Kakav je ovaj cieftec:http://www.nabava.net/kucista__300/chieftec-kuciste-cx-05b-b-op__2832241
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakav je ovaj cieftec:http://www.nabava.net/kucista__300/chieftec-kuciste-cx-05b-b-op__2832241
Zastarijel.
Zastarijel.
Da , to jest malo stariji model , no definitivno je kvalitetniji od tih TT-ova i LC-ova u tom rangu ! Steta sto dolazi bez ventova !
Znači dolazi bez ventova daj mi onda preporuči dva.tri venta da imam za ishup
Slverstone FN 121 - za 1 x 120mm strazni
1 x 120mm gornji
Lose je sto nema podrske za ugradnju prednjeg venta , jer su na tom mjestu ladice za CD - ove !
Najbolje kućište do 300-350kn za novi konfiguraciju? ATX.
Bok!
Za oko mi je zapelo Corsair Graphite 600T , ali je cijena poprilično visoka - oko 1500kn.
Ima li kakvo slično, a jeftinije? Možda bolje?
Unutra bi isao gtx 680, pa mi je bitno da se takva kartica moze smjestiti unutra. Naknadno bi dodao jos jednu ako bude potrebe za to, tako da mi treba kuciste za duge staze.
Filtri za prašinu su must have i što bolje zračno hlađenje.
Hvala

Bok!
Za oko mi je zapelo Corsair Graphite 600T , ali je cijena poprilično visoka - oko 1500kn.
Ima li kakvo slično, a jeftinije? Možda bolje?
Unutra bi isao gtx 680, pa mi je bitno da se takva kartica moze smjestiti unutra. Naknadno bi dodao jos jednu ako bude potrebe za to, tako da mi treba kuciste za duge staze.
Filtri za prašinu su must have i što bolje zračno hlađenje.
Hvala
Npr. Fractal Design Define XL - filteri , zvucna izolacija , vrlo kvalitetna izrada , dolazi s tri venta i jos se tri mogu ugraditi ... Sluzbena stranica !
Koji je u globalu bolji silencio 650 ili define r3 ?
komponente su mi po stolu, sta bi ste vi kupili?
1 | define r3 |
---|---|
2 | define xl |
0 | silencio 650 |
5 | cekaj define r4 |
Ja bih kupio Define XL , razlika u cijeni nije velika a dobije se bolje kuciste !
Kaj se tice dileme između Silencia i R3 tu bih isao na Silencio 650 jer je malo vecih dimnzija , podrzava duze grafe i moze se skinut HDD kavez , ima vise 5.25" utora i ljepse mi izgleda !
Kakva je situacija sa Silverstone Raven rv03 ??
Nisam se dosad susretao sa sličnim kučištima (vidim na slikama da se sve spaja drugačije nego u onim klasičnim kučištima),
pa ako može u kratko koja riječ o njemu (kakav je protok zraka, dal ima dovoljno mjesta, dal se uopće isplati i sl.).
LP
Da , u njemu je malo drugaciji raspored komponenti ! Meni osobno to nekak ne pase , naviknut sam na klasican raspored !
Pa da kazem par rijeci o njemu !
- kvalitetna izrada
- dimenzije su zadovoljavajuce
- dolazi s 3 venta: 1 x 120mm gornjim i 2 x 180mm donjim i jos se moze stavit 6 ventova
- ima USB 3.0 i audio I /O
- max. duzina grafe do 344mm
- prozirna stranica
- filteri
Mali minus je sto nema guma na otvorima za cable managment ! Za iskustva mozes pitat kolegicu @ crna.pantera0406 , ona ga ima pa ti moze reci sve sta te zanima !
Fractal Design XL - mi je svakim pregledom videa sve privlačniji. Totalni best buy. Mislim da ću njega uzeti. Cijena ispod 1000kn.
Preporučam.
Da kupujem novo kuciste , definitivno bih uzeo elegantni Define XL !
Fractal Design XL - mi je svakim pregledom videa sve privlačniji. Totalni best buy. Mislim da ću njega uzeti. Cijena ispod 1000kn.
Preporučam.
I meni se svida samo nezz hoce li mi kabel od napajanja (24pin) biti dovoljno dug.
A koje napajanje imas ?
Chieftec model no: GPS-650AB A
Preporuka kucista cijenom od 300-550 kn bilo koja trgovina u Zagrebu...Volio bih neko bolje ako je moguce da ima gdje na akciji,ili za cistih 400,500 kn s tim da ako ima neko koje je osjetno bolje za 100 kn protegnut cu se...
UVJETI:
- da je vece nego Thermaltake V4 BE (da su dimenzije bar par cm vece)-ovo mi je jako bitno
- protok zraka i mjesta za bar 4 venta kao kod V4
- cvrsce od V4 i crne boje,kako izvana tako i unutra
- da je bar dio bocne stranice od stakla-nije veliki uvjet
- da ima filtere za prasinu
- da je moguce napravit dobar cable managment
E sad malo sam gledao u protisu recimo pa tu ima TT Spacecraft, CM 692, ili pak ovaj zalman Z11,a po ostalim trgovinama iskreno nisam ni gledao...U obzir dolaze i in star informatika,i links,i adm a mogu posjetit i ostale ako imaju bolja kucista,ako ima neko ok i full tower kucista mozda bi i njega kupio iako ne volim ogromna kucista...
Ili mi se mozda isplati kupit ovo kuciste tu sa foruma za recimo 600 kn ako se dogovorim sa prodavacem:
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-antec-1200/173342.aspx
Najvise bih volio da to cijenom bude oko 450 kn,preko 600 kn nikako pa eto ako imate neki drugi bolji prijedlog,bolju trgovinu i pametniji savjet slobodno se izjasnite jer sam vrlo neodlucan i neznam sto bih izabrao...
Hvala unaprijed,ako treba jos nekih detalja sto mi se svida a sto ne slobodno pitajte pa cu se izjasnit...Inace volim vise malo kompliciranija kucista oblikom,dakle da nisu jednostavnog kvadraticnog oblika bez nekih posebnih lomova plastike,logova i ostalo...
EDIT: evo jedan tip kucista koji mi se i ne svida bas za tu cijenu:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_176&products_id=12019
Zalman Z5 PLUS - trenutno baš i nema neku konkurenciju i bolji/ljepši/opremljeniji je od svih nabrojenih.
edit: taj CM koji ti se ne sviđa baš za tu cijenu dolazi i s napajanjem pa je zato takva cijena ;)
e ovak sad me zanima nedavno sam si uzeo hafa 912 plus odlican je i sve to al sad mi jos treba gornji i bocni vent za njega ak mi mozete preporucit jel mi ovak odozgora ulazi prasina kao luda i trebao bi filtere za ta 2 mjesta jel to nisam dobio pa ak moze neka preporuka..:D
e ovak sad me zanima nedavno sam si uzeo hafa 912 plus odlican je i sve to al sad mi jos treba gornji i bocni vent za njega ak mi mozete preporucit jel mi ovak odozgora ulazi prasina kao luda i trebao bi filtere za ta 2 mjesta jel to nisam dobio pa ak moze neka preporuka..:D
Ja sam filter stavio na bočni, dok na vrh nisam stavio filter (gornji ti je za ispuh).
Kad mi računalo ne radi (preko noći), taj gornji otvor prekrijem s nečim.
Ugl, nema prašine!!
Zalman Z5 PLUS - trenutno baš i nema neku konkurenciju i bolji/ljepši/opremljeniji je od svih nabrojenih.
edit: taj CM koji ti se ne sviđa baš za tu cijenu dolazi i s napajanjem pa je zato takva cijena ;)
Taj zalman ima filtere za prasinu ili ne?? Vidim da nema mogucnost ugradnje gornjih ventova...Da li su ovi drugi tipovi zlamana bolji,recimo z9 ili z11 kojim slucajem???
Ovaj z5 plus mi se bas ne svida sto si ti predlozio pa idemo dalje...Svida mi se recimo najvise z11 ali ako je z9 ok onda bi mozda i njega kupio...Kakav je cm690 napsram tih zalmana???
Linkao sam ti ga i sve ti lijepo piše. Ima filtere, a isto tako ima opciju ugradnje i do 5 ventilatora (straga, sprijeda, pored napajanja, i 2 na vrhu).
Z5 je nasljednik Z9-tke - znači ima nešto bolju završnu obradu, sitno drugačiji unutarnji dizajn s dodatno poboljšanim airflowom, meni osobno ljepšeg eksterijera posebice pored Z11-ice, i malo je više zaštičen od prašine te ima potenciometar i USB 3.0 podršku.
Z11-ica je slična po opremi kao i Z5 Plus jedino je kao što sam rekao malo nezgrapnog izgleda, ima 1 USB 3.0 port viška i ne dolazi s potenciometrom.
CM 690/692 je ok što se tiče opreme i unutarnjeg dizajna, ali po meni precijenjen i već pregažen vremenom što se tiče izgleda - to ti je ajmo reči ziher odabir s kojim ne možeš pogriješiti.
Probaj još polovno malo pronjuškati za neki Bitfenix Shinobi s prozorom, Fractal Core 3000.
U portiu imaš još i odličan LC FORTRES X i kod njega nemam nijedne zamjerke osim malo odbojnih crvenih detalja u unutrašnjosti (hot swapovi za hdd).
Taj zalman ima filtere za prasinu ili ne?? Vidim da nema mogucnost ugradnje gornjih ventova...Da li su ovi drugi tipovi zlamana bolji,recimo z9 ili z11 kojim slucajem???
Ovaj z5 plus mi se bas ne svida sto si ti predlozio pa idemo dalje...Svida mi se recimo najvise z11 ali ako je z9 ok onda bi mozda i njega kupio...Kakav je cm690 napsram tih zalmana???
Ja ti imam Z11+ i sve pohvale o njemu. Cijenim i @zoberovo mišljenje jer se ukusi razlikuju. Ali meni je baš taj Z11 oblik onako svemirski i osobno mi odgovara. Posebno bočni dijelovi te gornji dio daju onako neobičan oblik. Sa svim ugrađenim ventovima sasvim je pristojan airflow i ima dosta prostora za sve komponente. Kućište je čvrsto i kvalitetno napravljeno.
Ako ti se sviđa takav oblik preporučujem ti da ga kupiš jer ni kvaliteta izrade ne zaostaje.
Ventovi su dovoljno tihi (oko 1200 o/min.) ali ako želiš još tiše možeš si uzeti nekakav potenciometar (ja imam ovakav). Ispred i ispod ima filtere protiv prašine i ima ugrađenih 5 ventilatora od čega su 2 sa plavom iluminacijom.
Hvala kolega Zober,razmislit cu i o zalmanu z5 i o ovom lc-u,ovaj lc mi se cak i svida...
Cekam jos prijedloga,pa se slobodno izjasnite...Sto kaze kolega haf??
EDIT: kolega micek hvala na informacijama,nekako bi najradije od svih zalmana isao na z9 ali ako je z11 osjetno bolji onda bih se rastegnuo do njega,no nebih njega kupovao ipak... osobno isto mi se vise svida z11 od z5 recimo,iako je tako robusnog izgleda,valjda mi se bas zato i vise svida...Ovaj lc sto je kolega zober predlozio takoder nije los,njega sam negdje gledo,cak mislim i linksu i nije lose kuciste samo sto ja za 500 kn ocekujem da to kuciste bude vrh a to je jako tesko...
Ima mozda nekoga da zna da prodaje neki bolji polovan ili da je negdje neko bolje kuciste na akciji???
Ma LC je odličan i dosta toga nudi za cijenu i kvaliteta izrade je na mjestu barem po mom mišljenju pošto sam slagao konfu s njim. Mana je to što je LC jel :D i ima i dosta jake konkurente točnije malo skupljeg ARC MIDI-a (samo je on malo decentnijeg izgleda) jer kad zbrojiš i poštarinu LC te ispadne skoro 600 kn.
Ako se kojim čudom dočepaš viška love bez razmišljanja uzimaj od kolege SS Ravena.