[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 598.774
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
tonchy kaže...
Da li će mi mobitel raditi ako formatiram sd karticu? Odnosno ako je maknem?
Jer postoje neke mape na njoj koje mi djeluju kao (nazovimo ih) sistemske

nadam se da ne cekas odg jos uvijek

radit ce bez kartice

btw..mogao si to i sam provjerit, izvadis il iskljucis ak radi radi (formatiraj) ak ne vratis i ne diras

17 godina

@toncy možeš formatirati SD karticu bez brige. Sistrmski podaci nalaze se u mobitelu, bez obzira na one "sistemske" na SD kartici.

Prodao sam jučer svoj LG, ali i dalje budem pratio novosti i pomagao. Možda ponovno kupim ako izađe ovih dana funkcionalni ICS, a do tada sam na Nokiji 5800XM. Tek sada vidim koliko mi nedostaje Android OS.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
14 godina
neaktivan

bas sam naletio na njuskalu ;)

ne bitno sto se tice ovog wifi ja na pcfigteru, naletio jucer da xda na jednu caku i zasad pali iz prve

znaci kod paljenja wifia, prvo upaliti bluetooth zatim wfii, i iz prve se konektira nema vise erora, naravno bluetooth odma ugasis

bolje i tako nego nekad iz 10x og pokusaja, prođe me volja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni wifi pali iz druge, eventualno iz treče ali to je rijetko.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 23:37 (Mohokos).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, na lg 540 sam stavio Oxygen i sve mi radi osim Igo navigacije, zanima me ima li tko slican problem? I još jedna stvar ne mogu preko recoverija instalirati niti jedan drugi mod osim tog oxya , odem u recovery pokrenem drugi neki zip sa sd-a ali nakon sekunde se prekine instalacija i ponudi mi reboot to system ? ima tko kakvu ideju ? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mla_dend kaže...

Pozdrav, na lg 540 sam stavio Oxygen i sve mi radi osim Igo navigacije, zanima me ima li tko slican problem? I još jedna stvar ne mogu preko recoverija instalirati niti jedan drugi mod osim tog oxya , odem u recovery pokrenem drugi neki zip sa sd-a ali nakon sekunde se prekine instalacija i ponudi mi reboot to system ? ima tko kakvu ideju ? Hvala

Koristiti ovaj recovery i neće biti problema:

recovery_clockwork_2.5.1.8_swift

Za iGo navigaciju ti ne mogu pomoći jer nisam koristio niti jednu na mobitelu.

14 godina
neaktivan

http://www.red-gsm.net/t45335/ evo vam popoularna navigacija iGO --- imao sam i link na file sonicu al sad traze sifru i user name.... glupi ameri i njihovi zakoni .. zivjelo piratstvo :D {#}

Dugo nisam vidio svoj rodni kraj proljece je sada mene obuze sjeta Ja ti pisem pismo stari prijatelju moj daj mi reci sto ima novo sve mi reci sto znas I dal jos svirate nocu pored rijeke sad je doslo

0 0 hvala 0
15 godina

Dali je moguče na lg gt540 napraviti dual boot odn da stavim npr dva roma oxygen i ics i slično? pa da kad se pali mob mogu odabrati koji želim? I koliko bi mi to mjesta zauzelo na mobu pošto sam več od 8gb popunio 6.5gb {#}

Zagorje u srcu
17 godina
crni pauk kaže...

Dali je moguče na lg gt540 napraviti dual boot odn da stavim npr dva roma oxygen i ics i slično? pa da kad se pali mob mogu odabrati koji želim? I koliko bi mi to mjesta zauzelo na mobu pošto sam več od 8gb popunio 6.5gb {#}

Navodno su uspjeli to napraviti na xda forumu, planirao sam i ja to napraviti oxygen kao main, a ICS kao sec dok ne izađe funkcionalna verzija, a u međuvremenu prodao sam mobitel. Pokušaj napraviti i javi dojmove (probaj napraviti SS postupka, napravi tutorijal i uvrstit ću ga u prvi post).

13 godina
neaktivan

imam 2.5.1.8 e sad ne znam jel swift , jel to ima veze ? inace uspio sam danas stavit cynogen 2.3nesto ali nece mi instalirat nista 2.2. Igo mi je normalno radio na 1.6 i na 2.1 sad nece, hvala

17 godina
neaktivan

Ne mučite te se sa Igo navigaciom. Meni puno bolja navigacija je CoPilot. Imao sam prije Igo a sad imam ovaj Copilot. Razlika je 1:100,  brži precizniji i bolje karte su.  Probajte i nećete se razočarati. Evo i linka http://205.196.121.150/0mzy47fyj5gg/4totbwcase0ywp6/CoPilot_Live_v8.2.0.368.apk

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Imam CoPilot vec neko vrijeme i prezadovoljan sam njime.

14 godina
neaktivan

Sa sigurnošću tvrdim da nema bolje navigacije od Dont Panic .
Istina je da ju moraš platiti, cca. 50kn, ali odlično radi svoj posao. Ja sam j ukupio i nisam požalio. Sve je na Hrvatskom.
I svakom preporučam da ju kupi ako mu je potrebna dobra navigacija.
Nedavno je izašao update novih karti. 

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bilo bi cudo da nije na hrvatskom, ipak je to domaci proizvod

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ima li neko obavestenje,da li ce izaci ICS na kome radi barem deep sleep ili cak mozda kamera i koji se moze normalno koristiti :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivan95manic kaže...
Ima li neko obavestenje,da li ce izaci ICS na kome radi barem deep sleep ili cak mozda kamera i koji se moze normalno koristiti :D

čitaj ko i svi ostali što prate lg-a.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1461893

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1217581

http://twitter.com/mikegapinski

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

1. Pratio sam tutoriale i instalirao 2.3.7 ASIS bez problema. Ali nakon instaliranja 20-ak aplikacija, telefon mi ima lagove i bas sporo radi. Npr. kada udjem dublje u meni ili na market, pa kada pritisnem home dugme, prvo ide crni ekran na sekund, pa mi onda prikazuje wallpaper, pa tek onda widget i shortcut home strane. Takodje veoma cesto iscrtava app drawer...probao sam sve kombinacije overclocka.

Cak sam instalirao i skriptu koja navodno oslobadja dosta rama i telefon bolje radi, ali nista.

Skoro sve app su na SD kartici. Inace, rom je odlican i sve radi bez problema, ali to lagovanje me jako nervira.

Da li je neko imao slican problem?

2. Druga stvar, moze li se vratiti na fabricki rom? Koliko vidim postoje 2 solucije:

http://www.bug.hr/forum/topic/rucna-racunala/lg-gt540-modovi-nadogradnje/77951.aspx?page=0&jumpto=1485829&sort=asc&view=flat

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1119531

Jel ima neko iskustva sa ovim?

U sustini, meni je potreban brz i stabilan ROM, sa dobrim trajanjem baterije. Da li je to mozda 2.2 utopia?

3. I da li mogu iz recovery-a da se vratim na 2.2, bez obzira sto sam sada na 2.3.7?

Hvala svima unapred na odgovorima! :)

17 godina
Vtecbg kaže...

Pozdrav svima!

1. Pratio sam tutoriale i instalirao 2.3.7 ASIS bez problema. Ali nakon instaliranja 20-ak aplikacija, telefon mi ima lagove i bas sporo radi.

2. Druga stvar, moze li se vratiti na fabricki rom?

3. I da li mogu iz recovery-a da se vratim na 2.2, bez obzira sto sam sada na 2.3.7?

Dobrodošao na bug forum.

1. Idi u postavke > aplikacije > pokrenute usluge (ili aplikacije) i pogledaj koja ti aplikacija najviše uzima RAM-a. Meni je najviše facebook usporavao rad mobitela.

2. Može, nisam radio jer sam čitao da se može brickovati mobitel. Naravno ne vidim ni razloga za vraćanje kada su custom ROM-ovi puno bolji od tvorničkog.

3. Naravno da možeš bez obzira što koristiš 2.3.7:

Wipe data/factory reset

Wipe cache

Advanced  >> wipe dalvik cache

Install zip from sd card >> choose zip from sd card >> odaberi drugi ROM da se instalira *.zipReboot system now
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 8:31 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Hvala na dobrodoslici!

Ok. Uradio sam hard reset, pa sve ponovo instalirao i sada cu da pratim malo aplikacije u pokrenutim uslugama.

Koliko vidim na XDA, poslednji utopia rom je samo za fastboot. Moze li za fastboot neki kratak tutorial kako se instalira?

A rasmisljam se da probam i PCF rom...

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:27 (Vtecbg).
17 godina
Vtecbg kaže...
Koliko vidim na XDA, poslednji utopia rom je samo za fastboot. Moze li za fastboot neki kratak tutorial kako se instalira?

A rasmisljam se da probam i PCF rom...

Kopiraj system.img i boot.img od tog ROM-a u C:\tools, pokreni CMD pomoću Windows + R i upiši cmd (ovo prekriženo ne moraš):

cd C:\toolsfastboot -wfastboot erase bootfastboot erase systemfastboot flash recovery recovery.imgfastboot flash APPSBL mbn_file.mbnfastboot flash boot boot.imgfastboot flash system system.imgfastboot -wfastboot reboot

17 godina
Najbrži kaže...

Prodao sam jučer svoj LG, ali i dalje budem pratio novosti i pomagao. Možda ponovno kupim ako izađe ovih dana funkcionalni ICS, a do tada sam na Nokiji 5800XM. Tek sada vidim koliko mi nedostaje Android OS.

Tjedan dana tek prošlo i već sam si po treći put kupio LG GT540. Guys, i'm back in bussines {#} Novosti o ICS-u nema. Stavio sam si PCF-ov ROM sa samo SP1 i SP2 sa GAPPS, dosta mi je oxygen-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 11:34 (Najbrži).
13 godina
neaktivan
tonchy kaže...
Da li će mi mobitel raditi ako formatiram sd karticu? Odnosno ako je maknem?
Jer postoje neke mape na njoj koje mi djeluju kao (nazovimo ih) sistemske
Na prvi dio pitanja vjerujem da bi većina kao i ja odgovorila automatski da će raditi jer formatiranjem brišeš sve podatke sa SD kartice i sa svim kaj je gore se možeš fino pozdraviti a sad za neke mape,valjda misliš na foldere koji sadržavaju sistemske fajlove,pa prebaciš ih u system pomoću root explorera..samo ne znam kako si u prvom redu stavio sistemske fajlove na SD karticu jer sistemske aplikacije znam da ne možeš..ili ne znam dovoljno uglavnom vjerujem da ne bude problema.
13 godina
protjeran

Što god treba objasniti, pomoći oko LG GT540, možete  se meni obratiti na PP. Tu sam da pomognem. Naravno tu su vam Gigimon i Najbrži {#}.

0 0 hvala 0
17 godina

Stavio sam sinoć SDSL Pre-final od mm-a preko recovery mode. Nisam ga detaljno testirao, ali na ovo malo korištenja mi se čini super ROM. Budem tokom dana ga full testirao, moram se sada pozabaviti flashanjem SE C902 pošto je jučer bilo neuspješno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I ja sam stavio SDSL Pre-final od mm-a preko recovery mode.I imam jedan problem a to je kada snimam kamerom skoro da se ne cuje zvuk isto se desava i kada snimam samo zvuk,zvuk se jako slabo cuje.Da li je neko imao taj problem ili mozda zna zbog cega se to desava?

17 godina
sasa0207 kaže...

kada snimam kamerom skoro da se ne cuje zvuk isto se desava i kada snimam samo zvuk,zvuk se jako slabo cuje

Sada sam snimio video od 10s, zbilja nema zvuka, kada pustim videosnimak čuje se kao šuštanje na mobitelu, a na kompu se ništa ne čuje (MP-HC). EDIT: zato je pre-final verzija, vjerovatno će se riješiti u slijedećoj verziji

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 8:21 (Najbrži).
13 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
sasa0207 kaže...

kada snimam kamerom skoro da se ne cuje zvuk isto se desava i kada snimam samo zvuk,zvuk se jako slabo cuje

Sada sam snimio video od 10s, zbilja nema zvuka, kada pustim videosnimak čuje se kao šuštanje na mobitelu, a na kompu se ništa ne čuje (MP-HC). EDIT: zato je pre-final verzija, vjerovatno će se riješiti u slijedećoj verziji

Najbrzi, da li imas predlog da mi das koji rom 2.3.X da instaliram stim da mu  lepo radi kamera da ima i zvuka?

17 godina
sasa0207 kaže...

Najbrzi, da li imas predlog da mi das koji rom 2.3.X da instaliram stim da mu  lepo radi kamera da ima i zvuka?

Oxygen, PCF v5 + SP1 i 2 + gapps, Mur4ikov RC5 (ne ASIS)

13 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
sasa0207 kaže...

Oxygen, PCF v5 + SP1 i 2 + gapps, Mur4ikov RC5 (ne ASIS)

Upravo sam isprobao sve ove romove i isto se desava,samo mi na njegovom orginalnom 2.1 radi zvuk na kameri,na sve ostale romove i gore navedene jedva da se cuje zvuk,ne znam u cemu je problem?

17 godina
sasa0207 kaže...

Upravo sam isprobao sve ove romove i isto se desava,samo mi na njegovom orginalnom 2.1 radi zvuk na kameri,na sve ostale romove i gore navedene jedva da se cuje zvuk,ne znam u cemu je problem?

{#} nisam imao problema na tim ROM-ovima jer sam ih koristio, stoga sam ih i preporučio. Probat ću instalirati oxygen i testirati da vidim jel isti problem se javlja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice