kupujem novo kuciste i volio bi da izgleda vatreno ;) zezam se, volio bi da je privlacno na oko tojest da je na neki nacin posebno... gledo sam HAF932 al ga nigdje ne mogu nac nek bude do 1500-1600 i usput da nije bas pre pre veliko...
Novo kuciste koje?
- poruka: 47
- |
- čitano: 6.374
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
kupujem novo kuciste i volio bi da izgleda vatreno ;) zezam se, volio bi da je privlacno na oko tojest da je na neki nacin posebno... gledo sam HAF932 al ga nigdje ne mogu nac nek bude do 1500-1600 i usput da nije bas pre pre veliko...
ako oces da je privlacno,a usto i kvalitetno uzmi HAF 922..
Za tu cijenu ja bih uzeo Antec Twelve Hundred kada nema HAF-a 932.
http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=50766&kateg=0608
dal bi mi u taj haff 922 stale npr 5870 ili Cf 5850 il neka od GT300?
naravno
naravnoa
a onda on dolazi za bozic... tojest zicam starce ;)
naravnoa
a onda on dolazi za bozic... tojest zicam starce ;)
to ti je kućite za 10/10 lipo provjetreno,izgled....neš pogriješit
Ja ti od jeftinijih isto preporučujem HAF 922, ali ako baš hoćeš nešto od 1500 kn onda idi na Antec Twelve Hundred.
Ajme koje se pare bacaju u vjetar na kućište...
Ajme koje se pare bacaju u vjetar na kućište...
slažem se
glavno je da sve stane u kučište i da ima mjesta za veliki vent i da može mnogo zraka ući
Nije bacanje para, da vidiš kakva je razlika u temperaturama i cable managementu kad pređeš sa zatvorene jeftine kante bez prostora, u koju mozes montirat mozda 2 ventilatora na nesto lijepo i prozracno. A tek kad vidis preko ljeta kad je vani +40°C, a tvoj kompjuter se ne grije kao mini pećnica, odmah ti je lakše :P
Sad da se dotaknem teme, ja glasam za HAF 922 :)
edit: ispravih broj, u zurbi sam napisao post pa nisam ni provjerio sve :D
Nije bacanje para, da vidiš kakva je razlika u temperaturama i cable managementu kad pređeš sa zatvorene jeftine kante bez prostora, u koju mozes montirat mozda 2 ventilatora na nesto lijepo i prozracno. A tek kad vidis preko ljeta kad je vani +40°C, a tvoj kompjuter se ne grije kao mini pećnica, odmah ti je lakše :P
Sad da se dotaknem teme, ja glasam za HAF 992 :)
koji je to Haf?
koji je to Haf?
valjda je mislio na haf 922
Da, sve je to OK, ali meni je ludost dati 1600 Kn za kućište.
Moja granica je do nekih 800-900 Kn, ostalo je pretjerivanje...
Da, sve je to OK, ali meni je ludost dati 1600 Kn za kućište.
Moja granica je do nekih 800-900 Kn, ostalo je pretjerivanje...
cm690->600kn i to je to...
ubiti uzet cu haff 922 a ove ostale 800kn cu si za nes drugo ili cu pricekat da dođu 6-jezgrani amd CPU ili za neku novu grafu... ;)
a i usput vidio sam da ste govorili bacanje para, al ovo koje sad imam je hmm da ne kazem bolje... ima za jedan ventilator, svo je metalno i zatvoreno... itd
ubiti uzet cu haff 922 a ove ostale 800kn cu si za nes drugo ili cu pricekat da dođu 6-jezgrani amd CPU ili za neku novu grafu... ;)
a i usput vidio sam da ste govorili bacanje para, al ovo koje sad imam je hmm da ne kazem bolje... ima za jedan ventilator, svo je metalno i zatvoreno... itd
uzmi bušilicu pa izbuši par rupa
BACANJE PARA I TO KOJIH!
Ja sam sebi napravio otvoreno kućište i zaboli me kit* za cable managment,temeperature, prostor, duljinu kartice i bilošta. Imam sve za cca 150-200kn.
Nećete sada valjda pasti tako nisko da mi kažete da mi se nakuplja prašina hahaha, puhnem i nema je više.
Nebih dao više od 150-300kn za kućište da kupujem, a vi tu neke za 800, 1000 + KN.
BACANJE PARA I TO KOJIH!
Ja sam sebi napravio otvoreno kućište i zaboli me kit* za cable managment,temeperature, prostor, duljinu kartice i bilošta. Imam sve za cca 150-200kn.
Nećete sada valjda pasti tako nisko da mi kažete da mi se nakuplja prašina hahaha, puhnem i nema je više.
Nebih dao više od 150-300kn za kućište da kupujem, a vi tu neke za 800, 1000 + KN.
Kako za koga, ima nas svakakvih.
Nekome je kupovina grafičke kartice bacanje para.
Netko ima i osjećaj za estetikom, pa mu je potrebno malo ljepše i funkcionalnije kućište za koje je spreman dati preko 300 Kn.
Evo Technomax ima HAF 992 Kućište Cooler Master HAF 922M MPC: 959 kn http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=227&ctl=Details&mid=1254&ItemID=610
a od27.11. od 6.12 je na informatiku 10% popusta pa eto prilike. A BTW ima ga i Links i Feniks
ima ga u linksa, 869 kn
baš sam ga danas gledao, ima ga u Zadru, izložen je...
dosta moćno izgleda, čini mi se da će to biti moje prvo kućište nakon 6 godina....
osobno ne preferiram trošenje novaca na kućište i periferiju;ali ono što kupujem želim da je kvalitetno(što se hardvera tiče, za periferiju mi je svejedno) i zato mislim potrositi vise novaca na kuciste, s tim da ga, naravno ne planiram mijenjati onda u jednom dužem razdoblju....
Ja sam kupio haf 932 prije mjesec dana , na kojeg sam prešeo sa najobičnije zatvorene kante , sve temperature su pale za 25C osim matične koja je za nekih 10C , proc za koji sam kupio mugena je bio u idle 25C a u full load 35C , hardovi su bili prije na 50C sad su 25C-30C.
To sam i ja prije mislio da mi kanta treba samo da sve stane unutra i da radi,a za prašinu bi počistio svakih mjesec-dva i sve pet.Sve je bilo super dok mi zbog toga nije rikla grafička koju sam platio 2300kn(srećom dobio u garanciji ovu koju sad imam,prije sam imao 8800gts)i onda shvatio da će mi zbog kućišta i ta nova grafa riknut od pregrijavanja(u crysisu išla preko 94 stupnjeva)pa sam uzeo haf932 i rješio probleme. Da nekažem kako sam stim rješio problem kućišta na vrlo duuugo vrijeme jer ono je veliku da utrpam što god oću,spremno na svakakve akrobacije od gomile ventova do vodenog hlađenja, što god da me pukne s vremenom, tako je to dugoročna investicija, puno duža nego kupnja nove grafe koja danas dođe 2000kn a za 2 godine dođe manje 1000kn. Haf932 je već više od godinu dana na tržištu ako se ne varam, i još uvijek drži istu cijenu od 1300kn(plus-minus 100kn ovisi do dućana). To očito nešto govori da to valja(isto ovo vrijedi i za nešto skupliji antec1200)
Nije vazan izgled nego ono sto je unutra eheheheh mozes ti imati nezz koje kucite ako nemas ono unutra....
Nije vazan izgled nego ono sto je unutra eheheheh mozes ti imati nezz koje kucite ako nemas ono unutra....
tu si u pravu al vecinom sva ljepa kucista su dobra iznutra!
Jednostavno uzmeš kantu,uložiš 100-200 kn u mod i to ti je to! Istinabog,nema previše prostora ali zbog par ventova više bolja je cirkulacija zraka i temperature su manje.
I po meni! ZA nekih 800-900 kuna dobijes alu kućište u koje lagano uglaviš 4870x2 u krossu, bez napajanja, naravno!
znam da pretjerujem :D
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052697&id_artikl=052.697.001
vidio sam ga uzivo, i jednostavno je...........
neopisiv
evo ja bi ti preporučija ovaj dobro izgleda pomeni ljepšiod hafa a i teži vidija san uživo i jednog i drugog u linksa a za ostatak novca uzmeš kakav vent u boji fan controler neonke i još ti ostane za cugu
http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+NZXT+M59+Pure+Black%2C+MIDI%2C+plexi%2C+crno%2C+bez+PS&option=artikl&id_kategorija=052690&id_artikl=052.690.011