dal je to normalno ili ... naci kad upalim komp par sekundi se cuje da ventilator brzo radi i onda se uspori i onda se grije osjeti se lagana toplina iz nutra dal je to normalno ili???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dal i on sam rikta brzinu ventilatora ili sta??? msm nije mi jasno dal to normalno ili nije
Ako se ne ugasi usred loada ili tako nešto, onda je dobro.
Ne kompliciratjte bezveze...
radi konstantno normalno al mi cudno sto tolka toplina izlazi iz njega a ventilator nutra on se okrece al na ocito malim okretajima ... al u pocetku kad upalim par sekundi se cuje kak ga okrene koda helikopter poljece i onda se stisa ... i onda se pocne grijat i konstantno tako se okrece a lagana toplina ide iz njega
Normalno je, pogotovo ako imas njesra kučište, malo, unutra kaos, 0 ventilatora itd...
to uopce nije tocno, zbog cega bi se uopce napajanje zagrijavalo ako nije u nekom jacem loadu? dajte molim vas...nosi to na servis!
okej hvala vam vec sam se zabrinuo
a bas imam srece sa tim napajanjima ... u ponedeljak ga kupio naci prvo riknula zavojnica i onda sad dobim novi i sad ventilator ... vec mi ide na jetra
ako ti je napajanje u kucistu i kroz njega prolazi topal zrak iz njega u napajanje onda je ok da izlazi topal zrak u suprotnom ako imas napajanje na dnu kucista i ono uvlaci vanjski zrak a izbacuje topal ja bi to odma odfurao na reklamaciju!
ovo dolje ti je nekakav idealan tok strujanja u vecini kucista
lpimam gore iznad maticne i otraga di se ustekava kabl od tuda izlazi topal zrak
Kao prvo to napajanje ima termo regulaciju ventilatora, zato kad se upali zavrti vent na max i onda senzor javi da je temp normalna i vent smanji obrtaje.
Drugo napajanje je iznad maticne, uvlaci zagrijani zrak u sebe, kuciste je vjerojatno neko obicno s mozda jednim ventilatorom i NORMALNO je da zrak iz napajanja bude TOPAO.
KRAJ.
Stjepanje mici mi TD.
edit: znaci ogromna je razlika između toplog zraka i vručeg zraka.
Pa sta bi trebao osjetiti iza na kucistu kod napajanja, hladan zrak ko u hladnjaku?
Vidis naci desno im ventilator na kucistu sta gura zrak prema cpu, onda ovaj lijevo on to vrti prema van i to napajanje vidis a ovo lijevo malo od cpua ovi sivo to je dosta vruce moguce da od toga msm nije vruve toplo jw moguce da od toga vuce gore i van
okej hvla vam puno
nismo konstatirali dali ti je zrak odma topao nakon paljenja ili kad vec koristis racunalo neko vrijeme( osobno nisam shvatio iz tvojih postova) u prvom slucaju definitivno nebi smjelo biti toplo, u drugom je sve ok s obzirom na polozaj napajanja!
nije odma topao neg onak postepeno se grije ... al mislim da je to do ploce jel odma ispod napajanja je gladnjak od ploce
to je normalno kod njih na kutiji pise da kao 120mm ventilatr kao u obicnom radu 20% se vrti i onda u system loadu se dize na vise sad sam odma predahnuo haha
Iako po tim tvojim pc specifikacijama tebi ne treba neko jako napajanje, bolje da si uzeo cx seriju (recimo cx430). Dosta je kvalitetnija i biće genug za tvoju konfiguraciju. Vs serija od corsaira je schrott koji se lako kvari i može ne daj Bože povući neki dio za sobom, a to ti ne treba.
Sve najbolje.
Možda je malo pretjerano reći da je VS serija "šrot" jer se radi o CWT platformi koja se može naći u velikom broju napajanja u cjenovnom rangu 300-600 kn. Doduše, ista platforma ne mora značiti da su korištene komponente jednake kvalitete, ali uglavnom su razlike minimalne tako da možemo reći da je VS serija relativno sigurna da neće doći do ekstremnih kvarova koji bi mogli oštetiti druge komponente.
Na recenziji je regulacija napona na svim railovima u srednjem području rada dobra tako da će uz njegove komponente to napajanje raditi sasvim u redu. Složio bih se da je mogao uzeti slabije, ali kvalitetnije napajanje sa sličnom cijenom kao što je VS.
Što se tiče "problema" s ventilatorom mislim da je crozoki sve rekao.
HAHA MOJA NOVA KONFIGURACIJA JE FX 6300 , R7 260X, 8GB RAMA