"Čujem struju" u kompjuteru/napajanju

poruka: 8
|
čitano: 1.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle sad uđem u sobu da ću upalit kompjuter i čujem neki čudni zvuk iz kompjutera. Baš je zvučalo ko protok struje, mislim nikad (prije) i nisam ćua protok struje ali baš je asociralo na to.

Pomislim da je to zbog napajanja, isključim kabel i zvuka nestane. Onda sam proba tako napajanje izgasim na tipku (a kabel uključen) i zvuk se i dalje ćua. Kad sam ga ponovo upalia na tipku, upalia kompjuter zvuk se počea ćut jače, evo i sad će ćuje.

Jeli to nekakav problem, išta štetno za hardver? Ma kad bolje razmislim, vjerojatno nije ništa štetno ali mi je annoying to slušat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Niko? Ništa??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pretpostavit cu da je neki  kondenzator ili nesto. Slicno i ja cujem vjerojatno na adapteru od monitora kada je ugasen ( opcenito preko noci jel ) a PC ne radi pa se cuje neko cviljenje i slicno. Slicno mi se desilo i sa punjacem na mobitelu.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Googlaj (youtubeaj?) "coil whine" i vidi je li to to (il barem slično).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kakav produzni kabl koristis? Ako je neki kinez gasi odma i trk po kvalitetni 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: "Čujem struju" u kompjuteru/napajanju

Kondenzatori ne zuje, prije ce bit prigusnica..

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 21:03 (gogi321).
17 godina
moderator
Re: "Čujem struju" u kompjuteru/napajanju
gogi321 kaže...

Kondenzatori ne zuje, prije ce bit prigusnica..

I kondenzatori mogu zujati, npr. kod PWM-a - visina tona je određena PWM frekvencijom.

17 godina
neaktivan

Ako se radi o krckajućem zvuku, vrlo vjerojatno kontakt na monitoru ili napajanju nije baš dobar. Ne može se ništa dogoditi, osim što je iritantan zvuk.

Do you understand life?! Do you?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice