Dualboot Windows 8.1

poruka: 4
|
čitano: 866
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Dualboot Windows 8.1

Pozdrav ekipa,

novi sam u svijetu linuxa i svega šta se njih tiče, mene zanima sljedeće sada, skinuo sam ubuntu 14.4, na laptopu imam jedan SSD od 60GB na koje su Windowsi 8.1, te imam prijenosni HDD od 1TB na kojem su mi podaci, te sad sam nabavio još jedan prijenosni HDD od 160GB i na njega bi stavio linux, naravno ne na cijelih 160GB jel mislim da mu nije toliko potrebno...

sad mene interesira kako da instaliram ubuntu a da mi windows 8.1 ostane raditi normalno tj da budu netaknuti a da na ovaj HDD od 160GB(USB) imam Linux, ispričavam se šta sam otvorio novu temu, ako nešto slično postoji....

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dualboot Windows 8.1
ERROR1911 kaže...

sad mene interesira kako da instaliram ubuntu a da mi windows 8.1 ostane raditi normalno tj da budu netaknuti a da na ovaj HDD od 160GB(USB) imam Linux, ispričavam se šta sam otvorio novu temu, ako nešto slično postoji....

Prije instalacije ,isključi disk sa Windowsima.

Nakon završetka instalacije ,uključi ga ,odaberi koji će ti disk biti defaultni. Naravno ,uvijek se može napraviti i dual boot ,na jednom ili drugom (ili na oba) sistemu.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 15:39 (kizo2703).
11 godina
Dualboot Windows 8.1

Izabereš da ti boot loader instalira na usb disk i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dualboot Windows 8.1

Po vašoj nekoj preporuci od koliko mi je dovoljna particija za Linux? 

Edit:

Uspio sam instalirati ali sad sljedeći problem s grafikom valjda, više na slikama

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 17:19 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice