Suvremeno mini/midi kučište s 5.25" bayom za DVD?

poruka: 5
|
čitano: 1.256
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Suvremeno malo kučište s 5.25" bayom za DVD?

Pozdrav meštri,

pomalo istražujem tržište, tražim manje kučište koje s prednje strane ima pristup 5.25 bayu za DVD uređaj. Idealno bi bilo kada bi drive bio skriven prednjom maskom, da je čišći izgled.

do sada sam naletio na:

Fractal Design Pop Mini Air

https://www.fractal-design.com/products/cases/pop/pop-mini-air/rgb-white-tg-clear/

-sa bayom na dnu kučišta, skriven iza malog panela:

Coolermaster Silencio S400 White Mini Tower

https://www.coolermaster.com/en-global/products/silencio-s400-white/?tab=overview

-isto skriveno iza prednje maske

Ako ima još koji zgodan, javite pa nek bude i drugima korisno.

Pozz,

T.

P.S. molio bih moderatore ako tema već postoji da ju slobodno spojite

0 0 hvala 0
11 godina
Suvremeno mini/midi kučište s 5.25" bayom za DVD?

uzmi vanjski citac i spajaj po potrebi

2 0 hvala 0
15 godina
Re: Suvremeno malo kučište s 5.25" bayom za DVD?

-količina ponuda kućišta.. ako je za dvd, koji će se koristiti ponekad.. lakše vanjski-usb, pogotovo kad postoji dodatni kriterij izgled..

-ponekad tražim s 5,25.. ne zbog optike nego mjesta.. tj daleko korisnije za razne frontpanel potrebe ili priključak-diskove pa do 6 kom hdd-ssd u malo prostora..

-usputno.. imaš adaptere-kućište za takve uređaje, koji umjesot normalnog 1-inčnog optičkog koriste tanki-slim (laptop) pa u isti prostor ide optika + nešto..

+ izgled tad nije primarni kriterij, nego funkcionalnost..

+ često su kućišta s 5,25 po starom rasporedu, napajanje-gore, novo-dolje.. pa i o tome treba misliti, zbog rasporeda žica u kućištu, kabliranje kao i doljina žica koje trebaju dohvatiti utičnice na matičnoj-gpu itd.. dok istovremeno taj dio gdje dođe optika može biti zakrčen kablovima, ostalo, kao frontpanel i sl. ili dubina kućišta-napajanje itd itd..

-dodatna prednost vanjskog usb dvda, koristan za ostala računala po potrebi + traje, ne troši se dok nije prikjlučen, nema kvrara.. a dio uređaja-računala neovisno što se dvd ne kroisti ipak stari-kvari se, jer su pod naponom, rade.. i nakon par godina možda crknu a da nisi ni jednom upalio, pa to otkriješ kad ti zatreba.. odspojen vanjski radi.. mada će i on jednog dana crknuti, no to je daleka bućnost...

-tad nemaš problem izbora kućišta koja su sve češće s rgb-rasvjetom i ventilacijom po čitavoj prednjoj strani, što s rupom za optiku ne može biti tako.. itd. pogotovo ako ti je izgled važniji a optika se realno malo-nikad ne koristi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Ajme da, imate pravo, totalno sam zaboravio na vanjske DVD uređaje

Je, više je argumenata za uzeti vanjski uređaj...ovi gore su mi jedino ušli u izbor jer nisu grdi...

15 godina

Čini mi se da su ti vanjski kratkog vijeka. Meni je jedan riknuo nakon 2-3 godine, a nije bio skoro ništa korišten. Samo jednog dana nakon spajanja na računalo vidim da ga ne prepoznaje i to je to. Isprobano na više USB utora i računala.

Koliko sam primjetio, dosta korisnika takvih uređaja se žali da traju kratko.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice