Windows7 već popularniji od Viste

poruka: 124
|
čitano: 37.138
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows7 već popularniji od Viste".
17 godina

Gledao sam review na guru3d vista vs 7 u igrama i čmarkovima raznim. Sedmica je zanemarivo brža, unutar 1-2fps-a tj. to može biti i pogreška.

Vista Sp2 sa update-ovima je super isti vrag kao i sedmica. Vjerovatno prelazim na sedmicu, pa ako me zadovoljava ostajem na njoj,eh da formatirat ću c: disk gdje xp i stavit sedmicu. Šaljem XP u mirovinu.

Prelazim zato što je modernija i to je to.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 12:28 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Windows7 već popularniji od Viste
Hyperion kaže...

Prelazim zato što je modernija i to je to.

Eto iskrenog čovjeka...

Thnx

16 godina
neaktivan
bik kaže...
Faerdhur kaže...
bik kaže...

Sve radi na 7-ici!

, molim neka netko kaže šta neradi ako zna.

Taman sam se zaletao na Win7, bez obzira na neke pritužbe kolega sa teme "Windows 7 - dojmovi", kad mi na temi "Sacred 2" kolega kaže da na Win7 nije mogao pokrenuti igru. Dakle, nedavno kupim Sacred 2, aktiviram, posvetim se povremenom strastvenom igranju u svojemu vremenu za hobije, i onda poželim da stavim Win7 jer je to "kao Vista samo bolje". Što se dogodi? Moj mali plaćeni hobi neće ići! Mogu baciti igru ili čekati neko čudo da proradi ili se pomučiti nekim hakerajima. Bolje? A to je samo jedan primjer.

Win7 još uvijek zvuči zanimljivo, ali koji je smisao slogana "bolja Vista" kad je *ebeno različit i ima još dosta da se zakrpi?

Da si malo proguglao brzo bi se bolje informirao , u tvom slučaju igrao bi igricu bez problema

npr.evo iz prve našao i nije problem u 7ici:

http://www.mokonamodoki.com/sacred-2-on-windows-7

Ako to smatraš po hakeranjem onda za tebe nije osobno računalo za igranje, kupi si PS3, ubaci dvd i udri.

Znaći ovo je poništeno , neka netko nabroji nešto što ne radi na 7ici?!,a večina zna bar 100 primjera šta je bolje na 7ici nego Visti ili Xpu.

Možda bi i ja bio srdit na Microsoft da sam kupio orginal Vistu i uredno platio a ustvari sam dobio polovičan proizvod baziran na Xp-u a ustvari sam želio nešto novo i kompletno poput Windowsa 7.

Vista nema nikakve veze s xp-om, a kamoli da je bazirana na xp-u, dok je windovs 7  Vista koja radi s nekim korisnim dodacima.

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul.
16 godina
neaktivan

Vista sa sp2 je dobar i stabilan sustav a svi vi koji imate problema s njom nabavite si novi kompjuter i bacite te iz 1996 lol.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Mad_Badger kaže...
IN_trance001 kaže...

Meni jedino nije jasno kaj neki ljudi vide još u xp-u, OS star ko biblija. Istina je da sve radi ok na njemu ali to je ipak stara tehnologija, kad ga vidim nakon 7 ili viste imam osjećaj ko da sam bio u posjeti nekog muzeja.

...I kad se zboota trosi 400mb RAM-a (sa svim stvarima sta san instalira i koje se pokrecu sa sistemom), za razliku od Viste koja je isla u toj situaciji priko GB-a...

Meni je više smješna usporedba tog korištenja RAM-a. Vidm da pod MOJ PC ti piše da imaš 4x2GB 1066 RAM-a i tebi je bitno da XP troši 400 MB, a VISTA oko gige.

Pa čemu ta memorija onda, za ukras.

Jer kao što sam rekao više ta usporedba korištenja memorije kada je praktički standardno imati 4GB ne drže vodu! Koliko su računala imala prosječno memorije kakvih godinu dana nakon izlaska XP-a - oko 512-1GB. Zato pustite više tu potrošnju memorije jer nema smisla to spominjat na današnjim računalima.

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 12:42 (doktor1).
17 godina
neaktivan

U mom slučaju radi se o tome da računalo prvenstveno koristim kao sredstvo za izvršavanje svog posla. U tom smislu (a i šire), Vista Business SP2 pokazala se i više nego pouzdana, brza i ugodna za rad.

Jednostavno nemam vremena ni želje (kao neki ovdje) po cijele dane preinstaliravati i uštimavati, igrati se, nadosnimavati programe, istraživati što radi, a što ne.

Još se sjećam istraživanja koje je među ljudima proveo Microsoft. Kada je Vista došla na loš glas, proveli su veliko istraživanje. Prvo su ljude pitali što misle o Visti. Naravno, svi su je popljuvali uzduž i poprijeko. A zatim su im pokazali nove mogućnosti novog, ultra brzog i cool operativnog sustava pod imenom 7. Naravno, svi su bili i više nego oduševljeni. Govorili kako je to ono pravo i da se ne može mjeriti s Vistom. Zapravo, kvaka je bila u tome da su im pokazali - Vistu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

4 0 hvala 0
17 godina
Faerdhur kaže...

Tema je hype oko Win7 kao da se to *ebeno isplati, a samo postojanje onakvih blogova "Sacred 2 ne radi na Win7 zbog..." znači da ima problema i da to nisu jedini problemi i da Win7 ne može biti bolja Vista, zamjena za ovo, zamjena za ono... bar ne u startu, i opet velim da zbog toga treba pričekati.

A i ovo o hakeraju, da se razumijemo - ovo je kraj 2009. godine, operativni sustavi s grafičkim sučeljem za šire tržište postoje više od 20 godina. Ako jedna golema firma, da sad ne nabrajam super-duper epitete prebogatog  MS-a, na kraju ovog desetljeća novog milenija izda OS u kojem opet u startu moraš pisati switcheve na izvršne datoteke da bi nešto proradilo, onda, oprosti, ali je to sve jedno šareno govno koje se nije odmaklo od podešavanja na Linuxu 1995. Na kraju ovog desetljeća je sramota da korisnik prema kojemu se grafički OS razvija već 20 godina ne može sjesti i ugodno pokrenuti sve što mu treba bez posezanja za komandnom linijom ili poznavanjem skriptiranja, virtualiziranja ili sličnih zezanja.

Evo, ja sam korisnik koji je napravio migraciju na Windows 7 na dva kućna računala, i na jednom na poslu. I da, sjeo sam, poinstalirao sam stvari koje mi trebaju, i funkcioniraju bez ikakvih problema - što aplikacije koje mi trebaju na poslu (CA Unicentar među prvima), što zajedničke (Office 2007), što omanja gomilica softvera kojeg koristim, što kupljenog, što besplatnog (Total Commander, MesNews, Becky! Internet Mail, ACDSee Pro, Paint Shop Pro X, Paint.NET, ImgBurn, Foobar2000, Burrrn, Nero7, iTunes, mp3tag, FileZilla, jDownloader, Whereisit, DVDisaster, Hamachi, DoPDF... da nabrojim samo neke).

Trebalo mi je neko vrijeme da sakupim drivere za skenere koje imam, ali sada je i to riješeno, te rade sasvim normalno sa driverima za Windows Vistu, nisam bio ziher hoće li to raditi... ali eto, radi. Svi uređaji koje imam imaju drivere, svi rade besprijekorno, a od instalacije krajem osmog mjeseca nisam vidio niti jedan BSOD - rušenje programa, to da - no riješeno je nadogradnjom dotičnog programa, i tu nije Microsoft ništa kriv - za sve probleme sa programima morate se obratiti proizvođačima i pitati kada će podržavati Windows 7. Mnogima se ne žuri jer sedmica izlazi tek za koliko, tri tjedna...? pa će nove verzije izdati usporedno sa izlaskom windowsa.

Meni osobno su windows 7 bolja zamjena za XP, jer mi sve radi jednako brzo osim podizanja sustava koje je brže nego na XPu, radi mi sleep mod kak spada već tjednima, ima integriran sustav za izradu backupa i imagea diska, te su puno ugodniji vizualno, a ona fora da upišeš početak imena datoteke ili programa i da ih on onda izlista mi je prokleto dobra.

Sve u svemu, ja sam jedan jako zadovoljni korisnik Windows 7 sustava. Meni sve radi. Ima mnogo takvih ljudi. A ima i puno onih koji instaliraju igru, cracknu ju, i onda se čude da im igra ne radi - sama igra bi možda i radila, no crack je loše napisan pa ne funkcionira baš najbolje, recimo... postoji milion stvari poput toga, i isto takva gomila neukih korisnika koji krive Microsoft i windowse zato jer nema drivera za njihov uređaj, i slično.

Treba razlikovati žito od kukolja, posebno kada se čita po internetu.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
Ma lol 7 bude se prodaval isto ko i Vista, točnije kupovali ga budu ljudi preinstaliranog jer nikome normalnome ne pada na pamet prelazit s XP ili Viste na 7.
Firma gdi sam admin je mala i imamo samo šezdesetak računala ali mi ne pada na pamet stavljat Vistu niti 7 jer na XP SVE radi potrebno za rad.
Ljudi koji pređu na 7 su dječica ili ljudi koji si to mogu priuštiti, ja ne mogu ljude u firmi drkat da ne mogu radit dok im stavljam neki drugi OS.
16 godina
neaktivan

Ja koristim XP i koristim ga samo zbog poslovnih uvjeta. Iskreno ja bi davno već bio na Windows 7.

U Vistu sam se mnogo razočarao ali ja sma tomu sam kriv. Windows 7 me naime već mjesec dana na drugoj particiji nije učinio nesretnim:D

Katkad je na forumu najbolje nepisati (n)išta zbog mogućnosti da te sukomentator ne pridavi u snu zbog Witcher 2.....

Molim da se tako prekritičkih osuda i negativizma ostavite ako ne namjeravate ostat iza kakvog takvog mišljenja negoli se sakriti doli namjerno ili slučajno iza odgovora poput pričekat ću te neću govoriti ništa.....

Zašto prijeći na win 7.....pa jednostavno ...igrice.....to je poznato sve od dx 5 do n i bit ce n faktorijela....to je opče poznato od doba Doom-a  preko Duke Nukema sve do Far Crya i Crysisa....Posto ja nisam jedan od onih koji troše novce na nešto samo zato što je novo ne prelazim na win 7 ....zadovoljit cu se sa Mirrors Edge igra koja je vjerovatno bolja dostignuče od Crysisa ili Red Alert 3,4( da nebudim vam indukciju :P )...i stoga pošto ne prelazim tako lagano i ja cu se suzdrzati i reći da pozdravljam svkau novu inovaciju...Windows making your life bearly possible!!! ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam u onih 2%, točnije Linux (Linux Mint).

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
IN_trance001 kaže...

Meni jedino nije jasno kaj neki ljudi vide još u xp-u, OS star ko biblija. Istina je da sve radi ok na njemu ali to je ipak stara tehnologija, kad ga vidim nakon 7 ili viste imam osjećaj ko da sam bio u posjeti nekog muzeja.

Prešao bi ja s njega istog trena da mi je love za kupit vistu al nema se :)

Ne koristim piratske osove, vjerojatno ću preć na sedmicu kad izađe.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan

hallooo BUG-ovci... pa mislim sto je previse je previse.. već tri puta ove godine radite recenziju win7.. svaki drugi dan win7 ovo,win7 ono!

..je razumijem ja da vas Gates izdašno plaća po reklami ..al ste stvarno pretjerali..svakih 6 mjeseci izađe nova verzija Ubuntu-a a vi o tome napisete jedva dvije kartice teksta, nedaj bože nešto više 

..dajte malo prostora i drugima nije Microsoft svete krava da se samo o njima smije pisati

..mislim ak ovak nastavite otkazat cu pretplatu na BUG jer, do sada uvažavana tiskovina polako postaje Microsoftov bilten..

wtf?

6 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
IN_trance001 kaže...

Možda zato što ti koristiš komp za igru?

Imaš brdo ljudi sa firmama (limitiranog informatičkog znanja) koji su kupili komp samo da bi im se mogla vrtiti nekakva arhaična knjigovodstvena aplikacija ili aplikacija za vođenje skladišta, koju je autor zakrpao jedva da radi na XP-u.

Što će njima win7? Što radi ne mjenjaj.

Za sve ostale (uključivo i mene), a nemogu reći da mi se ne sviđa novi Win 7 Cool Štoviše, jako mi se sviđa. Dobro su to napokon napravili.

Ne mogu vjerovati da sam pohvalio M$  Iznenađen

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

Ja koristim XP i koristim ga samo zbog poslovnih uvjeta. Iskreno ja bi davno već bio na Windows 7.

U Vistu sam se mnogo razočarao ali ja sma tomu sam kriv. Windows 7 me naime već mjesec dana na drugoj particiji nije učinio nesretnim:D

Katkad je na forumu najbolje nepisati (n)išta zbog mogućnosti da te sukomentator ne pridavi u snu zbog Witcher 2.....

Molim da se tako prekritičkih osuda i negativizma ostavite ako ne namjeravate ostat iza kakvog takvog mišljenja negoli se sakriti doli namjerno ili slučajno iza odgovora poput pričekat ću te neću govoriti ništa.....

Zašto prijeći na win 7.....pa jednostavno ...igrice.....to je poznato sve od dx 5 do n i bit ce n faktorijela....to je opče poznato od doba Doom-a  preko Duke Nukema sve do Far Crya i Crysisa....Posto ja nisam jedan od onih koji troše novce na nešto samo zato što je novo ne prelazim na win 7 ....zadovoljit cu se sa Mirrors Edge igra koja je vjerovatno bolja dostignuče od Crysisa ili Red Alert 3,4( da nebudim vam indukciju :P )...i stoga pošto ne prelazim tako lagano i ja cu se suzdrzati i reći da pozdravljam svkau novu inovaciju...Windows making your life bearly possible!!! ;)

Epic struja svjesti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 13:42 (dekstroza).
16 godina
neaktivan

ljudi dali da probam sedmicu imam konfu (mozete je viditi sa strane) probo sam ono kada je bila u beti i sve je super radilo osim neta nisam se mogao prikopcati na net (driveri) neznam dal se sada sta promjenilo komp mi je star nekih 2-3 godine.....imam mal rama al mislim da bi to trebalo biti dovoljno za surfanje i office (HL2 sam mogao igrati i jos neke igre) doduse sada igram samo total war ;-)) et sta mi preporucujete

You will never walk alone p.s. ak imam kakvih gramatickih gresaka to je zbog nove tipkovnice :-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Faerdhur kaže...

Taman sam se zaletao na Win7, bez obzira na neke pritužbe kolega sa teme "Windows 7 - dojmovi", kad mi na temi "Sacred 2" kolega kaže da na Win7 nije mogao pokrenuti igru. Dakle, nedavno kupim Sacred 2, aktiviram, posvetim se povremenom strastvenom igranju u svojemu vremenu za hobije, i onda poželim da stavim Win7 jer je to "kao Vista samo bolje". Što se dogodi? Moj mali plaćeni hobi neće ići! Mogu baciti igru ili čekati neko čudo da proradi ili se pomučiti nekim hakerajima. Bolje? A to je samo jedan primjer.

Win7 još uvijek zvuči zanimljivo, ali koji je smisao slogana "bolja Vista" kad je *ebeno različit i ima još dosta da se zakrpi?

To kaj Sacred ne radi ,nije kriv M$ i Sedmica ,nego "društvo" koje radi Sacred!!

Inače  ,ko i mnoge druge stvari do sad sve se da vrlo lako riješiti - za ovaj konkretan problem ,rješenje je ovdje ,samo ga treba skinuti ,instalirati i voala ,radit će sigurno ,dok se ne izda verzija za Sedmicu!!

To vrijedi i za sve ostalo kaj ne radi na Sedmici!!

Bolja Vista?! Ima tu puuno više stvari da bi to bila samo bolja Vista.

Ali ne ,bitno je pljuvati po Sedmici ,iako je rješenje pred nosom!!

Prijatelju, počeo si pretjerivati. XP mode nije za igrice, virtualna grafička kartica koja se u njemu pokazuje virtualiziranom XPu nije sposobna ni za jednu iole moderniju igricu. Jedino što je moguće je igrati se sa compatibility settingsima i pokrenuti program u compatibility mode sa XP 3. Za to se treba klikati na izvršnu datoteku programa itd..

Early adopter
16 godina
neaktivan
miško kaže...

hallooo BUG-ovci... pa mislim sto je previse je previse.. već tri puta ove godine radite recenziju win7.. svaki drugi dan win7 ovo,win7 ono!

..je razumijem ja da vas Gates izdašno plaća po reklami ..al ste stvarno pretjerali..svakih 6 mjeseci izađe nova verzija Ubuntu-a a vi o tome napisete jedva dvije kartice teksta, nedaj bože nešto više 

..dajte malo prostora i drugima nije Microsoft svete krava da se samo o njima smije pisati

..mislim ak ovak nastavite otkazat cu pretplatu na BUG jer, do sada uvažavana tiskovina polako postaje Microsoftov bilten..

Kada bi Linux bazirani OS bio popularniji od Windowsa onda bi se o njemu pisalo više nego o Windowsu. Linux posjetitelja je manje od 2% na Bug Onlineu. Sadržaj se mora prilagođavati korisnicima, to je činjenica.

Is it weird that this gave me an orgasm?
17 godina
neaktivan

evo zgodnog addona za spufat bagovce weird User-AgentsimaTemper data Smijeh

(šala ljudi, nemojte me opet bannat)

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 15:06 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A da brat proba malo twikat? Ono desni klik na .exe od Sacreda i Run as administrator, compatibility mod itd. I naravno instalirati Directx 9.

16 godina
neaktivan

Realne brojke za Win 7 će ionako doći tek kada se na RC-u u ožujku pokrene time bomb.

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Windows XP treba zakonom zabraniti! Smijeh

1 0 hvala 0
17 godina

To nije uopce cudno da je bolji Windows 7 ( Vista 2 ) i popularniji kad je to jednostavno tak nema tu puno mudrovanja , ko je god cital novi BUG i ono kaj su napisali Bugovci o Visti sve ce mu bit jasno. Ja se uglavnom slazem sa svim kaj su napisali tam o famoznoj Visti a najsimpaticnije je ono za DX 10 kojeg su opisali ko obicnu "Trubu" uglavnom promasaj skroz naveliko najavljivano ali u praksi nula bodova korist nikakva ili zanemariva.Smijeh Kad je izasla Vista ljudi su na novim kompovima trazili starog konja XP a ne Vistu a sad je skroz drukcije Window 7 nije niti izasal jos a vec su navalili na njega i svi su vrlo zadovoljni vecinom pa ne treba onda vise puno trosit rijeci. Imamo novog junaka Windows 7 pravog nasljednika starog kljuseta XP-a a na Vistu ce past zaborav sigurno kao samo neki proizvod u sredini koji je posluzio šepavo i uz puno popikavanja zapravo neslavno je odradio svoj posel dok nismo dobili pravu stvar Windows 7!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zura kaže...

Možda zato što ti koristiš komp za igru?

Imaš brdo ljudi sa firmama (limitiranog informatičkog znanja) koji su kupili komp samo da bi im se mogla vrtiti nekakva arhaična knjigovodstvena aplikacija ili aplikacija za vođenje skladišta, koju je autor zakrpao jedva da radi na XP-u.

Što će njima win7? Što radi ne mjenjaj.

Za sve ostale (uključivo i mene), a nemogu reći da mi se ne sviđa novi Win 7 Cool Štoviše, jako mi se sviđa. Dobro su to napokon napravili.

Ne mogu vjerovati da sam pohvalio M$  Iznenađen

Vjerovao ili ne jedan klub u Koprivnici ima kasu na Win98 a DJing na W7 i rusi im se i jedno i drugo :))))

Btw. koristim W7 RC otkad je izasao i nisam imal nikakvih problema osim kaj mi se Traktor nije htel vrtit kak se spada ali s dodatnim ustelavanjem sve radi bez problema.

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
17 godina
http://kv43994.mybrute.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vista je banana,neorađena verzija nekog OS-a.Belji se

2 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
jlo23 kaže...

Vista je banana,neorađena verzija nekog OS-a.Belji se

Ne bih se složio.. Samo je treba malo uštelati.

Vista je postala nepopularna i pokupila je brdo pljuvanja jer je uvela previše promjena u odnosu na XP. zato su svi navalili na Win 7 jer poslije viste sve mora biti dobro :) a ljudi ne vide da skoro sve iz Viste živi i dalje u Win 7.. (naravno uz poneki tweak).

Na poslu radim na Visti i radi sasvim korektno.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

Ne bih se složio.. Samo je treba malo uštelati.

Vista je postala nepopularna i pokupila je brdo pljuvanja jer je uvela previše promjena u odnosu na XP. zato su svi navalili na Win 7 jer poslije viste sve mora biti dobro :) a ljudi ne vide da skoro sve iz Viste živi i dalje u Win 7.. (naravno uz poneki tweak).

Na poslu radim na Visti i radi sasvim korektno.

neznam o cemu pricas al meni vista ni sa zadnjim service packom neradi tako glatko kao sedmica...ne doslovno glatko jer imam vrlo losu konfiguraciju ali ipak sedmica bolje radi (mal je sporija od xp-a) al s time da se xp s vremenom jos vise usporava al sedmica mi je jednako brza kao i nakon instalacije

You will never walk alone p.s. ak imam kakvih gramatickih gresaka to je zbog nove tipkovnice :-))
17 godina
DragonShit kaže...
miško kaže...

Kada bi Linux bazirani OS bio popularniji od Windowsa onda bi se o njemu pisalo više nego o Windowsu. Linux posjetitelja je manje od 2% na Bug Onlineu. Sadržaj se mora prilagođavati korisnicima, to je činjenica.

Samo mi linuxe nemoj spominjat, barem ne u ovoj temi!!!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Nema veze s time, sve se vrti oko novaca, jesi li primjetio da se prečesto vrti oni microsoft baneri  na početnoj. često pišu kako microsoft nagrađuje neke projekte. A zašto ne pišu kako i Google daje nagrade, jest daje nagrade za najbolje opensource projekte. Prečesto se piše i o bing tražili a druge rijetko spoemeneju. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
16 godina
neaktivan

...e volim sedmicu...zakon je koristim jos kako ke rc izašal...ma zakon je...svaka pohvalaaa

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice