[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 581.529
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
Najbrži kaže...

ma ne to... to znam. 

ako stavim 150mb particiju preko fastboota kako staviti i 230mb particiju za aplikacije? ili sam ja nesto krivo skuzia? :D

16 godina
GuardianOTB kaže...
ili sam ja nesto krivo skuzia? :D

mbn_file.mbn je datoteka koja flash-anjem dijeli 384MB  u omjer za sistem/data odnosno flash-anjem 150MB za sistem dobivaš 234MB za data odnosno aplikacije. Ako staviš primjer 200MB sistem, dobivaš 184MB za aplikacije. Znači nema dva postupka već se sve jednim flashanjem uradi.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
GuardianOTB kaže...
ili sam ja nesto krivo skuzia? :D

mbn_file.mbn je datoteka koja flash-anjem dijeli 384MB  u omjer za sistem/data odnosno flash-anjem 150MB za sistem dobivaš 234MB za data odnosno aplikacije. Ako staviš primjer 200MB sistem, dobivaš 184MB za aplikacije. Znači nema dva postupka već se sve jednim flashanjem uradi.

ajde da i to napokon skuzim sta tocno znaci. hvala puno Lance :P

12 godina
neaktivan

Jutros sam instalirao ZOE 6.0 (particije su mi bile 250/134, nisam ih menjao) i utisci su, bar za sada, losi. Nisam primetio da baterija duze traje (?) a kada sam ukljucio Antutu, tek onda sam se iznenadio. Sa istim parametrima sa kojima sam proveravao ZOE 5.7, rezultati sa ZOE 6.0 su vise nego duplo losiji (i verzija Antutu-a je ista). Sada cu da particionisem na 150/234 i ponovo da instaliram 6.0 pa cu videti.

0 0 hvala 0
16 godina
zemunac kaže...

Jutros sam instalirao ZOE 6.0 (particije su mi bile 250/134, nisam ih menjao) i utisci su, bar za sada, losi. Nisam primetio da baterija duze traje (?) a kada sam ukljucio Antutu, tek onda sam se iznenadio. Sa istim parametrima sa kojima sam proveravao ZOE 5.7, rezultati sa ZOE 6.0 su vise nego duplo losiji (i verzija Antutu-a je ista). Sada cu da particionisem na 150/234 i ponovo da instaliram 6.0 pa cu videti.

Prvi score 768MHz

Drugi score 806MHz

Samo da napomenem da mi na prijašnjim ZOE verzijama uopće nije mogao raditi na 806MHz, a sada radi (dovoljno da bench odradi). Što se tiče baterije, 3h mi je tek upaljen jer sam ga punio, vidit ćemo kako će ići uz dosta korištenja i 3G uključen cijelo vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 22:25 (Najbrži).
14 godina
neaktivan

Da i ja kažem nešto pametno {#}. Preparticioniranje preko Fastboota se može napraviti i nakon instaliranja roma, ako je netko zaboravio to napraviti prije. Ja sam propustio i to obavio naknadno i sve radi, samo šta su particije promjenjene, šta se vidi u Android assistantu.

0 0 hvala 0
16 godina
Vac kaže...

Da i ja kažem nešto pametno {#}. Preparticioniranje preko Fastboota se može napraviti i nakon instaliranja roma, ako je netko zaboravio to napraviti prije. Ja sam propustio i to obavio naknadno i sve radi, samo šta su particije promjenjene, šta se vidi u Android assistantu.

Odlično, mislio sam još napomenuti da treba prvo particionirati te zatim instalirati ROM, al' ako je tako to je {#} vijest

12 godina
neaktivan

impresije o zoe6. fluidniji, baterija puuuno bolja od 5.7. Upaljen mi je net na 3g od 9 ujutro i konstanto sam na viberu i what's up + pozivi. baterija sada na 40%. ja zadovoljan.

13 godina
neaktivan

Samo da vas pozdravim, nisam se javljao ali pratim ovo vec vise od godinu dana, samo citam i ucim :) 

Po meni je ovo najbolji rom koji sam do sada probao, mislim da treba da bude na mestu broj 1 u ovoj listi na prvoj strani.

Zoe 5.7 sam probao i jako lose mi se ponasao, bagovao je stalno. AOSP v2.0 je odlican i telefon mi nije bagovao, ali sam siguran da je ovaj Zoe 6.0 bolji, bar za sad :)

Uradio sam sve ono sto je Najbrzi napisao, preko fastboota napravio particije pa sam onda instalirao Zoe 6.0. Sinoc oko 19h sam ga instalirao, stavio na punjac i skinuo ga oko 23:30 i evo tek sad ga ponovo stavio da se puni. 

Samo da napomenem da mi je ukljucen Wi Fi sve vreme i da skoro ceo dan nesto skidam. UI je fenomenalan, videcu kako ce se ponasati narednih dana telefon ali za sada sam prezadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 21:21 (IgorMAD).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I meni djeluje ovaj rom dobro, samo da je još ona skripta za proširenu memoriju kao u 5.0, bio bi jako dobar sa vrlo malo mana, pošto bi se onda moglo instalirati i aplikacije koje bi nadoknadile te mane (fotoaparat i još neke).

Najbrži, ako naletiš na način da se to ponovo postavi, viči, možda bi dobro radilo.

0 0 hvala 0
16 godina
IgorMAD kaže...

Samo da vas pozdravim, nisam se javljao ali pratim ovo vec vise od godinu dana, samo citam i ucim :)

Svjestan sam toga, nisi jedini i drago mi je što ima ekipe koja prati čak i oni koji nisu registrirani na BUG forumu. U svakom slučaju dobrodošao i ako imaš kakva pitanja ili ti nešta nije jasno slobodno pitaj.

Vac kaže...

ona skripta za proširenu memoriju kao u 5.0, bio bi jako dobar sa vrlo malo mana, pošto bi se onda moglo instalirati i aplikacije koje bi nadoknadile te mane (fotoaparat i još neke).

Najbrži, ako naletiš na način da se to ponovo postavi, viči, možda bi dobro radilo.

I'll see what can I do ;)

16 godina

Poboljšanje baterije - za one kojima kratko traje

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 11:43 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Poboljšanje baterije - za one kojima kratko traje

Na ovo sam već naišao ranije, ali mi nije baš jasno šta mi je činiti. Bilo bi lepo ako bi malo pojasnio Najbrži. Hvala!

12 godina
neaktivan

Rezultati Antutu-a sa ZOE 6.0

- 3407(3683): lagfree - 245/806

- 3456(3759): lagfree - 320/800

- 3215(3663): smartassV2 - 245/800

- 3246(3733): lagfree - 122/800

U zagradama su rezultati sa ZOE 5.7

Imam sledeci problem (sa 6.0): kad odem u Google Play i pokusam da skinem neku aplikaciju uvek se pojavi  poruka da veza nije uspostavljena. Onda se vratim na ZOE 4 i sve prodje bez problema.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zemunac kaže...

Imam sledeci problem (sa 6.0): kad odem u Google Play i pokusam da skinem neku aplikaciju uvek se pojavi  poruka da veza nije uspostavljena. Onda se vratim na ZOE 4 i sve prodje bez problema.

Dobro je, mislio sam da sam jedini koji se uvek vraća na ZOE 4.0 i drago mi je zbog toga. Daću samo jedan primer, pošto u autu slušam muziku preko telefona ( AMP Player ) i po potrebi istovremeno koristim navigaciju iGO Primo ( ne MyWay ), to jedino mogu sa ZOE 4.0 i sve radi bez ikakvog seckanja, kočenja, totalnog zapucavanja telefona, dok na svim kasnijim ZOE romovima, pa i na 6.0 nije moguće. Jednostavno kao da fali ram memorije i to dosta. Nije mi jasno kako to Leo nikako ne shvata.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 21:09 (dakiva).
14 godina
neaktivan

Istina, RAM memorije mu fali i tu možda leži problem. Kad bi se bar RAM mogao proširit na karticu. Možda je moguće, samo mi to neznamo. Meni Google play radi normalno. Jedino sam se trebao nanovo ulogirati na WIFI.

12 godina
neaktivan
Vac kaže...

Istina, RAM memorije mu fali i tu možda leži problem. Kad bi se bar RAM mogao proširit na karticu. Možda je moguće, samo mi to neznamo. Meni Google play radi normalno. Jedino sam se trebao nanovo ulogirati na WIFI.

Misliš li na SWAP?

14 godina
neaktivan

Ne. Mislio sam kako se postavila proširena memorija za aplikacije, da se vidi u komadu i da ju mob tako shvaća. SWAP mob tretira malo drugačije, pa možda nebi bili pravi efekti i možda nebi sve aplikacije radile kako treba. Vjerovatno je stvar u tome kuda se pokazuje mobu gdje mu je RAM. To bi trebala bit stvar kernela. Neznam, možda lupam gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 7:21 (Vac).
11 godina
neaktivan

pozdrav svima... 

ja imam mali problem (ili veliki {#} )

i kanta naravno ne radi ... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 11:23 (scarecrow).

0 0 hvala 0
16 godina
scarecrow kaže...

ja imam mali problem (ili veliki {#} )

APPSBL !!! A ne APPSLB. Kolega malo sporije tipkati da ne bi slijedeći put imao {#}

11 godina
neaktivan

skužih ... pa ponovih ... :)

prošao sam sve do kraja ...

Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabrati datoteku koji je custom ROM te po završetku instalacije vratiti se na početnu stranicu tipkom "BACK" i odabrati >> Reboot system now

i sad imam plavi ekran sa sitnom slovima... nešto prolazi pod OK .. nešto pod fail (oops) .. pa neke stvari ponavlja ....

koliko bi to dugo trebalo trajati ?

i treba li mob i dalje biti prikopčan na kabl i comp ? 

EDIT: 

uspio sam .... ali pitaj ćurca i palca i kiselog krastavca kako sam to uspio ... jer ni sam neznam... LOL

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 12:52 (scarecrow).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Može li mali kratki tutorial oko updejta sa zoe 5.7 na 6.0 ...

tj. OTA updater mi nudi download 6.0 sa puno nekih promjena i popravaka...

šta napraviti ?!

thx

0 0 hvala 0
16 godina
scarecrow kaže...
Može li mali kratki tutorial oko updejta sa zoe 5.7 na 6.0 ..šta napraviti ?!

Instalirati čisti Zoe 6.0, a ne update raditi.

Najbrži kaže...
Najbrži kaže...

Preporučam da stavite appsboot_150_234_64.mbn, odnosno 150MB sistemske particije i 230MB za aplikacije. Zoe je "težak" samo 129MB.

• Raspakirati i kopirati folder tools u C:\
  • Ugasite i upalite mobitel i odmah čim se pojavi LG logo držati 5s stisnuto POWER + CAMERA kako bi ušli u FASTBOOT MODE
    NAPOMENA:
    kod većine će se pojaviti crni ekran sa pozadinskim osvjetljenjem, a kasnije je moguć PLAVI ekran sa sitnim bijelim tekstom.
  • Windows + R, upisati CMD te potom stisnuti ENTER

Upisati:

cd C:\tools    NAPOMENA: znak "\" dobivate kombinacijom tipki "CTRL + ALT + Q"

fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn    NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima. Datoteku appsboot_150_234_64.mbn preimenujte u "mbn_file"

fastboot reboot

Potom instalirati ROM preko recovery moda ili fastboota. Jednostavnije je preko recovery.

11 godina
neaktivan
aha... znači ne obraćati pažnju na OTA updater ....

ma i ovaj ZOE mi je full OK .... ali sam mislio da on to nešto sam napravi ...

ne zeza mi se sad više s tim ... mob full OK radi ...

jedino mi se čini da mi nekako baterija kraće traje... ?!?

0 0 hvala 0
16 godina
scarecrow kaže...
jedino mi se čini da mi nekako baterija kraće traje... ?!?

Ne kompliciraj već stavi 6.0! Svaka nova verzija donosi poboljšanja, a u verziji 6.0 je poboljšano trajanje baterije.

11 godina
neaktivan
gdje skinuti 6 ?

0 0 hvala 0
16 godina
scarecrow kaže...
gdje skinuti 6 ?

2.3.7 | CM7 | Zoe 6.0 - recovery / mirror / fastboot

11 godina
neaktivan
još jedno pitanje ...

Kažeš na kraju da je jednostavnije preko recoveryja ..... a preko fastboota samo dvoklik na compu na file i to je to ..

koja je razlika u rezultatu ?!? ... meni je jednostavniji fastboot ?!?

0 0 hvala 0
16 godina
scarecrow kaže...
preko fastboota samo dvoklik na compu na file i to je to ..

koja je razlika u rezultatu ?!? ... meni je jednostavniji fastboot ?!?

Samo ako koristiš AIO toolkit, inače ide preko CMD komande.

Razlike u rezultatu uopće nema.

11 godina
neaktivan

Vraga ja znam šta koristim ... {#}

ali u uputama u skinutom folderu kaže:

"PUT "Zoe-ROM" FOLDER IN "C:\", THEN RUN "START-ZOE-ROM-INSTALL.bat" 

Wait to finish and done! Nothing else to do!"

A na isti način sam stavio i 5,7 i radi .. {#}

0 0 hvala 0
Nova poruka