Zeus napada banke u Velikoj Britaniji

poruka: 7
|
čitano: 2.716
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zeus napada banke u Velikoj Britaniji".
17 godina
neaktivan

Zeus nije pretnja, istinska pretnja je Nokia 1100 (modeli RH 15, 16 i 17 proizvedeni u Njemackoj) i ja da sam na njihovom mjestu radio bih na to 24/7, ali...nisam na njihovom mjestu i ne mogu raditi (:

P.S

Nije sala, ovaj model Nokie dostize cjene od vrtoglavih 20 000 eur vani. Ljudi (sto se tice Makedonije) ih prodaju kao iz sale za 2000 (najnize) do 5000 eur. (odprilike najvisa cijena). 

██████████████████████

1 0 hvala 1
17 godina
RE: Zeus napada banke u Velikoj Britaniji
Lazarus Long kaže...

Zeus nije pretnja, istinska pretnja je Nokia 1100 (modeli RH 15, 16 i 17 proizvedeni u Njemackoj) i ja da sam na njihovom mjestu radio bih na to 24/7, ali...nisam na njihovom mjestu i ne mogu raditi (:

P.S

Nije sala, ovaj model Nokie dostize cjene od vrtoglavih 20 000 eur vani. Ljudi (sto se tice Makedonije) ih prodaju kao iz sale za 2000 (najnize) do 5000 eur. (odprilike najvisa cijena). 

ma da... a vidi ovo: http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-1100-made-in-germany-bochum-oglas-1177402

17 godina
neaktivan

1 kn. Javi se da "vidis" koliko je :)

██████████████████████
17 godina
neaktivan
Zbog čega je tako velika cijena tog moba?
17 godina
neaktivan

Laicki receno i bez mnogo tehnikalija: Mogu se lagano reprogramirati u nesto drugo da bi se krao novac sa bankomata i susretati transakcije koje se vrse prilikom placanja mobitelom.

Za sad ne postoji nacin za otkrivanje pocinioca

██████████████████████
15 godina
protjeran
AlterEgo kaže...
Zbog čega je tako velika cijena tog moba?

zbilja zanimljivo

evo sta kaze google

Proteklih mesec dana među prodavcima mobilnih telefona u Jagodini i Pomoravlju vlada prava pomama za mobilnim telefonima "nokija" model 1.100, jer trgovci s Kosova nude mala bogatstva za te modele - cene dostižu i 5.000 evra.
Donedavno je taj telefon mogao da se kupi na pijaci za 500 dinara, ali danas, ukoliko posedujete taj model tipa RH 15, i ako je proizveden u Bohumu u Nemačkoj, možete praktično sami da odredite sumu, a albanski trgovci poslaće emisara do vas da ga otkupe.
"Reč je o Albancima iz Prizrena. Navodno, postoji greška u softveru, odnosno ostavljeno je mesto u memoriji telefona, i tu se dodaje deo softvera koji presreće bankovne transakcije.
Kada se pročitaju brojevi bankovnog računa i pinovi, onda se pristupa realizaciji. Bankovna kartica sa čipom, koja je povezana kablom za mobilni telefon, ubacuje se u bankomat sa novcem i kucaju se broj računa i pin kod, i na taj način izvlači se novac", kaže jedan od ilegalnih prodavaca u Pomoravlju.
On se hvali da je albanskim kupcima već prodao više desetina mobilnih telefona, ali ne po pomenutim maksimalnim cenama. Kada se postigne dogovor o ceni telefona, Albanci šalju svog čoveka s novcem koji otkupljuje robu.
"Ranije su te telefone ljudi donosili na popravku, a u poslednjih godinu dana ih nema. Mnogi traže da kupe te modele, ali mi ih nemamo u radnjama.

a na zapadu idu i po 32k $ =>

mislim da moja baba ima jednu moram provjeritSmijeh

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 13:44 (dado8).
17 godina
neaktivan

Ja sam prodao tri ovakvih mobitela, dva RH-16 i jedan RH-15, ovaj zadnji je bio sa polomljenim displayom i bez baterije. Sva tri su bili proizvedeni u Njemackoj. Inace ovi mobiteli su sluzili za sprdnju, imali su bjelu ruznu tipkovnicu sa koje su nestajale brojke nakon 5-6 dana znojnog koristenja.

Dosao je "emisar" pogledao i utvrdio ispravnost, provjerio u skrivenom meniju jos jednom i bez ikakvog prigovora iskesirao mi 3000 eur. ...za svaki mobitel pojedninacno, dakle....uzeo sam 9000 eur. ni kriv ni duzan :) za mobitele koje realno ne vrede niti 10 eur.

Ja sam siguran da ce svaki od njih dostici vrijednost od po 20-30 000 eur. Za sada kriminal se odvija samo na zapadu, cuclaju novce sa bankomata neometano, moze se i klonirati broj, presretati....milina jedna. Jos jednom napominjem, za sada policije su bespomocne.

Nisam se ni usudio pitati sto ce raditi, dil je sasvim legalan. Ja prodajem GSM mobitele koje sam dobio na "poklon" covjeku koji je "kolekcionar" Nokia mobitela i nitko ovde ne krsi zakone...bar sa sada.

Zahvaljujuci sto smo malo "smotani" sto se tice tehnologije pa nasi bankomati nisu bezicni ovakve fore ne prolaze kod "nas".

[edit]

Iskreno se nadam da ce moj Sony CMD Z1 jednog dana dostici ovakve cijene Cool. Primjetite koliko je tezak

██████████████████████
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:24 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice