Gtx 295 na corsair vx 450 W

poruka: 48
|
čitano: 8.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Gtx 295 na corsair vx 450 W
shark kaže...

Duga je 28 cm, a širine je kao i ostale high-end grafe

Ispravak netočnog navoda Smijeh- duga je 26,7 cm a široka 11,1 cm, a za potrošnju grafe na većini review-ova kažu da troši 289 W tako da 450 W napajanje bi moglo biti dostatno ali sve ovisi i o ostatku komponenti

google is my frend too!!
15 godina

istina , ima i boljih , npr 5870 , trosi dosta manje a skoro pa je jednako brza kao gtx 295  ,al za par mjeseci kad cu mijenjat grafu gtxica ce biti dosta jeftinija od 5870 , ako  ne onda ce ipak biti 5870 i necu se morat brinut za napajanje !! na nekom reviewu sam procitao da corsair vx 450W daje dosta vise snage nego sto to pise nakutiji ( nesto preko 500W , sad jel to tocno , ne znam ...

17 godina
neaktivan

To je snaga u peaku odnsno koliko može max. podnijeti u relativno kratkom vremenu 30-ak sek pa do par minuta, znači samo kratak preiod recimo glede testiranja komponenti za max. opterečenje.

Glede potrebnog napajanja mislim da je ipak bolje kupiti jače napajanje i biti miran glede rada kompletnog sustava i više nemoraš brinuti za nikakvu nadogradnju sistema.Ipak mi je smiješno dati

2-3 tisuće krznaša za grafu, a škrtariti za cca 600kn koliko dođu brend name napajanja 500W+ Corsair,Seasonic,Tagan,Enermax,Silwer Power(Made by Seasonic glede modela 650W) i dr.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 14:11 (Smille).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
juice21 kaže...

istina , ima i boljih , npr 5870 , trosi dosta manje a skoro pa je jednako brza kao gtx 295  ,al za par mjeseci kad cu mijenjat grafu gtxica ce biti dosta jeftinija od 5870 , ako  ne onda ce ipak biti 5870 i necu se morat brinut za napajanje !! na nekom reviewu sam procitao da corsair vx 450W daje dosta vise snage nego sto to pise nakutiji ( nesto preko 500W , sad jel to tocno , ne znam ...

Čisto sumnjam da će se za par mjeseci uopće moći kupiti nova GTX 295, eventualno neka polovna.

Već je danas u većini trgovina nedostupna, jer je, koliko znam, prestala njena proizvodnja.

16 godina
neaktivan
dery kaže...

Oly dobro govori za svoju potrošnju ali zato on ima jako napajanje i kad bi stavija neko od 400-500w ne virujen da bi mu bilo stabilno.

Pičio je Crossfire kod mene na VX-u 550W... Ovaj HX850W sam uzeo iz jednog drugog razloga Osmijeh

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
Smille kaže...

To je snaga u peaku odnsno koliko može max. podnijeti u relativno kratkom vremenu 30-ak sek pa do par minuta, znači samo kratak preiod recimo glede testiranja komponenti za max. opterečenje.

Glede potrebnog napajanja mislim da je ipak bolje kupiti jače napajanje i biti miran glede rada kompletnog sustava i više nemoraš brinuti za nikakvu nadogradnju sistema.Ipak mi je smiješno dati

2-3 tisuće krznaša za grafu, a škrtariti za cca 600kn koliko dođu brend name napajanja 500W+ Corsair,Seasonic,Tagan,Enermax,Silwer Power(Made by Seasonic glede modela 650W) i dr.

nije da sam skrtario , corsair vx 450 W mi je bio sasvim dovoljan za 8800gt kad sam kupio komp , sada mi je sasvim dovoljno i za 4870 ... nisam uopce rekao da bih za grafu dao 2 - 3 tisuce kn , ne pada mi na pamet , nisam idiot !! ;-) ... malo pricekat da padnu cijene , i za 3 - 4 mjeseca stavit neku poput gtx 285 ili 295 za cca 1200 kn max , bit ce ih pun oglasnik....

mene je samo interesiralo dal to napajanje moze drzat takvu grafu bez problema , za sada su podjeljena mišljenja !!

kad bi se barem javio netko tko vec ima slicnu takvu konfiguraciju (4870X2 , 5970 ili gtx 295 na corsair VX 450 W ) , al mislim da takvih bas nema nesto puno , jer svi kad kupuju novi komp strahuju zbog napajanja i bezveze kupuju kilovatna napajanja il slicna !!!

16 godina
neaktivan

4870x2 sa i7 na 3,6 ghz...6 gb rama...foxcon matičnom u full loadu troši 510W

gtx 285 sa istom konfom 330W...tako bar u bugu piše...

mišljenja su podijeljenja, ja osobno mislim da će držati vx450, ali ne bih uzimao tu grafu...

i teško da će u tako kratkom vremenu cijena pasti na 1200 kn(iako znam da fermi izlazi....).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moja radeonka 5870 s P II 955@3.8

troši 369W kad vrtima 3d čmark

tako da bi to  trebalo biti dosta

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 0
15 godina
stipica_zd kaže...

4870x2 sa i7 na 3,6 ghz...6 gb rama...foxcon matičnom u full loadu troši 510W

gtx 285 sa istom konfom 330W...tako bar u bugu piše...

mišljenja su podijeljenja, ja osobno mislim da će držati vx450, ali ne bih uzimao tu grafu...

i teško da će u tako kratkom vremenu cijena pasti na 1200 kn(iako znam da fermi izlazi....).

da , tak bi onda i meni otprilike iznosila potrošnja ( phenom II X3 3,6 GHz , 4 Gb 1066MHz ,gigabyte ploca, 1 HDD , 1 x DVD RW ). bas je nekak nategnuto ... i prolazi i ne prolazi !!

15 godina
RPG vs TENK kaže...

moja radeonka 5870 s P II 955@3.8

troši 369W kad vrtima 3d čmark

tako da bi to  trebalo biti dosta

za 5870 znam da nema problema jer trosi jednako ili manje od 4870 koji vec imam , a gtx 295 trosi otprilike kao 4870X2 ako se ne varam ... e kad bi mogao netko posudit samo da isprobam ...  he he ;-)))

15 godina
juice21 kaže...

a gtx 295 trosi otprilike kao 4870X2 ako se ne varam

Nešto manje....

17 godina
neaktivan

Nije bilo ciljano na tebe ili ikoga samo prilikom sastavljanja konfiguracija kao i traženje savjeta za iste svi gledaju super uber brze procesore i MBO kao i grafe što jače a kad treba izdvojiti cca 600kn za napajanje onda bude "pa jel nemože to nešto jeftinije i mora li baš tako skupo napajanje" zato sam naveo 2-3tisuće krznenih životinjicaOsmijeh.Aktivan sam i na PCE pa glede upita za navedeno vidim reakcije ljudi, a možeš i tamo poslati upit vjerojatno ima neko sličnu kombinaciju.

U svakom slučaju bi taj Corsair trebao biti dovoljan, ali najbolje češ znati ako probaš i ukoliko se bude rušio sistem znaš gdje je problemOsmijeh drugo se ništa neće desiti, a uvijek možeš to napajanje utopiti dodati 1-2 stoje i uzeti jači model

ili nešto drugo

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo sada čitam PC Chip (br. 177, veljača '10, str. 46) i napisali su da je za 5970-ku (recenzija je vezana uz VTX-ov model) sasvim dovoljno kvalitetno (znači Corsair, Seasonic, Silverpower i sl.) 550W napajanje Cool 

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

radije odi na neko single gpu ili čekaj nvidia 360/80

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neće ništa biti od GTX380/360... Ide se na GTX480/470 Osmijeh

15 godina
Oly_E3 kaže...

Neće ništa biti od GTX380/360... Ide se na GTX480/470 Osmijeh

upravo tako , nova serija je gtx 400 !! ;-)

15 godina
Smille kaže...

Nije bilo ciljano na tebe ili ikoga samo prilikom sastavljanja konfiguracija kao i traženje savjeta za iste svi gledaju super uber brze procesore i MBO kao i grafe što jače a kad treba izdvojiti cca 600kn za napajanje onda bude "pa jel nemože to nešto jeftinije i mora li baš tako skupo napajanje" zato sam naveo 2-3tisuće krznenih životinjicaOsmijeh.Aktivan sam i na PCE pa glede upita za navedeno vidim reakcije ljudi, a možeš i tamo poslati upit vjerojatno ima neko sličnu kombinaciju.

U svakom slučaju bi taj Corsair trebao biti dovoljan, ali najbolje češ znati ako probaš i ukoliko se bude rušio sistem znaš gdje je problemOsmijeh drugo se ništa neće desiti, a uvijek možeš to napajanje utopiti dodati 1-2 stoje i uzeti jači model

ili nešto drugo

tako cu vjerojatno i napravit , ako ce se sistem rusit il nece davat slicne rezultate kao na vecini reviewa koje cu pogledat , prodat vx 450 W i uzet corsair VX 550 W ( il mozda jos malo jace da ne skrtarim opet ;-))) )...

mislim da je tako jos najjednostavnije !!! ;-)

15 godina
neaktivan

min 550w od corsaira ( makar ja preporučam 600w ) si uzmi jer trebat će ti i za ostale komponente snage...

Dompa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice