Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.504.384
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori

A probaj instalirati samo alat za podešavanje iz openboxa.

A ako baš želiš naučiti, prođi ovo:

http://howto-pages.org/ModeLines/

Dugo se nisam bavio tako finim tjuningom ali, koliko se sjećam, trebao bi podešavanjem dviju vrijednosti nakon horizontalne rezolucije regulirati pomak slike na ekranu. Samo pazi da ne pišeš bilo što tamo, brojevi ti moraju biti djeljivi s 4 (ili 8, vrag bi ga znao više - čitaj! :)

Vidim da se spominje i xvidtune, on bi ti mogao pomoći ako ti se ne da ulaziti u silnu teoriju.

Ipak, ako si pomicao sliku kroz kontrole monitora za windowsime, probaj nekako to resetirati, pa u windowsima podesiti položaj kroz driver. Tako bi trebao dobiti uniformno rješenje.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 23:42 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Ako na monitoru pritisneš automatsko namještanje,jel ti još krivo?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

0 0 hvala 0
14 godina

Nemam opcije za auto namještanje na monitoru, ali ću popravit sliku na linuxu preko monitora i onda na windozama preko drivera.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Otišla mi grafa(geForce 8800GS) i sad bih trebao kupiti novu u tom nekom rangu,  za oko mi je zapela radeonka 5450 ili nvidia 210, koja bi mi bolje radila na linuxu? Mislim za koju je podrška bolja?

Hvala

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 18:29 (zerocool12).

0 0 hvala 0
14 godina
zerocool12 kaže...

Otišla mi grafa(geForce 8800GS) i sad bih trebao kupiti novu u tom nekom rangu,  za oko mi je zapela radeonka 5450 ili nvidia 210, koja bi mi bolje radila na linuxu? Mislim za koju je podrška bolja?

Hvala

Neznam za tvoje konkretne kartice, ali mislim da nvidia ima bolje driviere za linux, barem sam takav dojam stekao kod pretrage interneta kad je meni trebala pomoc oko drivera (ati) :)

WordPress ❤
14 godina
OriginalEXE kaže...
zerocool12 kaže...

Hvala

Neznam za tvoje konkretne kartice, ali mislim da nvidia ima bolje driviere za linux, barem sam takav dojam stekao kod pretrage interneta kad je meni trebala pomoc oko drivera (ati) :)

Driveri variraju od kartice do kartice. Sjetite se samo Draginog komentara. Ali ovisi i o tome želiš li otvorene ili zatvorene drivere.

16 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...
OriginalEXE kaže...
zerocool12 kaže...

Hvala

Driveri variraju od kartice do kartice. Sjetite se samo Draginog komentara. Ali ovisi i o tome želiš li otvorene ili zatvorene drivere.

Ma totalno mi svejedno dal su otvoreni ili zatvoreni,važno mi ej da dobro rade... Do sad sam sa nvidiom bio zadovoljan, a čujem da se puno ljudi žali na atijeve kartice. Uglavnom,vjerojatno ću krenut sa tom nvidiom... Ako ima koji hardveraš da mi kaže jel sam barem dobro izabrao?

14 godina

Svejedno ti je ako uzimaš novu grafičku koju možeš vratiti u trgovini i dobiti povrat novca, jer linux zna biti čudan, iako je vrlo rijetko to njegova krivica.

17 godina
zerocool12 kaže...

Do sad sam sa nvidiom bio zadovoljan, a čujem da se puno ljudi žali na atijeve kartice. Uglavnom,vjerojatno ću krenut sa tom nvidiom... Ako ima koji hardveraš da mi kaže jel sam barem dobro izabrao?

Moja iskustva s nvidiom su uvijek bila bolja (koristio obje, i intela), pogotovo proprietary driver. Koliko vidim, 210 je podržana:

http://www.nvidia.com/object/linux-display-amd64-325.15-driver.html

Za 5450 ne znam, potraži malo po netu, ATi je obično bolji u opensource driverima.

Gledam te!
17 godina
neaktivan

ako ideš na zatvoreni driver bolje je ići na nvidiju. na laptopima su imali problema s optimus tehnologijom, tj. šaltanjem između integrirane grafike u procesoru i dodijeljene kartice. koliko vidim kod tebe to neće utjecati jer imaš PC.

iPhone:You're holding it wrong. Always!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia je pala, sve radi super za sada :D

4 0 hvala 0
14 godina

Može li mi itko reći hoće li biti problema s programima i kompatibilnosti ako se s Minta 15 prebacim na Xubuntu 13.10? Dojadio mi je nekako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 21:52 (Krunoo7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...

Može li mi itko reći hoće li biti problema s programima i kompatibilnosti ako se s Minta 15 prebacim na Xubuntu 13.10? Dojadio mi je nekako.

Nebi trebalo biti problema. Pitanje je o kojim sve programima se radi. Možda bude problema s neprepoznatim hardverom.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
mario.L_hr kaže...
Krunoo7 kaže...

Nebi trebalo biti problema. Pitanje je o kojim sve programima se radi. Možda bude problema s neprepoznatim hardverom.

Nebu, probo sam već kubuntu preko liveUSB-a, nije bilo problema.

Jedino me brinu repozitoriji, hoće li mi oni ostati?

14 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...

Pa i Mint se naslanja na Ubuntuove repozitorije kao i Xubuntu. Razlika između Minta i Ubuntua je u tome da po defaultu imaš uključene potrebne kodeke.

14 godina
mario.L_hr kaže...
Krunoo7 kaže...

Pa i Mint se naslanja na Ubuntuove repozitorije kao i Xubuntu. Razlika između Minta i Ubuntua je u tome da po defaultu imaš uključene potrebne kodeke.

Nisam na to mislio, već na one koje sam ja ručno dodao.

16 godina
neaktivan

.

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 22:36 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...

Nisam na to mislio, već na one koje sam ja ručno dodao.

Na isti način ih možeš dodati i u Xubuntu.

17 godina
neaktivan

Mark igra prljavo, ako niste vidjeli 

http://www.linuxzasve.com/jedan-od-kljucnih-kde-razvijatelja-prekinuo-je-sve-veze-s-ubuntuom#comment-20479

Jedan od komentara na Markov post:

The impact on everyone is that the very small number of people with the skills to support graphics drivers now are spread out over X, Wayland and MIR, the quality of drivers for all of them today is going down, the stability of the entire stack is compromised by the inability of people to work together. 

2 0 hvala 0
15 godina

Pitanje, planiram napokon preci s Ubuntu-a na nesto drugo.

Nakon svega, nekako mi se cini da cu isprobat Mint, ali me zanima sta preporucate: Cinnamon, MATE, KDE ili Xfce?

Iskreno, u samom startu mi se Unity bas i nije svidao, ali s vremenom sam se navikao na njega i sada mi je ok, sam OS mi radi bez greske i nemam nikakvih zamjerki, ali mi se ne svida sve ovo sto sam sada procitao mi je malo zgadilo Ubuntu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako instalirati AOO a bez da deinstaliram LO?

Na ubuntu 13.10,i mislim na AOO 4.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Nakon svega, nekako mi se cini da cu isprobat Mint, ali me zanima sta preporucate: Cinnamon, MATE, KDE ili Xfce?

Iskreno, u samom startu mi se Unity bas i nije svidao, ali s vremenom sam se navikao na njega i sada mi je ok, sam OS mi radi bez greske i nemam nikakvih zamjerki, ali mi se ne svida sve ovo sto sam sada procitao mi je malo zgadilo Ubuntu.

Pa tesko da ti itko moze preporuciti sto ce se tebi svidati. Najbolje je da isprobas sva cetiri DE-a, pa vidis koji ti najbolje lezi i koji ti se najvise svida.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 23:57 (1domagoj1).
15 godina
1domagoj1 kaže...
win32 kaže...

Pa tesko da ti itko moze preporuciti sto ce se tebi svidati. Najbolje je da isprobas sva cetiri DE-a, pa vidis koji ti najbolje lezi i koji ti se najvise svida.

Da, znam da bi to bilo najednostavije pa sada gledam samo screenshoteve i mislim da cu odabrati KDE ili Xfce.

Jos cu malo prouciti ostale distre, ne bi ni Arch iskljucio.

Sada samo treba izdvojit malo vremena i sve to isprobat, a i bilo bi jednostavnije da mi je to jedini OS no svakako mi mora ostati u dual bootu s Win.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Da, znam da bi to bilo najednostavije pa sada gledam samo screenshoteve i mislim da cu odabrati KDE ili Xfce.

Sada samo treba izdvojit malo vremena i sve to isprobat, a i bilo bi jednostavnije da mi je to jedini OS no svakako mi mora ostati u dual bootu s Win.

KDE ti je najslicniji po izgledu s Win. Xfce je laksi DE, pa ne ocekuj pretjeranu vizualnu ljepotu, iako je dosta lijep kad se sve uzme u obzir. MATE je u biti stari Gnome 2, ako si ga prije imao, znas na cemu si. Cinnamon nisam koristio, ali u sustini to je Gnome 3 bez novotarija koje je isti donio ("vruci kutevi" i sl. sto su MS-ovci prekopirali na Win 8 npr.) sa svojim prepoznatljivim Mint menijom, ali detaljnije neka pojasni (i ispravi me ako je sto krivo) netko tko ga je koristio.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
neaktivan

Mint -> Cinnamon. Najugodnije desktop iskustvo što se mene tiče, preporučujem.

Parva Diplodocus

1 0 hvala 0
11 godina
1domagoj1 kaže...
win32 kaže...

KDE ti je najslicniji po izgledu s Win. Xfce je laksi DE, pa ne ocekuj pretjeranu vizualnu ljepotu, iako je dosta lijep kad se sve uzme u obzir. MATE je u biti stari Gnome 2, ako si ga prije imao, znas na cemu si. Cinnamon nisam koristio, ali u sustini to je Gnome 3 bez novotarija koje je isti donio ("vruci kutevi" i sl. sto su MS-ovci prekopirali na Win 8 npr.) sa svojim prepoznatljivim Mint menijom, ali detaljnije neka pojasni (i ispravi me ako je sto krivo) netko tko ga je koristio.

Ustvari, to je prisutno u cinnamonu, čak omogućeno po defaultu. Hot corner, expo i sve te pi*zdarije. :)

Samomrzeći hrvat
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Kako instalirati AOO a bez da deinstaliram LO?

Na ubuntu 13.10,i mislim na AOO 4.

Prvi izbor kod Google-a, nisam isprobao (prouči poglavlje parallel installation) a i Apache ima nešto reći o tome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 8:27 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan

canonical ponovo napada. traže da se makne ubuntu logo i naziv iz domene sa stranice fixubuntu koja pomaže korisnicima kako maknuti da pretrage iz dasha završe kod trećih strana tipa amazon itd. dok npr. to im ne smeta kod mnogih drugih stranica tipa omgubuntu itd...

http://arstechnica.com/information-technology/2013/11/canonical-abused-trademark-law-to-target-a-site-critical-of-ubuntu-privacy/

0 0 hvala 6
17 godina
hrvooje kaže...

canonical ponovo napada. traže da se makne ubuntu logo i naziv iz domene sa stranice fixubuntu ...

Sviđa mi se disclaimer  :)

Gledam te!
16 godina

.. canonical i novac, to je kao kod papkara hranjenje mesom, rezultat kravlje ludilo. Možda nekome neočekivano, zapravo neizbježna posljedica. 'Srećom' postoje još uvjek normalne distre... (neću navoditi zbog moguće tužbe by Canonical).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice