Budućnost LInuxa

poruka: 92
|
čitano: 49.525
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Budućnost LInuxa
Smooth Operator kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
Ako se tebi ne svidja terminal, ne znaci da se vecini ostalih ne svidja...

Evo ja uzivam radeci u terminalu...

Nisam ja rekao da mi se ne sviđa. Rekao sam da ljudima koji se to sviđa su u manjini i da to nije budućnost korištenja OS-a.

Samo nemojte početi, ljudi su poglupi, pa ne znaju to koristiti.

Pa gle ja mislim da Linux-u nije buducnost da postane Desktop OS primarno... ili nesto slicno...

Danas se linux koristi u milijunima uredjaja (ruteri, one gluposti po tramvajima u zetovima itd itd...) i tu je buducnost Linux-a

Da se koncentrira samo na GUI, onda bi se manje ulagalo u druge stvari vremena...

In Control
17 godina
RE: Budućnost LInuxa
vlad0 kaže...

... da ljudi napuste development na onima manje zastupljenima i usmjere svu energiju na možda 2-3 najbolje (treba li nam baš 50 distra koje jedna drugoj sliče kao jaje jajetu), stvari bi se vjerojatno drastično poboljšale u korist Linuxa (općenito govoreći). Ovako je to jednostavno previše nekoordinacije i kaosa. Možete se složiti s ovim ili ne, ali zastupljenost na tržištu govori sama za sebe.

Buffer Overflow kaže...
Raznolikost je moć, a ne slabost ;)
syncmaster245b kaže...
Bilo kakav pokret ka centralizaciji bi u konacnici bio los.

Osnovne dijelove svih Linux baziranih sustava ionako izrađuje uvijek ista ekipa - tu pričamo o kernelu, GNOME-u, KDE-u, XFCE-u itd.

Ostale distre se furaju na tom valu i ništa bitno se ne bi dogodilo da se par ljudi s jednog projekta prebaci na drugi - razvoj ostalih projekata ne bi bio ništa posebno brži, dok bi najvjerojatnije izostale mnoge kvalitetne ideje koje se pretaču iz jedne distre u drugu poput spojenih posuda (a i izvan svijeta Linuxa također). Čitava računalna scena ima (ili će imati) koristi od velikog broja Linux distribucija.

Gledam te!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice