Prava potrosnja struje

poruka: 40
|
čitano: 47.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Prava potrosnja struje

e, ovo su vec preveliki proracuni za mene. iz ovoga sto sam procitao (procitao sam cijeli topic), zakljucio sam da je 2+3=8.

mozda sam u krivu ali to je tako i drugacije ne moze biti osim ako neki mod ne popravi trenutacno-zabludno stanje u ovoj temi.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Prava potrosnja struje
MrBlc kaže...

3 sata igranja + 21 sat torrenata dnevno ispada oko 50 kn mjesečno. Nije baš ni malo. Za 50 kn stari celeron nabaviš, ogoliš ga maksimalno, upravljaš ga preko VNC-a, underclockaš ga, staviš samo jedan HDD i u maks 3 mjeseca ga isplatiš kroz uštedu na struji :-)

-uz predpostavku da je PC ugašen? - Smijeh
Nadalje, stara kanta će se svakih par tjedana kvariti, crkne napajanje, pa cooler... izčupa se žica za mrežu.
Ako pogledaš startni trošak i znanje, onda je npr PopCorn-A110 ili sl. možda bolje rješenje...
dodatno ušteda (zarada!) se može ostvariti pedaliranjem, solarnim čelijama itd. - samo treba sklopiti ugovor o otkupu el.energije s HEPom... -pa posjesti ženu/curu/mačku... na orbitrek i imaš win-win situaciju.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
Prava potrosnja struje

ajde, da se ja malo prikljucim temi.

offtopic: @ MrBlc: ako stvarno zelis tako ustediti onda ja za tebe imam poseban spasilacki plan.

Evo, ovako: kad imas vremena, otiđi k svome susjedu automehanicaru i zamoli ga da ti posudi nekoliko auto-akumulatora (moze i kamionskih). kad nabavis akumulatore, napuni ih kod rođaka, prijatelja,... Ono, nece ti valjda zamjeriti za malo ukradene električne energije. Kad si to uradio, odfuraj akumulatore doma u garažu. I to je to. Sada si na konju nekoliko dana i mozes đaba igrati Kršiš, Super Mario ili što vec igraš.

Nadam se da ces uspjeti....nema na cemu....pozz, kissi, kissi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 0:23 (Aleandro von Joža).

1 0 hvala 0
16 godina
RE: Prava potrosnja struje
Aleandro von Joža kaže...

ajde, da se ja malo prikljucim temi.

offtopic: @ MrBlc: ako stvarno zelis tako ustediti onda ja za tebe imam poseban spasilacki plan.

Evo, ovako: kad imas vremena, otiđi k svome susjedu automehanicaru i zamoli ga da ti posudi nekoliko auto-akumulatora (moze i kamionskih). kad nabavis akumulatore, napuni ih kod rođaka, prijatelja,... Ono, nece ti valjda zamjeriti za malo ukradene električne energije. Kad si to uradio, odfuraj akumulatore doma u garažu. I to je to. Sada si na konju nekoliko dana i mozes đaba igrati Kršiš, Super Mario ili što vec igraš.

Nadam se da ces uspjeti....nema na cemu....pozz, kissi, kissi.

ma joj pa ne bu si valjda akumulatore nabavljal - pa onda provjeravaj elektrolit, nabavljaj kiselinu, svako malo puni.... pa u modernoj smo državi - nabavi produžni, cca Do-Prvog-Susjeda dužina,  toliko da povućeš do prvog susjeda i objasniš mu da je to backup za aparate koji ti pradedu drže na životu Nevinašce
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
protjeran
Prava potrosnja struje

lol

Čik pogodi šta igrači imaju za večeru, buđav lebac, konobaru daj donesi za igrače malo mesa i kolače, a kod Dobrivoja u frižider uvek svega ...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Prava potrosnja struje

File/download server nije ništa novo, iako mu nije osnovna namjena ušteda struje, radi i to. Obično se napravi da troši što manje kako bi bila što manja potreba za hlađenjem, a time i buka, ali i zato što je predviđen za rad 0-24. Glavni komp staviš u S3 stand by u kojem troši u prosjeku nekih 5-6 W.

@Aleandro von Joža:

Ako netko troši 150 kn struje, a 50 kn je za komp to je znatna stavka. Omjer ulaganja i uštede je bolji nego kod kupnje štednih žarulja, pa ih opet ljudi kupuju iako često iritiraju oči, a da ne govorim da većiu komponenti ljudi u pravilu imaju negdje na tavanu od starog kompa. Ja sam osobno o ovoj opciji razmišljao iz drugog razloga - da mi taj komp bude u hodniku i kad nešto želim po noći skidati da mi ne radi komp u sobi.

Ono s akumulatorima najrađe ne bih ni kometirao, ali me čisto zanima da li stvarno misliš da je to jednaka gnjavaža kao i slaganje dodatnog kompa?

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Prava potrosnja struje

Koliko moj trosi otprilike?

PSU: 400W MSindustrial

CPU: Intel Pentium 4 519 LGA 775 3.06GHZ

MB: ASRock G41M-VS2

RAM: 1x512 DDR2 ExtreMEmory

VGA: integrisana Intel G41 Express Chipset

HDD: 40+20GB

Nije bas cemu komp ali nadogradit ce se...:D

Mehemed
14 godina
neaktivan
Prava potrosnja struje

Za svakog koga zanima potrošnja kompa može to saznati na dva načina:

Prvi: Dosta neprecizan ali za prvu ruku može proći: kako je poznat napon(230v) uzeti kabel od napajanja, cvikati ga(naravno nabaviti rezervni kabel), spojiti u seriju ampermetar i vidjeti koliko komp troši u režimu mirovanja, gejmanja, gledanja filmova,... Izmjerenu struju pomonožiti sa naponom i to je odprilike snaga. snagu pomnožiti sa vremenom i dobiju se kWh. njihovu cijenu vidjeti na HEP-ovim stranicama. dosta neprecizno jer snaga izmjenične struje nije samo umnožak struje i napona a i kao da se svakom da stalno gledati na sat.

Drugi: kako svi nemaju kod sebe multimetar a i ne kuže se baš u struju najjednostavnije je prošetati se do Chipoteke(govorim gdje sam ja našao, vjerovatno ima i u drugim trgovinama elektro opreme) i kupiti mjerač snage. Cijena cca.120 kn. Zakon stvar, ušteka se u utičnicu, na sebi ima utičnicu i displej. Naštima se cijena više i niže tarife(ili se za obje tarife struje stavi isti iznos ako imate jednu tarifu) i osim što pokazuje trenutnu snagu i potrošnju mjeri i pokazuje koliko vam je od početka mjerenja komp izbio kunića iz džepa.

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Prava potrosnja struje
miohat kaže...

Za svakog koga zanima potrošnja kompa može to saznati na dva načina:

Prvi: Dosta neprecizan ali za prvu ruku može proći: kako je poznat napon(230v) uzeti kabel od napajanja, cvikati ga(naravno nabaviti rezervni kabel), spojiti u seriju ampermetar i vidjeti koliko komp troši u režimu mirovanja, gejmanja, gledanja filmova,... Izmjerenu struju pomonožiti sa naponom i to je odprilike snaga. snagu pomnožiti sa vremenom i dobiju se kWh. njihovu cijenu vidjeti na HEP-ovim stranicama. dosta neprecizno jer snaga izmjenične struje nije samo umnožak struje i napona a i kao da se svakom da stalno gledati na sat.

Drugi: kako svi nemaju kod sebe multimetar a i ne kuže se baš u struju najjednostavnije je prošetati se do Chipoteke(govorim gdje sam ja našao, vjerovatno ima i u drugim trgovinama elektro opreme) i kupiti mjerač snage. Cijena cca.120 kn. Zakon stvar, ušteka se u utičnicu, na sebi ima utičnicu i displej. Naštima se cijena više i niže tarife(ili se za obje tarife struje stavi isti iznos ako imate jednu tarifu) i osim što pokazuje trenutnu snagu i potrošnju mjeri i pokazuje koliko vam je od početka mjerenja komp izbio kunića iz džepa.

Kod kompjuterskog napajanja sa PFC-om je , jer je cos fi 1.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Prava potrosnja struje

najjednostavniji naćin za provijeru je da u baumaxu kupiš onaj uredjaj sto se usteka u utićnicu i tada komp u njega,tako sam ja npr.

moji testovi sa mojom konfom su bili:

surfanje,slusanje glazbe sa neta-izmedju 85-100w iz utićnice

samo torrenti i ništa drugo-50-80w

vrtnja prima-oko250w

igranje bf3-300w

to je bez monitora,mene je izuzetno iznenadila potrosnja u surfanju,pa to je manje od sijalice od jedne žarulje od 100w

inaće baš jućer bio kod frenda koji je vrtio testove na msi z77 mbo i g530 na 2590mhz vrtio super pi i vuće iz utićnice45w {#}

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice