Evo danas sam se malo igrao sa instalacijom Copmiz-a na OpenSUSE 11.1 64 bitni, KDE 4.2. Instalacija je prošla uspješno. Pa da napišem ukratko kako je prošlo, jer sam primjetio da i druge distribucije imaju slični problem sa kojim sam se susreo.
Da bi Compiz radio potrebno je imati instalirane grafičke drivere i ispravnu 3D akceleraciju . Imam ATI grafičku i instalirao sam službene drivere za moju karticu. Da bi pravilno instalirao drivere za grafičku potrebno je imati kernel-source i još neke libove (neznam sad napamet jer sam to davno radio) ali obavezno kernel-source.
Compiz sam instalirao sa one-click instalacijom. Nakon instalacije, idete na Personal Settings (Configure Desktop)-> Default Applications - > Window manager i odaberete Compiz. Međutim Compiz jednostavno nije radio. Efekti nisu postojali, a prozori koji su se otvarali nisu imali rubove, nisu imali min,max,close traku, a u konzolu nisam mogao ništa pisati.
Vratio sam Kwin (default) Window manager i pronašao rješenje na nekom forumu:
U konzolu kao root upišete:
zypper up -t package -r X11:XGL
nakon toga je potrebno ukloniti stari konfiguracijski direktorij koji se nalazi u home direktoriju u hidden folderu .config
rm -rf /home/ime/.config/compiz
pokrenuti simple-ccsm, postaviti efekte koje zelite i čekirati enable desktop effects
NAPOMENA: kod firefoxa se javlja problem kojeg sam trenutno uspio riješiti sa dva puta klikanjem na F11, a drugo je sve ok.
Razne Teme, wallpapere i ostalo možete ovdje pronaci