Stigli su Windowsi 10

poruka: 273
|
čitano: 40.805
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigli su Windowsi 10".
12 godina
Re: Stigli su Windowsi 10
ssax kaže...
FakeDeath kaže...
ssax kaže...
FakeDeath kaže...

kod mene jos ništa...nikako da dobim opciju instal :S

... pa klikni desnom tipkom na znak za Windowse (dolje desno) i imaš opciju za update..

nemam ja to

desni klik imam

.. pa evo na slici ti je u donjem desnom uglu skočni prozor na kojem ti piše "go to Windows update"

zato sam i usliko ovaj prozor  :-) jer kada to stisnem on se otvori  :-) a na windows update mogu samo stisnut check for update i onda nema nista. Moram se poigrati da vidim sto je problem

Edit: evo uspio, trebalo je sve optional update povuci i instalirati, 2x restartati laptop, i 2x check for update napraviti i sada je našao

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 9:32 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan
Nemam orginal windows, a di se sada moze kupit tj di je najbolje kupiti licencu za win 10?
15 godina
dennocro kaže...

AMD driveri...pokusao sam sve i da sam povuce i da ja instaliram ali nista, imao samo rub crni sa gornje i doljnje str i to dosta veliki, pokrenuo bf4 i onda se rasirlia ali je i dalje manja rez nego sto treba biti...danas poslje posla cemo ponovo probati ako ne ide fresh install

Mislim da ti neće pomoći fresh install windowsa, mislim da je tu u pitanju Win 10 + neoptimizirani AMD driver i to ti je to. Što se tiče igranja mislim da treba pričekati pola godine da se sve na Win 10 optimizira.

Sretno!!!

13 godina
Stigli su Windowsi 10

Akcija u stilu Linksa

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
Nemam orginal windows, a di se sada moze kupit tj di je najbolje kupiti licencu za win 10?

Na vlastiti rizik pokušaj, moja preporuka, meni je radilo, stranice G2A (iako su prvenstveno za igre, koje sam isto tamo nalazio povoljnije) i pazi da stranice imaju "G2A Shield" oznaku. U kratkom vremenu sam, nakon odluke osvježavanja svega na novom stroju, guglao "cheap microsoft keys" i pronalazio za Windows 8.1 i Office 2013, te stisnuo zube iz straha od bacanja love lopovima, ali je uspjelo odmah. Samo trebaš brzo reagirati s aktivacijom proizvoda, tako preporučuju. I cijene su dosta povoljnije nego kod MSa.

Ovo ti je, npr., za Windows 8.1 - G2A Windows 8.1

ps. nemoj da te uplaši cifra, prvo pogledaj koja je valuta :) pa osvježi stranicu u nekoj drugoj valuti

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 9:54 (Zeljko B).
16 godina
neaktivan
Zeljko B kaže...

Na vlastiti rizik pokušaj, moja preporuka, meni je radilo, stranice G2A (iako su prvenstveno za igre, koje sam isto tamo nalazio povoljnije) i pazi da stranice imaju "G2A Shield" oznaku. U kratkom vremenu sam, nakon odluke osvježavanja svega na novom stroju, guglao "cheap microsoft keys" i pronalazio za Windows 8.1 i Office 2013, te stisnuo zube iz straha od bacanja love lopovima, ali je uspjelo odmah. Samo trebaš brzo reagirati s aktivacijom proizvoda, tako preporučuju. I cijene su dosta povoljnije nego kod MSa.

ps. nemoj da te uplaši cifra, prvo pogledaj koja je valuta :) pa osvježi stranicu u nekoj drugoj valuti

Potpisujem ovo, ja sam uzeo preko njih prije godinu dana dok je bilo na nekoj opakoj akciji i dobio za 95kn...jučer uredno nadogradio.

Aktivacija je sa njihovim agentom preko chata, uredno i sigurno...

Vidim da trenutno nemaju na zalihi, pitam se zašto ;)

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png | https://www.flickr.com/photos/131447653@N03/
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 10:14 (mrxa1).
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Skoro sam siguran da našu povijest surfnja i slično oni koji žele, (Microsoft, Google Internet provider...) mogu vidjeti u nazad par godina bez ikakivh problema...

Sada je to odjednom drama...

Upravo suprotno, trebalo bi biti drama a nije. Sinkronizacija postavki i povijesti surfanja je najmanji problem. Problem je što prihvaćanjem EULA uvjeta, Microsoftu dozvoljavaš potpuni pristup svim svojim osobnim mapama i datotekama na računalu u bilo koje svrhe. Takav operativni sustav bi trebao biti zabranjen u svim poduzećima. Drugi problem je što Windows 10 nije besplatan i onda te tretiraju kao da si ga dobio đabe jer podatke o tebi skupljaju i prodaju oglašivačima. Sramota za jednu ozbiljnu firmu koja skupo naplaćuje svoj proizvod. Dali su si malo previše prava.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 10:30 (DragonShit).
12 godina
neaktivan
DragonShit kaže...
doktor1 kaže...

Skoro sam siguran da našu povijest surfnja i slično oni koji žele, (Microsoft, Google Internet provider...) mogu vidjeti u nazad par godina bez ikakivh problema...

Upravo suprotno, trebalo bi biti drama a nije. Sinkronizacija postavki i povijesti surfanja je najmanji problem. Problem je što prihvaćanjem EULA uvjeta, Microsoftu dozvoljavaš potpuni pristup svim svojim osobnim mapama i datotekama na računalu u bilo koje svrhe. Takav operativni sustav bi trebao biti zabranjen u svim poduzećima. Drugi problem je što Windows 10 nije besplatan i onda te tretiraju kao da si ga dobio đabe jer podatke o tebi skupljaju i prodaju oglašivačima. Sramota za jednu ozbiljnu firmu koja skupo naplaćuje svoj proizvod. Dali su si malo previše prava.

Kakva je situacija sa Windows 7 i Windows 8 po ovom pitanju, koliko se "pogoršalo"? Kako Apple funkcioniše?

Ne znam kako će im ovo proći kod europske komisije koja ih redovno klepa po ušima jer ovo što si ti napisao je baš ono previše zadiranje (dokumenti,slike,projekti,passwordi,pretraživanje,mailovi....bukvalno sve)

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
15 godina

Prilikom inicijalnog setupa nakon instalacije/upgradea, za svaku od tih stavki te pita želiš li ju omogućiti ili ne.

Dakle, sam odlučuješ o svemu.

Zeljko B kaže...

Na legalne 8.1 sam preko one ponuđene ikone dolje prije desetak dana odobrio pripremu sustava za nadogradnju, javilo da je sve spremno za izlazak Windows 10. Danas još ne vidim promjenu. Doduše, onesposobio sam automatki update, ali često kliknem "Check for update" i obično neki KB skine za 8.1, ali ništa od Desetke. Piše nešto kao "skidamo zakrpe pomalo, pa kad završimo imat ćete Windows 10, i javit ćemo vam". 

Ako u rootu C:\ particije imaš folder $WINDOWS.~BT i/ili $WINDOWS.~WS, znači da ti se upgrade skida.

Ali, ako ti je WU isključen, onda ih nećeš dobiti, sve dok ga ne prebaciš na Automatic.

Usto, moraš imati instaliran barem KB3035583 update i GWX folder u System32.

A najbrži način ti je da odeš na Download Windows 10, skineš Media Creation Tool i s njim onda skineš iso ili direktno nadogradiš.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 15:32 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
Zeljko B kaže...
Markić7 kaže...

mogu li kod upotrebiti na postoječem piratskom i upgradeati na win 10? 

12 godina
neaktivan
DragonShit kaže...
doktor1 kaže...

Prosječnom korisniku ovo nije problem. Baviš li se ti nekim istraživanjem i bojiš se da si Bill ne pripiše zasluge za tvoj rad? Čisto sumnjam, ako i jesi, eno hrpa starijih windowsa gdje nije dopušten pristup svemu  u bilo koje svrhe.

14 godina
Stigli su Windowsi 10

nerade slušalice..... po netu vidim da nisam jedini, no to se dešavalo ljudima i na 8ci i 7ci

Alienware m17x R4,7970m,16gb Corsair,1x256gb ssd 840pro,1x500gb hdd
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stigli su Windowsi 10

Neznam jel netko dosad ovo stavio nemam vremena citati temu.
Ako hocete "preskociti" cekanje mozete sa Microsoftove stranice skinuti Win 10 creation tool, pokrenuti aplikaciju i odmah upgrade-ati. Bez cekanja :)
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

LOL! Da, naravno da nisi jedini koji ima problema s upravljačkim programom za zvuk, bilo da su isti jednostavno nekompatibilni s novijom verzijom OS-a ili su samo pogrešno namješteni, tj. namješteni onako kako tebi ne odgovara.

Rich bitch!
16 godina
neaktivan
Stigli su Windowsi 10

ajde napokon su ovi makli tu ikonu nadogradi na Win. 10 nama koji nismo išli na nadogradnju, skužili da su malo dosadni

sad se lakše diše

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Može li meni netko odgovoriti

dali se može piratski windows 8.1 aktivirati ponovno ali ovaj put sa orginalnim ključem ??? 

9 godina
odjavljen

Naravno da je to moguće napraviti, Markiću.

Rich bitch!
15 godina
neaktivan
Stigli su Windowsi 10

Eh, nemožeš više ni vidjeti smješak onih kupaca koji danima čekaju u redu na nove winse, sad se ne zna tko je prvi nabavio official win10 u svijetu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
1BIT kaže...

Eh, nemožeš više ni vidjeti smješak onih kupaca koji danima čekaju u redu na nove winse, sad se ne zna tko je prvi nabavio official win10 u svijetu

Hehe tada sam još bio u maternici...,Evo i ja skidam W10 Pro dosadio mi W7 iako sam trenutno zadovoljan njime i radi savrešeno mora se na nešto novo pogotovo zbog FX procesora,ako mi se svidi W10 a vjerujem da hoće onda ostajem do daljeg.lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 16:40 (3n3m1).
16 godina
neaktivan
Stigli su Windowsi 10

Koliko mi nije sjela osmica toliko mi je desteka legla kao budali šamar. Jučer me mučila aktivacija, a danas kada sam upalio se sama aktivirala. Sviđa mi se.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stigli su Windowsi 10

Imam legalne win7 x64, ali mi u apdejtu pise da je fail...

kako to rjesit ?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

kako to rjesit ?

Tako je meni blio samo sa win 8.1. Na kraju sam skinuo Media creation tool. Odabrao Installation for another pc i napravio ISO. Onda sa samo mountao ISO i napravio upgrade iz windowsa. Radi bez problema. Zezala me aktivacija jučer, ali se danas sama aktivirala desetka.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 17:34 (ROADRUNNER).
16 godina
Hacker-ri kaže...

kako to rjesit ?

Ja sam napravio ovo i najnormalnije nakon toga instalirao windowsw i sve radi bez greške..

https://www.reddit.com/r/windows/comments/3eyrre/fix_for_the_80240020_error_when_trying_to_install/

11 godina
neaktivan

Troll on:

Koristi FreeBSD.

Troll off:

Svi uvjeti opće privatnosti: https://www.microsoft.com/en-us/privacystatement/

Kod aktivacije su naveli da provedu registraciju u garanciji, nadogradnji i prevenciji prevara. Onda imaš "Advertising ID" koji generira ID na svakom korisniku na stroju, koriste ga app developeri za ciljano oglašavanje. Više

Koriste lokacije, sinkornizaciju podataka na Windows Store, generirani Windows Error Reporting te ako se uključi "enable automatic reporting" tada se šalje svaka greška radi poboljšanja kompatibilnosti i rješavanja problema.

Dakle ima toga dosta što se skuplja i šalje pa više na ovom linku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 18:34 (marin_sagovac).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Prilikom inicijalnog setupa nakon instalacije/upgradea, za svaku od tih stavki te pita želiš li ju omogućiti ili ne.

Dakle, sam odlučuješ o svemu.

Mislim da ne shvaćaš bit problema. EULA je ugovor. Da bi uopće instalirao Windows 10, moraš prihvatiti svih 45 stranica EULA uvjeta.

Možeš ti podešavati postavke sinkronizacije kako god želiš ali ako si instalirao Windows već si prihvatio sve što je tamo pisalo i Microsoftu dao ekskluzivno pravo nad osobnim podacima i datotekama.
Kako da npr. "isključim" ovaj dio ugovora kojim im dopuštaš da pristupe, sačuvaju i otkriju privatne podatke i sav tvoj sadržaj kada god požele "when we have a good faith belief"?
"We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services."

Predator003 kaže...

Prosječnom korisniku ovo nije problem.

Meni osobno kao korisniku ne smeta ali smeta mi kao protivniku diktature i osviještenom građaninu koji se zalaže za očuvanje osnovnih ljudskih prava. Windows ima monopol u cijelom svijetu pa je ta EULA kao neka vrsta ucjene.

Predator003 kaže...

Baviš li se ti nekim istraživanjem i bojiš se da si Bill ne pripiše zasluge za tvoj rad? Čisto sumnjam, ako i jesi, eno hrpa starijih windowsa gdje nije dopušten pristup svemu  u bilo koje svrhe.

Nije bitno čime se ja bavim. Siguran sam da si Microsoft nikada neće pripisati zasluge za nečiji rad jer bi time najviše naštetio samome sebi. Samo će davati podatke oglašivačima i NSA-i. U najgorem slučaju za prosječnog korisnika, Microsoft bi teoretski mogao poslati račun za sav piratski softver na temelju prikupljenih podataka. Ako netko radi na nekom važnom ili tajnom projektu, sigurno ne koristi niti jednu verziju Windowsa ili bilo kojeg drugog sustava zatvorenog koda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 19:02 (DragonShit).
13 godina
odjavljen
Stigli su Windowsi 10

Kaj mi je najpametnije napravit?
Tek danas mi se pojavio onaj windows.bt folder i sad kliknem ovo i vidim 2 pokušaja fail, a nisam dobio nikakav notification za update ni ništa

SLIKA

0 0 hvala 0
15 godina
DragonShit kaže...

Mislim da ne shvaćaš bit problema. EULA je ugovor. Da bi uopće instalirao Windows 10, moraš prihvatiti svih 45 stranica EULA uvjeta.

Možeš ti podešavati postavke sinkronizacije kako god želiš ali ako si instalirao Windows već si prihvatio sve što je tamo pisalo i Microsoftu dao ekskluzivno pravo nad osobnim podacima i datotekama.
Kako da npr. "isključim" ovaj dio ugovora kojim im dopuštaš da pristupe, sačuvaju i otkriju privatne podatke i sav tvoj sadržaj kada god požele "when we have a good faith belief"?
"We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services."

Joj da, NSA me gleda kroz moju kameru ... bla, bla, bla.

Nitko nikoga ne tjera s puškom da se njima MORA omogućiti bilo što. Više stvari ljudi sami ostavljaju i objavljuju sami po društvenim mrežama. Bez ikakve prisile.

Na Google Drive, Dropbox, Box i sve ostale cloud servise ostavlja se sve i svašta, bez razmišljanja. tko bilo kome jamči što se događa s tim?

Windows je tak i tak ''NSA friendly'' još od 3.1 verzije i ima backdoor samo za njih , pa ga ipak svi (čak i 99% nas koji spadamo u onih 1,5 % korisnika Linuxa) koriste.

A i ovo već spada u ovu temu.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
Zin8 kaže...

Kaj mi je najpametnije napravit?
Tek danas mi se pojavio onaj windows.bt folder i sad kliknem ovo i vidim 2 pokušaja fail, a nisam dobio nikakav notification za update ni ništa

SLIKA

Tri posta iznad tvoga imaš rješenje koje sam postao pošto mi se javljala ista greška a i dva dana se o tome piše samo da si zavrtio dvije stranice unazad pa pročitao sve postove..

11 godina
neaktivan
ponudi li vama mogucnost da ocisti stare podatke nakon nadogradnje? Da bude kao cista instalacija iz iso medija.
13 godina
odjavljen
movie kaže...

Tri posta iznad tvoga imaš rješenje koje sam postao pošto mi se javljala ista greška a i dva dana se o tome piše samo da si zavrtio dvije stranice unazad pa pročitao sve postove..

Napravio sam to i ništa se ne događa :/
Nit se šta skida nit kakav notification  pricekat cu do sutra

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice