strašno nešto....
vjerojatno se previše ljudi bunilo na te ekrane koji su ko ogledalo,možeš gledat sve što se događa iza leđa hehepa davaju opciju nadoplate na "normalni ekran".Al da ja kupujem mac,onda bi vjerojatno i nadoplatio za to jer su mi ti *glossy* ekrani zbilja ne sviđaju
vjerojatno se previše ljudi bunilo na te ekrane koji su ko ogledalo,možeš gledat sve što se događa iza leđa hehepa davaju opciju nadoplate na "normalni ekran".Al da ja kupujem mac,onda bi vjerojatno i nadoplatio za to jer su mi ti *glossy* ekrani zbilja ne sviđaju
treba se doplatit za nešto što bi trebalo biti normalno i serijski...
gossy ekrani su najveca glupost koji ce im to ku***...neznam sta im to znaci...moras imati neke cudne uvijete da vidis sliku kak je red...bezveze
ma molim vas nepilajte više sa tim apple vijestima. kao šta sam i prije govorio triba napravit posebnu rubriku za apple i onu škovacu od mobitela da se više ne zagađuje prva stranica
bug bi trebo postati WINDOWS ONLY..a na forumu imati odvojeni dio za apple mislim da to neb bilo lose
e to je to,al ima i drugih proizvođača,vidio sam danas laptop od acera isto stim ekranom.Taj ekran može bit dobar kao ogledalo na nepreglednim raskrižjima da se koristi hehe
A kod nas, barem sudeci po shopovima tj. webu raznih dobavljaca ta opcija ne postoji.
J... ljepotu kad laptop ne možeš koristiti bilo gdje... makar, možda je prilagođen korištenju u prometu jer imaš pod nadzorom situaciju iza sebe tokom rada.
ma molim vas nepilajte više sa tim apple vijestima. kao šta sam i prije govorio triba napravit posebnu rubriku za apple i onu škovacu od mobitela da se više ne zagađuje prva stranica
O Bože, anader van bajts d dast.
Ovakvi anti PC postovi bi se trebali brisat.
Apple je najnormalniji PC ko bilo koji drugi PC na svijetu, oćeš windows instaliraj ( sam apple je to omogućio ), oćeš linux samo daj, oćeš Mac os X isto tak ja bolju korisniku orijentiranu kompaniju nisam susreo. Sa kompom dobiš i tipkovnicu i miš i daljinac.
Proizvode skupa high end računala? Treba s njima na križ zbog toga, jelda?
Al ova nadoplata je stvarno smiješna.
ali stvar je u tome što u bug-u obožavaju tu "škovacu" od mobitela (kaj znači škovaca?)
Cini se da bi za BOL stvarno bilo bolje da vise ne objavljuje vijesti vezane uz Apple. Ili da ih, za promjenu, pocne objavljivati na normalan nacin. Jer ovo sada je nista drugo nego trollanje, iz clanka u clanak.
škovaca ti znači smeće.
ja smatram da je odvojena apple rubrika jako dobra ideja. i mislim da 90% ljudi ovdje boli đon za apple i njihove retardirane gluposti.
nazalost .. meni je doista zao sto je tako .. ali 95% ljudi su jade koji nemaju za zvake .. i onda bi si kosu pocupali zasto netko radi UBER racunala kakva su Apple racunala .. koja si oni ne mogu priustiti i onda kao jade sto jedino i mogu sa svojih slozenih bucnih jadnih i na svaki drugi nacin bezvrijednih kanti postaju postove protiv uber klase ljudi kakvi smo mi koje koristimo apple proizvode i proyiv istih tih prozvoda kao takvih ..
molim urednistvo da nam dodijeli posebnu rubriku kako se bi ne smucali s ovom stokom kinesko/plasticnom sto za 500 eura mjesecno radi 200 sati ..
ako je vama nesto "preskupo" to ne znaci da je i drugima .. neki zive i od znanja koje se bolje placa a ne od fizickog rada i lopate ..
pih!
mozete si vi lagati koliko hocete, opravdavati se sebi, drustvu, djevojci .. ali u biti .. ipak si protisnete "oprosti mi ti prekrasni i na svaki nacin fascinantni apple notebuche sto sam jado i neam pisljivih 10.000 kn za tebe"
pa ozbiljno .. jebote .. takvo savrsensto kosta toliko malo .. al problem sto vi to ne mozete ustediti u dvije godine odricanja .. ali nismo mi niti apple krivi ..
.ez.
Neki mogu pa svejedno još razmišljaju da li dat 20,000kn za macbook pro 17"...
nazalost .. meni je doista zao sto je tako .. ali 95% ljudi su jade koji nemaju za zvake .. i onda bi si kosu pocupali zasto netko radi UBER racunala kakva su Apple racunala .. koja si oni ne mogu priustiti i onda kao jade sto jedino i mogu sa svojih slozenih bucnih jadnih i na svaki drugi nacin bezvrijednih kanti postaju postove protiv uber klase ljudi kakvi smo mi koje koristimo apple proizvode i proyiv istih tih prozvoda kao takvih ..
molim urednistvo da nam dodijeli posebnu rubriku kako se bi ne smucali s ovom stokom kinesko/plasticnom sto za 500 eura mjesecno radi 200 sati ..
ako je vama nesto "preskupo" to ne znaci da je i drugima .. neki zive i od znanja koje se bolje placa a ne od fizickog rada i lopate ..
pih!
mozete si vi lagati koliko hocete, opravdavati se sebi, drustvu, djevojci .. ali u biti .. ipak si protisnete "oprosti mi ti prekrasni i na svaki nacin fascinantni apple notebuche sto sam jado i neam pisljivih 10.000 kn za tebe"
pa ozbiljno .. jebote .. takvo savrsensto kosta toliko malo .. al problem sto vi to ne mozete ustediti u dvije godine odricanja .. ali nismo mi niti apple krivi ..
.ez.
Od 1933. do '45. bila je jedna stranka na vlasti u jednoj državi koja je sebe ,svoje produkte i svoja božanstva smatrala Über ,a sve ostale (jade?) manje vrijednima untermenschima čija je jedina funkcija bila da im služe do smrti.
Onih šest milijuna (stoka?) koji nisu ni toga bili dostojni znamo kako je završilo...
I imali su vrlo sličan ,skoro identičan način razmišljanja....
Mat lak je jeftiniji.
pih!
.ez.
Promašeno razmišljanje, a i kartonirat te treba zbog vrijeđanja i gledanja s visoka na ljude koji nisu dobre platežne moći. Trebao bi znat da nije svatko imao iste mogućnosti i okolnosti u životu - tako da nisu bogataši svi odreda inteligentni i obrazovani ljudi.
Bez obzira na sve to, neko će radije donirat 15ak tisuća, nego dat na nešto luksuzno. Skromnost je vrlina
Ja mislim da su Glossy ekrani lijepi!
Inače, koliko god sam koristio iMac-ove i MacBook-e (unibody) u trgovačkim centrima, nisam zamijetio nešto loše oko tih glossy ekrana.
Je se taj glossy zapravo odnosi na sam ekran ili na ono staklo koje je ispred ekrana?
Glossy je meni zakon, samo sto treba tada pripaziti gdje se smjesta izvor svjetla. Mozda za prijenosnike i nije nesto, mada je danas pojam 'prijenosnik' dobio daleko sire znacenje nego prije.
Imam jedan HP sa takvim uzasnim ogledalo ekranom i jedan normalan. Mislim da je Acer medju prvima poceo sa takvim glossy ekranima, i stvarno su uzasni. Jos da i normalni LCD televizori prave sa glossy ekranima, i dobijes televizor+ogledalo kao dodatak free.
škovaca ti znači smeće.
ja smatram da je odvojena apple rubrika jako dobra ideja. i mislim da 90% ljudi ovdje boli đon za apple i njihove retardirane gluposti.
Jos bolje je da se ovdje uopce ne pise o Appleu, jer to na ovom mjestu znaci samo nevjerovatnu kolicinu gluposti, najcesce pocevsi vec od same "vijesti" pa do velike vecine komentara (nije da je kod ostalih vijesti puno bolje...). Po ovome sto se na BOL svakodnevno moze procitati, 90% ljudi ovdje su nesto od navednog (zaokruzi po izboru, moguce je vise tocnih odgovora):
a) klinci kojima su mama i tata kupili nekakav "PC" pa se sad uokolo izdrkavaju s maloumnim komentarima
b) likovi koji su bilo koji Apple proizvod vidjeli samo na slikama ili im je u najboljem slucaju netko na 5 minuta dao iPhone "da opipaju"
c) tipicni hrvatsko-balkanski frustrirani seljacici koji uvijek i svugdje hrackaju po onome sto oni nemaju ili si ne mogu priustiti (naravno, nije sramota biti siromasan ili nedovoljno bogat, sramota je biti neiskren)
Secer na kraju su tzv. "novinari" koji svojim iskrivljenim ili polu-vijestima samo poticu bljuvotine gore navedenih. Zapravo je jadno da se nekad cijenjeni informaticki casopis uz koji smo odrastali 90-ih ovim svojim on-line dijelom pretvorio u okupljaliste takvih spodoba. To se danas valjda zove "komercijalizacija"...
Inace, sto se tice ekrana na MBP, tocno je da je Apple kurvinski postupio kada je ukinuo mat ekrane i sad ih ponovo uvodi kao opciju koja se placa. Desavaju se Appleu takvi "niski udarci" s vremena na vrijeme i to nije fer prema korisnicima. Medjutim, i uz sve to jos uvijek imaju vrhunske proizvode koji nisu savrseni (sto je savrseno?), ali su za vecinu konkurencije nedostizni.
@Tony: Ako je iPhone smece, objavi svijetu s kakvim ti to super uredjajem telefoniras, pa da vidimo koliko je daleko od "smeca"?
U koju grupu spadas (a), (b) ili (c)
U koju grupu spadas (a), (b) ili (c)
Samo sam cekao ovakve pametnjakovice. U onih preostalih, po svemu sudeci opadajucih 10%. Sve dok www.bug.hr konacno ne izbrisem iz Bookmarka.
A što se tiče posebne rubrike za Apple, tko tjera ikoga na čitanje i komentiranje vijesti vezane za Apple!? Preskoči i gotovo..
Zašto Macovci nikada ne stave opciju x) Koristili Mac i nije im se svidio ?
Ovakova nadplata za 17 inčni model postoji već 8 miseci, je glupo je da se nadoplaćuje al ne radi se o serijskom proizvodu već posebnoj narudžbu koju je moguće dobiti samo preko online apple storea, a svaka built to order opcija njih košta više od serijskog prozivoda pa to i naplate. Ja ne bi, bar ne na laptopu jer je njega lako pomaknuti ako ti baš neka žarulja na stropu smeta a slika izgleda puno oštrije i življe nego na matt ekranima. Nadam se će ova opcija doći za iMacove u sljedećoj nadogradnji koji ipak nisu toliko prenosivi pa i više smetaju izvori svjetlosti a i 24 inčni ekrani su stvarno prevelika ogledala.
A šta se tiče povećanog pisanja o Appleu na BOLu to je samo odraz prepisivanja globalnih IT vijesti sa Engadgeta, Gizmoda i sličnih američkih tech siteova gdje je Apple ipak puno puno veći i važniji igrač nego kod nas.
Nadrkane postove iznad neću ni kometirati, samo se pitam zašto ovo uopće kometiraju ljudi koje ne zanimaju Macovi, ja ne postam ništa u temama o virusima, BSODima i registryima...
Zašto Macovci nikada ne stave opciju x) Koristili Mac i nije im se svidio ?
Promasena poanta. Na ovom mjestu su takvi vec sasvim dobro pokriveni s onih preostalih 10%.