Windows 7 opet raste dok Windows 8 pada

poruka: 59
|
čitano: 12.038
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 opet raste dok Windows 8 pada".
16 godina
neaktivan

Do sad Windows 7 je nabolji operativni sistem ono Windows 8 i 8.1 to je sve za teblete smece i ovaj novi Windows 10 nema neke bas puno novog. Windows 10 je vise kombinacija Windows 7 + Windows 8!

Mislim da cu preskociti i ovaj sledeci Windows 10 i ostati za sada stabilnom i brzom Windows 7 :D

Moj PC  
6 24 hvala 0
15 godina
Re: Windows 7 opet raste dok Windows 8 pada
localhost kaže...

Do sad Windows 7 je nabolji operativni sistem ono Windows 8 i 8.1 to je sve za teblete smece i ovaj novi Windows 10 nema neke bas puno novog. Windows 10 je vise kombinacija Windows 7 + Windows 8!

Mislim da cu preskociti i ovaj sledeci Windows 10 i ostati za sada stabilnom i brzom Windows 7 :D

Pričaš napamet. Prvo koristi legalne Windowse 8.1 pa onda reci da ne valjaju. Po mom iskustvu puno brži operativni sustav nego Windows 7. Piratski Windows 8.1 je u banani i ne daje prave performanse.

16 godina
localhost kaže...

Komentar nigdje veze. Windows 8 ako nije bolji, nije ni lošiji od Windowsa 7, štaviše.

Nakon instalacije Windowsa 8 mi više nije ni na kraj pameti bilo vraćanje na sedmicu, posebno ne nakon što je izišao i 8.1. Toliku opčinjenost Windowsom 7 zaista ne razumijem.

17 godina
MasterOfDisaster kaže...
localhost kaže...

Pričaš napamet. Prvo koristi legalne Windowse 8.1 pa onda reci da ne valjaju. Po mom iskustvu puno brži operativni sustav nego Windows 7. Piratski Windows 8.1 je u banani i ne daje prave performanse.

Nominiram za komentar dana! 

17 godina
odjavljen

Imam Windows 8 od samog izlaka i od tad imam problem sa "network limited" koji se pojavljuje u prosjeku svakih pola sata - sat i moram napravit disocnnect pa connect. Promijenio sam valjda 10 verzija network drivera i uvijek ista stvar. Taj problem ima jos dosta ekipe kolko sam mogo procitat po netu.

Opet su mi bezvezne price da je Windows 8 3 svjetlosnih godina po stabilnosti i performansama ispred Windows 7, lol, sve je to tu negdje u granicama.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

4 2 hvala 0
13 godina

Svi oni koji koriste SSD,novije grafičke kartice i procesore znaju da je windows 8.1 puno brzi i stabilniji od windows 7

zato više šta ste na starijim komponentama nemojte pričat gluposti kad niste ni probali,a i u ostalom probajte originalan windows 8.1 i vidjet ćete koliko ćete više mogučnosti i koliko je stabiliniji windows

a za taj problem network limited nikad nisam čuo nit sam imao problema s time,ipak treba znat koristit računalo {#}

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 23:11 (d4rkd3atH).
17 godina
neaktivan

Win 7 rasre iz razloga jer su kompanije pocele prelaziti na iste pošto su vecina njih koristili do sad xp i prisiljenu su prijeci na win 7. Pošto microsoft ima tendenciju ukidanja podrške i za win 7 bojim se da taj trend prelaska s win 7 na win 10 se nece desiti jer su troškovi prelaska sa jednog osa na drugi za sve tvrtke veliki koliko god netko tvrdio da to nije istina i da su tvrtke vani jako dobro potkovane nitko nije voljan niti svako malo keširat lovu za nešto jer su ga pošto poto prisilili. Morat ce se microsoft malo stabilizirat jer ovo bi im se moglo vratit ko bumerang.

I symbian je držao 90% tržišta pa svi znamo što se desilo i u kojem roku.

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Edge kaže...

Imam Windows 8 od samog izlaka i od tad imam problem sa "network limited" koji se pojavljuje u prosjeku svakih pola sata - sat i moram napravit disocnnect pa connect. Promijenio sam valjda 10 verzija network drivera i uvijek ista stvar. Taj problem ima jos dosta ekipe kolko sam mogo procitat po netu.

Opet su mi bezvezne price da je Windows 8 3 svjetlosnih godina po stabilnosti i performansama ispred Windows 7, lol, sve je to tu negdje u granicama.

Probaj promijeniti DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Windowsi 8/8.x imaju nekih problema sa automatskim traženjem DNS servera. Najčešće se stranice ne učitaju ili se ne učitaju u cijelosti.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
16 godina
Marko :D kaže...
..

Probaj promijeniti DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Windowsi 8/8.x imaju nekih problema sa automatskim traženjem DNS servera. Najčešće se stranice ne učitaju ili se ne učitaju u cijelosti.

-uzrok problema su 'nepoznati' DNS serveri (naših operatera..) koji nisu u listi 'provjerenih'... sigurnosni fičer, koji radi više problema nego korisit. (uz problem malih operatera da su im DNS serveri slabašni pa se adrese ne ažuriraju brzo kao googleove, nije loše koristiti ih i kad ovog problema nema..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 1:16 (ihush).
14 godina
suspendiran

molim lijepo objasniti razliku u performansama izmedju legalnih i piratskih windows 8.1 i na temelju čega ste zaključili da legalni rade bolje i brže?!?!" Na temelju vaših 4 zida?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 1:35 (Cryogenic).
Moj PC  
13 6 hvala 0
15 godina
Cryogenic kaže...

molim lijepo objasniti razliku u performansama izmedju legalnih i piratskih windows 8.1 i na temelju čega ste zaključili da legalni rade bolje i brže?!?!" Na temelju vaših 4 zida?

Ha ha ha ha ha. Pa koji lik. Pa naprimjer tako što sam nakon Windowsa 7 stavio Windows 8.1 ali piratski aktiviran. Svako nekoliko puta u tjednu su mi se pojavljivali neki errori, greške, nenormalan rad i zauzeće HDD-a i da ne nabrajam ostale gluposti. Onda sam se opet vratio na Windowse 7 i rekao hvala Bogu. Nakon par mjeseci me je opet uhvatilo da bi probao Windows 8.1 ali orginal, tako što sam kupio ključ za 90 kn na G2A.com. To ima već par mijeseci i od tada su Windowsi 8.1 na kompu i rade bezprijekorno i brže nego Windows 7 (podizanje sustava i brža reakcija u pokretanju ostalih stvari unutar samih windowsa). Kao što je i kolega gore rekao, ako imate imalo jače i modernije komponente komp će se bolje ponašati na Windowsima 8.1, ako ne onda ostanite na Windows 7. 

A što se tiče rasta Windowsa 7 to je zahvaljujući tome što je također gore rekao kolega da su Windowsi XP izgubili službenu podršku i kompanije masovno mijenjaju Windowse XP sa Windows 7 koji su definitivno jeftiniji za kompanije nego Windows 8, a to isto se dešava i kod nas u firmi gdje smo ovih dana prešli sa Windowsa XP na Windows 7.

Pametnome dosta.

LP

17 godina
odjavljen

Znači vista ima dvostruko više korisnika od linuxa {#}

Freak Show Inc.

6 1 hvala 0
17 godina
localhost kaže...

Tebi je valjda vrh konstruktivnosti u primjeni kompa razmještaj ikona po desktopu, traženje idealnog wallpapera, uštimavanje "recent programs" liste do idealnosti i štopanje za koliko se OS digne s kakvim postavkama, pa si onda na temelju tog zahtjevnog svakodnevnog i mukotrpnog posla doživio sedmicu i osmicu kao izrazito različite OS-ove. A riječ "stabilno" je izgubila smisao na Windowsima još u vremenima Viste koliko se sjećam, i zadnji put sam tu riječ u kontekstu rasprave o OS-ima vidio na nekom Mac forumu {#}. U konačnici mislim da ti je post samo navlakuša na flame.

Deckard
15 godina

Ok, gle shvaćam da je forum pun hejtera prema Windows 8 i ok svatko ima pravo na svoj stav, ali sad iskreno svi vi koji ne podnosite Windowse 8 na forumu, koliko vas ima koji imate ili ste imali orginal Windows 8 sa valjanim ključem, a ne piratsku verziju. Nadalje, ostavimo se Metro sučelja jer ja u njega uopće ne ulazim niti se mora ulaziti. Koji su to vama toliki nedostatci koje ste osjetili u korištenju tih legalnih Windowsa 8.1 spram Windowsa 7.

Znam da će ovaj post opet biti popljuvan, ali evo odgovorite sami sebi na ova pitanja pa onda recite nedostatke. Svi koji koriste piratsku verziju Windowsa 8.1 nemaju šta komentirat jer ne koriste proizvod kakav on je, jer sam sam probao prije nego što sam kupio ključ i piratski Windowsi 8.1 koji nemaju veze sa legalnom verzijom. Inače Windows 8.1 Pro koristim i na stolnom računalu i na laptopu i rade na oba stroja savršeno, k tome na laptopu baterija traje duže.

Naravno vi se držite Windowsa XP ili Windowsa 7, ali priznajte sami sebi da ih koristite jer ste ih usavršili u korištenju do srži i ne da vam se mijenjati to ustaljeno i sigurno okružje i to je to. Inače koristim Windowse od verzije 3.1 pa na dalje, tak da donekle znam o čemu pričam i o Windows evoluciji.

Jedine verzije windowsa koja nisu uopće trebale ugledati danje svijetlo je Windows Me i Windows Vista jer su bili preuranjeno izbačeni i nedorađeni operativni sustavi.

LP

Moj PC  
0 14 hvala 0
17 godina
odjavljen
MasterOfDisaster kaže...

Ok, gle shvaćam da je forum pun hejtera prema Windows 8 i ok svatko ima pravo na svoj stav, ali sad iskreno svi vi koji ne podnosite Windowse 8 na forumu, koliko vas ima koji imate ili ste imali orginal Windows 8 sa valjanim ključem, a ne piratsku verziju. Nadalje, ostavimo se Metro sučelja jer ja u njega uopće ne ulazim niti se mora ulaziti. Koji su to vama toliki nedostatci koje ste osjetili u korištenju tih legalnih Windowsa 8.1 spram Windowsa 7.

Znam da će ovaj post opet biti popljuvan, ali evo odgovorite sami sebi na ova pitanja pa onda recite nedostatke. Svi koji koriste piratsku verziju Windowsa 8.1 nemaju šta komentirat jer ne koriste proizvod kakav on je, jer sam sam probao prije nego što sam kupio ključ i piratski Windowsi 8.1 koji nemaju veze sa legalnom verzijom. Inače Windows 8.1 Pro koristim i na stolnom računalu i na laptopu i rade na oba stroja savršeno, k tome na laptopu baterija traje duže.

Bulšit! Imam i originalne i piratske - razlika NULA bodova.

"Nadalje, ostavimo se metro sučelja"??? LOL, pa to jedino korisnicima smeta pobogu! To je kao da Milanović kaže "Ostavimo se činjenice da je ova vlada potpuno nesposobna i da smo uvalili državu u još veća sranja. Zašto ne biste glasali za nas opet?".

Freak Show Inc.
14 godina
odjavljen

svaki O.S uspori šta se duže vrijeme koristi;činjenica! na desktopu uredno stoji win7 dok na laptopima stoji 8.1  i to samo zbog toga što nema drivera za laptop koji su radili na win7,(gpu,blootooth i jos par stvari).Win 8.1 je ok za one koji imaju touch sučelje...

0 4 hvala 0
17 godina

Piratski mogu biti loši ako si instalirao modificirane piratske Windowse-a, znači nasjeo si na neki iso ala "black turbo megga edition v8.2 pro". Ne znam, bug forum... pa očekujem možda previše, ali razlika između ilegalnog i legalnog softvera je jednostavno nula jer same Windows možeš skinuti doslovno za 0 kuna, gotovo sve verzije. Razlika je samo u načinu aktivacije, tj. legalnom ključu itd. To što ne znaš kako aktivirati 8/8.1 je OK, to je i bio cilj Microsoft-u.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
Friday kaže...

Bulšit! Imam i originalne i piratske - razlika NULA bodova.

"Nadalje, ostavimo se metro sučelja"??? LOL, pa to jedino korisnicima smeta pobogu! To je kao da Milanović kaže "Ostavimo se činjenice da je ova vlada potpuno nesposobna i da smo uvalili državu u još veća sranja. Zašto ne biste glasali za nas opet?".

Ja sam imao jako puno problema i sitnih errora što je činilo nepodnošljivo za koristiti piratsku verziju Windowsa 8.1.

A što se tiče Metro sučelja apsolutno ga ne moraš koristiti niti ulaziti u njega tako da ne vidim šta ti to sučelje smeta, ako to se ne sviđa ne ulazi u njega i to je to.

Ali manje bitno, nitko ne kaže da trebate koristiti Windowse 8.1, ali je i glupo pljuvati po njima jer vam se ne sviđaju (vizualno), jer drugi razlog ne možete pronaći.

Ali ne isplati se trošiti riječi na ovo jer nema smisla, ali sada kada dođu Windowsi 10 sa Start menu-om sve će valjat i svi će ih voliti {#}

Kako god Microsoft vas voli jer koristite njihov OS.

17 godina
odjavljen
MasterOfDisaster kaže...

Ali manje bitno, nitko ne kaže da trebate koristiti Windowse 8.1, ali je i glupo pljuvati po njima jer vam se ne sviđaju (vizualno), jer drugi razlog ne možete pronaći.

Znaš, kad se zaposliš onda poslodavac bira OS na kojem se radi.To je u mom slučaju 8.1

Vidjet ćeš kad završiš školu i nađeš posao...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

Može li meni netko objasniti koji bi uopće bio povod prelaska sa sedmice na osmicu nekome sa desktop računalom? 

Višak novaca za kupovinu nove licence? Brže paljenje i gašenje? Pa sleep opcija radi odlično i na sedmici a to je u principu ono što radi osmica kad ju "ugasite". Bolje iskorištavanje hardvera u igrama? Po svim testovima razlike nema ili je par fps-a što je nevidljivo ili se može pripisati statističkoj pogrešci. Ljepše sučelje? Po meni nije ništa ljepše te je nepotrebno zakomplicirano. 

Sa sedmice me mogu natjerati na desetku jedino ako ucjene korisnike neizdavanjem novog directX-a ili nešto slično. Nemam apsolutno nikakvu potrebu ni razlog za prelaskom.

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
zbuzanic kaže...

Piratski mogu biti loši ako si instalirao modificirane piratske Windowse-a, znači nasjeo si na neki iso ala "black turbo megga edition v8.2 pro". Ne znam, bug forum... pa očekujem možda previše, ali razlika između ilegalnog i legalnog softvera je jednostavno nula jer same Windows možeš skinuti doslovno za 0 kuna, gotovo sve verzije. Razlika je samo u načinu aktivacije, tj. legalnom ključu itd. To što ne znaš kako aktivirati 8/8.1 je OK, to je i bio cilj Microsoft-u.

{#}{#}{#}{#}{#}

Pa jel ti čitaš gornje postove. Koristim još Windowse od verzije 3.1 i znam vrlo vrlo dobro kako šta funkcionira u Windows OS-u. Skidao sam čiste MSDN verzije i njih aktivirao sa KMS Activator-om i nije uopće dobro radilo i to sam pokušao u više navrata. Otkao sam nabavio legalan ključ i ponovo instalirao istu MSDN verziju sve radi ok. 

Inače informatikom se bavim pola svoga života tako da ne pričaj napamet šta znam, a šta ne znam jer u to uopće nisi upućen.

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Može li meni netko objasniti koji bi uopće bio povod prelaska sa sedmice na osmicu nekome sa desktop računalom? 

Višak novaca za kupovinu nove licence? Brže paljenje i gašenje? Pa sleep opcija radi odlično i na sedmici a to je u principu ono što radi osmica kad ju "ugasite". Bolje iskorištavanje hardvera u igrama? Po svim testovima razlike nema ili je par fps-a što je nevidljivo ili se može pripisati statističkoj pogrešci. Ljepše sučelje? Po meni nije ništa ljepše te je nepotrebno zakomplicirano. 

Sa sedmice me mogu natjerati na desetku jedino ako ucjene korisnike neizdavanjem novog directX-a ili nešto slično. Nemam apsolutno nikakvu potrebu ni razlog za prelaskom.

Ja sam prije par dana pao u napast da kupim retail sedmicu za 400 kn...

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Znaš, kad se zaposliš onda poslodavac bira OS na kojem se radi.To je u mom slučaju 8.1

Vidjet ćeš kad završiš školu i nađeš posao...

Treba samo malo čitati moje postove iznad pa će ti sve biti jasnije. Ne idem u školu i nisam klinac već odavno radim, drugo da si čitao gore postove vidio bi da sam rekao da je moja firma prešla sa Windowsa XP na Windows 7 tako da ja koristim Windowse 7 po želji mojeg poslodavca. I tu sam također napomenuo da je došlo do porasta broja korisnika Windowsa 7 baš zbog prestanka službene podrške Microsofta prema Windowsu XP te su mnoge firme prešle na Windows 7 pa tako i moja firma.

Toliko o tvom komentaru.

15 godina
XXX kaže...

Iskreno, ključ od Windowsa 7 je skuplji nego od Windowsa 8.1 PRO.

17 godina
odjavljen
MasterOfDisaster kaže...
XXX kaže...

Iskreno, ključ od Windowsa 7 je skuplji nego od Windowsa 8.1 PRO.

I koji bi meni povod da kupujem ključ osmice? Zato jer je jeftinija od sedmice, ne kužim, pa nisam napisao da sam na XP-u. Daj mi to malo objasni.

17 godina
odjavljen
MasterOfDisaster kaže...
...

Takve blesave komentare može pisati samo netko potpuno neupućen. Zato i dalje stojim iza tvrdnje da ideš u školu. Uostalom, ja za svoje komentare bivam nagrađen od redakcije buga, a ti se slikaj {#}

(premotaj na 6:05)

Freak Show Inc.
13 godina
MasterOfDisaster kaže...

{#}{#}{#}{#}{#}

Pa jel ti čitaš gornje postove. Koristim još Windowse od verzije 3.1 i znam vrlo vrlo dobro kako šta funkcionira u Windows OS-u. Skidao sam čiste MSDN verzije i njih aktivirao sa KMS Activator-om i nije uopće dobro radilo i to sam pokušao u više navrata. Otkao sam nabavio legalan ključ i ponovo instalirao istu MSDN verziju sve radi ok. 

Inače informatikom se bavim pola svoga života tako da ne pričaj napamet šta znam, a šta ne znam jer u to uopće nisi upućen.

Upravo tako. Zato ono sto znas i ne znas mozemo prosudjivati samo po onom sto pises. A to otkriva da ne znas nista.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 8:59 (F10EXX).
17 godina

KMS aktivirani Win 8.1 i normalni nemaju razlike. Nemam nikakvih problema sa Windows 8.1. No recimo da neke stvari rade bolje u Windows 7, a neke u Windows 8.1. Na windows 8 sam od samog izlaska i od kada je izašao puno stvari se popravilo što se tiće same stabilnosti sustava.

Brži je pri paljenju i to je to. U igrama  je jako sitna razlika u FPS no recimo da COH 2 bolje radi na Windows 7, a BF4 radi bolje na Win 8.1.

Onome kome Windows 7 radi normalno nema baš razloga za prelazak na Win 8.1. Osim ako nabavi SSD. 

''It's not broken, It's a game feature''

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hummer kaže...

Onome kome Windows 7 radi normalno nema baš razloga za prelazak na Win 8.1. Osim ako nabavi SSD. 

Kakve razlike ima zbog SSD-a?

Freak Show Inc.
13 godina

8ica je zakon, kad se malo privikneš na sučelje, a i to nije toliko bitno, jer u windowsima provodim toliko vremena koliko mi treba da kliknem na sučelju ikonu desktopa i dvoklika na željeni program :), stabilni su, nisu gladni resursa... i ne vidim razloga čemu pljuvanje  po istima...

Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice