Ti padovi jednostavno ne izgledaju isto na kartici koja je rudarila 24/7 godinu dana i na kartici na kojoj se igralo par sati dnevno kroz godinu dana.
I kakve to veze ima s ičime?
Ja mogu igrati zahtjevnu igru 24 sata na dan ili vrtiti benchmark po cijele dane, kartica nema nikakva takva ograničenja niti ih može imati.
Proizvođač može onemogućiti rudarenje s karticama na neki softverski način ili ih napraviti neučinkovitima, ali nisu ludi jer im je to trenutno glavni prihod.
Oni žive od rudara ali bi istovremeno odbijali jamstva tim istima.
Drugim riječima, ne mogu oni prodavati kartice i onda nekome govoriti za što da ih koristi i koliko vremenski.
To je kao da mi netko proda auto i onda kaže "smiješ ga voziti po gradu ali ne i na autocesti i ne po noći".
Samo sam pojasnio na koji način serviseri "vide" što je rađeno s karticom. Ne moraš meni objašnjavati jel odbijanje garancije u redu ili ne. I sam rudarim i nadam se da neću trebati koristiti reklamaciju.
A igranje i benchmarci 24/7 godinu dana nikako nisu realna situacija. Ako ti doneseš na reklamaciju karticu koja je stara par mjeseci a padovi izgledaju kao da je po njima skakalo 1000 pubertetlija, jasno je o čemu se radi.