Windows 10 besplatan i za pirate

poruka: 107
|
čitano: 31.181
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 besplatan i za pirate".
13 godina
Re: Windows 10 besplatan i za pirate
mbaksa kaže...
Tava kaže...

upgrejdanje na windows 10 nece zahtjevati provjeru licence. to je naslov ove vijesti, a ne da je "piratima besplatan win10"!

stoga nema "besplatne legalne verzije za pirate"!

stanje licence ce ti ostati isto! Neces magicno dobiti legalnu verziju!

totalno prevarantski naslov! Koji ce dovesti val dezinformacija...

Naslov je u skladu s onim što piše na Ars Technici i na Reutersovom sajtu na kojeg se članak s Art Technice veže.

Znači, piše "and that means a free, legitimate upgrade license for Windows 10, even if you're a pirate.", "The move is an unprecedented attempt by Microsoft to get legitimateversions of its software onto machines of the hundreds of millions of Windows users in China."

Dakle, prvo vrijeđaš, onda dižeš paniku, neopravdano optužuješ, a na temelju čega? Zašto nisi stavio link na izvor koji potvrđuje to što tvrdiš? Da, stvari još nisu posve jasne, možda su si i ovi krivo protumačili, no tvoj ovakav nastup nije ničim opravdan.

Dakle, Ars Technica, izvor na koji se pozivas, kaze:

Updated again: A Microsoft spokesperson sent Ars a full statement about the situation. The wording is interesting: "With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license... If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade." This story has been updated to reflect that you don't get a legitimate copy of Windows 10.

14 godina

Zanimljivo, znači ipak se ne dobije "registrirani" Windowsi, samo možeš napraviti upgrade.

S druge strane, ako i možeš napraviti ugprade, bilo licenca važeća ili ne, ako su Win 10 prvu godinu free, zašto ih onda naplaćivati i po kojoj varijanti ako je piratska licenca? :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sta ste se piratskih winsa uvatili pa oni su ionako besplatni bez obzira kako se zovu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
moderator
Great Scott! kaže... 

Dakle, Ars Technica, izvor na koji se pozivas, kaze:

Updated again: A Microsoft spokesperson sent Ars a full statement about the situation. ... This story has been updated to reflect that you don't get a legitimate copy of Windows 10.

Nadam se da ti nije promaklo ovo "updated again".  Upravo o tome sam i govorio - ne paničariti, nego pričekati dok se stvari ne iskristaliziraju. Sad su se iskristalizirale.

Samo što sad nije jasno čemu sve ovo - što korisnici piratskih verzija dobivaju takvim prelaskom na 10-ku?

15 godina
neaktivan
1samek kaže...

Zanimljivo, znači ipak se ne dobije "registrirani" Windowsi, samo možeš napraviti upgrade.

S druge strane, ako i možeš napraviti ugprade, bilo licenca važeća ili ne, ako su Win 10 prvu godinu free, zašto ih onda naplaćivati i po kojoj varijanti ako je piratska licenca? :-)

Zato jer žele da i dalje netko kupi original.A i da mogu sudski kazniti pirate.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Samo što sad nije jasno čemu sve ovo - što korisnici piratskih verzija dobivaju takvim prelaskom na 10-ku?

Piratsku Desetku? Koju vjerojatno neće moći aktivirati, jer se mijenja i način aktivacije i provjera valjanosti ključeva?

O, BTW, imate direktne dl linkove ovdje.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 16:18 (kizo2703).
17 godina
moderator

Ovaj sad "stunt" je izgledao kao da je Microsoft pokušao prodati "muda pod bubrege". Jasno je što bi Microsoft dobio kad bi svi sa 7 i 8, bilo nelegalni bilo legalni, prešli na 10 - drastično bi pao udio starijih verzija Windowsa, a ponadali su se da bi i XP pirati instalirali 7 ili 8 kako bi mogli prijeći na 10. Nakon toga bi sve stare verzije Windowsa mogli proglasiti mrtvima, nevažnim po udjelu i ukinuti podršku za sve stare verzije. Sad ih muči to što u bilo kakvim statistikama stare verzije Windowsa još uvijek jako dobro kotiraju, a u statistikama ne piše postotak originalnih i piratskih instalacija.

Pa su traljavom komunikacijom korisnicima piratskih verzija dali nadu da će si na taj način legalizirati Windowse, odnosno da je Microsoft kao firma odlučio napraviti zaokret na kojeg se stalno poziva. A nije. Čudna situacija, pogotovo kad se uzme u obzir Windows with Bing koji se isporučuje s nekim novim računalima, a koji proizvođača računala ne košta ništa ili jako malo.

16 godina
@ Great Scott
If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade."
Kulike ja znam americanski, ovdje pise da ukoliko su ti win laznjak, a za to dobijes obavijest, pa na 7-mici nemas sliku na desktopu.. e onda ti nece raditi ni 10-tka. Logicno. No ukoliko MS "misli" da su win original, to onda postaje original.
Maj homble opinjon. 😊
16 godina

''Naime piratski korisnici ionako ne bi izdvojili potreban novčani iznos za kupnju legalne kopije, stoga bi istu potražili putem piratskih internetskih stranicama, čime bi istovremeno riskirali i preuzimanje različitih virusa, te malwarea.
Na kraju bi opet Windowsi ispali loši, bugoviti, te puni „rupa“ i virusa. '' Joooj suplje zivote dragi. Inace cu se osjecat bez veze znajuci da ne kradem od Microsofta...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 16:43 (esko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ja cu im povjerovati kad stave na kiosk DVD Windows 10 s kljucem i neka cijena bude 100kn.

ne moraju mi nista poklanjati.

hvala im na lijepim zeljama, a do tad khm....

tko ima ima a tko nema tko ga j.....

1 0 hvala 0
16 godina
1samek kaže...

..ako su Win 10 prvu godinu free, zašto ih onda naplaćivati i po kojoj varijanti ako je piratska licenca? :-)

-nisu free, nego MS 'obećava' da će godinu dana korisnici (koji zadovolje kriterij ili svi-pirati..) moći nadograditi (for free), no po temi vidimo da i dalje neće aktivirati nevažeću licencu.

Imaš važeću licencu (koja je u upgrade-popisu), tad je upgrade free. Nemaš, i dalje je upgrade free, ali i dalje nemaš licencu. Da upgrade nije free, tema nebi ni postojala, a free OS se za sad samo spominje, dok je bing nešo drugo (zapravo nije free, odnosno ovisi o uređaju OEMa kojem MS refundira).

MS je prekinuo s SPima, sad svaku reirnkarnaciju može nazvati novi OS, pa time i ove upgrade fore, jer bi se podrazumijevalo da je npr SP2 for w7, (8.1-8.2 za 8) free, jer su do sad sve nadogradnje/update bile free. Ovo je 'novi' OS, nova pravila koja izgleda još ni sam MS-PR-čelnici nisu razradili nego pucaju izjave pa se korigiraju itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Samo će pustit nadogradnju bez da provjeravaju valjanost tvoje licence i to je to.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
g12356 kaže...

Samo će pustit nadogradnju bez da provjeravaju valjanost tvoje licence i to je to.

Tako sam i ja shvatio - Windowsi ce normalno raditi, bez ogranicenja, poruka i sl. ali ces biti "nelegalan".

Odnosno osjecaces se nemoralnim i imaces griznju savjesti. :) Mislim da je jednostavnije onda staviti clean install piratske. 

16 godina
neaktivan

"once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device"

A sto ovo znaci? Zasto je bas tako formulirano? Zasto nije lifetime of Windows 10? Ako promijenim npr. maticnu, ode licenca?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Touche kaže...

"once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device"

A sto ovo znaci? Zasto je bas tako formulirano? Zasto nije lifetime of Windows 10?

Brijem da ciljaju na uređaje koji dolaze s predinstaliranim/OEM Windowsima. Takvih je sigurno i najviše s legalnim Windowsima. A OEM Windowse ionako ne možeš (legalno) prenositi na druge uređaje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 2:30 (mbaksa).
16 godina
.. uvedena formulacija 'device' jer se odnosi na mob/tablet (ne samo PC), dok je inače lifetime što se tiče MSa isključivo za OS, npr w7 do 2020te, w8(bez8.1) do 2018te itd..
Za OEM licence na PCju (spomenuti kvar MBO i sl.) se rješava pozivom MS-hr.. i (ne)dobijanjem nove aktivacije. Ta 'devicese' to ne možemo očekivati, uz btw to je na OEMovoj odgovornosti, bar formalno.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina

za inat cu kupit orginal...ti ces meni beaplatno davat nest

Moj PC  
4 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice