Mislio sam NZXT S340 by Razer ali pošto ne znam koju GTX 1070 uzimam ako bude MSI ili neka koja odskače bojom, onda ovo Rezerovo kućište sa zelenim detaljima ne ide baš. Ok i periferija je Razer ali što će mi kućište u kojem ću imati ugašeno doljnje osvjetljenje. Dakle mislio sam Fractal Define R5 Blackout. Vidim da ga apsolutno svi hvale, ima li tko iskustva?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima u temi
Interesira me ako netko zna za neko kuciste koje bi bilo slicno Raven RVZ01 po dimenzijama ali da je povoljnije i da ga ima kod nas za kupit?
Pa napisao si do 250kn, sta ti sad 6kn znaci tolki problem
U tom MS Monsteru en dobijes ni jedan vent pa mi morao zasebno kupovati, a to te opet dovede na cijenu blizu Zalman Z1 a on je bolje kuciste.
Pozdrav, molio bih preporuku kucista, cijena 600 kuna, mozda 700 ako uistinu vrijedi.
Ono sto sam za sada nasaso je Thermaltake Suppressor F31. Ima mogucnost i vodenog hladenja
iako se za sada ne planira stavljati, ali mislim da ce i to ici.
Ima li koje bolje u tom rangu cijene, slobodno preporucite. Kazem moze se i do
700 proteci, ako bas vrijedi.
Takoder vidim da supressor f51 ima fan control na kucistu, sto je korisna stvar,
moze li se brzina ventilatora u windowsima postelavat, posto f31 kuciste nema
tipke za to. Hvala na svim savjetima.
Idi na Thermaltake suppressor F31, sta se tice ventilatora njih mozes preko maticne ploce kontrolirati
Kuciste sta jeftinije za ovu konfiguraciju?
XFX R9 390X Double Dissipation Core Edition
Intel Xeon E3-1231 v3
ASROCK B85 Anniversary
Kingston Technology HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3
Cosmo Cool LC-CC-95 - CPU cooler
Kingston Technology SSDNow UV400 240GB 240GB
Hvala
Da ne otvaram novu temu, možda tu mogu pitat, jel zna netko gdje mogu kupit Cooler Master BC ventilatore kućišta? Radi se o jeftinim, tihim i svijetlećim ventilatorima, neko vrijeme ih je bilo dosta puno, a sad je umjetnost nać ijednog.
Ako pomaže u opisu, imaju prozirno kućište, od pleksia.
Evo slike :)
SickleFlow mi je glasan, a JetFlo skup, tako da baš to tražim :)
P.S. ima u Feniksu za 66 kuna 140mm crveni, al tražim još 120mm i ostale boje.
Kuciste sta jeftinije za ovu konfiguraciju?
XFX R9 390X Double Dissipation Core Edition
Intel Xeon E3-1231 v3
ASROCK B85 Anniversary
Kingston Technology HyperX FURY Black 8GB 1866MHz DDR3
Cosmo Cool LC-CC-95 - CPU cooler
Kingston Technology SSDNow UV400 240GB 240GB
Hvala
Zalman Z3+
sta se tice ventilatora njih mozes preko maticne ploce kontrolirati
Ovisi kakvu ploču ima, ako ima neki jeftinjak koji ima samo jedan izlaz za ventilator kućišta, neće puno toga kontrolirati.
Pozdrav, molio bih preporuku kucista, cijena 600 kuna, mozda 700 ako uistinu vrijedi.
Fractal Define S.
sta se tice ventilatora njih mozes preko maticne ploce kontrolirati
Ovisi kakvu ploču ima, ako ima neki jeftinjak koji ima samo jedan izlaz za ventilator kućišta, neće puno toga kontrolirati.
a bogme da ima i bolju ploču također neće kontrolirati te ventove, jer ti ventovi na kućištu nisu pwm nego obični 3-pinski
osim ako ima ploču koja ima mogućnost kontrole 3-pin ventova, ali nekako je puno tih "ako"
Pozdrav, kakvo napajanje ide u ovo kućište, znam da u ona još manja ide ono malo napajanje, ali ovo je nešto veće pa ide li u njega normalno napajanje ili i dalje ono sitno? Thx :)
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/kucista/micro-atx/nvt-603/
a bogme da ima i bolju ploču također neće kontrolirati te ventove, jer ti ventovi na kućištu nisu pwm nego obični 3-pinski
Krasno, ma nisam jako niti gledao to kućište, za mene je to jeftini pokušaj kopiranja jednog od najboljih modela ikad proizvedenih.
Hvala decki na preporukama, ali nakon dosta gledanja, odlucio sam
se proteci za Fractal define r5 titanium. Po svemu videnom odlicno kuciste.
Je da je 800 kuna, ali mislim da vrijedi. A i novi pc kad budem slagao ici ce savrseno
unutra. Ukoliko imate za te novce bolje slobodno recite, iduci tjedan idem po kuciste.
Ali to je zadnja cijena do koje se protezem Hvala.
Krasno, ma nisam jako niti gledao to kućište, za mene je to jeftini pokušaj kopiranja jednog od najboljih modela ikad proizvedenih.
Tvrdis nesto u sta nisi ni upucen niti si provjerio kvalitetu kucista po kojem pljujes.
Ako se daje 800kn treba se ici na Thermaltake supprssor F51, em ima sve dust filtere (Fractal nema na vrhu), vece je, ima bolju zvucnu izolaciju (na Fractalu je bilo žalbi da ne izolira pretjerano dobor buku), ima vece mogucnosti kod postavljanja ventova, vece podrske za radijatore koji isto tako mogu i u push pullu na vrh (u Fractalu nemogu).
Prednost na Fractalu su bolji stock ventovi.
Hvala decki na preporukama, ali nakon dosta gledanja, odlucio sam
se proteci za Fractal define r5 titanium. Po svemu videnom odlicno kuciste.
Je da je 800 kuna, ali mislim da vrijedi. A i novi pc kad budem slagao ici ce savrseno
unutra. Ukoliko imate za te novce bolje slobodno recite, iduci tjedan idem po kuciste.
Ali to je zadnja cijena do koje se protezem Hvala.
Baš sam sastavio komp u R5 Blackout. Mogu ti reć da sam oduševljen. Cable managment je kao šetnja parkom i ima puno opcija za vodeno hlađenje. Ventilatori koji dolaze s njim su jako tihi. Ne mogu vjerovat da sam na prvu toliko oduševljen s tim kućištem. Preporuka bez zadrške
Ti si kao upućen, a nisi imao taj model (R5), vidiš ja jesam i R4 je jedan od najprodavanijih modela svih vremena, toga tvoga nema nigdje, govori dovoljno.
ps. moram te pratiti dobro, početi pisati jer u životu nisam vidio nekoga da hvali toliko svoga konja, baš da vidim kaj bude kad promjeniš nešto,
ovo ti je već par ljudi napomenulo i ja nisam jedini.
ps. to kućište mislim imaš jedino ti, a moj odabir evo da i ne tražim uopće ima kolega u postu iznad, a izgleda da i ja budem morao kupiti opet.
Fractali su prodavaniji jer su i dosta duze na trzistu, suppressor linija je tek od nedavno, a sta se tice ovoga sta sam naveo iznad sve je na mjestu.
Imao sam prilike usporediti ta kucista uzivo i nije mi uopce problem naci se sa bilo kime od vas ko ima Fractala pa da bacimo usporedbu na licu mjesta da potvrdim sve o cemu pricam.
A sta se tice moga hvaljenja komponenti, iza svega sta kazem stojim i mogu dokazati, jedine zamjerke imam na i5 koji zna biti usko grlo i na napajanje kooje ima glasan vent ali ga ja drzim na eco modu pa se vent ni ne pali.
Fractali su prodavaniji jer su i dosta duze na trzistu, suppressor linija je tek od nedavno, a sta se tice ovoga sta sam naveo iznad sve je na mjestu.
Imao sam prilike usporediti ta kucista uzivo i nije mi uopce problem naci se sa bilo kime od vas ko ima Fractala pa da bacimo usporedbu na licu mjesta da potvrdim sve o cemu pricam.
A sta se tice moga hvaljenja komponenti, iza svega sta kazem stojim i mogu dokazati, jedine zamjerke imam na i5 koji zna biti usko grlo i na napajanje kooje ima glasan vent ali ga ja drzim na eco modu pa se vent ni ne pali.
Imas pravo da su Fractali dulje na trzistu. Suppressor linija je ajmo reci preuzet dizajn
od fractala i u nekim stvarima dodane dodatne opcije i malo je vece.. E sad koje kuciste je uistinu kvalitetnije,
ja ne mogu reci, jer bi trebao oba stavit i testirat. Medutim rekao si da se neki zale na fractal da ne prigusuje
zvukove bas dobro, zanimljivo, jer ja sam nasao tekstove gdje ljudi zale se na Thermaltake da varaju i da daju
krive informacije, u vezi buke njihovih ventilatora i slicno. A neki se zale na tipku paljenja takoder. Dok sa r5 su svi
sto sam procitao jako zadovoljni sa r5 i prigusenjem. Pretpostavljam da su oba kucista odlicna.
Sve to na stranu Suppressor F51 u Hrvatskoj kolko vidim ima samo sa prozorom,
dok R5 ima i sa zatvorenom stranicom. A to je prednost. Em sa zatvorenom stranicom
nivo buke mora biti nizi, nego kucista sa prozorom. A drugo ne volim prozore.
Istina da TT ima vise opcija za hladnjake, ali i r5 ima sasvim dovoljno opcija.
Sto se tice stavljanja radijatora push/pul na prednji dio kucista po testovima je razlika
jako mala, od one kada se stave na gornju stranu kucista. Tako da ni to ne igra ulogu previse.
Sto se tice r5 filtera na gornju stranu, iako ne mislim nista stavljati za sad,
kad budem, rijesit cu neke filtere.
Tako da je izbor pao na r5.
Imas pravo da su Fractali dulje na trzistu. Suppressor linija je ajmo reci preuzet dizajn
od fractala i u nekim stvarima dodane dodatne opcije i malo je vece.. E sad koje kuciste je uistinu kvalitetnije,
ja ne mogu reci, jer bi trebao oba stavit i testirat. Medutim rekao si da se neki zale na fractal da ne prigusuje
zvukove bas dobro, zanimljivo, jer ja sam nasao tekstove gdje ljudi zale se na Thermaltake da varaju i da daju
krive informacije, u vezi buke njihovih ventilatora i slicno. A neki se zale na tipku paljenja takoder. Dok sa r5 su svi
sto sam procitao jako zadovoljni sa r5 i prigusenjem. Pretpostavljam da su oba kucista odlicna.
dok R5 ima i sa zatvorenom stranicom. A to je prednost. Em sa zatvorenom stranicom
Sto se tice stavljanja radijatora push/pul na prednji dio kucista po testovima je razlika
jako mala, od one kada se stave na gornju stranu kucista. Tako da ni to ne igra ulogu previse.
R4 i 5 su danas već kultna kućišta, na sceni dosta duže od Supressor linije od TT-a. Po meni, supressor ima dobre karakteristike, ali je u biti čista kopija uspješnog R5 sa par sitnica nadodanih. Po kvaliteti ne znam koji bi trebao biti bolji. Fractal ima nevjerojatno dobru podršku, provjereno. Meni je Arc XL došao blago izgreban na akrilnom prozoru. Al toliko blago da bi se jedva vidilo na slici. Poslao im upit tek tako da nekako pripaze na pakiranje, a oni meni poslali novi side panel, na svoj trošak, u brzom roku. Nevjerojatno iskustvo. Samo na račun toga ću ubuduće koristiti njihove proizvode kada god budem dvoumio jer su se iskazali kvalitetom i evo, na osobnom iskustvu, i podrškom.
R4 i 5 su danas već kultna kućišta, na sceni dosta duže od Supressor linije od TT-a. Po meni, supressor ima dobre karakteristike, ali je u biti čista kopija uspješnog R5 sa par sitnica nadodanih. Po kvaliteti ne znam koji bi trebao biti bolji. Fractal ima nevjerojatno dobru podršku, provjereno. Meni je Arc XL došao blago izgreban na akrilnom prozoru. Al toliko blago da bi se jedva vidilo na slici. Poslao im upit tek tako da nekako pripaze na pakiranje, a oni meni poslali novi side panel, na svoj trošak, u brzom roku. Nevjerojatno iskustvo. Samo na račun toga ću ubuduće koristiti njihove proizvode kada god budem dvoumio jer su se iskazali kvalitetom i evo, na osobnom iskustvu, i podrškom.
Da to sam zaboravio spomenuti. Procitao sam upravo velike hvale na njihovu
korisnikcu podrsku. I po tome pitanju su odlicni. Tako da je i to bio jedan od
razloga. Niije covjeku ni zao dat novce na odlican proizvod, pogotovo kada iza
njega stoji firma koja se jako dobro odnosi prema svojim kupcima.
Neko nesto zna o MS KNIGHT?
Zanima me jedino jel ima mjesta za kabliranje, za kablove, to mi je jedino i potrebno, ne znam sta ostalo ne moze da valja..
E jesi našao kućišta za slagat kablove. Na ovoj slici se ne vide rupe za cable managment tako da ništa od toga. Pogledaj si zalman z1/z3 i slična kućišta. Jer MS nema niti ventilatora u sebi, tako da je airflow nikakav, dok sa zalmanom dobiješ nekoliko 120mm ventilatora i bolju podršku za veće grafičke kartice...
E jesi našao kućišta za slagat kablove. Na ovoj slici se ne vide rupe za cable managment tako da ništa od toga. Pogledaj si zalman z1/z3 i slična kućišta. Jer MS nema niti ventilatora u sebi, tako da je airflow nikakav, dok sa zalmanom dobiješ nekoliko 120mm ventilatora i bolju podršku za veće grafičke kartice...
Sta je ovo na sredini, i ono gore ona rupa kod napojne meni bi trebalo samo to sakrit ako ima mjesta, ako ima neko ovo kuciste ili iskustva jer nema slika na interentu da se moze fino vidjeti.
Ventilatori mi ne trebaju, imam dva svoja od 12cm hocu sad samo da mijenjam kuciste jer sad imam Thermalthake Matrix. Nemam veliku grafu, gtx 750 je u pitanju.
A ne znam da ima neko kuciste od 15-20€ da se mogu ti kablovi srediti
Ti stock ventovi koji dolaze sa F51 su prakticki necujni, ali su i slabi, a sta se tice tipke za paljenje meni se cuje kao i na svakom drugom kucistu...
Sta se tice ostaloga, cinjenica je da u r5 nejde push pull na vrh a u F51 ide i to je minus za R5 bez obzira gdje bi tko sta stavljao, a bolje je na vrh zato jer se topli zrak odma baca van, a ne da ide u kucistem i da grije grafu a potom i diskove i sve ostalo. Filter za prasinu na vrhu također mana, novi iz ducana ti je cca 200kn tako da je i to trosak ako ce ti zatrebati na R5.
Al pošto ti sam sebe vec uvjeravas da je R5 bolji, mislim da je uopce nepotrebno da ti ja sada nesto objasnjavam, eto baci pogled na malo detaljniju recenziju ovdje, koja govorim o airflowu, zvucnoj izolaciji, temperaturama grafe i procesora, debljini stranica, kolicini mjesta za cable managment itd itd...
Al pošto ti sam sebe vec uvjeravas da je R5 bolji, mislim da je uopce nepotrebno da ti ja sada nesto objasnjavam, eto baci pogled na malo detaljniju recenziju ovdje, koja govorim o airflowu, zvucnoj izolaciji, temperaturama grafe i procesora, debljini stranica, kolicini mjesta za cable managment itd itd...
https://translate.google.it/translate?sl=de&tl=en&js=y&prev=_t&hl=it&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.hardwareluxx.de%2Findex.php%2Fartikel%2Fhardware%2Fgehaeuse%2F35445-silentgehaeuse-thermaltake-suppressor-f51-im-test.html%3Fstart%3D5&edit-text=
Aj sad molim te lijepo procitaj sta sam ja napisao. Pa bih te onda zamolio da ne pises izmisljene
stvari. NIGDJE nisam naveo da je R5 bolji, tako da ni sebe ne uvjeravam da je r5 bolji. Zapravo
sam napisao da ne znam koje kuciste je kvalitetnije, te da bi za to trebao oba testirati. Cak sam jos
i napisao da suppressor ima i dodatne opcije.
Kako si iz toga uspio izvuci da ja sebe uvjeravam da je r5 bolje i slicno je stvarno ono....
Razloge za r5 sam naveo da kod nas ima kuciste bez prozora, dok sa suppressor kod nas imaju samo kucista
s prozorom, a to ne zelim. Uopce je glupo da kod nas nema kucista sa obje verzije, dakle i sa prozorom i bez prozora.
Sto se tice stavljanja push/pull na vrh kucista da je presnost, to znam i to se slazem.