Windows 7 prestiže Vistu

poruka: 95
|
čitano: 14.805
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 prestiže Vistu".
15 godina
neaktivan
RE: Windows 7 prestiže Vistu
ihush kaže...
vlad0 kaže...

..ikada probali WinXP 64b i kraj njega Win7 64b na takvom stroju, posve je jasno da je Win7 daleko superiorniji. Zašto? Zato što je rađen za aktualni hardver i servise, a XP nije.

- da, ali to je zapravo odluka MSa (ili M$a...) logičan interes. Uz kronični problem s driverima (opet isti $ interes, samo druga firma). Kao što neizdavanjem DirectXa (10-11) za XP tjera kućne korisnike na kupnju novog OSa, kao što Cannon/HP... kasne godinu dana s driverima, za polovicu starijih uređaja nema drivera ili nema 64bitnog.. itd...

- isključivo interes ($) tu ima ulogu, nakon tog praktičnost/trošak (proizvođača) za potojanje/održavanje jedne verzije (za sedmicu) a ne dvije... itd.

Pa naravno... Ali da se razumijemo: nije da je ta odluka rezultat neke zle politike nego jednostavno zdravorazumskog razmišljanja i poslovnog plana - support za proizvod koji je (realno gledano) star 10 godina je besmisleno rasipanje resursa kad već postoje noviji, bolji i ispeglaniji proizvod (Win7) koji radi istu stvar + pritom nudi više mogućnosti korisnicima.

Ako ljudi žele držati 5-10 godina star hardver nitko ih ne prisiljava da ga mijenjaju, kao što ih niko ne prisiljava da i dalje na tom hardveru drže WinXP. Mislim da se po tom pitanju slažemo - ljudi i dalje imaju IZBOR, kao što imaju izbor recimo kupiti (i voziti) 10 godina star auto ili upiknuti neki novi. Naravno, sve se to na kraju svodi na to kakve su ti novčane prilike i možeš li si uopće priuštiti novi auto / nove Windowse ili je možda bolje (financijski isplativije) strpiti se još malo i voziti staru kramu.

BTW, kakve veze imaju Linux diste i MacOS s ovom temom? Dajte više prestanite s propovijedima "Linux je bolji" ili "MacOS ljepše izgleda", lijepo je ihush to rekao: stvar je IZBORA koji ljudi odaberu. A čisto sumnjam da većina ljudi na ovom forumu ne zna koji izborni su im dostupni i da ne znaju zašto su se odlučili upravo za taj za koji su se odlučili. Tako da su takvi komentari tog tipa u ovoj temi po meni čisti spam.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

BTW, kakve veze imaju Linux diste i MacOS s ovom temom? Dajte više prestanite s propovijedima "Linux je bolji" ili "MacOS ljepše izgleda", lijepo je ihush to rekao: stvar je IZBORA koji ljudi odaberu. A čisto sumnjam da većina ljudi na ovom forumu ne zna koji izborni su im dostupni i da ne znaju zašto su se odlučili upravo za taj za koji su se odlučili. Tako da su takvi komentari tog tipa u ovoj temi po meni čisti spam.

Prvo ,pozdrav svima nakon dužeg izbivanja s foruma!

Drugo ,vidim da neki križari (trollovi??) i dalje jašu ,i ,ne znam kaj se uopće trudite odgovarati im!

Nek svako izabere OS po svojoj volji i koji mu najviše paše ,a za svaki OT tu je gumbić prijavi!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 14:15 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Windows 7 prestiže Vistu

Nekako zakasnelo, ali ipak sa iskustvom od 7-8 meseci "u ruci", mogu se nadovezati na ovu temu o Vista vs 7...

Vistu sam kupio jer je bila "ponuda koju nisam mogao da odbijem". (Nekih 50 eura za Ultimate). Instalirao sam je jer sam igrac i mozda malo pomodarski, ali hteo sam da molo i ja "gledam" sve u - DX10.

Prvih par meseci je bio rat sa njom. Opcije razbacane posvuda, stare navike se tesko zaboravljaju itd... Onda, preko 300 servisa i drajvera koji se sami pokrecu bez icijeg pitanja, mali milijun task-ova koji su upitnog znacenja i zaguse sistem bas kad ne treba i opet - itd.

O ovom ratu mogu spevati dva epa.

I onda, kada sam poiskljucio sve nepotrebne servise, [ostalo je "jedva" dvadesetak], pobrisao zadace, iskljcio prefatch i ostale budalastine - dobio sam OS koji je brzi i bolji od XPja a sarmantniji od Sedmice, [testirana Win7 probna verzija nekih par meseci]. Kod Sedmicce mi se ne dopadaju neke druge stvari... Ako bih sada imao prilike da menjam Vistu za 7, ja bih ipak ostao sa Vistom.

Nije da Vista ne radi kao sto treba out of the box, ali nije ni 7 nista bolji od Viste. Kod njega su samo servisi skresani po defaultu i UAC isto tako.

Poenta moje balade je da oni koji imaju Vistu, ne moraju da je bace u smece, vec da se malo ptrude da je optimiziraju, dobili bi "isti" OS kao sto je i 7, samo ce se jos uvek zvati Vista.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 prestiže Vistu

pa da, kad si uzeo ultimate verziju. neznaju windowsi koji servisi tebi trebaju a koji ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WItcher kaže...
nixass kaže...
WItcher kaže...

Pa 7 radi i na starijim računalima bez frke.

Ako može raditi na nekom laptopu  mini od 10"  + neki okreću i hd filmove na njima onda  radi i na ostlim računalima .

novi 1.4 (npr) motori troše 20% manje goriva i imaju 30% veću snagu nego motor iste kubikaže prije 20 godina.

Pa stvarno, ko na ovo forumu  nema 1 gb rama i neki 2,5 pentium 4 ?

http://windows.microsoft.com/systemrequirements

nemam ja giga rama, istina 3,0 je p4 ali 768mb rama, i u cemu je problem, mozda bih i ja trebao na win7 ici??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice