekompliciran možda da pokušaš sa nekom "jednostavnijom" distrom (popularnijom) poput minta ili ubuntua?
Btw. @hrvoooje, super zgleda ovo,možda i pokušam sa KDE :D
Da, znam za ovu opciju sa usb, pokušat ću ipak to, ovako sam pokušavao da postavim vmware NAT mrežu, i neke druge stvari ali ne ide.
Hvala na utrošenom vremenu :)
Kde na kubuntu valjda... ili .... ?
neka preporuka programa slicnog OneNote na windowsima?
OneNote online mi ne igra ulogu. mora biti nesto lokalno i da se sekcije lako biraju i pretrazuju.
trenutno koristim Zim Desktop Wiki i ok je.. no pretraga je katastrofa
(glasnogovornik...)
-nije toliko neiskusan da bi ispustio slovo k.
-više zbog 15.alpha.. (k kasni..), tako da je 99% Plasma na Ubuntu (što nam daje kbunutu)
(glasnogovornik...)
-nije toliko neiskusan da bi ispustio slovo k.
-više zbog 15.alpha.. (k kasni..), tako da je 99% Plasma na Ubuntu (što nam daje kbunutu)
portparol :)
ma ne, u pravu je, bilo mi je glupo reci kubuntu s kde. il je kubuntu il je ubuntu s kde link. evo jos detaljcica u slikama. alpha kao alpha ima musica, al ne toliko koliko bi covjek ocekivao od kde-a :) kad plasma 5 bude stabilna i dostupna za 14.04 koristit cu je. ako nista, samo radi dolphina i kate. iako mi ni sad nitko ne brani instalirati ih pod unityjem. ajd reci cemo da je lakse namjestiti da mi se teamviewer uvijek otvara na drugom, vecem monitoru
.. kubuntu s kde...
..plasma 5 bude stabilna i dostupna za 14.04 koristit cu je.
..dolphina ..
- pa tad kažeš kbuntu s plasmom.. 5x :)
- btw zar nije stable? možda nestabilno ali moralo bi biti.. i odavno je za 14.04.
- meni je nekako nepomuk čvršći, dolpyć je za curice.. (kao i sam KDE). :))
+.. preljen sam gledati na dva monitora, lakše polovim sve na jednom.. probaj. Ponekad je više=manje.
Plasma 5.2 je u alphi. Kubuntu 15.04 će je hrabro prvi koristiti. Da li prerano, vidjet ćemo.
Što se tiče polovljenja na monitoru, nije baš lako na 14" laptopu, a u TM otvaraš razne beštije od FHD do 800x600. na manjem je email, na većem ostalo
Na delfinu neće otvoriti usb sa instalacijom opensuse-a ... I neke iso image na disku delfin vidi kao txt file... I taj bug je poodavno prijavljen al bećari nefermaju.... Govorim o file manageru na opensuse kde 13.2
No, onako uopćeno, opensuse sa 13.2 verzijom ide u odličnom smjeru.... Dio open zajednice ih proziva za bliskost s microsoftom, no dok im os ovako dobro šljaka, nemam kaj prigovarati... Security i firewall postavke su perfektno poslozene odmah nakon friske instalacije sustava...
Ubuntu 14.04.2 je tu
http://www.omgubuntu.co.uk/2015/02/ubuntu-14-04-2-lts-released-includes-3-16-kernel
Ekipa, pozdrav!
jedno pitanjce: Htio bih si staviti linux na laptop sa touch screenom. Koju distribuciju preporučate? Uzeći u obzir da sam apsolutni početnik kaj se tiče linuxa i još se vježbam
Hvala
Ekipa, pozdrav!
jedno pitanjce: Htio bih si staviti linux na laptop sa touch screenom. Koju distribuciju preporučate? Uzeći u obzir da sam apsolutni početnik kaj se tiče linuxa i još se vježbam
Hvala
Koji laptop točno?
Ekipa, pozdrav!
Hvala
Koji laptop točno?
HP envy 13'', točne specifikacije neznam. Tek sam ga dobio na korištenje.