ima li tko intelov procesor s integriranom grafikom intel gma hd u kombinaciji s ati karticom? ova stranica se bavi time, čini se još u ekperimentalnoj fazi. uglavnom, kažu da kod open source drivera zvanih 'radeon' ova stvar radi, dok za zatvorene fglrx ne radi, iako je ati predstavio tenologiju PowerXpress još tamo od catalysta 11.4 koja upravo omogućuje preklapanje između integrirane i 'dedicated' grafike. imam fglrx driver, catalyst 11.8, instaliran preko kubuntuovog 'additionals drivers' ponude i pod amd control centar ne mogu naći ovu opciju. iako pod 'additionals drivers' ispod ovog aktiviranog drivera stoji 'ati grapshics driver - post release update' , kad to pokušam instalirat prekine mi nakon jedno 70%. probao i sa instaliranim (aktiviranim) ovim gornjim fgrlx i sa deinstaliranim. treba li pričekati da ubuntu ubaci nove drivere u repozitorij, što ide sporo ili možda probati ovaj novi 11.9 driver.
poronix je pisao o ovome u ožujku. ovaj lik piše o vgaswitcheroo koji radi s open source driverima, na koje se ja ne bih vraćao na kubuntu stroju, jer je šteta da ovakav stroj ima problema sa skrolanjem web stranica s flashom (ja to testiram na monitor.hr). s fglrx driverima to radi dosta fluidno i moram priznati da mi je ovo do sada najbolje grafičko iskustvo s linuxom (i3-380M, ATI HD6370) . također, svi koji žele pomoći razvoju mogu svoju konfiguraciju prijaviti na launcpadu ovdje i slijediti upute. za praćenje ovog 'buga' kliknite na launchpadu join a team ili čitajte http://linux-hybrid-graphics.blogspot.com/
*pronašao sam ovo što kažu na phoronixu. izgleda da za sada samo radi prebacivanje ati integrirana - ati descrete . kažu ovdje za 11.7 catalyst:
The only proper new "feature" is support for PowerXpress GPU switching when using an AMD IGP and an AMD discrete graphics card. This is just dealing with switching between integrated and discrete graphics when both of them are being controlled by the Catalyst / fglrx driver. This unfortunately is no good if you're hoping to switch between Catalyst and the open-source Radeon KMS driver or with discrete/integrated graphics from other vendors.