Z3 + je loše kućište ali vrijedi 300 kn koliko sam ga paltio. Metal je ko list papira, prekidač za paljenje je škripav, usb 3.0 mi radi OK, dok 2.0 zna nekada otkazati poslušnost, ventilatori su relativno tihi i ima ih čak četiri u cijeni te izgleda pristojno. Mjesta unutra ima savim OK. Osobno sam škrt za takve stvari i prethodno kućište sam kupio 2004. za 450 kn zajedno sa napajanjem, duralo bi i danas ali mi se jednostavno počelo povračati kad bi ga nakon desetak godina iznova pogledao ...a trplo se i vadilo iz njega kroz tih desetak godina ohoho.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
No, sad još i klokni taj proc na ugodnih 4.3 ako nisi, to kućište ti to omogućuje
Znači procesor ti je hldaniji od teperature zraka, mrak. Trebalo bi ga spojiti na neku kutiju pa da hladi hranu
Znači procesor ti je hldaniji od teperature zraka, mrak. Trebalo bi ga spojiti na neku kutiju pa da hladi hranu
A pusti čovjeka. Vidiš da se veseli, nemoj mu to kvariti.
Z3 + je loše kućište ali vrijedi 300 kn koliko sam ga paltio. Metal je ko list papira, prekidač za paljenje je škripav, usb 3.0 mi radi OK, dok 2.0 zna nekada otkazati poslušnost, ventilatori su relativno tihi i ima ih čak četiri u cijeni te izgleda pristojno. Mjesta unutra ima savim OK. Osobno sam škrt za takve stvari i prethodno kućište sam kupio 2004. za 450 kn zajedno sa napajanjem, duralo bi i danas ali mi se jednostavno počelo povračati kad bi ga nakon desetak godina iznova pogledao ...a trplo se i vadilo iz njega kroz tih desetak godina ohoho.
Bas to, kuciste nije nesto al za te pare skroz ok, najveci plus mozda sto solidno hladi. Ja sam razmisljao kad vec uzimam neke mid range komponente necu sad neznam koliko ulagat u kuciste, kupovalo se sve novo nakon 6 god pa je trebali sve natrpat u budzet , lakse kasnije promijeniti kuciste nego mijenjat CPU npr. Za dva mjeseca sam namjeravao kablove bolje postelati pa naprijed usput ubaciti za upuh ovaj dual pack, a iza ovaj fan nek se malo crveni kad je vec AMD grijalica unutra.
Dali se tko susreo sa sharkoon kućištima
Ovi novi modeli
S25s
S25s
M25w
Svi su isti sa par razlika
Došao kiklops 3,muka oko 2.5" diska i ssd-a,taman su stavili nosać di stoje sata portovi i kreten polomio sata port na matičnoj :(
Kasnije okačim par slika,ali fino je sve stalo,2x240 radijatori bez problema su stali,btw u tog kiklopsa 3 s prjeda idu 3x120mm fana :)
EDIT
Evo slika.
kreten polomio sata port na matičnoj :(
Ma dobro, događa se, današnje ploče barem imaju brdo utora za SATA diskove.
Kao što sam i obečao,evo više slika :)
Minus: Loše raspoređene rupe za kablove,teže se zatvori bočna stranica ako se radi cable managment.
Bočne stranice se lako savinu(tako da pazite što radite ukoliko se odlučite na kupovinu istog kejsa).
Za kabl od procesora su zahebali s rupom,krivo su ga napravili,recimo koristim 4+4 i imao sam drame prilikom ugradnje matične jer je kabl uvijek nekako dospio ispod stražnjih portova.
Plus:Lijep izgled,s prijeda 3x120mm fan krov 2x120mm fan s traga 1x120fan i iznad kaveza od diskova 80 ili 100 no taj fan mi nema smisla jer ne stane radi 3. diska.
Na prednjoj masci nalazi se spužvasti filter za prašinu a ne onaj šrot od metalne mrežice(to je s moje strane prokleto velik plus)
Recimo da imam modularno napajanje i da nemam taj ružni accelero na grafici kontam da bi to još daleko bolje izgledalo i lakše za cable managment odraditi.
Ima s stražnje strane 10tak rupa za vezice možda i više.
Vodeno sam uspio staviti bez nekakvih prevelikih egzibicija(samo krovni radijator me malo ishebao ali sam i to uspio rješiti).
Sve u svemu za 203kn s poštarinom se i više nego isplati.
Lijepo je odrađen sami koncept kejsa no nije to to(problem mi je manevrirati s malo prostora jer sam navikao na TT Core X9 u njemu sam kineze mogao švercati).
EDIT
Evo i 2 slike polomljenog porta :(
EDIT2
Promjenit ću danas i ovu već sad dosadnu zelenu vodu,gornji radijator ću izvana stavit,izbušit ću 2 rupe za crijeva i tako ću si osloboditi prostora malo u kejsu iznad mbo :)
BTW UV Naranđasta ide umjesto UV zelene.
Koje je na kraju best buy kućište oko 400kn?
Baci oko na MS Black Widow ako zelis silent case
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?374058-MS-Industrial-Black-Widow/page4
Imam Zalman Z1 kućište i mogu reći da dolazi s 2 stock ventilatora koji su dovoljni za multimediju ali čime se stave komponente čiji je ukupan TDP 300+ W i počne se s gamingom, gornji dio kućišta se jako zagrije, stražnji ventilator izbacuje jako vruć zrak a ventilator cpu coolera divlja zbog nakupljenog toplog zraka. Uglavnom, zamjenio sam ta 2 stock hladnjak koji su dosta tihi i imaju nizam cfm sa Arctic Cooling F12 ventilatorima koji su puno bolji, temperature su uglavnom 20C niže, jedina mana im je što se vrte na full speed i glasniji su od prvotnih zalman ventilatora, ali su barem temperature niže :), primjerice, jučer sam igrao Battlefield 1 i koristio sam OSD od MSI gaming appa i pokazuje mi 48C temperaturu grafičke kartice ( Msi Rx 470 gamingx) tijekom igre.
Baci oko na MS Black Widow ako zelis silent case
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?374058-MS-Industrial-Black-Widow/page4
Hmm ne čini se loše, 500kn je negdje, a dok učim dobro dođe tiše kućište jer mi sve smeta :D
Trebao si uzeti PWM model sa 4 pin napajanjem pa bi si mogao podešavati okretaje.
Iako ovisno koju ploču imaš, ako je neki noviji model i ventilatori su baš spojeni na ploču,
a ne na molex napajanja, ovisno od ploče možda ih opet možeš utišati.
Pozdrav! Dva pitanja:
Netko je na forumu testirao neke ventilatore koji su ispali jači i tiši od Fractalovih iz njihovih kućišta. Ima netko link na tu temu?
I drugo, kad na svom kućištu na prekidač odaberem LOW rad ventilatora, to je stvarno skoro najmanje koliko ide, ili bi išlo (osjetno) manje i tiše ako sve ventilatore spojim na matičnu i kontroliram softverom?
Hvala unaprijed.
Ako ne misliš na ovo, onda imaš u toj temi dosta rasprave o ventovima.
ASUS je poznat po dobroj razini kontrole ventova.
Ovisno što ti je lakše.
Ja na svojoj MSI ploči uz neke male tvikove mogu stvanro dosta spustiti broj okretaja kontrolom napona.
Vjerujem da isto to može i ASUSova ploča.
Evo, pronašao sam! Trebalo mi je samo nekoliko tjedana :D
http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/fractal-vs-noiseblocker-vs-scythe-usporedni-test/245023.aspx
Trebao si uzeti PWM model sa 4 pin napajanjem pa bi si mogao podešavati okretaje.
Iako ovisno koju ploču imaš, ako je neki noviji model i ventilatori su baš spojeni na ploču,
a ne na molex napajanja, ovisno od ploče možda ih opet možeš utišati.
Znam, ove sam imao otprije, stajali u ladici pa sam ih iskoristio za prvu ruku..
Pozdrav momci,
Ima tko kakav savjet za kućište. Naime, uskoro ću dobit vodeno hlađenje - Corsair H115i (280 mm radiator), pa mi treba kućište kompatibilno s tim hlađenjem.
Ako netko zna iz prve ruke nekakav model, za normalnu cijenu, bio bih zahvalan.
Uzmi Thermaltake F51 i stavi vodeno na vrh, samo bježi od Fractala R5 u slučaju 280 mm vodenoga, 240 mm je u redu.
Možeš pogledati i Fractal Define S.
koliko vidim black widow je trenutni best-buy, steta sto ga nema u bijeloj bojilp
Define S
Define S
kako mislis da nagura svoju ATX plocu u tu malu precijenjenu "škatulu" (ITX)?lp
koliko vidim black widow je trenutni best-buy, steta sto ga nema u bijeloj bojilp
Evo ti ga u bijeloj boji pod drugim imenom
http://www.kitguru.net/components/cases/leo-waldock/gamemax-silent-white-gaming-case-review/
Define S
kako mislis da nagura svoju ATX plocu u tu malu precijenjenu "škatulu" (ITX)?lp
Ne kuzim...jel igdje pise Nano?
da imas pravo, neznam uopce od kud mi ovo nano jbtekreten
lp
Gledao sam recenzije i prakticki ima sve sto mid tower treba, radijator do 280 stane na vrh, cm se moze lijepo sloziti, hdd i ssd utori su lijepo pozicionirani i ima onaj cover za napajanje da sve lijepo i uredno izgleda.
To kuciste meni ima dosta restriktivan intake zraka na prednjem panelu ako malo bolje sagledas kuciste...a i cini se preplastican bas ono low quality build