Žao mi je mog poštanskog sandučića spama!
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Žao mi je mog poštanskog sandučića spama!
Samo me zanima sta je Gates taj dan "konzumirao"!!!
Pa jel on normalan!?! Da 2006. vise nece biti spama! HAHAHAHA LOOOOOL
a da mi je znati kako če oni to potrošit 140 miljuna dolara za borbu protiv spama?
mozda ako kupe kakav novi autek i jahtu ne ?
1) da znate o čemu je uopće riječ bila kada je gates to izjavio, znali biste da je inicijativa bila na mjestu
2) 140 ili koliko već novaca će se potrošiti na R&D algoritama za prepoznavanje neželjenih poruka (što uključuje tekst i slike), na izradu softvera za borbu protiv spama (što mislite koliko košta samo projekt spajanja dvaju gotovih softvera... npr. postini-a i gmail-a? ), na edukaciju korisnika email softvera (barice i marice koje rade u nekoj firmi), edukaciju administratora koji instaliraju i konfiguriraju email servere i stalno moraju učiti nove trikove zanata, pa onda na svakakve administrativne procedure i tužbe kako bi se otkrivali i suzbijali izvori spama, itd.
i onda uzmete tu cijelu cifru od 140 novaca... i usporedite ju sa gubicima koji nastaju zbog spama. npr. ako je 90% svih mailova spam, samo gubici na bandwidthu koji se potroši zbog spama su veći od te cifre.
ono... stvar je puno kompleksnija nego što uopće možete na slutiti, a idete komentirati. demokracija na djelu :)
De pojasni ovo 1) .
horza,daj odi spat.
Mogu oni potrošiti i biljune dolara,uvijek će se naći neki programer,ili haker koji će moći napraviti kod da zaobiđe te sve zaštite,a dok zakoni u SVIM državama svijeta ne postanu strogi u vezi toga,nema ništa od niti jednog programa da ih spasi od spama
De pojasni ovo 1) .
Ja na gmailu nemam problema sa spamom (kao i ostali gmail korisnici), sve to ide direktno prvo u koš, pa se briše. Za registraciju na svakakvim warez portalima i sl. imam drugu adresu koju koristim u te svrhe.
Mene više brinu oni junk mailovi koje mi šalju tam neki jadnici koji vjeruju da im budu istu većer nakon kaj su poslali mail na 800 adresa ispunile želje o brdama i dolinama koje se spominju u istom mailu...
horza,daj odi spat.
Mogu oni potrošiti i biljune dolara,uvijek će se naći neki programer,ili haker koji će moći napraviti kod da zaobiđe te sve zaštite,a dok zakoni u SVIM državama svijeta ne postanu strogi u vezi toga,nema ništa od niti jednog programa da ih spasi od spama
Ja na gmailu nemam problema sa spamom (kao i ostali gmail korisnici), sve to ide direktno prvo u koš, pa se briše. Za registraciju na svakakvim warez portalima i sl. imam drugu adresu koju koristim u te svrhe.
Mene više brinu oni junk mailovi koje mi šalju tam neki jadnici koji vjeruju da im budu istu većer nakon kaj su poslali mail na 800 adresa ispunile želje o brdama i dolinama koje se spominju u istom mailu...
znam da je to spam, al nije promidžba 'Viagre light' ili 'get rich in 20 minutes, register now', to namjerno ne prijavljujem kao spam jer su mi to uglavnom to frendovi koji, eto, nemaju pametnijeg posla. (zanima me da li antispam na gmailu, nakon što prijavim kao neželjenu poruku nastavi blokirati sve poruke od te osobe, ili samo mailove koji sadrže isto tijelo poruke?)
znam da je to spam, al nije promidžba 'Viagre light' ili 'get rich in 20 minutes, register now', to namjerno ne prijavljujem kao spam jer su mi to uglavnom to frendovi koji, eto, nemaju pametnijeg posla. (zanima me da li antispam na gmailu, nakon što prijavim kao neželjenu poruku nastavi blokirati sve poruke od te osobe, ili samo mailove koji sadrže isto tijelo poruke?)
Nije problem samo neželjena elektronska poruka preko međumreže, nego i sve ostalo što ne želimo znati, počevši od opskurnih plakata velikih formata, prebojanih prometala javnog gradskog prijevoza, uslužnih samovoza, utiranje podsvjesnih poruka preko bezazlenih dalekovidničkih programa....razgovora kavanske malograđanštvine u opće ljudskim odnosima....te raznorazne druge zgode, gdje se dolazi do svega neželjnoga.