T-Com najavio MAXtv u HD rezoluciji

poruka: 51
|
čitano: 9.755
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "T-Com najavio MAXtv u HD rezoluciji".
17 godina
neaktivan

Jupii sad ćemo imat duplo više štekanja i održavanja servera-Kako sam uzbudjen!!!!

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Super, ali to je samo za one wide ekrane jeli?

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aleluja, aleluja, aleluja.

Hvala T com.

EURO 2008 u Full HD. Još kad ekipica dođe.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedva čekam da vidim kako će to štekat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oh happy day, oh happy day...Smijeh

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: T-Com najavio MAXtv u HD rezoluciji
Ag008 kaže...

Super, ali to je samo za one wide ekrane jeli?

To je za one koji imaju Full HD podršku na svojim telkaćima, bili oni 4:3, 5:4 ili 16:9 (wide). Dakle, 1080 točaka po vertikali.
17 godina

Da to će bit štekaona.

Kaj oni misle to propuštat kroz ovo sranje od telefonske infrastrukture

A zar netreba za to minimalno HD ready telka od par soma kuna (3-4)?

Bit će lijepo kad za vrijeme tekme nestane slike, a joj veselja.

0 0 hvala 0
17 godina

Ni maxtv nije složen kako treba, a oni jure na HD... :)

17 godina

Ajoooooj koliko nepovjerenja.

Pustite ljude da rade. Ja se veselim svakoj inovaciji i uvođenju novih kanala. Problemi će se riješavati u hodu.Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne, ne znači uopće nužno da će biti ''štekaona'' - to ovisi, u prvom redu, o download brzini. Kvalitetni HD stream (optimiziran H.264 codecom) ima bitrate od kakvih 10-12 Mbps. Budući da T-com trenutno ima implementiranu ADSL2+ infrastrukturu (max 24 Mbps download bitrate prema krajnjem korisniku), potencijalni problem se može javiti za one korisnike sa najvećim brzinama ADSL-a (do 16 Mbps) jer tada je, sasvim izvjesno (čak i teorijski), da dio ADSL pojasa za internet konekciju, predstavlja preveliki zalogaj za cjelokupnu infrastrukturu. Dakle, koliko sam ja upućen u ovu problematiku, za sve one HD ready korisnike (uz uvjet da nemaju max brzinu od 16 Mbps preko ADSL-a) ne bi trebalo biti problema glede same fluidnosti signala...

@ Komikus >> Nije nužno imati Full HD ekrane, dovoljni su tek ''obični'' HD-ready Osmijeh

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak
17 godina
neaktivan

Komercijalna ponuda MAXtv HD paketa očekuje se početkom svibnja i neće se dodatno naplaćivati postojećim i novim korisnicima MAXtv-a koji imaju tehničke uvjete za korištenje usluge.

Ova rečenica smrdi do neba...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 15:12 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Smrdi? Smrde telefonske linije loše kvalitete, a ne rečenica. Ako nešto ne ide, ne ide. Vuci optiku ako hoćeš.

Btw, monitor s HD rezolucijom je također dovoljan za HD Euro :)))

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

Jel to znaci da im je proradio komponentni priključak na MAX TV uredaju?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni su radili svi. (Iako sam koristio HDMI). Nisam više korisnik MaxTV-a jer mi kabelska pruža više. :)

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan

vau iliti wow, cijelih 5 kanala. a ja doma u posavini lovim 20 na obicnoj telki. i isto pratim neki "national geographic" sa prilozima iz lokalne prasume ;P i jos par kanala sa raznim sadrzajem, citaj red sapunica red losih vijesti red sporta red grand produkcije. razumijem da je tehnologija dosta zahtjevna i sve to ali ljudi moji pa ja hocu SADRZAJ a ne kvalitetu prikaza necijih bora i jos kojecega na 17". a sadrzaja nema bez raznolikosti. kad rikne analogna terestricka telka nestat ce raznolikosti bojim se, preostat ce samo internet i blesavi youtube sa hrpom neupotrebljivih snimaka imbecila sa svih strana svijeta (vidi zadnji south park....), buduce generacije nece moc pogledat dobar film na nekoj znj lokalnoj telki za 0kn, ali ce zato platit 150kn da gledaju imbecila kako lovi krokodile po amazoniji.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da napisem, da jesmo mi stvarno drzava u k...u, zbog cega, evo zbog cega. T-com uvodi u Max-tv-u HD-u, a ima korisnika kojima jos ni obicni Max tv nije dostupan, a sad kad su izgubili monopol, i kad su dosli drugi operateri boli ih k...c za tel linije koje koje su oni postavljali (ma neda mi se vise pisati)..... 

miljina....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gonzo kaže...

buduce generacije nece moc pogledat dobar film na nekoj znj lokalnoj telki za 0kn, ali ce zato platit 150kn da gledaju imbecila kako lovi krokodile po amazoniji.

Hmm? A što smatraš dobrim filmom? - Ja dokumentarce smatram odličnim filmovima jer osim što educiraju, prikazuju ono što će te buduće generacije teško vidjeti. Ako ne vide ono što se uništava, ako ni ne znaju za kilometre Amazone koji se unište svakog dana i za tisuće vrsta koje izumiru, onda će ti pripadnici buduće generacije biti jednaki debili kakvi su pripadnici sadašnje generacije koji o tome ništa ne znaju. Takvi neće znati ni zaštititi to i završit će kao Talijani ugušeni u vlastitim govnima i smeću.
OK, možda će gušenje provesti gledajući "dobre filmove" na televiziji poput Charlijevi anđeli 7278 ili nekog drugog super-hero trash filma.
Puno ljepše mi se čini gledati dokumentarce o krokodilima od tri plastične glupače i to tako da vidim svaku boru na koži tih krokodila.

x3rox kaže...

Samo da napisem, da jesmo mi stvarno drzava u k...u, zbog cega, evo zbog cega. T-com uvodi u Max-tv-u HD-u, a ima korisnika kojima jos ni obicni Max tv nije dostupan, a sad kad su izgubili monopol, i kad su dosli drugi operateri boli ih k...c za tel linije koje koje su oni postavljali (ma neda mi se vise pisati)..... 

miljina....

Nije ovo više socijalizam/komunizam. Apsolutno je nebitno i nepotrebno da je svakome sve dostupno. Imaš što imaš i što možeš platit. Ili zaradi i plati ili nemaj. T-Com zadržava pravo odabira ponude.
To da su odvratni kriminalci i monopolisti u sprezi s najgorim mafijašima u državi (samom državom), to je drugi par postola, kako mi tu kažemo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 16:53 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Ok, onda ćemo ovako:

Komercijalna ponuda MAXtv HD paketa očekuje se početkom svibnja i naplaćivat će se dodatno postojećim i novim korisnicima MAXtv-a koji nemaju tehničke uvjete za korištenje usluge.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 18:46 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Svaku novost pozdravljam, a to što meni i stotinama korisnika (da ne pretjeram) puca internetska veza po 30 puta dnevno je za drugu temu, drugi život.

I taj famozni hd bi trebao i HRT implementirati za euro 2008 tako da nema potrebe da se nešto plaća ekstra kad već moramo plaćati.

Hvala Bogu na HRT-u, T-comu, elektri, vodovodu, hvala Bogu što živim ovdje, čim mi dođe viza koju je Oleg odbio selim se :D

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
(s)izgoreo kaže...

Ok, onda ćemo ovako:

Komercijalna ponuda MAXtv HD paketa očekuje se početkom svibnja i naplaćivat će se dodatno postojećim i novim korisnicima MAXtv-a koji nemaju tehničke uvjete za korištenje usluge.

E, točno tako. Uostalom, ne znam u čemu je tolika fora Max TV-a, sami problemi i trzanja koliko sam ja vidio... Kao sto je netko napisao, kabelska jednostavno nudi vise (koji paradoks).
17 godina
Pixidar kaže...
(s)izgoreo kaže...

Ok, onda ćemo ovako:

E, točno tako. Uostalom, ne znam u čemu je tolika fora Max TV-a, sami problemi i trzanja koliko sam ja vidio... Kao sto je netko napisao, kabelska jednostavno nudi vise (koji paradoks).
 A čuj, meni MaxTV radi dobro, nema mi trazanja ni problema. I veselim se HD-u, bravo T-Com, samo se nadam da ću imati tehničke uvjete :D
17 godina
neaktivan

maxtv koristim vec 3-4 mjeseca i nisam jos nikad primjetio to famozno trzanje... radi besprijekorno...

a to sto ja nemam hd telku to je druga stvar :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Meni su radili svi. (Iako sam koristio HDMI). Nisam više korisnik MaxTV-a jer mi kabelska pruža više. :)

Živo me zanima što to kabelska pruža više..... Mislim da je to izjava više za provokaciju nego što odgovara stvarnosti... 
17 godina
neaktivan

Toliki tekst (i toliko komentara Belji se), a nijedne konkretne informacije, koji kanal ce biti u kojoj rezoluciji, koji codec, koliko audio kanala, koji bitrate, titlovi, nista... Hoce li se barem moci snimiti ako nesto ne stignem pogledati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, istina da sam prilično skeptičan glede ove usluge, pogotovo iz razloga što im ni 'obični' maxTV ne radi kak spada (primarno zbog zagušenja kablova) pa me živo zanima kako će progurati nešto što zahtjeva još bolju infrastrukturu bez dodatnih problema s trzanjem i pucanjem veza (slike). Definitivno sam za napredak, ali mislim kako bi ipak trebalo krenuti malo polakše i najprije izgraditi dobre temelje (infrastrukturu) za pružanje usluga visoke kvalitete kakva bi ovo trebala biti.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

ADSL2+ podržava do 24MBps, pa ne vidim kako tu ulazi HD doduše... ako idu na 1366x768 što nije Full HD 1080p, imamo problem jer za 24bitnu RGB sliku trebamo 3 bajta po pikselu, navedena rezolucija je cirka milijun piksela, što je malo više od 3 megabajta, što je otprilike 24 megabita, tj. maksimum ADSL2+ veze.

HD na MaxTV-u uz Internet = neće ići. Ali zasebna veza, ako ste jako sretni pa imate centralu pod guzicom i nove linije....

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Čekaj ne kužim, pa šta nije max tv već HD ready , kako sam ja to skužio, ili se to odnosi na rezoluciju 720p, da već postoji, preko HDMI kabla a, oni to uvode sad Full HD uskoro, jesam ja to dobro shvatio.
17 godina
naxeem kaže...

ADSL2+ podržava do 24MBps, pa ne vidim kako tu ulazi HD doduše... ako idu na 1366x768 što nije Full HD 1080p, imamo problem jer za 24bitnu RGB sliku trebamo 3 bajta po pikselu, navedena rezolucija je cirka milijun piksela, što je malo više od 3 megabajta, što je otprilike 24 megabita, tj. maksimum ADSL2+ veze.

HD na MaxTV-u uz Internet = neće ići. Ali zasebna veza, ako ste jako sretni pa imate centralu pod guzicom i nove linije....

Ček, a što je MPEG4? Neka kompresija...? Jel mu i uz to treba 24Mbps?
17 godina
neaktivan

Gledao sam, ali ne mogu naći opis T-Comovih uređaja nigdje. Podržavaju li hardversko dekodiranje?

Ili se to očekuje od TV-a? (nemam HDTV uređaj).

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2008 0:12 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Sat vremena filma u FullHD rezoluciji (kvaliteta slike je u tom slucaju oko 10-15% losija od one na Blurayu) zauzima oko 4 gigabajta. Da bi u sat vremena skinuli ta 4 GB treba nam brzina od otprilike 10-12Mbita/sec. A 100% sam uvjeren da ce T-com pustat taj HD u jos nizem bitrate-u od ovog sto sam rekao. Tako da ne bi trebalo bit problema. Jedino sto bi oni sa brzinom "do 16Mbita" mogli imat nesto sporiji net nego do sada.

Q6600@3.6, 4 GB Crucial Ballistix @970Mhz, 8800GTX@630/2000, 3x320 GB, Samsung 2232Bw, Samsung 930BF
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice