Corsair 400W cx series preslab?

poruka: 56
|
čitano: 10.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
CORSAIR 400w cx series preslab!!??

Kupio sam u linksa danas gore navedeno napajanje i oni su mi rekli da je dovoljno za e8400 i xfx 9800GTX+ !!!! Ali sada sam pitao ljude na forumu i kazu mi da je preslabo !!!!

Molim objasnjenje i pomoc , sta sad da radim ne bi me valjda slagali u linksu ??? !!!!

jinxsull

0 0 hvala 0
17 godina
RE: CORSAIR 400w cx series preslab!!??
jinxsull kaže...

Kupio sam u linksa danas gore navedeno napajanje i oni su mi rekli da je dovoljno za e8400 i xfx 9800GTX+ !!!! Ali sada sam pitao ljude na forumu i kazu mi da je preslabo !!!!

Molim objasnjenje i pomoc , sta sad da radim ne bi me valjda slagali u linksu ??? !!!!

sigurno ce biti dosta...

jedino ako imas 5 HDD-a sto sumnjam
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 22:17 (leo_819).
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
jinxsull kaže...

sigurno ce biti dosta...

pa sta me onda ovi zezaju drugi forumasi ili , ja se ne kuzim u napajanja i zato pitam ????
jinxsull
16 godina

frendu se pred menom se spržio CorsairCX od 400W sa sapphire 4850

A imao je ostatak konfe : Intel C2D 8400,neku ploču sa 750i chipsetom,3 gb rama 2 HDD od 320 gb

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis Intel E6750 2.67 ghz Gigabyte GA-PS3-DS3 Powercolor Radeon HD2600XT 2 Gb Rama 320 GB HDD

0 0 hvala 0
16 godina

ma danas ti svi briju napajanja po par megawata kao da kod kuće hrane čitavu dolinu servera. Čiste gluposti. Taj corsair će ti biti odličan. Ja sam imao no name napajanje 400w pa sam tjerao AMD na skoro 3 GHz.

download do besvijesti!!!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

frendu se pred menom se spržio CorsairCX od 400W sa sapphire 4850

A imao je ostatak konfe : Intel C2D 8400,neku ploču sa 750i chipsetom,3 gb rama 2 HDD od 320 gb

Stvarno!!!??? pa zast su mi onda rekli da mi je dovoljno !!!!??????
jinxsull
16 godina
neaktivan
Saryne kaže...

ma danas ti svi briju napajanja po par megawata kao da kod kuće hrane čitavu dolinu servera. Čiste gluposti. Taj corsair će ti biti odličan. Ja sam imao no name napajanje 400w pa sam tjerao AMD na skoro 3 GHz.

Znaci mitch prica gluposti ?
jinxsull
16 godina

Odi u Protis ili u ve-mil i reći će ti da je 70 % vjerojatnost da će ti se rušit

ja sam ih davio s takvim pitanjima pa se odlučio za Corsair od 650W i XFX 4850

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis Intel E6750 2.67 ghz Gigabyte GA-PS3-DS3 Powercolor Radeon HD2600XT 2 Gb Rama 320 GB HDD

0 0 hvala 0
17 godina
jinxsull kaže...
Saryne kaže...

nitko ne priča gluposti, ovo napajanje je dovoljno, ako ti je bed da ne spržiš nešto (što se ne dešava u puno slučaja zbog slabog napajanja) vrati im to napajanje i uzmi bolje
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Odi u Protis ili u ve-mil i reći će ti da je 70 % vjerojatnost da će ti se rušit

pa 450 W hx je  preskup 623kn , sta sada da idem im vratiti ovo moje  i opsovat ih sve ili ??? Zasto su mi onda ga i preporucili u k!!!!????
jinxsull
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
jinxsull kaže...
Saryne kaže...

nitko ne priča gluposti, ovo napajanje je dovoljno, ako ti je bed da ne spržiš nešto (što se ne dešava u puno slučaja zbog slabog napajanja) vrati im to napajanje i uzmi bolje
 Znaci leo ono ce mi biti dovoljno ili ????? ne mislim uzimati 2 hd ili nekaj vise ???
jinxsull
16 godina

Ključna riječ je dovoljno za sadašnje potrebe. Ako češ ići na OC ili neki veliki upgrade onda će biti system failure.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Ključna riječ je dovoljno za sadašnje potrebe. Ako češ ići na OC ili neki veliki upgrade onda će biti system failure.

pa koje mi ti preporucas ??? Da uzmem chieftec 550w ili ?
jinxsull
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Chiftec 450w gura konfu e8200+4850 bez ikakvog problema ili pretjeranog zagrijavanja.Bez problema je radio kad je unutra bila 4870.Neznam ja kako si ti koristio to napajanje da si ga uspio skuriti.Mozda ti je problem u strujnoj mrezi.Navedeni chief i corsair su po max snazi slicni.
@ jinxsull stavi napajanje u konfu pa probaj.Optereti je 3dmarkom i vidjet ces dal moras ponovno ic u links.Namigiva
Po meni nema potrebe.
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...
Mitch kaže...

Chiftec 450w gura konfu e8200+4850 bez ikakvog problema ili pretjeranog zagrijavanja.Bez problema je radio kad je unutra bila 4870.Neznam ja kako si ti koristio to napajanje da si ga uspio skuriti.Mozda ti je problem u strujnoj mrezi.Navedeni chief i corsair su po max snazi slicni.
@ jinxsull stavi napajanje u konfu pa probaj.Optereti je 3dmarkom i vidjet ces dal moras ponovno ic u links.Namigiva
Po meni nema potrebe.
 Hvala , znaci za jedan hd wd caviar black i navedenu graf te e8400 ce biti ovo napajanje  sasvim dovoljno ?
jinxsull
16 godina

Ma napajanje ti je odlično. Ukopčaj ga i uživaj! Radit će ti probleme ako ga kresneš na neznam koju frekvenciju i poštekaš na njega 5 diskova, što je malo vjerovatno. Glupo ti je mijenjati kad si već ga uzeo. Ali ako zbilja imaš malo veće apetite za clockanjem i nadogradnjom uzmi jače corsairovo ili nešto poput ovoga:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7710027

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nebi trebalo biti problema.

Neznam kaj toliko panicaris.

Isporbaj,pa podjeli dojmoveCool

Edit:Taj OCZ nije nesto po broju konektora.Radije chiftec 550w,ali to je vec neka druga tema..

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 22:40 (Lion King).

0 0 hvala 0
17 godina

Biće dosta za taj hardver.

Što se tiče saveta od trgovaca, oni će uvek gledati da prodaju skuplje, plus što niko ne zna napamet koliko neka konfiguracija troši pa im je i lakše da kažu malo više za svaki slučaj nego da imaju reklamacije. Ali ako pogledaš testove potrošnje na netu, treba ti solidan komp da bi prebacio 300W pod opterećenjem (i to mereno na utičnici, tako da, uzimajući u obzir efikasnost, komponente zapravo vuku bar 15% manje od izmerenih vrednosti).

Naravno, nije dobro za životni vek napajanja da često i dugo radi blizu svojih krajnjih granica, ali napajanje od (istinskih) 400W je sasvim ok za kombinaciju dvojezgarni CPU + 1 GPU + po jedan ili dva harda i optička uređaja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 22:40 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
leo_819 kaže...
jinxsull kaže...
Saryne kaže...

ja samo znam da će puno forumaša reć da će bit dovoljno
ali razmisli i o tome da ćeš (možda) uskoro mjenjati neku drugu komponentu
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...

ok, hvala ljudi ma ja sam pocetnik za kompove kao i ovdje na forumu, zato sam se zabrinuo  ! lol
jinxsull
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
leo_819 kaže...
jinxsull kaže...
Saryne kaže...

ja samo znam da će puno forumaša reć da će bit dovoljno
ali razmisli i o tome da ćeš (možda) uskoro mjenjati neku drugu komponentu
 Sta ti pricas ! Sta ti sada to znaci neku drugu komponentu !!!!!
jinxsull
16 godina
jinxsull kaže...
Lion King kaže...

ok, hvala ljudi ma ja sam pocetnik za kompove kao i ovdje na forumu, zato sam se zabrinuo  ! lol
 Pa šta nisi odmah rekao! Budi bezbrižan i uživaj u Corsairu. Odlična marka. Kad jednog dana budeš hacker onda možeš počet razmišljat o nečem jačem.
16 godina
neaktivan
Saryne kaže...
jinxsull kaže...
Lion King kaže...

Pa šta nisi odmah rekao! Budi bezbrižan i uživaj u Corsairu. Odlična marka. Kad jednog dana budeš hacker onda možeš počet razmišljat o nečem jačem.
 ok, lol samo me malo uplasilo da ce mi izgoriti tesko zarađene komponente , ja i ne namjeravam clockat ili tak nesta samo za normalnu upotrebu ! Drago mi je da ne moram vracati napajanje , hvala na pomoci  saryne i ostali koji su mi odgovorili na post !SmijehSmijeh
jinxsull
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 22:58 (jinxsull).
17 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
 sigurno ce biti dosta...

Ha-ha.  Pošto disk troši između 6-10W, kojom računicom si došao do zaključka da ce 5 diskova biti presudna stvar?  :D

Napajanje je dosta i za dvije GTXice, tako da nema frke.
E6700 @Big Typhoon, Asrock 680i SLI, 8800GTX SLI, Silverstone Strider, CM Stacker 831SE, 3x Barracuda, MX3200 + MX revolution + MX518, Lenovo 220X.
16 godina
neaktivan
Gilbert kaže...
leo_819 kaže...
 sigurno ce biti dosta...

Ha-ha.  Pošto disk troši između 6-10W, kojom računicom si došao do zaključka da ce 5 diskova biti presudna stvar?  :D

Napajanje je dosta i za dvije GTXice, tako da nema frke.
 haha ima samo 1 pcie konektor 
to mi napajanje nemože napunit ni mobitel :)
I7 940 @4.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 4:54 (c0x0x).
17 godina
neaktivan

Riješi sve nedoumice: KLIK

Asus M3A79 Deluxe, AMD Phenom II 940 @ 3,8 GHz, 4GB RAM Corsair Dominator, ATI Radeon 4870 X2, 2x WD Raptor RAID 0 + 1TB WD, Tagan 800W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

hm na ovome linku kad sam redom popisao koji procesor i sve komponente i na koliko je clockan i koji napon izaslo da mi je preporuceno napajenj od 724w.. a ja imam corsair 650tx i radi bez problema ,a radilo je i kad su procesor i ram i graficka bili puno vise clockani cisto radi testiranja.... tako da ovaj izracun i nije bas tacan...doduse ovdje pise preporuceno...mislim normalno nije zgoreg imati sto vise wati pod haubom...

hmmm...
17 godina
neaktivan
c0x0x kaže...
 haha ima samo 1 pcie konektor 
to mi napajanje nemože napunit ni mobitel :)
 i?

Nisi cuo za adaptere?

2029.MN4 kaže...

Riješi sve nedoumice: KLIK

Nema nedoumica.
E6700 @Big Typhoon, Asrock 680i SLI, 8800GTX SLI, Silverstone Strider, CM Stacker 831SE, 3x Barracuda, MX3200 + MX revolution + MX518, Lenovo 220X.
17 godina
neaktivan

Covjece kojih tu prijedloga ima......

Kakvih 650 ili 700W?

To 400W je cist dovoljno ili 450w.

Samo da nije neka divlja marka.

Corsair to vrti bez pol frke.

Kod mene je u kompu seasonic 430W pa nema nikakvih problema.

Dajte ljudi odrastite i razmislite prije bubanja ludih brojki.

Mislim da je razer clockao quada i 2x gtx260 sa corsairom 450W tak da je i cors 400W uvrh glave za tu konfu.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni bi bilo dovoljno...ali za svaki slučaj bih radi budućih nadogradnji uzeo 450 W

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice