Corsair TX750 W problem

poruka: 7
|
čitano: 1.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Corsair TX750 W problem

Pozdrav,

Prije tri dana prilikom igranja igrice komp mi se sam od sebe ugasio.

Prilikom pokušaja da ga upalim nije bilo više znakova života.

Isti više nije reagirao na pritisak gumba "power".

Nakon toga sam popipao napajanje, isto je bilo užasno vruće.

Otkopčao sam 24 pin kabel iz matične te na istom zatvorio strujni krug ( spojio zelenu i crnu žicu).

Kada sam upalio napajanje nije se uopće zavrtio ventilator na njemu.

Otkopčao sam sam sve kablove i dao frendu da provjeri osigurače,diode, kondezatore....

Rekao mi je da je sve u redu, ali da nema na kablovima izlaznog napona, znači ni 3,5 i 12 volta ne mjeri na izlazu.

To sam napajanje dobio pod garanciju prije dvije godine, pa dal je moguće da sam toliko loše sreće da mi se skure dva napajanja unutar 5 godina :).

Garancija mi više ne vrijedi, da li netko zna u ćemu bi mogao biti problem ?

Da li postoji šansa da se to popravi ili ostaje jedina opcija kupnje drugoga?

Pošto sam sada imao dosta investicija što se tiće auta, moba stana itd.... najbolje bi mi odgovaralo da se to popravi,

pa ako itko ima kakvih savjeta ili možda nekog za preporučiti tko bi mogao to popraviti pliz help me :)

House je Bog dok techno ne zasvira
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Corsair TX750 W problem

Prijatelju mislim da ti je komp malo prezahtjevan za takvo jedno napajanje. Tebi treba 850W minimum za ovakve klokove i toliki broj grafa i komponenti. Cim se on grije toliko jako to je znak da je preopterecen. Nemora biti ali najcesce je to znak. Vremena su teska, to je razumnjivo, ali jos jedna investicija u solidije napajanje bi ti bila idealna. Tocka na I kako bi se reklo. Nisam kompetentan za popravke napajanja, ali mislim da je rizik uopce ga popravljat i vracati u iste radne uvijete. To je samo moje misljenje. Nadam se da ce se sve rijesiti brzo, lijep pozdrav :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Corsair TX750 W problem

Slažem se s kolegom. Sumnjam da su tu neš može popraviti a i slažem se s time da imaš dosta zahtjevnu konfiguraciju što se tiče potrošnje tako da ti treba jedno 850W kvalitetno napajanje. Kod takvih kompova ne vrijedi kalkulirati na napajanjau. A sito tako bi ti bilo bolja solucija prodati te dvije HD 6950 i kupiti jednu HD 7950 plovnu za 1500 kn. Profitirao bi u više pogleda.

15 godina
neaktivan

Razmišljao sam i ja o tome da je prezahtjevna confa za navedeno napajanje.

Odustao sam od popravka te kupujem novo Seasonic platinum 1000 w, što mislite o njem?

15 godina
Mlađo kaže...

Razmišljao sam i ja o tome da je prezahtjevna confa za navedeno napajanje.

Odustao sam od popravka te kupujem novo Seasonic platinum 1000 w, što mislite o njem?

Gospodo pričate gluposti to je Corsair napajanje i još ktome 750W. Jeste li vi ikada vidjeli kakva čuda radi VX450. Mogao je bez problema držati dvije kartice u SLI ili CROSSFIRE. To njegovo napajanje pod opterečenjem daje 800W pa nema on quad sli da mu trena nešto više.

15 godina
neaktivan

Na ovim taktovima mislim da ipak nije dovoljno jer se grije užasno čim se opterete grafičke.

Jedno vrijeme je znalo cvrčati iz njega.

13 godina

Pa sa Ovim Seasonic napajanjem ne možeš pogriješiti tako da ako možeš kupuj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice