CHIEFTEC Bravo BA-01B-B-B

poruka: 75
|
čitano: 23.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Neželim priznat,ali počinjem mu zaviditi. Pogotovo sada kada kupi 2x GTX470.

S druge strane mislim da pretjeruje i s napajanjem i sa kućuštem no sam bira šta bi mu ja...

BTW: kihot sutra bi mogao već naručit kućište kod vas,ako ispravim fiziku, matematiku i elektroničke instrumentacije također sutra. Znam da ovaj chief nije ko cosmos,ali možeš pogledat unutra samo nemoj poderat kutiju kao kod HIS HD5850!Namigiva

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 20:07 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

hyperion vidi ovog,dobavljivost

samo šta su informacije na kapaljku,nitko ga nema a težina mu se uopće nezna

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Eto ga na.

Sad moram vidjet kakvo je to, neizgleda loše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: CHIEFTEC Bravo BA-01B-B-B
Hyperion kaže...

Eto ga na.

Sad moram vidjet kakvo je to, neizgleda loše.

možeš ga negdje uživo vidjet pa reć dojmove?

16 godina

Da mogu vidjet uživo ako ga kupim hehe...

Ma držat ću se chiefa pa kud puklo da puklo. Budem još uzeo par komada sharkoona, vidim da ih svi hvale pa ajd budem i ja par komada uzeo pošto chief ima mogućnost montiranja čak do 5x 92mm venta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Da mogu vidjet uživo ako ga kupim hehe...

Ma držat ću se chiefa pa kud puklo da puklo. Budem još uzeo par komada sharkoona, vidim da ih svi hvale pa ajd budem i ja par komada uzeo pošto chief ima mogućnost montiranja čak do 5x 92mm venta.

gdje kupuješ,u links-u?

16 godina

Naručim u ishopu (gdje kihot radi i gdje sam išao na praksu donedavno), oni dovlače iz linksa i ja kupim bez plaćanja poštarine i ak Bog da dobim popust neki hehe

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 20:50 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hyperion kaže...

Jedino me smeta što napajanje nije ispod matične jer ovako usisava od cpu coolera topli zrak,ali dobro bar je nešto udaljeno od njega i to što na bočnoj stranici je jedino moguće montirat 92mm ventilatore,a ne 120mm kojih imam napretek.

Može li se okrenut napajanje naopako?

Ako da, okreneš vent od napajanja prema gore i staviš gornji vent na kućištu da ubacuje zrak iz vana i eto ti friškog zraka za napajanje..ne vuće s proca..

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
16 godina
DamageHigh kaže...
Hyperion kaže...

Jedino me smeta što napajanje nije ispod matične jer ovako usisava od cpu coolera topli zrak,ali dobro bar je nešto udaljeno od njega i to što na bočnoj stranici je jedino moguće montirat 92mm ventilatore,a ne 120mm kojih imam napretek.

Može li se okrenut napajanje naopako?

Ako da, okreneš vent od napajanja prema gore i staviš gornji vent na kućištu da ubacuje zrak iz vana i eto ti friškog zraka za napajanje..ne vuće s proca..

Nemožeš no uz trun modanja i bušenja novih rupa dalo bi se bez problema.

17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
DamageHigh kaže...
Hyperion kaže...

Nemožeš no uz trun modanja i bušenja novih rupa dalo bi se bez problema.

a da li ima kakvih posljedica na rad napajanja?

16 godina
M4X kaže...

a da li ima kakvih posljedica na rad napajanja?

Naravno da nema osim što će biti naopačke okrenuto pa tako prašina upada ravno u njega, tako sam ga ja držao dok je bio u ovom otvorenom kućištu = dosta vremena.

Uglavnom pokupio je dosta prašine morao sam ga 2 puta otvarat i čistit, no to je bilo van kućišta. Pošto je kućište zatvoreno mislim će zanemarivo manje usisavat prašinu nego kada je normalno prema dolje okrenuto.

15 godina
protjeran

@ Hyperion - Ne moram gledati u Chiefa, imam ga doma...Belji se

Sorkač, znam da sam malo poderao kutiju 5850, ali štaš kad uvjek pijem...Izlanuo se

A što se frontiera tiče, imao sam i njega naručenog, nije ništa posebno...

Mekan lim, između EVC-a i MS kućišta, dakle ništa spešl...

Frontier Wizard je kako tako ok, ali svejedno mekano...

Mesing nosače za MBO ako jače stegneš, proklize i poderu navoj, dakle katastrofa

(na čifu možeš zatezati bušilicom dok ne strgaš navoj, rukom ga nećeš poderati to ti jamčim).

Frontier ti je nešto malo bolje od MS-a, ali metrima daleko od Sharkoon i sličnih kućišta iste klase.

Ako tražiš čvrstoću i trajnost, zaobiđi...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
14 godina
neaktivan

Uzmi chiefa,nije ljepotan sa 240mm i sličnim vent-perverzijama,ali za tu cijenu dobiješ kvalitetno,veliko i prostrano kućište. Dovoljno je postaviti 2 venta,jedan 120mm, preporuka Scythe S-Flex na 1200,119kn je čini mi se,nije najjeftiniji,ali radi najviše propuha,uz najviše tišine,straga..i jedan S-Flex na 800rpm naprijed,isto 120mm.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 14:59 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thedream kaže...

Uzmi chiefa,nije ljepotan sa 240mm i sličnim vent-perverzijama,ali za tu cijenu dobiješ kvalitetno,veliko i prostrano kućište. Dovoljno je postaviti 2 venta,jedan 120mm, preporuka Scythe S-Flex na 1200,119kn je čini mi se,nije najjeftiniji,ali radi najviše propuha,uz najviše tišine,straga..i jedan S-Flex na 800rpm naprijed,isto 120mm.

mislim da na njemu ne možeš staviti naprijed  120mm,120mm idu samo dva iza,i 3 90mm iza hardova i dvije 90mm na boćnu!

mada meni radi samo jedan 120 iza a dva 90mm na hdd su na prekidac ugaseni i negrije se nista !

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...
thedream kaže...

mislim da na njemu ne možeš staviti naprijed  120mm,120mm idu samo dva iza,i 3 90mm iza hardova i dvije 90mm na boćnu!

mada meni radi samo jedan 120 iza a dva 90mm na hdd su na prekidac ugaseni i negrije se nista !

Uz malo modanja se da izvesti nešto i sa prednje strane,ali u pravu si,u originalu teže..bočni su 92mm koliko vidim na svom. Kako bilo,mislim da će biti zadovoljan autor teme,i da stavi jedan Sflex otraga 120mm na 1200,oko 42CFM mu je propuh,a veoma je tih,pače,nečujan..to je to..i sa jednim samo ispušnim ventom temp će biti odlične.

15 godina
thedream kaže...
dart_tom kaže...
thedream kaže...

Uz malo modanja se da izvesti nešto i sa prednje strane,ali u pravu si,u originalu teže..bočni su 92mm koliko vidim na svom. Kako bilo,mislim da će biti zadovoljan autor teme,i da stavi jedan Sflex otraga 120mm na 1200,oko 42CFM mu je propuh,a veoma je tih,pače,nečujan..to je to..i sa jednim samo ispušnim ventom temp će biti odlične.

upravo to,meni trenutno radi samo jedan 120mm i sve pet,evo danas se malo igro sa svojim i5 da vidim koliko mu treba za 3.6ghz vide se odma i temp sa zatvorenim kucistem i samo 120mm u pogonu

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...
thedream kaže...
dart_tom kaže...
thedream kaže...

upravo to,meni trenutno radi samo jedan 120mm i sve pet,evo danas se malo igro sa svojim i5 da vidim koliko mu treba za 3.6ghz vide se odma i temp sa zatvorenim kucistem i samo 120mm u pogonu

Probaj i 200x18, 1.1V, moralo bi ići,meni je bar išlo,nemam ovdje SS nego na PCE. Možda skineš koji stupanj,tom manjom voltažom..imam baš jedan SS,kurenje hehe, prošao je oko 15min primea,onaj prvi loop..na 3.6, 1.096V, 200x18, memorija je HyperX na 1600,CL8. Mali OT,ali nema veze,sve smo rekli o kućištu,prostora za složiti dobar propuh ima.

16 godina

Chieftec stigao, 50kn dugujem ishopu stvarno nisam znao da košta 650kn. Po mom sjećanju koštao je oko 605kn u linksu,ali nema veze dat ću ja pare.

Jednom 92mm sharkoonu se isčupala crvena žica i trebam je zalemit.

Za početak usporedba sa starim midi kućištem kojeg baš i nisam koristio.

Velika razlika u veličini, zar ne?

Prazno kućište:

Ugrađeni 92mm sharkoon @ 2000rpm pa onda spojen na scythe kaze Q kasnije i radi na 5V i vjerujem nekih 1000rpm-a. Kasnije sam ga za još 90° okrenuo ulijevo da kabal može doći do kaze-a.

Naposljetku sve ugrađeno (pržilicu sam krivo ugradio), scythe kaze Q sam jedva jedvice ugurao, već sam mislio odustat. Pržilicu prvo stavim u prvi slot pa vidim da nemože sata kabl dosegnut matičnu pa sam spustio za jedan i opet nije mogao, pa za još jedan i još jedan tek sam onda uspio spojit, tako da sam odvalio 3 ona lima koja ugrađuju kod 5.25" ladica.

Ona metalna štangica koji drži PCI/pci-e kartice sam morao izvaditi jer nije se htjela spustit zbog grafičke.

I još bih napomenuo nešto što se tiče "Power LED", nažalost dolazi sa 3 pina pa moram jedan pin premjestit, a neće se van isčupat...

Jedna od zanimljivih karakteristika je da se kućište može zaključavat odnosno jedna stranica i onda plastična stranica sa prednje strane ispod koje su power i reset button.

Temperature u kućištu su iznenađujuće niske. CPU na 3.2GHz u OCCT sa otključanom jezgrom neprelazi 39C° + overvolt sa 1.35V na 1.4-1.42V što je nekima idle.

Onda sam probao OCCT POWER SUPPLY test i neugodno se iznenadio što se tiče grafičke, čini se da OCCT-ov test ju ubije u pojam. GPU core je došel do 88C, vrm-ovi do 99C i nakraju mi se strgala slika na monitoru i ništa bubno restart koje shranje, musashi ide nazad. Čini se da HD5 serija baš i nema zaštitu protiv OCCT-a,a protiv FURMARKA ima.

Sve u svemu zadovoljan sam no eto par sitnica me zeza nešto ću iskemijat.

Prednosti:

- prostranost

- mogućnost ugrađivanja puno hard diskova

- do 3x 92mm ventilatora moguće ugraditi kod hard diskova da ih hlade

- ugrađivanje harddiskova bez vijaka te nečuje se vibriranje hardova zbog plastike

- veličina

- kvaliteta materijala

- izgleda neuništivo

- podrška za serverske matične, ima rupa kao u priči i uz svaku rupu je slovo pa se lako snaći gdje treba stavit odstojnike. Već i samo dolazi sa par zašarafljenih odstojnika.

- smart vijci za 5.25" uređaje, zašarafljeni na štangici u kućištu ima ih cijeli red, uočit ćete

- mogućnost zaključavanja + rezervni par ključeva

- mogućnost ugradnje kotačića

Mane:

- 92mm ventilatori na stranici, šteta što nije moguće ugraditi 120mm

- nema rupa za provući kablove ispod lima na koje je matična

- scythe kaze jedva ušao, vjerovanto preuske te dvije 3.25" ladice

- ona letvica koja drži pci kartice se nemože spustit kada sam stavio grafičku

- USB konektori teško ulaze u utor na front panelu, ok to će se vjerovatno razradit sada

- težina, bar pola vreće cementa, ak ne i teže

Koliko vidim kućište je boga mi staro i nije doživjelo nikakve update-ove niti revizije, to govori o samoj kvaliteti no ipak bar neke stvari da još poprave bilo bi još bolje. Svaka preporuka, za tih 600kn predobro šteta što nisam prije uzeo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 17:49 (Hyperion).
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Hvala bogu da ti je napokon došlo. Kako je nakon dugo vremena opet imati kejs?

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
vexx5555 kaže...

Hvala bogu da ti je napokon došlo. Kako je nakon dugo vremena opet imati kejs?

Ne ne ne, sad tek imam CASE ono prije je bilo kartonska kutija.

Ako nekog zanima na onom midi kućištu bijele naljepnice u obliku životinja sam dobio uz athlon x2 5000+ Black Edition...

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 18:12 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Čestitam,dobrodošao u klub.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ej Hyperione, drago mi je da si zadovoljan kejsom.

Problematika cijene, da ti odmah objasnim, je ova.

Links je ostao bez kućišta, jer nisu imali dovoljne zalihe, a nove im vjerovatno neće stići slijedećih 60 dana,

što je previše za čekanje.

Goc je uspio namoliti još jedan primjerak "preko veze",

koji nažalost nije došao iz Zagreba,

nego je poslan u Zagreb u centralno skladište iz poslovnice iz Rijeke,

te su taj transport naplatili nama, točnije 50kn.

Moj kolega Žara je, pošto Links nema svoju dostavu, meni učinio uslugu i otišao jedan dan Extra u ZGB

da ti dofura kejs, da ne moraš čekati do slijedećeg četvrtka, kad bi on i išao u ZGB sebi po robu.

Njegovu vožnju ti nitko ne računa u cijenu, on meni radi uslugu, ja tebi, tako da se za to ne brineš.

Goran ti je samo uračunao 50kn+ ono što je Links nama.

A ako sredim, dobiš kejs za manje od 659kn, moram viditi koliko imam lufta,

da ti spustim max, po nabavnoj cijeni + pederve...

PS - Kratko sam kejs samo izvukao, da vidim koliko je zaista velik.

Moj je te visine, kad bi svog odrezao taman iznad napajanja, to je to.

Dakle nekih 20-25cm, ako me oko ne vara...

I da, moj ima vrata po cijeloj stranici i nema bravicu za front panel, samo za bočnu stranicu

(koju ću, ili obraditi u plexi, ili dati jednom kolegi da ju air-brushom ukrasi).

Lp

EDIT1: Donesi ventić sutra da ti polemim, i da pokupiš Corsair RAM, da se mali igraš, stoji u servisu, čeka te...

EDIT2: Imam ti SATA kejbl od skoro 1m, radi pržilice, da ju možeš skroz gore denut.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 18:15 (Don Kihoty).
16 godina
Don Kihoty kaže...

Ma 50-60kn ću ja donest nije problem, netreba nikakve popuste radit.

Idem sutra odnesti završni rad, kojeg ću očito radit do jutra Plač kad moram sve u zadnji čas...

Sata kabl kupujem odmah pripremi. Jedan mi se baš strgao, ona plastika na kraju pukla,baš su nekvalitetni. Što se tiče ram-a,ako staru ižicam još 300-350kn uzimam 2 komada tj. 2GB, ostale nemam gdje stavit.

15 godina
protjeran

Pa ja ti dam sva 4 da si prebereš koji ti najbolje radi...

Ali uzmi sad sva 4, pa mi javiš dojmove (da ne mešaš sa svojima dok testisiraš).Belji se

EDIT: Tko ti cepa zvezdicu?Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 18:26 (Don Kihoty).
16 godina
Don Kihoty kaže...

Pa ja ti dam sva 4 da si prebereš koji ti najbolje radi...

Ali uzmi sad sva 4, pa mi javiš dojmove (da ne mešaš sa svojima dok testisiraš).Belji se

EDIT: Tko ti cepa zvezdicu?Izlanuo se

Ah nisam dan - dva bio baš aktivan i odmah pola zvjezdice dolje, ajde bar sam prvi po redu od svih forumaša ne-administratora.

Ok budem ih prek vikenda probao.

16 godina
odjavljen

A o kakvom se ramu tu radi,ako smijem pitat?

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...

A o kakvom se ramu tu radi,ako smijem pitat?

Moj stari Corsari XMS2 800MHz CL4-4-4-12, 4x 1GB.

15 godina

Hyperion sve to super, ali dolje opet "krcato" a kod napajanja hrpa mjesta..

Ali lijepo kućište u svakom slučaju..

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
16 godina
DamageHigh kaže...

Hyperion sve to super, ali dolje opet "krcato" a kod napajanja hrpa mjesta..

Ali lijepo kućište u svakom slučaju..

Možda tak izgleda iz top view-a,ali nije uopće krcato, kablovi su skroz priljubljeni uz lim i nesmetaju protoku zraka.

Gore mi glupo stavljat 120mm vent neznam čem bi služio uopće, jedan usisni sharkoon ide na stranicu i to je to.

15 godina

sredi malo te kablove,bar sada ima mijestaBelji se

evo moj slikan prije par mijeseci,sada je izbacen onaj 120mm sa ledicama i stavljen obican chifov 120mm

i još malo bolje povezani kablovi i sakriveni,mada planiram si izbušit par rupa da bolje ih sakrijem

ja sam imo borbe sa ide pržom i dužinom ide kabla pa morao kupit ovaj dugacki!

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 11:06 (dart_tom).
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice