Sorry, meni otvara links homepage.
Kuciste je ocajno, precijenjeno i premalo za tu cijenu. (Mislim kod mjesta za maticnu..)
Kuciste iz snova......ovo koje trenutno imam, znaci Corsair Obsidian 800D. Nije mi zao ni lipe sto sam dao za njega jer bolje kuciste nisam nikada imao, a dosta ih je proslo kroz moje ruke.
Evo i kako izgleda kod mene:
http://www.imagesforme.com/show.php/892184_P1020018.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/892185_P1020025.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/892186_P1020029.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/892187_P1020019.JPG
Prije Obsidiana, definitivno mi je bilo najbolje kuciste Cosmos kojega sam kratko vrijeme imao posto je ubrzo nakon kupovine Cosmosa izasao "crni monolit" kojega necu jos dugo mjenjat.
Evo kako je Cosmos izgledao:
http://www.imagesforme.com/show.php/798459_PB180086.JPG
Savršeno izgleda, kabeli se uopće ne vide...postaj to u Slike vašeg hardvera ako možeš...
edit:neće mi otvara slike od Cosmosa?
@win32
wow stvarno preuredno i cisto izgleda
kablovi jedva da se vide i stvarno jako dobro izgleda
nego koje je to vodeno hladenje (link, cijena)
@win32
ima ga u testu u novom Bugu, nije se baš nešto iskazao...
Lose ti je to hladenje.. CM Hyper 212+ ga je pobijedio cini mi se. A razlika u cijeni je skoro pa 3x manja za hypera.
@win32
Jesi imao mozda taj H50 u kompu pa iz iskustva znas ili si zakljucak donio samo po tome sto si procitao?
Lose ti je to hladenje.. CM Hyper 212+ ga je pobijedio cini mi se. A razlika u cijeni je skoro pa 3x manja za hypera.
Prije ovoga Corsaira sam imao TRUE Black Rev C. i gore na TRUE je bila stavljena 120 mm Nanoxia i iz iskustva kazem da Corsair bolje hladi + zauzima manje mjesta. Znaci ne pricam nesto napamet, ne pricam o nekim testovima koje sam procitao na netu ili u casopisu vec pricam samo o stvarima koje sam imao kod kuce i koje sam isprobao. Promjenio sam dosta hladnjaka i Corsair Hydro uz Nanoxiu koja je jos stavljena naknadno na njega je daleko najbolje hladenje koje je ikada bilo u mome kompu.
Hladnjak kosta malo vise od 500 kn u Hondlovoj i najbolja je kupovina uz Obsidiana koju sam napravio u zadnjih par mjeseci....hladnjak je necujan, odlicno hladi, zauzima malo mjesta....sta vise pozeljeti!?
Ne treba uvijek slijepo vjerovati svemu sto procitas na internetu ili u nekome casopisu, vec treba nekada nesto i opipat, sam istestirati, provuci malo vise harveraja o kojemu pricas kroz ruke pa nakon svega donesti zakljucak.
Inace mogu staviti slike i kada su mi u kompu bili drugi hladnjaci koji ulaze u malo visi cjenovni razred.....i sigurno ih ne bih zamjenio da su mi bili ok. Isto tako da mi recimo Hydro nije odlicno hladenje davno bih ga zamjenio.
I mjenjati cu ga sada samo zato sto slazem kompletno vodu (posto me Hydro odusevio makar sam prvo bio skeptican prema svemu tome kao i dosta ljudi), ali prvo moram uzeti drugu graficku da znam koji blok za GPU uzeti jer mi nema smisla uzimati kompletnu vodu za cjeli komp, placati blok za ATI 4870x2 kada znam da ta grafa nece biti jos dugo kod mene.
Kuciste iz snova......ovo koje trenutno imam, znaci Corsair Obsidian 800D. Nije mi zao ni lipe sto sam dao za njega jer bolje kuciste nisam nikada imao, a dosta ih je proslo kroz moje ruke.
Stvarno izgleda veoma uredno, samo se vide konektori ;).
Kućište nije loše, ali je preeskupo.
Istina, cijena nije mala no isplati se. Netko je rekao da ce pasti cijena na 1000 kn za par mj. ili tako nesto!? Eh da je bar tako! Kada sam uzimao Cosmosa platio sam ga 1700 kn, a zadnji puta kada sam gledao cijene bio je 1900 kn! Takvim kucistima bas i ne pada cijena i ono sto je najbolje je da ih uvijek kasnije mozes lako prodat.Corsair je uistinu napravio odlican posao sa ovim kucistem, cak se svida i boljoj polovici!
Eh a sto se tice konektora, jos da su od Accelera malo ljepse napravljeni bilo bi sve odlicno....ovako je Accelero napravio glupost sa nacinom kako su to sve izveli. Stock vent je od 4870x2 nije los, ali kada igras toliko je glasan da odmah izgubis volju za igranjem tako da sam se preporodio kada sam stavio Accelero, makar je malo narusio izgled unutar kucista radi tih kablova koji su stvarno ruzno napravljeni.
Istina, cijena nije mala no isplati se. Netko je rekao da ce pasti cijena na 1000 kn za par mj. ili tako nesto!? Eh da je bar tako! Kada sam uzimao Cosmosa platio sam ga 1700 kn, a zadnji puta kada sam gledao cijene bio je 1900 kn! Takvim kucistima bas i ne pada cijena i ono sto je najbolje je da ih uvijek kasnije mozes lako prodat.Corsair je uistinu napravio odlican posao sa ovim kucistem, cak se svida i boljoj polovici!
Eh a sto se tice konektora, jos da su od Accelera malo ljepse napravljeni bilo bi sve odlicno....ovako je Accelero napravio glupost sa nacinom kako su to sve izveli. Stock vent je od 4870x2 nije los, ali kada igras toliko je glasan da odmah izgubis volju za igranjem tako da sam se preporodio kada sam stavio Accelero, makar je malo narusio izgled unutar kucista radi tih kablova koji su stvarno ruzno napravljeni.
Ja san svoj Haff 922 platija nesto manje od 800kn. sad je soma. Prvi slucaj da san kupija neku komponentu, pa da joj je cijena znatno narasla. kucista uvik drzu svoju cijenu, a opet s druge strane po meni se isplati dat pare za kvalitetno kuciste. Davno san tu lekkciju naucija kad mi jeftikaner cili iskrivija.
@win32
Jesi imao mozda taj H50 u kompu pa iz iskustva znas ili si zakljucak donio samo po tome sto si procitao?
Prije ovoga Corsaira sam imao TRUE Black Rev C. i gore na TRUE je bila stavljena 120 mm Nanoxia i iz iskustva kazem da Corsair bolje hladi + zauzima manje mjesta. Znaci ne pricam nesto napamet, ne pricam o nekim testovima koje sam procitao na netu ili u casopisu vec pricam samo o stvarima koje sam imao kod kuce i koje sam isprobao. Promjenio sam dosta hladnjaka i Corsair Hydro uz Nanoxiu koja je jos stavljena naknadno na njega je daleko najbolje hladenje koje je ikada bilo u mome kompu.
Hladnjak kosta malo vise od 500 kn u Hondlovoj i najbolja je kupovina uz Obsidiana koju sam napravio u zadnjih par mjeseci....hladnjak je necujan, odlicno hladi, zauzima malo mjesta....sta vise pozeljeti!?
Ne treba uvijek slijepo vjerovati svemu sto procitas na internetu ili u nekome casopisu, vec treba nekada nesto i opipat, sam istestirati, provuci malo vise harveraja o kojemu pricas kroz ruke pa nakon svega donesti zakljucak.
Inace mogu staviti slike i kada su mi u kompu bili drugi hladnjaci koji ulaze u malo visi cjenovni razred.....i sigurno ih ne bih zamjenio da su mi bili ok. Isto tako da mi recimo Hydro nije odlicno hladenje davno bih ga zamjenio.
I mjenjati cu ga sada samo zato sto slazem kompletno vodu (posto me Hydro odusevio makar sam prvo bio skeptican prema svemu tome kao i dosta ljudi), ali prvo moram uzeti drugu graficku da znam koji blok za GPU uzeti jer mi nema smisla uzimati kompletnu vodu za cjeli komp, placati blok za ATI 4870x2 kada znam da ta grafa nece biti jos dugo kod mene.
Ma vjerujem da je dobar, al sam u frenda bio dok je snimao za youtube test h50 vs. megahalems i noctua i h50 je bio najskuplji a najlosiji (razlika cca 5-6 stupnjeva)
A on je jos na vodu, ova dva na zrak.. stas poc govorit :D
Iako izgleda lijepo, moram priznat.
@win...ja sam samo pogledao test u Bugu i napisao liku ono što sam ja vidio iz tog testa...
btw, gdje si kupio one crne sata kabele?
Imam ih više na popisu :Coolermaster Cosmos 1000, Corsair Obsidian 800D, Silverstone RAVEN RV01 to su mi top 3, možda ima i boljih naravno!
@win...ja sam samo pogledao test u Bugu i napisao liku ono što sam ja vidio iz tog testa...
btw, gdje si kupio one crne sata kabele?
Odlicno pitanje,i mene zanima?
H50 ima sa druge strane mogucnost ugradnje jos jednoga venta, te kada se ugradi taj vent tesko da mu moze bilo koji od navedenih ventova konkurirat....znam posto sam ih imao, jer kazem.....ne bih prodao dobar hladnjak i kupio losiji, bas i nema smisli zar ne!? Naravno da tu necete staviti vent koji se vrti na 3000 okr. vec neki tihi, kvalitetni vent koji ce uz Corsairov sve to lijepo hladit, a ako treba stavim SS temperatura nakon totalnog razvaljivanja proca.
Uz to veliki plus je sto ne zauzima puno mjesta oko CPU....tako da sam sada napokon mogao normalno stavit 8 GB memorije u sva cetiri utora.....sto nije bilo bas lagano kada sam imao TRUE koji je IMHO najbolji "zracni" hladnjak. Isto tako dok sam imao te "high-end" zracne hladnjake nisam mogao staviti u komp niti jednu memoriju koja je imala vece heatsinkove...npr. nije mi stalo 8 GB Corsair Dominatora posto nisu stali ispod hladnjaka.
Ako idemo na estetiku....H50 u kombinaciji sa Obsidianom izgleda predivno....bar meni.
No svakome se nesto svida.....svatko ima svoje zahtjeve i ideje sta ocekuje od hladnjaka, kucista kao i od svega ostaloga u zivotu. Znam samo da sada kada sam vidio kako radi ta voda da se vise nikada necu vratit na zracne hladnjake......zato cu sada i ganjat kompletno vodu da je stavim i na GPU, samo kao sto sam rekao moram malo sacekat jer ne znam za koju grafu cu zamjenit ovu sadasnju ATI 4870x2. Sada kupiti vodu i blok za GPU ne bi imalo smisla jer ta grafa nece jos dugo biti kod mene.......tako dok se ne promjeni grafa, u kompu i dalje ostaje H50.
Sto se tice kablova.....dosli su sa Obsidianom i na zalost ne mogu se kupiti posebno.....steta posto mi je ostao jos samo jedan, a upravo uzimam neke hardove pa se i ja pitam gdje nabaviti jos crnih s-ata kablova.
Ako netko zna gdje u HR ima crnih s-ata kablova moze mi javiti i na PM....a ako nista drugo narucit cu iz vana pa cu usput i nesto za vodu uzet.
Pa lijepo ti otvori link - Bar meni :D
Chieftec Dragon CH-07B-Blue a dodje 999kn
Dobro, i to je puno za kuciste, al sreca da ga nije preko 1.2k jer bi mogo kad cijena padne uzet ovo
brutalno izgleda mogu priznat, nadam se da bude do 5 mjeseca bila neka akcija pa da si i ja uzmem jer ta mi je u planu...
Pa lijepo ti otvori link - Bar meni :D
Chieftec Dragon CH-07B-Blue a dodje 999kn
Dobro, i to je puno za kuciste, al sreca da ga nije preko 1.2k jer bi mogo kad cijena padne uzet ovo
brutalno izgleda mogu priznat, nadam se da bude do 5 mjeseca bila neka akcija pa da si i ja uzmem jer ta mi je u planu...
Nebi dao za tog dragona 999kn nema šanse.
Evo i moja tri kućišta iz snova:
To su i moja kućišta snova, osim ovog prvog.
Coolmaster rules:DD
Meni ta HAF 9xx kucista izgledaju kao da su izasla iz nekih Transformersa....kao i neka Thermaltake kucista....kao da ih rade ekipa u iz Magme, ono "Turbo limac".
Sala.....meni se osobno ne svidaju, a znam ljude koji su ih imali i hvalili da bi kasnije "priznali" da i nije bas sve tako bajno kao sto su pricali dok su ih posjedovali. Sada ide ono:"...svatko svoga konja hvali.." ili kako vec ide.... Ono sto sam vidio je da imaju odlicno rijesen cable m. i to im je veliki plus......minus mi ide na izgled, ali svatko nesto voli i odabir kucista je totalno cudna stvar.
Recimo prije bih uzeo Antec Twelve H. nego bilo koji HAF.....kada bih bas birao izmedu ta tri.
ja nebi dal svoj haf za neznm koje kuciste kolko sam zadovoljan,tolko prostora da je to strahota, jooooj kak je dobar.
Sto se tice kablova.....dosli su sa Obsidianom i na zalost ne mogu se kupiti posebno.....steta posto mi je ostao jos samo jedan, a upravo uzimam neke hardove pa se i ja pitam gdje nabaviti jos crnih s-ata kablova.
Ako netko zna gdje u HR ima crnih s-ata kablova moze mi javiti i na PM....a ako nista drugo narucit cu iz vana pa cu usput i nesto za vodu uzet.
Evo imaš u ADM-a crni S-ATA za HDD.
Kabel za HDD, SATA, L kut, Sharkoon, 50cm
Dada, evo ja sam i u linksa našao...
ako koga zanima evo, ja mislim da ću sebi ovo uzeti...
Znam, samo što je npr. za one koji nisu u Zg-u pa ne mogu otić u adma, kao ja...
a glupo mi je to naručivati, 30-ak kn vrijednosti...
tako da ću vjerojatno u linksa uzeti..
ja nebi dal svoj haf za neznm koje kuciste kolko sam zadovoljan,tolko prostora da je to strahota, jooooj kak je dobar.
Tesko da ima mjesta u njemu kao u Obsidianu
Vece kuciste od Obisidiana nisam vidio......ima ih naravno, to je sigurno....samo ja ga na zalost kod nas u Hrvatskoj nisam vidio u niti jednoj trgovini.
Jedino kuciste koje sam imao, a da mi je bilo slicno sa velicinom i kolicinom slobodnoga prostora je Chieftec Bravo big tower....sva ostala tzv. "big tower" kucista su kao igracke kada ih stavis pokraj Obsidiana. To znam jer kazem, stavio sam ih sve jedne pored drugih u Linksu.....i razlika je ogromna. Recimo nisam mogao vjerovati da je Antec P182 tako malo kuciste.....cak mi ni grafa ne stane u njega!
HAF.......poprilicno ruzno kuciste (bar meni), ali jako funkcionalno jer ima dobar cable m. sreden.
Ali kao sto rekoh...o ljepoti kucist raspravljat mi izgleda kao da pricamo tko ima ljepse tenisice i koja glazba je bolja od koje.....sve je stvar ukusa.
@stipica_zd tesko da ces to kupiti u Linksu posto taj s-ata kabal nemaju na "lageru", a kada vidis da nije dostupan u niti jednoj poslovnici onda je jako upitno kada ce ga uopce i hoce li ga vise dobivati. Jedina opcija ti je da ih nazoves i pitas.