Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.679.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir kućišta
zober kaže...

Ma LC je odličan i dosta toga nudi za cijenu i kvaliteta izrade je na mjestu barem po mom mišljenju pošto sam slagao konfu s njim. Mana je to što je LC jel :D i ima i dosta jake konkurente točnije malo skupljeg ARC MIDI-a (samo je on malo decentnijeg izgleda) jer kad zbrojiš i poštarinu LC te ispadne skoro 600 kn.

Ako se kojim čudom dočepaš viška love bez razmišljanja uzimaj od kolege SS Ravena.

A vidim da je dobar da,zalmane bas sad gledam sve detaljno i nikako da me kod jednog privuce bas sve,kod svakodg od njih me privlaci nesto ali nesto me i smeta i onda mi se na kraju ni ne ide na njih...{#}

Sto se tice portia i ostalih web shopova kod njih ide samo narudzba preko neta ili se moze otic do njih kupit??? ako se ne moze otic direkt kod njih kupit onda nista od toga jer nisam u kuci ili stanu pa mi je narucivanje ajmo tako reci onemoguceno...

E tog ss ravena sam vidio i stvarno mi se svida ali 750 kn nemamo aposlutno nigdje,pa cak niti za posudit,a pitao sma klegu za 600 kn na sta on nije pristao,j.ga moje je da pitam a njegovo je da odluci tako da  nazalost od toga nece biti nista vjerujem...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 14:56 (Tomo53nja).
13 godina

Svaki web shop trebaš lijepo proučiti pa ćeš znat što nude i koje su cake.

Portio je ajmo reč fiktivna firma i nema svoje sjedište te za stvari ispod 1K trebaš plačat dostavu, a drugi ti je izbor otiči u njihov matični dučan Links pa platiti skuplje i odmah dobiš kućište.

Poznatiji web shopovi sa sjedište gdje možeš pokupiti komponente bez plačanja dostave su ti ADM, MAGAZIN RS, FUTURA IT, IQ ZAGRIA, INSTAR IT i ima ih još da ne nabrajam.

A hebi ga 750 kn je čisto realna cijena za takav kejs.

14 godina
protjeran
zober kaže...

Svaki web shop trebaš lijepo proučiti pa ćeš znat što nude i koje su cake.

Portio je ajmo reč fiktivna firma i nema svoje sjedište te za stvari ispod 1K trebaš plačat dostavu, a drugi ti je izbor otiči u njihov matični dučan Links pa platiti skuplje i odmah dobiš kućište.

Poznatiji web shopovi sa sjedište gdje možeš pokupiti komponente bez plačanja dostave su ti ADM, MAGAZIN RS, FUTURA IT, IQ ZAGRIA, INSTAR IT i ima ih još da ne nabrajam.

A hebi ga 750 kn je čisto realna cijena za takav kejs.

Ma neda mi se proucavat te web shopove u tom i je problem,a ako ne mogu otic do njih i pokupit kuciste onda me to ne zanima,imam dovoljno trgovina gdje odem,kupim,iskesiram lovu i idem doma...{#}

E onda cu kod njih i pogledat ostale necu ni gledat...

A nisam rekao niti da nije ok cijena,za mene je previse nazalost tako da  ne mogu kupit,kome bude pasalo ce kupit i dobro...

Hvala na prijedlozima cekam jos prijedloga...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 15:22 (Tomo53nja).
15 godina
Tomo53nja kaže...

Cekam jos prijedloga,pa se slobodno izjasnite...Sto kaze kolega haf?? {#}

Moj preporuka ide za CM 690 II Standard ! Sluzbena stranica !

- dobre dimenzije

- podrzava do max. 10 ventova ( dolazi s 2 x 120mm venta )

- podrzava duge grafe ( 304mm )i visoke CPU hladnjake ( 177mm )

- odlican cable managment + gume na otvorima

- podrska za 240mm radijator vodenog hlađenja

- filteri

- crna unutrasnjost

- napajanje se montira dolje

Mali minus sto nema USB 3.0 ! Inace je kuciste odlicno i ja bih isao na njega ! Bolji je izbor od Zalmana Z11+ za te pare !

Music As A Weapon !!
15 godina
tomislavivic kaže...

e ovak sad me zanima nedavno sam si uzeo hafa 912 plus odlican je i sve to al sad mi jos treba gornji i bocni vent za njega ak mi mozete preporucit jel mi ovak odozgora ulazi prasina kao luda i trebao bi filtere za ta 2 mjesta jel to nisam dobio pa ak moze neka preporuka..:D

Od gornjih ventova mozes uzet 200mm - Sluzbena stranica !

Ak za gornji mislis uzimat 120mm , onda uzmi 120mm Silverstone FN121 + filter !

Od bocnih ventova mozes uzet 120mm Silverstone FN121 + filter !

Music As A Weapon !!
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Moj preporuka ide za CM 690 II Standard ! Sluzbena stranica !

- dobre dimenzije

- podrzava do max. 10 ventova ( dolazi s 2 x 120mm venta )

- podrzava duge grafe ( 304mm )i visoke CPU hladnjake ( 177mm )

- odlican cable managment + gume na otvorima

- podrska za 240mm radijator vodenog hlađenja

- filteri

- crna unutrasnjost

- napajanje se montira dolje

Mali minus sto nema USB 3.0 ! Inace je kuciste odlicno i ja bih isao na njega ! Bolji je izbor od Zalmana Z11+ za te pare !

Sto se tice usb 3.0 to mi nije bitno da nagalsim tako da moze kuciste komotno i bez toga...Dimenzije su mi bitne da su veze bar par cm od tt V4 jer mi je u njega sve na knap stalo i sve je stiksano sto ne volim...Ukratko svida mi se tvoj prijedlog,jednostavno,a ne mozes fualt,i prijedlog od zobera za onog lc-a ali ako lc-a ne mogu otic i kupit nego mora preko narudzbe onda ga necu moci kupiti...Razlika izmedu lc-a i cm-a koji je bolji??? Znaci isplati se protegnut za 100 kn vise i uzet cm??? Imas neki jeftiniji prijedlog??? Idealno bi bilo oko 430-450 kn...{#}  Hvala i sry na zamaranju...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 12:10 (Tomo53nja).
15 godina
Vodič za odabir kućišta

da imate svjeze informacije vezane za define r4 i dolazak.

Rekao sam fractalu da ni jedan dealer nas kaze da nema informacija o dolasku, pit sam ih da li su im msan ili asbib dobavljaci. Ovo je odgovor, ougl oni se drze toga da ce doc kroz prvi mjesec:

Dear Eugene

The dealers are not aware of our negotiation with the distributor, it is no surprised about it.
It is not ASBIS or M SAN. We will announce the contract once  the goods is in Croatia.

Thank you very much.
BR,
Drahus

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Tomo53nja kaže...

Sto se tice usb 3.0 to mi nije bitno da nagalsim tako da moze kuciste komotno i bez toga...Dimenzije su mi bitne da su veze bar par cm od tt V4 jer mi je u njega sve na knap stalo i sve je stiksano sto ne volim...Ukratko svida mi se tvoj prijedlog,jednostavno,a ne mozes fualt,i prijedlog od zobera za onog lc-a ali ako lc-a ne mogu otic i kupit nego mora preko narudzbe onda ga necu moci kupiti...Razlika izmedu lc-a i cm-a koji je bolji??? Znaci isplati se protegnut za 100 kn vise i uzet cm??? Imas neki jeftiniji prijedlog??? Idealno bi bilo oko 430-450 kn...{#}  Hvala i sry na zamaranju...{#}

Portio je iskljucivo webshop i kao takav nema svoju poslovnicu , kupovina je moguca samo putem narudzbe !

Meni je CM bolji , LC dolazi bez ventova ( ako se radi o ovom modelu ) !

Kuciste je komponenta koja se kupuje na duge staze i ne isplati se stedit nanjemu !

Music As A Weapon !!
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Portio je iskljucivo webshop i kao takav nema svoju poslovnicu , kupovina je moguca samo putem narudzbe !

Meni je CM bolji , LC dolazi bez ventova ( ako se radi o ovom modelu ) !

Kuciste je komponenta koja se kupuje na duge staze i ne isplati se stedit nanjemu !

e onda otpadaju svi web shopovi,dakle samo kupnja i solarno placanje te odlazak s kucistem u ruci...

A i meni je malo cm bolji da,to mi se kuciste opcenito nekako najvise svida,al mislim da je precjenjeno kao sto je kolega zober rekao,jedino zamjerku na tome imam,inace ostalo mi se sve svida,da je cijena za 100 kn manja letio bi po njega...{#}{#}

A znam ali trenutno nemam bas love tako da moram stedit htio ne htio nazalost...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 20:16 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Jel stane LEPA G1600 u kućište Corsair Carbide 500r? Ako ne stane, molim preporuku kućišta gdje stane. MIDI

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Stane !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Jel mi možete preporučit neko kučište do 400-450 kn da ima puno ventilatora a i da lijepo izgleda

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Fractal Design Core 3000 , pričekaš da ovi sa jeftinijim cijenama ga nabave

Sometimes you just have to pee in the sink
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Malo je ružno to kučište ima li koji gamerski CM za 450 kn?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
13 godina
neaktivan
Wordy kaže...

Jel mi možete preporučit neko kučište do 400-450 kn da ima puno ventilatora a i da lijepo izgleda

ZALMAN Z9 PLUS  ja sam ovo kuciste imala do prije nekih mjesec dana, i mogu reci samo rijeci hvale za to kuciste :) dobis 4 ventilatora, protocnost zraka super,kvalitetne izrade... i super izgleda,urednost kablova isto super... moja preporuka ti je da dodas jos tih 50kn gore i da uzmes to kuciste, stvarno nemam ni jednu zamjerku za kuciste {#} 

15 godina
Wordy kaže...

Malo je ružno to kučište ima li koji gamerski CM za 450 kn?

Bas gamerski nema , eventualno Centurion 5 II ! Moja preporuka Zalman Z9+ !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Hvala kučište je baš onakvo kakvo sam htio: puno ventilatora, prozor s lijeve strave i led fan naprijed za 490 kn je super, hvala!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
corsair graphite 600t vs obsidian 650d

sta kazu iskusniji na tu dilemu? -po netu vani su zaista podijeljeni

0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Ja ta dva kučišta ne mogu stavit skupa u istu rečenicu a kamoli ih uspoređivat,Grafit mi je daleko bolji!

Naravno sve je stvar osobnog ukusa!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

koje bi mi kućište odgovaralo za matičnu ploču asus sabertooth x79

0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Bilokoje koje podrzava ATX format ( 30.5 x 24.4 cm ) ! Kolko para mozes izdvojit za kuciste ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

1400 kn manje-više

14 godina
protjeran

Na mom mjestu da li bi kupili dobro ocuvanog cosmosa 1000 sa svim sarafima,kablovima nekima i ostalim za 550 kn ili isli na novog zalamana z5+ ili zlamana z9+??? Evo postavit cu i anketu...Cijena cosmosa je 550 kn da li je to puno??? {#}

12 Cosmos 1000-550 kn
2 Zalman Z5 plus-460 kn
0 Zalman Z9 plus-500 kn
TL
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 0:09 (Tomo53nja).
15 godina
Tomo53nja kaže...

Na mom mjestu da li bi kupili dobro ocuvanog cosmosa 1000 sa svim sarafima,kablovima nekima i ostalim za 550 kn ili isli na novo zalamana z5+ ili zlamana z9+??? Evo postavit cu i anketu...Cijena cosmosa je 550 kn da li je to puno??? {#}

Ja bih bez razmisljanja uzeo Cosmos-a ! To i nije puno za takvo kuciste , jos ako kazes da je ocuvano , uzmi njega !

Music As A Weapon !!
15 godina
rampass7538979 kaže...

1400 kn manje-više

Dat cu ti par preporuka kucista , a ti si pogledaj po netu review-ove i na Youtubeu !

Corsair Obsidian 650D

Coolermaster Haf-X

Silverstone Raven RV01B

Fractal Design Define XL

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Hvala na pomoći
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Ja bih bez razmisljanja uzeo Cosmos-a ! To i nije puno za takvo kuciste , jos ako kazes da je ocuvano , uzmi njega !

Hvala na glasanju i na pomoci pri odabiru,kupljen cosmos s kojim sam prezadovoljan i sto se tice samog kucista i zvucne izloacije,i prostora i filtera i svega ostaloga,jedino sto je tezak ko sam vrag...{#}{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 14:59 (Tomo53nja).
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav. Znam da upadam kao padobranac, no zanima me mišljenje o Strykeru, Cosmosu te kučištima iz serije HAF. Sva tri su mi vrlo lijepa, a ne znam koje bih uzeo(kada bih uzimao, trenutno mi ne treba, jer ne kupujem računalo), pa eto, ako biste mi mogli udijeliti koji savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Svjeze informacije o dolasku define r4. Ugl vec dogovaraju prvi shipment:

Dear Eugene,

I wish all new contracts could be finalized easily but we moved forward a bit. There is a new product manager on board and we arrange the first shipment.
We will deliver the goods to Croatia asap.

Thank you very much.
BR,
Drahus
2. mail:
J many thanks … I am glad that the demand is even biggerJ that is why I am also impatient and want to have the goods in Zagreb earliest…

Thank you very much again.
Have a nice day,
Drahus

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice