Tim Cook će donirati cijelo svoje bogatstvo

poruka: 31
|
čitano: 3.485
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tim Cook će donirati cijelo svoje bogatstvo".
17 godina
odjavljen

OK, ali čudi me kako ljudi koji imaju toliko novaca ne odluče veći dio bogatstva donirati za života. Od tih 700+ milijuna mogao je donirati 500 sada i pomoći ljudima koji sada ovog trena umiru ili im je egzistencija ozbiljno ugrožena. Sa 200+ milijuna bi do kraja života mogao živjeti više nego lagodno.

Ne treba ovaj potez promatrati kao nekakvo posebno dobro dijelo - brale ti ostavljaš sve htio ili ne...

Freak Show Inc.

32 2 hvala 0
16 godina
Re: Tim Cook će donirati cijelo svoje bogatstvo
Friday kaže...

..ne odluče veći dio bogatstva donirati za života. .. brale ti ostavljaš sve htio ili ne...

postoji opasnost da živi vječno.. (zato ne donira prije smrti, jer bi mu moglo nedostajati..), a na kraju ipak ostavlje sve. Pravi filnatrop, pogotovo prema obitelji.. koji će ga se svaki dan prigodno sjetiti, uz pokoju sočnu psovku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 15:45 (ihush).
14 godina
neaktivan

Krivo razmišljaš. Tim Cook, kao i većina velikih američkih poduzetnika je sposobna taj novac oplemeniti za vrijeme života, pa će 700 milijuna u nekoliko godina narasti na nekoliko milijardi.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sinatra kaže...

Krivo razmišljaš. Tim Cook, kao i većina velikih američkih poduzetnika je sposobna taj novac oplemeniti za vrijeme života, pa će 700 milijuna u nekoliko godina narasti na nekoliko milijardi.

Pa bolje da prva runda ljudi pomre jer će više ljudi za 20 godina biti spašeno?

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Friday kaže...

Normalno. Ili ti mislis da su ti za 20 godina manje vrijedni?

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Friday kaže...

Normalno.

Normalno? Tebi je normalno pustiti djecu da umru od gladi jer ćeš nekada u budućnosti MOŽDA pomoći nekoj drugoj djeci?

Imaš djece?

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...

OK, ali čudi me kako ljudi koji imaju toliko novaca ne odluče veći dio bogatstva donirati za života. Od tih 700+ milijuna mogao je donirati 500 sada i pomoći ljudima koji sada ovog trena umiru ili im je egzistencija ozbiljno ugrožena. Sa 200+ milijuna bi do kraja života mogao živjeti više nego lagodno.

Ne treba ovaj potez promatrati kao nekakvo posebno dobro dijelo - brale ti ostavljaš sve htio ili ne...

Stednja, kamate, dionice i tomu slicno..... za dugorocno ce se isplatiti (imat ce puno vise love) ali normalno da ce ljudi kojima treba pomoc bas sada ostati kratkih rukava (npr. nece biti svi zivi dok je Tim Cook-a, a mozda im se moglo pomoci). Dvosjekli mac.....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 16:00 (lovac82).
17 godina
odjavljen

Koja glupost, to uopće nije dvojba! Pa treba se pomagati odmah a ne puštati ljude da pomru zbog kalkuliranja... Bulšit jebote!

Freak Show Inc.

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Donira bogatstvo poslije smrti.

Onda ga praktično i ne donira, zar ne? 

Neka stoji zapisano ovdje da ja, Mentalist, glavom i bradom, obećavam da ću poslije smrti biti bolji čovjek nego što sam sad!

Moj PC  
25 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Onjegin kaže...

Donira bogatstvo poslije smrti.

Onda ga praktično i ne donira, zar ne? 

Ma priče za tutleke...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Koja glupost, to uopće nije dvojba! Pa treba se pomagati odmah a ne puštati ljude da pomru zbog kalkuliranja... Bulšit jebote!

Evo jedna real lyf situacija, lako je riješiti:

Ispred tebe se vozi monovolumen u kojem je trudnica, još troje ljudi. Dožive strašnu nesreću i monovolumen i ono troje upadnu u jezero pored ceste, ali trudnica nekako ispadne kroz razbijeni prozor.

Zaustavljaš auto, postavljaš trokut, zoveš 112. Prilaziš trudnici i znaš da, ukoliko joj zaustaviš krvarenje na bedru, ona i dijete preživljaju. 

Možeš spasiti nju i dijete ili otići pokušati ono troje koji su potonuli u jezero nakon teške saobraćajke.

Tim Cook pokušava spasiti onu trojicu.

17 godina
Mozda ce uskoro nastati 3. Svijetski rat pa ce ti oplemenjeni novci vrijediti dreka, a danas nije pomogao kad je mogao... Karikiram.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
11 godina
neaktivan

Ostavljam sve dugove u humanitarne svrhe nakon (može i prije) moje smrti.

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

s obzirom koja je lova u igri i koliko dobra namjerava time počiniti predlažem crowdfunding da ga krknem odmah (mislim, dok uredim papire, otputujem tamo, bla). najobilniji pojedinačni donator ima pravo odabira sredstva. ja ne bih čekao tko-zna-koliko-godina da inflacija uveća sadašnju svotu. u banci to zovu diskontiranje a mi - bolje q u ruci nego 3,14... na grani 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 16:30 (Ajar).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

do trenutka njegove smrti može se još svašta dogoditi, a lako moguće da će dobar dio njegove imovine biti bezvrijedan. Koa što su mnogi primijetili - lako je donirati kad umreš, onda ti je ionako svejedno.
Inače, da bi došao do većeg bogatstva najčešće moraš pregaziti mnoštvo ljudi koji ti smetaju na putu, a onda doniraš da bi se ti bolje osjećao i umanjio osjećaj krivnje. Dakle doniraš zbog sebe, a ne zbog društva. A još ako te (kao u ovom slučaju) ništa ne košta...

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Friday kaže...
ansha kaže...
Friday kaže...

Normalno.

Normalno? Tebi je normalno pustiti djecu da umru od gladi jer ćeš nekada u budućnosti MOŽDA pomoći nekoj drugoj djeci?

Imaš djece?

Djete imam, a ovo tvoje je jadna, jeftina i ljigava demagogija... Znaci on pusta djecu da umiru??? Tom logikom ih sigurn i ti ubijes par svaki mjesec jer ne odvojis par stotina kuna za gladne u africi??  Ubojico...

16 godina
Friday kaže...

Ne kazem da tako treba ali njemu svakako jest dvojba. Na kraju krajeva, pola tih milijunasa/miljardera ne zna sto ce sa svim tim novcem... vecina za vrijeme svog zivota ne potrosi/ne ulozi niti pola tog novca. Drugim rijecima, ne treba ovo sprijeciti vec lijeciti odnosno u korjenu srezati.... treba nam ravnopravnije drustvo, drustvo u kojem nece biti prevelike razlike izmedu najbogatijih i najsiromasnijih, tada ce novac doci do onih kojima je najpotrebniji (ovo sve ostalo je rekla kazala). Medutim, mi smo ti koji biramo ljude koji nas sve dijele, koji nas ogranicavaju (kapitalisti ili lazni socijalisti), sve neke demagogije i jednoumlje sto na kraju rezultira ratom, a zna se tko ide u rat (politicari sigurno ne, oni eventualno profitiraju od tog).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 16:35 (lovac82).
15 godina

Ne shvaćam. Ja da imam te pare bi posvetio svoj život pomagajući ljudima. U biti potrošio bi sve te pare na boljitak hrvatske, kratko i jasno.
...ne kažem da nebi uzeo "zub", igrao bi ja igrice na bolesnoj PC mašini, u villi u kojoj živi 20 golih žena iz dalmatinske zagore - ali to je zanemariv "trošak".

:D

http://social.xfire.com/users/kiki3000

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
KIKI3ooo kaže...

Ne shvaćam. Ja da imam te pare bi posvetio svoj život pomagajući ljudima. U biti potrošio bi sve te pare na boljitak hrvatske, kratko i jasno.

LoL, da u bilo koji sektor Hrv. utuces 20 milijardi €, od tih 20 millijardi na povrsinu bi isplivalo 10 milijuna €, a ostatak .

Da u BiH ulozis 20 milijardi € jos bi ti nabili kamatu 300% na tvoj novac, napravili ovrhu i uzeli sve ostalo kaj imas.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Pitanje je koliko je dosad donirao i trenutno donira jer kao što je sam rekao to obavlja bez medijske pažnje, a takvih ljudi ima i više nego što mislimo. Još ktome ima mali milijun tih dobrotvornih organizacija, glad djece nije jedina stvar protiv koje se bore te iste organizacije.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
neaktivan

i te pare će vjerojatno kao i Gatesove ići u neku zakladu koja uništava ljude GMO hranom i cjepivima

1 8 hvala 0
17 godina
neaktivan
sailor1 kaže...

i te pare će vjerojatno kao i Gatesove ići u neku zakladu koja uništava ljude GMO hranom i cjepivima

Never go full retard...

15 godina
Edge kaže...
KIKI3ooo kaže...

LoL, da u bilo koji sektor Hrv. utuces 20 milijardi €, od tih 20 millijardi na povrsinu bi isplivalo 10 milijuna €, a ostatak .

Da u BiH ulozis 20 milijardi € jos bi ti nabili kamatu 300% na tvoj novac, napravili ovrhu i uzeli sve ostalo kaj imas.

Pa da, zaboravio sam da u RH treba dat mafiji pola. Moj bed.

http://social.xfire.com/users/kiki3000
17 godina

Sve z menom v grob! Pokopali me budu ko faraona!

Salu na stranu, Tim sere i poserem se na to kaj bude on doniral nekaj kaj vise ne bude njegovo jer bude mrtav. Najlakse je dati nekaj kaj ti vise ne treba. To kaj on sad kao poklanja a odbija mu se od poreza je prica za malu djecu. Ak je frajer nek izvadi kitu i lupi po stolu i rece evo poklanjam pola miljarde sad odma a resto kad umrem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 17:34 (NEW_MAN).
10 godina

ja smatram da je najbolji biznis otvoriti humanitarnu zakladu, pa tamo se gomila lova, a pitanje je gdje to sve skupa na kraju zavrsi i da li to dobije netko kome je najpotrebnije

a bolje i ovo sto tim radi, nego to sto je stevica sa sobom ponio u grob..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 19:55 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Salu na stranu, Tim sere i poserem se na to kaj bude on doniral nekaj kaj vise ne bude njegovo jer bude mrtav. Najlakse je dati nekaj kaj ti vise ne treba. To kaj on sad kao poklanja a odbija mu se od poreza je prica za malu djecu. Ak je frajer nek izvadi kitu i lupi po stolu i rece evo poklanjam pola miljarde sad odma a resto kad umrem.

Da, bolje je što prije, ali nije njegov posao da rješava problem gladi u svijetu. Posmrtno doniranje rješava dio problema današnjeg kapitalizma koji su i doveli svijet u stanje u kojem se sada nalazi (nejednakost i još ponešto). 

Međutim, koliko si ti donirao? Odrekao se koje kavice, posjetio sklonište za beskućnike, pomogao nekom susjedu koji je iznenada zapao u probleme? Postoji UN i milion drugih organizacija u svijetu koje su osnovane od strane (većinom) demokratski izabranih vlada. Sad jedna osoba iz gospodarstva treba riješiti ono šo ne mogu sve vlade svijeta zajedno. 

Ne branim bogataše po tom pitanju - mogu oni to sami - puno bolje. Komentiram je mi se gadi licemjerje ovakvog tipa - gle ga, ima milijarde, zašto ne bi riješio sve probleme svijeta da ja i dalje mogu mirne savjesti trošiti pet sati dnevno na fejsu/igricama/dangubljenju bilo koje vrste. 

13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

...ne kažem da nebi uzeo "zub", igrao bi ja igrice na bolesnoj PC mašini, u villi u kojoj živi 20 golih žena iz dalmatinske zagore - ali to je zanemariv "trošak".

:D

700 miliona je ništa za državu.

15 godina
NEW_MAN kaže...

a može poklonit sada i kad umre,, a i ne mora, može kao gro ljudi ostavit djeci, unucima, ljubavnici...

svima nam pare ne trebaju kad umremo, a našim potomcima? sami odlučujemo,

šta sad kenja...te po liku, nek radi šta hoće,,   baš me zanima kako bi naši političari napravili, hihihihi,, trgaju se rukama i nogama kako šta više pokrasti 

17 godina
ansha kaže...
Friday kaže...
ansha kaže...
Friday kaže...

Normalno.

Imaš djece?

Djete imam, a ovo tvoje je jadna, jeftina i ljigava demagogija... Znaci on pusta djecu da umiru??? Tom logikom ih sigurn i ti ubijes par svaki mjesec jer ne odvojis par stotina kuna za gladne u africi??  Ubojico...

Baš. Cijela rasprava je krenula nekim svojim smjerom, kao i obično. A trebalo se samo malo pročitati pa vidjeti da kaže
da obilno donira i sad. A treba mu neš para i za dućan ili novi ajfon. pa nemrete čovjeku za života sve teti jer je eto
reko da bi htio donirat... ke se ne nabacite na bivšu luke rajića koja ne donira novce, ali dijeli mudrosti u smislu
"ako su ljudi gladni neka piju mlijeko" Ili tako nešto:) http://www.jutarnji.hr/video--borna-rajic-izazvala-sablazan--siromastvo-je-odraz-neznanja--a-ne-ni-sudbine-ni-bozje-volje-/1319183/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
GuitarMaster kaže...
sailor1 kaže...

Never go full retard...

A jesi me nasmijao... Ako je ikad postojao prikladniji komentar posta ja ga vidio nisam... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice