Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Zalman Z9 Plus !

- vece dimenzije

- dolazi s vise ventilatora

- fan kontroler

- display za temperaturu

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
Haf932 kaže...

Zalman Z9 Plus !

- vece dimenzije

- dolazi s vise ventilatora

- fan kontroler

- display za temperaturu

A i lijepsi mi je, hvala!

16 godina
Vodič za odabir kućišta

Stiglo mi danas Zalman Z11 plus kućište. Problem je što nije bilo nikakvih dodataka poput vrećice sa šarafima, manuala i sličnih dodataka kako je navedeno na Zalmanovoj stranici. I zovem ja tu firmu (još je ne želim imenovati) i ok, obečali mi poslati šarafe, stižu sutra (inaće, sve pohvale za brzinu slanja). Pa uvjeravanja kao da se uputstva i neki kabel ni ne dobivaju sa Zalmanom.

Kasnije malo bolje pogledam i vidim da je izlizana boja oko rupa tamo gdje idu šarafi od napajanja iza kućišta.

I što da sad radim? Vidjet ću što će mi sutra poslati pa ako mi pošalju samo par šarafa umjesto onoliko koliko ih ima na službenoj stranici bit će svega, žalit ću se i tu na forumu i pisat ću i u Zalman o toj firmi. Čini mi se da je kućište već bilo na probi kod nekoga iako su zaštitne folije na pleksi dijelovima bile zalijepljenje.

Ako sve bude u redu, pa kad sve pospojim, napišem manji review sa slikama i dojmovima idući tjedan kad mi stigne i potenciometar.

Edit: Poslali mi naknadno svaki šarafić i kabel koji ide uz kućište, uz ispriku na pogrešci te poklon paket: set za laptop (slušalice, mikrofon, razni kablovi i adapteri).

Mislim da ih poslije ovoga mogu i imenovati i ovako im se zahvaliti kao jednom od najboljih web shopova u Hrvatskoj: ADM-u! Svaka čast.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 17:09 (Micek).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Micek kaže...

Stiglo mi danas Zalman Z11 plus kućište. Problem je što nije bilo nikakvih dodataka poput vrećice sa šarafima, manuala i sličnih dodataka kako je navedeno na Zalmanovoj stranici.

Kasnije malo bolje pogledam i vidim da je izlizana boja oko rupa tamo gdje idu šarafi od napajanja iza kućišta.

Lako moguce da je vec bilo u nekoj maloj upotrebi !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Antec Three Hundred review

Ovo sam morao podijeliti s vama.

Ja nisam vidio bolju recenziju kućišta od kad pratim razne hrvatske i svjetske forume (čitaj => 20 godina).

Uložen je veliki trud da se low-mid end kućište testira na razne načine, standardno i pod punom ratnom spremom, hlađeno vodom, zrakom i uz razne verzije istoga, razina buke i td....:))))

Svaka čast HF-u!

www.rigburning.comule.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 10:07 (Asta).
Moj PC  
4 0 hvala 3
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Samo šteta što nije crna unutrašnjost !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Zanima me koje bi bilo najbolje kućište za gigabyte gtx 670, a da ima proziran side, po mogućnosti da je cijela strana prozirna?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 0:09 (fallout3fan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta
Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

imas ga u portiu na akciji, 569 kn.

Skole
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 4:08 (skočko).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta
Prije jedno 2mjeseca sam kupio lc power pro-918b Jupiter X
i sad me zanima dali bi bilo dobro ugraditi jos koji vent, nazad konkretno za ispuh
LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Naravno da bi bilo dobro ! Stavi jedan od 120mm da ispuhuje zrak iz kucista!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Haf932 kaže...

vidim da nema modularni hdd kavez, tj. ne mogu ga izvaditi. Mogu li onda prebaciti diskove gore u 5.25 prostor i ako mogu, koji bracket mi treba?
I posto mislim izvadit cijeli fractalov hdd kavez, kako cu ga skinuti? 

15 godina
Vodič za odabir kućišta

Na R3 nema modularni HDD kavez ! Steta , jeftiniji modeli imaju !

Diskove mozes prebacit u 5.25" , s kucistem ti dolazi jedan 3.5" adapter , ostale imas za kupit - KLIK !

Da bi mogao skinut cijeli HDD kavez , mislim da ces morat probusit zakovice kojima je spojen s kucistem da bi ga mogao izvadit ! Barem sam ja morao dok sam Haf-a cijeloga rastavljao !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Haf932 kaže...

Na R3 nema modularni HDD kavez ! Steta , jeftiniji modeli imaju !

Diskove mozes prebacit u 5.25" , s kucistem ti dolazi jedan 3.5" adapter , ostale imas za kupit - KLIK !

Da bi mogao skinut cijeli HDD kavez , mislim da ces morat probusit zakovice kojima je spojen s kucistem da bi ga mogao izvadit ! Barem sam ja morao dok sam Haf-a cijeloga rastavljao !

Da, cimer mi ga ima pa sam pogledao. izmjerio sam debljinu i cini mi se da nece stati ovo hladenje koje imam. 
Znate li ima li u hr kupit Antec P serija? Kolike su cijene? Trazio sam na nabavi ali ga nema...

to je ovaj antec: http://www.antec.com/product.php?id=1825&fid=82 
a ovo je problem: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/silver_arrow/product_cpu_silver_arrow.html 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 1:04 (Icefox).
15 godina

Preporucite meni neko max 600kn! z 9 plus mi se nesvida nekako mi je haf 912 plus dobar...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
CroVandal kaže...

Preporucite meni neko max 600kn! z 9 plus mi se nesvida nekako mi je haf 912 plus dobar...

Sharkoon Tauron ili vec spomenuti CM Haf912 Plus !

Music As A Weapon !!
15 godina
Icefox kaže...

Da, cimer mi ga ima pa sam pogledao. izmjerio sam debljinu i cini mi se da nece stati ovo hladenje koje imam. 
Znate li ima li u hr kupit Antec P serija? Kolike su cijene? Trazio sam na nabavi ali ga nema...

a ovo je problem: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/silver_arrow/product_cpu_silver_arrow.html 

Anteca nema kod nas , al kolko se sjecam cijena mu je bila oko 1000kn !

Eventualo mozes priceekat da stigne kod nas Fractal R4 - modularni HDD kavez , podrzava CPU hladnjake do 170mm tak da bi tvoj Silver Arrow trebao stati bez problema !

Ili se rastegnut i uzet odlicni Fractal XL , također modularni HDD kavez i podrska CPU hladnjaka do 180mm !

Music As A Weapon !!
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Posto je ovo grupa u kojoj ljudi nesto znaju o kucistima pitao bi koje je ovo kuciste (pogledaj slike).. Znam samo da je Enlight- ovo.
Napomena: Ne obazirite se na stol i ostale gluposti {#} 

podnozje podnozje
prednja strana prednja strana
bocna strana bocna strana

0 0 hvala 0
16 godina
Haf932 kaže...
Icefox kaže...

Anteca nema kod nas , al kolko se sjecam cijena mu je bila oko 1000kn !

Eventualo mozes priceekat da stigne kod nas Fractal R4 - modularni HDD kavez , podrzava CPU hladnjake do 170mm tak da bi tvoj Silver Arrow trebao stati bez problema !

Ili se rastegnut i uzet odlicni Fractal XL , također modularni HDD kavez i podrska CPU hladnjaka do 180mm !

Hvala na ovoj informaciji, definitivno kuciste za mene i sacekat cu R4. Znate li odprilike kad bi trebao biti dostupan kod nas i koliko bi trebao kostati?

13 godina
Swifty kaže...

Posto je ovo grupa u kojoj ljudi nesto znaju o kucistima pitao bi koje je ovo kuciste (pogledaj slike).. Znam samo da je Enlight- ovo.
Napomena: Ne obazirite se na stol i ostale gluposti {#} 

EDIT: Nema veze pronasao sam ga.. Ako nekome treba link za ovo kuciste evo gahttp://twe.enlightcorp.com/Product/Product_Detail.aspx?ID=92 

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Dali netko zna di mogu kupit chieftec dragon ch-07??

0 0 hvala 0
16 godina
punk94 kaže...

Dali netko zna di mogu kupit chieftec dragon ch-07??

Izgleda da ga nema kod nas... isto kao ni Fractala R4 i Anteca P183 {#} 
stvarno losa ponuda u nasim trgovinama.

16 godina
Icefox kaže...

Izgleda da ga nema kod nas... isto kao ni Fractala R4 i Anteca P183 {#} 
stvarno losa ponuda u nasim trgovinama.

Da, nema više ni Zalmana Z11+ kojeg sam izgleda uzeo među zadnjim u Hrvatskoj. Izludio bih da je nestalo dan-dva prije jer sam ga planirao mjesec dana te sam sve drugo podredio tome. A nijedno drugo kućište mi ni približno nije tako dobro u toj cjenovnoj kategoriji.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
Icefox kaže...

Hvala na ovoj informaciji, definitivno kuciste za mene i sacekat cu R4. Znate li odprilike kad bi trebao biti dostupan kod nas i koliko bi trebao kostati?

Vani kosta oko 150$ ! Kad ce doci kod nas i kolko ce kostat - neznam !

EDIT : ako bude puno skuplji od R3 , onda se bolje isplati uzet XL !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 15:53 (Haf932).
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav! Imam pitanje o HAF 912 Plus kućištu. Namjeravam ga kupiti i planirao sam uzeti još dva ventilatora (bočni za upuhivanje zraka i na vrhu za ispuhivanje), ali za ove ventilatore koji su na njemu ne piše koliki im je CFM pa ne znam kakve ventilatore uzeti jer bi, koliko mi je poznato, trebalo biti otprilike jednaka količina zraka koja ulazi i koja izlazi iz kućišta. Na službenoj stranici ne piše CFM, piše samo glasnoća. Zna li možda netko kako da to saznam ili da jednostavno ugradim 2 ista ventilatora bez obzira na ove postojeće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Megaflow 200mm ti ima 110cfm to je onaj naprijed! Ja sutra narucujem to kuciste a kasnije cu jos jedan taj veliki staviti na vrh! Mislim da ce to biti sasvim dovoljno!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Kućište do 300kn?

0 0 hvala 0
15 godina
punk94 kaže...

Kućište do 300kn?

Scythe Ikazuti

Mali opis !

Music As A Weapon !!
15 godina
Liquid Silk kaže...

Pozdrav! Imam pitanje o HAF 912 Plus kućištu.

Ovaj od 200mm ti je CM Megaflow - 110 cfm !

Ovaj od 120mm ti je standardni CM 120mm ,1200rpm  - cca. 45 cfm !

Ma mozes ugradit bilo koje ventove !

Music As A Weapon !!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice