Spajanje 2 napajanja

poruka: 3
|
čitano: 4.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Spajanje 2 napajanja

Pozdrav trebao bi spojiti 2 napajanja na jedan komp odnosno da jedno napajanje napaja mbo disk i jednu grafičku drugo napajanje samo drugu grafičku. Postoje oni konektori ali to mi ne treba. trebam zalemit zelenu i zelenu i jednu crnu i crnu upravo to radi i taj konektor. Shema koja je pod slikama služila mi je za taj zaključak. Jesam li u pravu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Spajanje 2 napajanja

Da, to je točno, samo naravno uz to ide upozorenje da takvo spajanje nije preporučljivo s obzirom na to da matična u tom slučaju ne provjerava PG signal od tog drugog napajanja pa ako se ono slučajno pokvari (naponi izađu izvan okvira), matična neće na siguran način isključiti računalo te je veća opasnost od nekog značajnijeg kvara. Tim više ako je to napajanje lošije kvalitete pa ga zaštite na njemu ne ugase već s obzirom na pozitivan PSU-ON signal i dalje isporučuju napon koji nije nominalan.

 

Treba i provjeriti hoće li to drugo napajanje uopće raditi na taj način jer određena napajanja ne rade u slučaju da nemaju opterećenje na jedan od railova (u ovom slučaju 3,3 V i 5 V ako je plan spojiti samo 6+2 PCI-E priključke), a i možda će naponi biti nestabilni, pogotovo ako se radi o napajanju s grupnom regulacijom napona.

 

I koliko vidim, ova slika ne prikazuje normalno ATX napajanje pa ju nemoj uzimati kao relevantnom za brojanje pinova u slučaju da ti napajanja imaju sve crne kablove. Ako ti napajanja imaju kablove u boji (zelena i crna), onda ne možeš pogriješiti sa spajanjem.

12 godina
offline
Re: Spajanje 2 napajanja
Da, radilo je normalno koristio sam zelenu i crnu susjednu s napajanja. Samo jedna je zelena ne treba niti brojat.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice