Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.539.360
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

ne kuzim instalirat ih na win ili na ubuntu jel u ubuntu nemogu uć

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
softicmarlon kaže...

ne kuzim instalirat ih na win ili na ubuntu jel u ubuntu nemogu uć

Pa odaberi u GRUB-u Ubuntu recovery mode i instaliraj od tamo (kad se boota), kakvi crni windowsi.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
odjavljen

pozdrav,znam da nije bas vezano za linux al općenito je poznato da linuxaši vole eksperimentirati sa razlicitim OS-evima.Pa tako ako je netko probao Haiku da li moze napisati par rijeci o istom.I da,da li netko zna može li se negdje naći kakva knjiga ili prirucnik o XTS-400 operacijskom sustavu,neman bas sreće naci išta za isti na internetu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nemogu nigdje uc kad idem u recovery crni ekran i stane zablokira a normalno kad idem logiram se čuje se zvuk i onda stane na rozom ekranu a kad stisnem alt + CTRL + f1 tamo neznam kako se logirat 

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jedan super video:

edit2:

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 21:21 (g12356).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...

Evo jedan super video:

edit2:

..

- tema je: Linux pitanja i odgovori. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
g12356 kaže...

Evo jedan super video:

edit2:

..

- tema je: Linux pitanja i odgovori. {#}

Znam,ali mi je ovo najbolje mjesto koje mi je palo napamet...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
odjavljen

Može li mi netko objasniti kako se kompajliraju tgz/gz datoteke na Linuxu? Konkretno Mint 12.

SK crew
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
13 godina
odjavljen
Proz0r kaže...

Postoji li neki jednostavniji način? Nemam dume o terminalu.

SK crew
15 godina
Pranja kaže...

Postoji li neki jednostavniji način? Nemam dume o terminalu.

Pa u tutorialu ti je sve objašnjeno korak po korak tako da znanje o terminalu nije potrebno. Ne znam zašto se svi boje komandolinijske linije toliko.

Čim ljudima spomeneš ili predložiš nešto što uključuje kucanje po cmd-u odnosno terminalu, odmah ti kažu da je to za njih "nuklearna fizika" bez obzira koliko jednostavno bilo. To je razumljivo kod nekoga kojemu je računalo potrebno samo za tipične poslove. No onaj tko hoće compilati neki program sam, sigurno ne bi smio očekivati da će se sve svoditi na klikanje miša bez ikakva razumijevanja. Ako tko što hoćeš onda imaš software centar. Usto u terminalu je potrebno ukucati čak 3 naredbe da bi instalirao progam iz izvornoga koda. Zar je to previše "komplicirano"?

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 godina
neaktivan

:) htio bi kompajlirati, a ne želi tipkati naredne u terminalu. znaš, to je kao da automehaničar kaže kako da promijenim motor na automobilu, al da ne moram koristiti ključeve ,dal ima način da to sve odvrnem noktom i još da se ne uprljam pri tome?

bolje bi bilo da prvo taj komad softvera potražiš u .deb pakiranju, tj. otvori prvo software centar i tamo ga potraži. ako tamo nema onda probaj na webu, a zadnja opcija nek ti bude kompajliranje.

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz. Ovako,kad odem u Terminal ({#}) i ukucam "sudo apt-get install gnome-shell" izbaci mi ovo Unable to correct problems, you have held broken packages.

Šta to znaći? Kako da to riješim?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izvukoh stari 19" monitor ispod stola, pa rekoh, ajde da i ti necemu posluzis.

Uspjelo mi je sloziti nesto sto na Karmic Koali nikako nisam mogao, a to je da svaki monitor ima svoju nativnu rezoluciju, dakle laptop je na 1024x768, a monitor je na 1280x1024, a opet je extended mode. Nisam mogao vjerovati da je uspjelo, ali eto, sljaka. Prije sam pokusao nesto slicno, ali posto nisam monitor mogao natjerati, nikako, da radi na rezoluciji vecoj od 1024p (kao i laptop, najmanja rezolucija u sustavu) odustao sam. Sad evo fino sljaka. Na laptopu vim s nekim Python kodom, na monitoru Eclipse, neki Android projekt. Sve u svemu, jako zgodno, primarno sam to zbog Eclipsea napravio.

Jedno pitanje, imam podesen gornji panel na autohide. Jel je moguce u Gnome-u bindati taj autohide na neku tipkovnicku kraticu, tako da mi se pokaze/sakrije kad ju lupim? Da ne moram misa uopce dirati...

Weee, napokon! :D Weee, napokon! :D
C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.

0 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...
Jedno pitanje, imam podesen gornji panel na autohide. Jel je moguce u Gnome-u bindati taj autohide na neku tipkovnicku kraticu, tako da mi se pokaze/sakrije kad ju lupim? Da ne moram misa uopce dirati...

Sry, koji gnome? Ovo sam našao za dvojku, ali ne znam je li to ono što ti treba. Malo mi je sumnjivo jer je prvi rezultat na guglu za 'gnome panel autohide shortcut'. Sad me baš interesira... :D

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Sry, koji gnome? Ovo sam našao za dvojku, ali ne znam je li to ono što ti treba. Malo mi je sumnjivo jer je prvi rezultat na guglu za 'gnome panel autohide shortcut'. Sad me baš interesira... :D

Pardon, nisam napisao koji Gnome. Da, dvojka je u pitanju. Thx, zgodno je ovo. Zasad cu staviti unhide_delay malo veci, pa lupati Alt+F1 (ili cu rebindat to na nesto lakse), kasnije idem prouciti skripticu onu.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
neaktivan

Ovako. Instalirao sam GNOME 3.xx i sad mi je sve preveliko,ikone,prozori itd..jednostavno se sve povečalo..mene zanima kako to sve smanjiti?

EDIT: Evo slike...na slici se baš vidi kako mi je prozor pomaknut skroz udesno...kad otvorim više prozora,shit happends..ovo moram brzo riješit.. tnx :)

EDIT: restart kompjutera riješio sve....

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 9:08 (filipvk1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

/big cut 

Sve rijeseno. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 13:27 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

0 0 hvala 0
15 godina

Može pomoć?

Je li ovaj tutorial dobar za dual boot Windows 7 i Mint12? Ako ne možete dat neki da to uradim.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
sirka666 kaže...

Može pomoć?

Je li ovaj tutorial dobar za dual boot Windows 7 i Mint12? Ako ne možete dat neki da to uradim.

Taj jest dovoljno dobar ako hoćeš običnu instalaciju.

15 godina
captain_soap_McTawish kaže...
sirka666 kaže...

Može pomoć?

Taj jest dovoljno dobar ako hoćeš običnu instalaciju.

Običnu?

Ne razumijem što znači običnu, potrebno mi je samo stavit u dual boot sedmicu i mint, ništa dodatno niti posebno.

15 godina
sirka666 kaže...

Običnu?

Ne razumijem što znači običnu, potrebno mi je samo stavit u dual boot sedmicu i mint, ništa dodatno niti posebno.

Takvu i mislim. No ako hoćeš npr. razdvajati linux particija. I ako hoćeš više distribucija sa  raznim kombinacijama particija onda ti treba malo drugačiji tutorial.

15 godina
captain_soap_McTawish kaže...
sirka666 kaže...

Običnu?

Takvu i mislim. No ako hoćeš npr. razdvajati linux particija. I ako hoćeš više distribucija sa  raznim kombinacijama particija onda ti treba malo drugačiji tutorial.

Ništa takvo, u svakom slučaju zahvaljujem na pomoći.

15 godina
neaktivan

na laptopu (ElementaryOS) imam Linux Kernel 2.6.35-31 generic, a vidim da je latest stable 3.2.5 -> da li je to neki problem? laptop radi uredno, jedino malo više RAMA se troši u zadnje vrijeme, ali jako puno otpada na chromium i virtualbox, no, uglavnom imam dovoljno (ukupno 4GB) 

ima li uopće smisla update napraviti ako sve radi manje više ok? 

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Instalirala sam Ubuntu 11.1 pored već postojećeg Windows 7, na novu particiju naravno. Međutim, nece da mi prikaze bootloader, par sekundi nakon loadanja biosa bude crn ekran (nece nista ni shift) i odmah loada ubuntu.. Instalirala 10x grub, ne znam ni sama vise sta sam radila i uvijek isto...

0 0 hvala 0
14 godina
Corpse Bride kaže...

Instalirala sam Ubuntu 11.1 pored već postojećeg Windows 7, na novu particiju naravno. Međutim, nece da mi prikaze bootloader, par sekundi nakon loadanja biosa bude crn ekran (nece nista ni shift) i odmah loada ubuntu.. Instalirala 10x grub, ne znam ni sama vise sta sam radila i uvijek isto...

jesi li probala sa Grub Customizerom, a ovako ga možeš instalirati za Ubuntu 11.10.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Corpse Bride kaže...

jesi li probala sa Grub Customizerom, a ovako ga možeš instalirati za Ubuntu 11.10.

S tim mi prikaze ali nemam Windowsa na listi i ne uspijevam ga dodati..

16 godina
neaktivan

Dali se moze u fedori(latest) disableat drugi status bar, tj da ostane samo jedan(poželjno samo top), kao na mintu 12,

na kojem sam trenutno, i koji mi se dosta često freeza, nije stabilan, barem ne na mojoj konfi. Kada odem s pointerom u gornji ljevi kut otovri se activities

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 18:48 (Master Tino).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

Dali se moze u fedori(latest) disableat drugi status bar, tj da ostane samo jedan(poželjno samo top), kao na mintu 12,

na kojem sam trenutno, i koji mi se dosta često freeza, nije stabilan, barem ne na mojoj konfi. Kada odem s pointerom u gornji ljevi kut otovri se activities

da li je status bar ekvivalent 'Panels' kod GNOMEa? vjerojatno da, - desni klik, properties, postion none, ili disable, ili slična opcija, (ili stavi orientation top, samo onom jednom a drugoga obriši) 

jel bih ja mogao dobiti pozadinsku sliku? {#}

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice