Kraken je naj pouzdaniji Europski exchange po meni, brzi su i jako nizak fee. Coinbase najgori.
Kako je najbolje i najbrze uplacivati sredstva u Kraken!?
Kraken je naj pouzdaniji Europski exchange po meni, brzi su i jako nizak fee. Coinbase najgori.
Kako je najbolje i najbrze uplacivati sredstva u Kraken!?
Novac na kraken racun? Putem SEPA racuna u banci.
Napravi account sa svojim pravim imenom, također stavi si Two-Factor Authentication radi sigurnosti.
Prvo autentiziras svoj Acc do barem Tier 2-3 (ovisno o kolicini novaca koje planiras imat na racunu). Trebat ce neko vrijeme nakon ispunjavanja Tierova da te oni odobre. Kad te odobre odeš na Funding pa Deposit, pod Deposit odabereš u lijevom stupcu recimo Eur.
Deposit Method staviš SEPA, onda ce ti izbaciti sve šta trebaš ispuniti u banci prilikom uplate (procitaj sve dobro i naj bolje zapiši/isprintaj).
U banci kažeš da bi uplatio sepom na tu i tu adresu (navedi sve kako su ti ponudili na Krakenu). I to je to, novac bi ti trebao biti uplacen na kraken kroz koji dan, meni je odma sutra dan bilo, ali pazi banke naravno uzimaju brutalnu proviziju, mene je izašla transakcija 45kn.
Po čemu je Coinbase najgori?
Visok fee za svaku transakciju, ako kupuješ neku valutu oni dodaju 1€ za svaku kupnju, moraš koristit 3d payement token za kupnju, a to se naravno placa na mjesecnoj razini, autentifikacija racuna zna trajat danima i danima, support je uzasno spor/ne odgovaraju uvijek + nekim ljudima su pogasili accountove bez ikakvog posebnog razloga. I zato je pored Krakena katastrofa.
To govoriš iz svog iskustva? Kažeš da je visok fee za "svaku transakciju", koliko točno?
Nije mi jasno što znači: "ako kupuješ neku valutu oni dodaju 1€ za svaku kupnju"?
Reci mi, kolika je provizija na Krakenu kod kupnje BTC (eurima ili dolarima)?
Neda mi se raspravljat, ne nikada nisam kupio preko Coinbasea jer mi se neda jos dodatno placat banci uz sve ostalo i taj 3D secure token svaki mj. Na krakenu je pocetni fee 16 centi, kasnije 14. I kada kupuješ neku valutu dobit ces onoliko koliko si ukucao, a ne jos euro da bi kupio, euro više se ne cini puno, ali kada se skroz kupuje i prodaje izgubiš dosta totalno bezveze, a postoje exchange siteovi koji nemaju takvih zavrzlama.
Ali dobro, to je moja preporuka, ako zeli neka placa coinbase i neka ceka za svaku sitnicu.
EDIT: To znaci ovo Slika
Bez brige neću te zamarati s raspravom, jer i nemamo što raspravljati. Nadao sam se saznati nešto više iz prve ruke, ali kako nisi uopće koristio Coinbase, a imaš hrpu zamjerki, znači da mi prepričavaš što si negdje pročitao...
Ja imam račun na Coinbaseu i podosta drugačija iskustva od ovih koja ti navodiš, zato me i začudila tvoja kritika.
Samo kreiranje računa, kada se završi s upisom podataka i slanjem slika dokumenta, bilo je gotovo u roku od pet minuta. Pokušao sam istu stvar ponoviti na Green Walletu, tamo sam imao stalno nekih problema s dodatnom atuentifikacijom, pa sam od njih u startu digao ruke.
Slanje novca uplatom preko banke trajalo je dva dana, što je uobičajeno.
Više puta spominješ troškove koje nosi 3D token, ali to nema veze s Coinbaseom - to je uobičajena zaštita koju skoro svi web shopovi već koriste (a svatko tko koristi internetsko bankasrstvo to ima već uključeno u tarifu) i doista ne znam tko bi htio plaćati preko kartice bez takve zaštite? Ja nisam, čak ni uz tu zaštitu.
Troškovi - banka za transakciju uzima 30 kuna, a Coinbase za kupnju BTC - 3 posto (navodno je kupnja kriptovalute za drugu kriptovalutu free, to nisam još isprobao). Usput budi rečeno https://bitcoin-mjenjacnica.hr/ (može se izravno kupovati i s kunama) uzima 6,5 posto.
Mene sve to zanima više informativno, a Coinbase sam izabrao iz dva razloga - slove za jedne od najjednostavnijih, primjerenih početnicima; a druga stvar je - nagrađuju sa 10 dolara svakog novog tko uplati minimalno 100 dolara (isti iznos dobije i onaj preko čijeg linka se registrirate - ako nekome treba link pozivnica, neka mi se javi na pp). To je za nas koji tu nešto rekreativno i na sitno isprobavama sasvim dobra stimulacija.
Nikoga od tih servisa ne zagovaram, a općenito imam stav kao i svatko dobronamjeran koji će reći - ne ulažite iznose veće od onih za koje vas i nije briga ako ih izgubite, iz bilo kojeg razloga!
Tko hoce malo veci novac ulozit obavezno kraken, jer dok ti na coinbasebu poskidaju limite prodje voz
Imam ja Coinbase account, sve sam napravio, ali kada sam vidio fee pri kupnji i da koristi 3D token odustao sam i prešao na Kraken.
Vjerojatno si davno napravio account ako ti je sve tako brzo napravljeno, danas je nemoguce ako trebaš ikakav support, a autentifikacija zna trajati nekima i do tjedan dana. I zamisli onda imaš u walletu nešto za prodat, cijena skocila, odlucis se prodat kad ono danima cekanje dok te odobre.
Što se tice 3d tokena, da to nema direktne veze sa coinbaseom, ali ga moraš imat da bi trgovao, a on se placa svaki mj. Meni je to nepotreban trošak jer sve što placam netom, placam putem paypala, a za ostale exchange stranice to ni ne treba.
A ovo sto naplacuju 1€ po kupnji nije problem ako kupujes na veliko, ali ja npr. na krakenu prodajem i kupujem cijelo vrijeme, i glupo mi je za 5€ ethera davati 1€ extra svaki put. Kraken (za sada) nema takvih problema, brzi su jako, fee je minimalan. Uplata/isplata u jednom danu, autentifikacija (barem kad sam ja radio, bilo je u par sati gotovo)
Postoje i drugi siteovi kao poloniex, ali je imao nekih problema nedavno i mislim da ne podržava Hrvatsku.
Baš suprotno, nisam davno napravio račun, prije mjesec dana... I dalje ne shvaćam kako si pun kritike, znaš kako je sve sporo, znaš koliko će ti za nešto naplatiti (gdje to piše?), a nisi napravio ni jednu transakciju?!?
Kažeš da je na Krakenu super, to je OK, ako imaš tamo iskustva, korisno je da ga prenosiš dalje, da imam više vreman za trgovanje sigurno bih i ja probao kako je tamo, ali za ovu informativnu razinu za sada čisto mi je ok Coinbase.
Ali pustimo to, daj mi bolje objasni što u stvari radiš (pa će mi biti jasnije što očekuješ od mjenjačnice) - ti loviš pogodan trenutak i prodaješ/kupuješ btc-eur i eur-btc, isto tako sa eth? Na Krakenu za to ne uzimaju postotak nego fiksni iznos? A ne trguješ izravno s kriptovalutama? Navodno na tome nema provizije (nisam još probao)...
Možeš li na Krakenu automatizirati kupnju (vezati akciju uz neku ciljanu vrijednost) ili sve radiš ručno (čini mi se da je to uvijek prespor način)...
Trguješ li iz depozita ili svaki put radiš novu uplatu (kažeš da tamo uplaćuješ preko paypala)?
Gore sam stavio link slike, gdje se vidi da je 1€ za kupnju bez obzira koliko malu, da kupis 1€ vrijednosti Eth oni bi ti naplatili jos 1€ cisto eto, dok na krakenu staviš 1€ i dobiš eth u vrijednosti 1€.
Ovo za spor support i odobravanje vidim iz jedne grupe gdje se svi žale. A Kraken je Njemački tako da unutar EU sve odrade u 1 do max. 5 dana.
Ja tradeam samo Ethereum, kupujem po nižem - prodajem po višem. Uplatio sam nešto fiat love cisto da mogu kupovati no nije da uplacujem svaki put jer ne planiram ništa na veliko ulagati. Ne može se spojiti paypal sa krakenom vec uplatim na racun preko sepa transakcije, paypal koristim za sve ostalo na netu.
Može se na krakenu postaviti fixna vrijednost, npr. koliko hoces eth kupiti/prodati i po kojoj cijeni. A mjenjanje cryptovaluta jednu za drugu nisam probavao, razmišljao sam prebaciti ETH u BTC, ali nema neke koristi
Evo nešto o feeu na krakenu
Ja sam s krekane prebacio sve na bittrex i s njega ide na bitstamp jer će dodati ETH koji neće imati fee https://www.bitstamp.net/article/new-cost-effective-pricing-and-update-ethereum/
S krakena sam otišao iz razloga jer za brzo ulažene te izlažene je katastrofalno. Dok recimo za long bi preporučio pogotovo za ljude koji prodaju preko Euro.
E sad ono što je prblem. Kao prvo imaju kraken trade stranicu koja radi preko cryptowach https://cryptowat.ch/https://trade.kraken.com/kraken/ltcusd/3m problem sa njom što stalno javlja grešku error ili da nema dovoljno novaca ili je krivi iznos itd. što dovodi do toga da je izlaz/ulazi u nepogodnim iznosima. Kao druga stvar na glavnoj stranici nema se što pričati za brzo prodavanje/kupnja kao prvo refresha se svakih 60s manulano svaki 10s ako se ne varam s time da order book je daleko spro laga itd. Ujedno stop loss radi jako loše makar svugdje se može desiti da ne ulovi ali na krakenu uz sav taj lag više nego slučajno. Fee je dobar za nekoga tko svaki dan kupuje prodaje brzo se okrene novac pa fee pada.
Zašto bittrex. Kao prvo zbog raznovrsnosti kritovaluta. Prednosti su jednostavno kao i kupnja prodaja ujedno postavljanje na market super brzo jednostavno. Kao i jednostavna kupnja bind or ask tražene cijene bez da se stavlja na market. Mana je fiksni fee 0.25%, kao i lag chart i malo nepreglednost stranice jer streba skrolati za informacije. Isto tako ako nešto treba prebaciti s jednog altcoina u drugi treba prvo prodati preko BTC ili ETH pa onda opet kupiti što puno odlazi na fee. Male ponude opcija prodaje/kupnje a to je stop loss te take profit. Za nekoga tko radi malim svotama te mu trebaju raznovrsne kriptovalute preporuka zbog jednostavnosti.
Zašto bitstamp. Kao prvo imaju glavne kriptovalute BTC, LTC, Ripple, te od sada ETH jednostavno fee, Euro. Mjenjačnica je u EU izgleda jednostavna, bez za prodaju.
Imao sam poloniex ali ga ne koristim jer stvarno nisam pročitao ništa dobro u vezi te mjenjačnice. Kao i Bitfinex s kojim se stalno nešto sumnjivo povezuje.
Samo još jedna stvar kraken ima opciju da računa fee na koju valotu želite primjeniti. "Preferred currency to apply fees to."
nije besplatno nego pise da je na velikom popustu fees
de reci brate ocu kupit eth recimo 5 komada kako uplaćjem na bitstamp?jel ide sa tekućeg kao npr coinbase ili mora sepa transfer kao npr kraken?
btc je trenutno 1743$ tako da ako je bilo isplativo na 200-300$
malo sam gledao te strojeve i ovaj s9 https://www.antminerdistribution.com/antminer-s9/ 1800e
po danasnjoj cijeni on roka 496$ mjesecno i skoro 6000$ godisnje ali mu je potrosnja 1350w e sad koliki je tu utrosak el struje?
sigurno oko 1000 kn mjesečno
nije besplatno nego pise da je na velikom popustu fees
de reci brate ocu kupit eth recimo 5 komada kako uplaćjem na bitstamp?jel ide sa tekućeg kao npr coinbase ili mora sepa transfer kao npr kraken?
besplatno je do 1. October 2017. tj. listopad onda 75%, pa 50% pa 25% na kraju fee kao za ostale
ja sam prebacio LTC sa bittrix na bitstamp
koliko sam čitao najjednostavnije ti je na kraken možda još neki ne bi znao uglavnom pogledaj gdje ti je manji fee pa lako prebaciš coine na drugi wallet
ovdje ti više piše o tome
aj plz copy paste neda mi se i tu jos regat
što da ti copy paste? ovo što sam linkao bitstamp ne treba se regati da se vidi
Uskoro će i nova mjenjačnica sa navodno 10 puta manjim fees, a imaju i svoj token:
registrirate se na tom linku pa dobijete par tokene i meni i vama :)
jel za sepa transfer moram imati račun u banci?da onda ide sa mog računa na kraken npr...
Vjerojatno da, ja imam, dao sam im na gotovinu za slat, a tu proviziju su mi skinuli sa kartice
Bitcoine je najjednostavnije kupiti ili prodati na bitcoin bankomatu. U HR ima u Zagrebu (Tkalčićeva 68, Caffe History), Splitu (Vukovarska 5, Frizerski salon Models) i Rijeci (Botel Marina). Bez ikakve suvišne administracije.
Ali i nezboravi uz finu naknadu...to neigra ulogu onom tko kupuje za neku sicu al kad se radi o vecim iznosima onda je neisplativo
Ali i nezboravi uz finu naknadu...to neigra ulogu onom tko kupuje za neku sicu al kad se radi o vecim iznosima onda je neisplativo
pisalo je u temi već, provizija je 10% na uplate i isplate. Ako prodaješ btc onda to i nije (pre)velika provizija, jer alternative su skuplje ili kompliciranije, ako ćemo sve po zakonu
ja mislim da je bitcoin-mjenjačnica najjednostavniji(a valjda i najjeftiniji) način za kupnju bitcoina
Zapravo je obrnuto, sta je veci iznos vise ces izgubit za doc do casha. Cu sam od poznanika da njegova ekipa pokusava unovcit 500,000$ bitcoina i da ce bit zadovoljni ako izvuku 300,000$ casha, zajebana stvar i vrlo sivo podrucje u najmanju ruku...
Ko sa drogom je, lako se rijesit par grama koke po dobroj cijeni za gram, al ako oces utopit velike kolicine... Zapravo nisam stigao popricat o tome, i mene zanima...
Zapravo je obrnuto, sta je veci iznos vise ces izgubit za doc do casha. Cu sam od poznanika da njegova ekipa pokusava unovcit 500,000$ bitcoina i da ce bit zadovoljni ako izvuku 300,000$ casha, zajebana stvar i vrlo sivo podrucje u najmanju ruku...
kakve su to gluposti. Da ima tolike novce uzeo bi u HR financijskog savjetnika platio porez prema prometu dionicama i mirno stavio novce na račun.
kakve su to gluposti. Da ima tolike novce uzeo bi u HR financijskog savjetnika platio porez prema prometu dionicama i mirno stavio novce na račun.
Nekakav problem ocito imaju, nisu decki veslo sisali, bas cu probat saznat zasto to ne naprave pa javim..