pozz...
dali mi mozete pomoci i reci koliko napajanje mora biti jako za ovu konfu...
graficka:ATI Radeon HD4890 1 gb
processor:AMD Phenom II X4 945
2 gb rama
maticna:Gigabyte GA-M57SLI-S4
Hvala unaprijed...
pozz...
dali mi mozete pomoci i reci koliko napajanje mora biti jako za ovu konfu...
graficka:ATI Radeon HD4890 1 gb
processor:AMD Phenom II X4 945
2 gb rama
maticna:Gigabyte GA-M57SLI-S4
Hvala unaprijed...
Corsair VX450W pa prema više...
ali mislim da bi taj corsair trebao biti sasvim dovoljan...
neki mi lik nudi za tv karticu napajanje od 500w kaze da pise maxpower jel se isplati,,i koristeno je pola godine..
Evo ja imam sličnu konfiguraciju (pogledaj pod moj PC) i 400w napajanje.
Sve radi bez problema
aha...a da se mjenjam sa tim likom za napajanje od 500 w??
aha...a da se mjenjam sa tim likom za napajanje od 500 w??
Ja bi mjenjao da sam ti.
TV kartice su po meni šrot i izbacio sam je nakon tjedan dana korištenja iz računala.
heh i ja kazem,,ja sam je uzeo u nekoj trgovini za mob tako da sam dobio vise nego sto mob vrjedi,,tad mi se to cinilo najisplatljivije...
Po meni je bolje uzet novo napajanje i to neko brendname npr corsair. Taj tip ti daje napajanje od 500w (po svemu sudeči, to je šrot napajanje (bar ja neznam da rade neka dobra napajanja ali možda se varam zato bez zamjerke) i još uz to, ti ne možeš znat ni kolko je staro ni kolko će još gurat (a već ti unaprijed kažem da takva napajanja uobičajeno već u startu daju manju snagu od deklarirane). Dakle moj savjet je da uzmeš bar corsair CX400 ako se ne možeš rastegnit do VX450/fortron blue storm II 500 (jer neko od ovih napajanja bi jako dobro poslužilo za neke nadogradnje i zafrkancije s računalom).
jel bi ovo bilo dobro???
jel bi ovo bilo dobro???
To bi bilo i više nego dobro.
bolje da ja sve kupim pa onda napajanje mozda nekupim sve identicno mozda nebude u trgovini......
aj najvjerovatnije da cu uzet sve to :)
što znači polu modularno napajanje? i aktivni PFC ?
Ne trebaš pretjerivati ako nisi pri lovi. Ja imam fortrona 350 koji tjera slijedeću konfiguraciju:
Phenom 9850 BE (125w TDP)
2X2 GB ddr2 800 memorije
Powercolor 3850 (znatno clockunta grafa cijelo vrijeme - kao 3870 recimo)
3 SATA diska
1 optički pogon
2 dodatna 120 mm venta
Wlan kartica
I konfa mi prolazi OCCT test procesora + OCCT test grafe u isto vrijeme (sve 4 jezgre i grafa na 100%)
Tako da ono... nemoj se previše sekirati. Neko 400W napajanje pouzdanog proizvođača će te služiti kao cara!
Polu modularno napajanje=Kablove mozes po potrebi prikljucivati/kablovi su odvojivi i zamjenjivi sa same napojne jedinice.
Aktivni PFC="active power factor corrector"=Digitalni ili kod starijih napajanja analogni ispravljac napona.To je dio koji pegla napone da budu sto savrseniji.U biti kupuj samo napajanja koja imaju aktivni PFC.
ma pri lovi cu bit...:))
Polu modularno napajanje=Kablove mozes po potrebi prikljucivati/kablovi su odvojivi i zamjenjivi sa same napojne jedinice.
Aktivni PFC="active power factor corrector"=Digitalni ili kod starijih napajanja analogni ispravljac napona.To je dio koji pegla napone da budu sto savrseniji.U biti kupuj samo napajanja koja imaju aktivni PFC.
hvala
evo sad i bratic kupuje komp i jel sam stavio dobro napajanje ???
hvala..
Više nego dobro napajanje. Mogao si komotno uzeti i neko "nejače" od npr. 500W.
...naravno, da je brandname!
znaci nece bit previse da se nebi nes pokidalo(omg nesmijes ni napisat sta os omg..)
znaci nece bit previse da se nebi nes pokidalo(omg nesmijes ni napisat sta os omg..)
Neče se ništa pokidat, ali si mogao uštedit jer i VX450 bi bilo i više nego dosta za to. Ali ako uzimaš HX (radi boljeg izgleda i boljeg smještaja u kučištu (kablovi)) onda će i neki slabiji HX, recimo HX520 bit i više nego dosta. Ali ako čovjek ima novaca i oće jače nek uzme (neče bit problema).
doslo je do promjene...kupit cu ati radeon HD5850 i dali sad trebam jace napajanje??
doslo je do promjene...kupit cu ati radeon HD5850 i dali sad trebam jace napajanje??
I šta se na kraju kupuje (ti ili bratić)? Uglavnom ništa više od VX450/Fortron BluStorm2 500 neče bit nikako potrebno uzimat.
I šta se na kraju kupuje (ti ili bratić)? Uglavnom ništa više od VX450/Fortron BluStorm2 500 neče bit nikako potrebno uzimat.
ovo sad pitam za sebe...imat cu :ATI Radeon HD5850(ako s dogg sa likom..jos javim)AMD PhenomII x4 945,4 gb rama 800,,GIgabyte GA-M57SLI-S4
jesi već kupio matičnu tu m 57 sli s4
ovo sad pitam za sebe...imat cu :ATI Radeon HD5850(ako s dogg sa likom..jos javim)AMD PhenomII x4 945,4 gb rama 800,,GIgabyte GA-M57SLI-S4
Uzmi VX450 ako si možeš priuštit i miran si duže vrijeme I zašto kupuješ tu ploču. Kolko novaca imaš za matičnu, osim ako je nisi već uzeo?
Uzmi VX450 ako si možeš priuštit i miran si duže vrijeme I zašto kupuješ tu ploču. Kolko novaca imaš za matičnu, osim ako je nisi već uzeo?
vec sam je uzeo jbg..a ovo sam napajanje mislio uzet
moze meni tko reci koliko mi treba za moju konfu pod(Moj PC)
I više nego dobro i dovoljno
moze meni tko reci koliko mi treba za moju konfu pod(Moj PC)
Fortron 400PNF
Evo za sve zainteresirane jedan odličan TEST NAPAJANJA iz kojeg možete vidjeti koliko vam napajanje treba ovisno o konfiguraciji.
super link
al me zanima ovo gdje su oni uzeli ove 3d mark i druge programe da ga opterete do kraja, to se zapravo običnom korisniku nikad neće doć do te mjere ili se varam?