Trideset godina spama

poruka: 13
|
čitano: 1.299
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Trideset godina spama".
17 godina
Trideset godina spama

Žao mi je mog poštanskog sandučića spama!

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Trideset godina spama

Samo me zanima sta je Gates taj dan "konzumirao"!!!

Pa jel on normalan!?! Da 2006. vise nece biti spama!   HAHAHAHA   LOOOOOL

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Trideset godina spama

a da mi je znati kako če oni to potrošit 140 miljuna dolara za borbu protiv spama?

mozda ako kupe kakav novi autek i jahtu ne ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Trideset godina spama

1) da znate o čemu je uopće riječ bila kada je gates to izjavio, znali biste da je inicijativa bila na mjestu

2) 140 ili koliko već novaca će se potrošiti na R&D algoritama za prepoznavanje neželjenih poruka (što uključuje tekst i slike), na izradu softvera za borbu protiv spama (što mislite koliko košta samo projekt spajanja dvaju gotovih softvera... npr. postini-a i gmail-a? ), na edukaciju korisnika email softvera (barice i marice koje rade u nekoj firmi), edukaciju administratora koji instaliraju i konfiguriraju email servere i stalno moraju učiti nove trikove zanata, pa onda na svakakve administrativne procedure i tužbe kako bi se otkrivali i suzbijali izvori spama, itd.

i onda uzmete tu cijelu cifru od 140 novaca... i usporedite ju sa gubicima koji nastaju zbog spama. npr. ako je 90% svih mailova spam, samo gubici na bandwidthu koji se potroši zbog spama su veći od te cifre.

ono... stvar je puno kompleksnija nego što uopće možete na slutiti, a idete komentirati. demokracija na djelu :)

horza [ono ispred konpjuktora]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Trideset godina spama

De pojasni ovo 1) .

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Trideset godina spama

horza,daj odi spat.

Mogu oni potrošiti i biljune dolara,uvijek će se naći neki programer,ili haker koji će moći napraviti kod da zaobiđe te sve zaštite,a dok zakoni u SVIM državama svijeta ne postanu strogi u vezi toga,nema ništa od niti jednog programa da ih spasi od spama

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Trideset godina spama
Ja u svom sadnučiću imam sigurni više od 1000 spam poruka.(Koristim yahoo)
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

De pojasni ovo 1) .

pa shema je bila da se mailovi naplaćuju. to i nije tolko teško za izvesti, ali postoje principi koji se pritom gaze. npr. ja sam prvi koji neće tražiti da se naplaćuju mailovi koji mi stižu. ali kužim razmišljanje. npr. ako ste firma veličine npr. microsofta i uvedete politiku da se svaki mail poslan vama naplati 1c, uništili ste 10% spammera u jednom danu. ali bez zafrkancije. račun im jednostavno postane prevelik da bi mogli spamat vašu domenu. eh sad... ako ste firma veličine google-a i stavite da se na svaki tisućiti mail poslan na vašu domenu naplaćuje 1c, riješili ste barem 70% svjetskih spamera u jednom danu. i ako sve firme to učine, zapravo neće imati nikakve gubitke od troškova slanja mailova, neko će samo kanalizirati novac uložen u antispam rješenja, u troškove slanja maila. i, naravno, ti troškovi će biti daleko manji od troškova borbe protiv spama, a taj isti novac više neće završavati u džepovima spamera i njihovih klijenata, nego u džepovima firmi koje primaju mailove. i to je "sudden dath" mod borbe protiv spama. par mjeseci i više nema spammera.
zašto? jednostavno: ako se svaki tisućiti mail naplaćuje, a ja kao osoba pošaljem max tisuću mailova mjesečno, moj mjesečni račun za mail je prosječno 1c. ako sam firma veličine google-a i pošaljem npr. 5 milijuna mailova mjesečno, mjesečni račun za mail mi je 5000$. A te cifre su ništa u odnosu na troškove antispam rješenja. a ako sam spammer i šaljem npr. 10 milijuna mailova mjesečno, moj račun će biti 10k$. a od slanja spama sam zaradio 10.000$. i sad ako si računam da sam stručnjak za mail sustave, ukupna zarada mi je 0$, više mi se isplati raditi kao administrator nekog mail servera.
tako da ono... razmišljanje im je bilo na mjestu, ali većina ljudi smatra da bi mail trebao biti besplatan (ja također), tako da im inicijativa nije prošla.

17 godina
neaktivan
Trideset godina spama

Ja  na  gmailu  nemam  problema  sa  spamom  (kao  i  ostali  gmail  korisnici),  sve  to  ide  direktno  prvo  u  koš,  pa  se  briše.  Za  registraciju  na  svakakvim  warez  portalima  i  sl.  imam  drugu  adresu  koju  koristim  u  te  svrhe.

Mene  više  brinu  oni  junk  mailovi  koje  mi  šalju  tam  neki  jadnici  koji  vjeruju  da  im  budu  istu  većer  nakon  kaj  su  poslali  mail  na  800  adresa  ispunile želje o brdama i dolinama koje se spominju u istom mailu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toma kaže...

horza,daj odi spat.

Mogu oni potrošiti i biljune dolara,uvijek će se naći neki programer,ili haker koji će moći napraviti kod da zaobiđe te sve zaštite,a dok zakoni u SVIM državama svijeta ne postanu strogi u vezi toga,nema ništa od niti jednog programa da ih spasi od spama

ne kužim zakaj da odem spat. možeš li to argumentirati?
jesam li rekao da je izrada antispam softvera dobro rješenje? to je sizifov posao.
M4r10 kaže...

Ja  na  gmailu  nemam  problema  sa  spamom  (kao  i  ostali  gmail  korisnici),  sve  to  ide  direktno  prvo  u  koš,  pa  se  briše.  Za  registraciju  na  svakakvim  warez  portalima  i  sl.  imam  drugu  adresu  koju  koristim  u  te  svrhe.

Mene  više  brinu  oni  junk  mailovi  koje  mi  šalju  tam  neki  jadnici  koji  vjeruju  da  im  budu  istu  većer  nakon  kaj  su  poslali  mail  na  800  adresa  ispunile želje o brdama i dolinama koje se spominju u istom mailu...

to i je spam, samo što ga filteri ne prepoznaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2008 20:02 (horza).
17 godina
neaktivan
Trideset godina spama

znam da je to spam, al nije promidžba 'Viagre light' ili 'get rich in 20 minutes, register now', to namjerno ne prijavljujem kao spam jer su mi to uglavnom to frendovi koji, eto, nemaju pametnijeg posla.   (zanima me da li antispam na gmailu, nakon što prijavim kao neželjenu poruku nastavi blokirati sve poruke od te osobe, ili samo mailove koji sadrže isto tijelo  poruke?)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2008 20:13 (M4r10).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4r10 kaže...

znam da je to spam, al nije promidžba 'Viagre light' ili 'get rich in 20 minutes, register now', to namjerno ne prijavljujem kao spam jer su mi to uglavnom to frendovi koji, eto, nemaju pametnijeg posla.   (zanima me da li antispam na gmailu, nakon što prijavim kao neželjenu poruku nastavi blokirati sve poruke od te osobe, ili samo mailove koji sadrže isto tijelo  poruke?)

ajoj. teško pitanje.
zamisli to kao sustav bodovanja. npr. ti prijaviš mail, i to je npr. 5 bodova za tu mail adresu, 1 bod za tu domenu, 50 bodova za taj body i npr. po 0.0001 bod za svaku rečenicu u mailu. dosta je kompliciranije od toga i sustav bodovanja je drugačiji, ali kuži se poanta.
onda i ja prijavim taj mail i to je zbrojeno onda 10 za adresu, 2 za domenu, itd...
i na kraju je u spam filteru jednostavno pravilo. ako neki mail nakon testiranja i usporedbe sa našom bodovnom tablicom ima akumulirano preko 200 bodova, to je spam.
napominjem, ovo je jako pojednostavljeno, i sustav bodovanja nije taj, nego je daleko kompliciraniji i drugačiji su omjeri bodova.

17 godina
protjeran
Trideset godina spama

Nije problem samo neželjena elektronska poruka preko međumreže, nego i sve ostalo što ne želimo znati, počevši od opskurnih plakata velikih formata, prebojanih prometala javnog gradskog prijevoza, uslužnih samovoza, utiranje podsvjesnih poruka preko bezazlenih dalekovidničkih programa....razgovora kavanske malograđanštvine u opće ljudskim odnosima....te raznorazne druge zgode, gdje se dolazi do svega neželjnoga.

Skupljam Kinder-jaja!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice