SanDisk Ultra microSD kartica s rekordnih 400 GB k

poruka: 30
|
čitano: 3.171
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SanDisk Ultra microSD kartica s rekordnih 400 GB k".
17 godina

40 sati video sadržaja u Full HD? Super. Koji framerate, koji format, koji stupanj kompresije? To je isto kao i kad se na DVD+/-R diskove specificira koliko gore stane fotografija, sati glazbe ili videa. Marketinško banaliziranje koje me uvijek iznova zasmeta.

Deckard
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
Re: SanDisk Ultra microSD kartica s rekordnih 400
Koga zanimaju svi ti podaci taj si i sam zna izracunati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
deckard kaže...

40 sati video sadržaja u Full HD? Super. Koji framerate, koji format, koji stupanj kompresije? To je isto kao i kad se na DVD+/-R diskove specificira koliko gore stane fotografija, sati glazbe ili videa. Marketinško banaliziranje koje me uvijek iznova zasmeta.

Pa, uvjek je to nekako unificirano. DVD rezolucija , PAL framerate.

13 godina
neaktivan

U nas nemoš nabaviti više od 128gb ...

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znači kod nas kada dođe neće je biti ispod 2.000 kn. Dati 2.000 za SD karticu mi je apurd pa makar ona bila i 400 GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Igor150 kaže...

U nas nemoš nabaviti više od 128gb ...

Kako ne možeš?

13 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...

Znači kod nas kada dođe neće je biti ispod 2.000 kn. Dati 2.000 za SD karticu mi je apsurd pa makar ona bila i 400 GB.

Netko tko snima svadbu i sl stvari u 4k njemu sigurno nije apsurd...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Stjepanj kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Znači kod nas kada dođe neće je biti ispod 2.000 kn. Dati 2.000 za SD karticu mi je apsurd pa makar ona bila i 400 GB.

Ok, ja sam mislio na fizičke osobe, ne pravne kojima treba za posao. Sad me hvataš za slamku i natežeš.

10 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...
Stjepanj kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Ok, ja sam mislio na fizičke osobe, ne pravne kojima treba za posao. Sad me hvataš za slamku i natežeš.

Pa treba i fizickim osobama, kad idu na odmor mogu staviti par filmova i mogu snimiti dosta filmova.

16 godina
Magnolia_fan kaže...

Pa treba i fizickim osobama, kad idu na odmor mogu staviti par filmova i mogu snimiti dosta filmova.

E ti koji to uzmu za godišnji ili imaju viška para pa ne znaju šta će sa njima ili nemaju zrno pameti pa će dati preko 2.000 kn i gdje će to max. dva puta godišnje koristiti. 

17 godina
neaktivan
deckard kaže...

Ja sam se isto tako živcirao oko takvih stvari dok mi jedan moj prijatelj novinar nije objasnio da novinski izvještaji i članci trebaju biti pisani na način da ga razumije sedmo godišnje djete.

Razloga je za to nekoliko, ali prvenstveno stavimo ruku na srce priznajmo da je veličina populacije na poprilično niskoj razini općeg znanja i kulture i to je osnovni razlog zašto se članci pišu na vrlo pojednostavljen način.

OK priznajem da na BUG hr dolazi tehnički i intelektualno potkovaniji sloj populacije ali općenito gledano kad bi tu pislao o nekim framerateovima, rezoluciji i ostalim tehnikalijama hrpa ljudi to ne bi skužila njima je bitno da zna koliko videa može snimiti boli ga kifla za rezoluciju i slično jer dobar dio njih ni ne zna što je to.

14 godina
MasterOfDisaster kaže...

Znači kod nas kada dođe neće je biti ispod 2.000 kn. Dati 2.000 za SD karticu mi je apurd pa makar ona bila i 400 GB.

Uglavnom se slažem, i da se nadovežem, koliko gadgeta "danas" prima takvu SD karticu "unutra" ?!?! 

Utvaram da je ipak bolji mobilni gadget sa 512GB interne memorije, pa koliko koštao, ipak više njemu vjerujem! 

ATJ Lučko
10 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Uglavnom se slažem, i da se nadovežem, koliko gadgeta "danas" prima takvu SD karticu "unutra" ?!?! 

Utvaram da je ipak bolji mobilni gadget sa 512GB interne memorije, pa koliko koštao, ipak više njemu vjerujem! 

Dovoljno onih s ove strane svijetla, na drugoj "zagrizenoj" strani je alternativno paralelni fake universe field.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 13:35 (Magnolia_fan).
10 godina
protjeran
deckard kaže...

Sa 10 GB po satu na full hdu ima sigurno solidni frame rate. Ali slazem se ove stvari bi se barem trebalo dodavati pod *, pa da vise informacija dodaju na dnu clanka.

10 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

6,22*250=1555. (HNB tečajna lista)

1555*1,25 (pdv)= 1943,75kn = ispod 2K.

Što to znači "kod nas"? SD kartice godinama kupujem preko eBaya / AliExpressa. Ne kupujem ih toliko često da bi ih morao kupovati "kod nas" na trafici (kiosku).

Cijene će padati, potrebe rasti. Web shopovi će i ovdje biti standard za kupovinu.

Ljudima kojima to treba profesionalno, odrade u jednom poslu (^ snimanju svadbe). I (za dodatnih <2$) čitavu video arhivu po potrebi nose u džepu od košulje ili novčaniku:

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 14:36 (Zechina).
13 godina
protjeran

Jedan fullframe fotic s malo vise megapiksela pojede to govance od kartice, pogotovo u 4k snimanju videa koji je sve popularniji..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Jedan fullframe fotic s malo vise megapiksela pojede to govance od kartice, pogotovo u 4k snimanju videa koji je sve popularniji..lp

Koju to snimku moraš raditi bez prekida (bez zamjene kartice) da ti pojede 400GB (=100 DVDa)?

Imaš ove Al mini-case dvostrane, sa 24 slota (<3$). To ti je 10 Terabajta u veličini kreditne kartice (9x6cm). Jednostrano je 5mm, ovi su oko 1cm (prvi stane u novčanik).

To nisu Pokemoni ("moram skupit sve" slotove), 1-2 veće ti je dosta, pa sukcesivno nadokupljuješ, po potrebi.

128 GB microSD možeš nabaviti po 40$, 3x40=120$ = upola manje od ove po 250$.
Ali kome treba ili to želi... zašto ne.

A cijene će i dalje padati.

15 godina

Imam Nikona 5100d, na 32 GB karticu snimi blizu 2000 slika u kombinaciji RAW+JPG u najvišoj kvaliteti. Ova kartica od 400GB je 12,5 puta veća od moje. Znači (kada bi mogla u moj aparat, ali on prima najviše 128 gigi), mogao bih snimiti oko 11 500 slika snimljenih u RAW+JPG. Mada dosta volim škljocati, ne znam kada bih to stigao ispucati. U čistom JPG-u (najkvalitetnijem) to bi bilo oko 37 500 slika. Čak i kada bi slagali video od 25 sličica u sekundi, to bi bilo 1500 sekundi videa sa rezolucijom od 16 Mpx ili bolje 3000 sekundi videa sa 8Mpx. Naravno, video se tako ne komprimira pa stane neusporedivo više. Ako stane 40 sati FullHD-a, onda, pošto je UHD 4 puta jači,  stane najmanje 10 sati UHD-a. Za jednu spravicu tešku oko jednog, najviše 2 grama to je jako dobar rezultat, čisto se pitam gdje i kako sve to stane na tako sićušni čip. Tako da ako je kartica govance (kako kaže Stjepanj), može se reći da je vrlo kvalitetno govance velikih mogućnosti.

dolazim odmah - Godo
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 14:44 (učo).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Zasto ljudi koji bi dali 2.000kn nemaju zrno pameti?
Idi radi, pa ces i ti moc doc na taj nivo, a nemoj pljuvati po ljudima koji si mogu to priustiti da su glupi. Rvatina...
16 godina
jaajaa kaže...
Idi radi, pa ces i ti moc doc na taj nivo, a nemoj pljuvati po ljudima koji si mogu to priustiti da su glupi. Rvatina...

Srećo radim, i dobro znam šta je zarađeni novac tako da tvoje prozivanje sa te strane je bedasto.

Drugo, zrno pameti sam naveo zbog toga što je kolega poslije mene naveo, ta kartica nije ekonomski isplativa jedino ako moraš imati video zapis 4K kvalitete ne znam koliko dugačak bez prekida, inače je isplativije uzeti 3x128GB za duplo jeftiniju cijenu.

Eto nadam se da ti je sada rvatina objasnila, a naravno ako ti hoćeš slobodno zabatali 2.000 kn pa valjda si ih zaradio, nadam se.

10 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...
jaajaa kaže...

Srećo radim, i dobro znam šta je zarađeni novac tako da tvoje prozivanje sa te strane je bedasto.

Drugo, zrno pameti sam naveo zbog toga što je kolega poslije mene naveo, ta kartica nije ekonomski isplativa jedino ako moraš imati video zapis 4K kvalitete ne znam koliko dugačak bez prekida, inače je isplativije uzeti 3x128GB za duplo jeftiniju cijenu.

Eto nadam se da ti je sada rvatina objasnila, a naravno ako ti hoćeš slobodno zabatali 2.000 kn pa valjda si ih zaradio, nadam se.

Mislim da na placu od 2 tisuce eura nije problem dati 250 eura. Jedan vikend nemoj ici vani i ustedio si.

16 godina
Magnolia_fan kaže...
MasterOfDisaster kaže...
jaajaa kaže...

Mislim da na placu od 2 tisuce eura nije problem dati 250 eura. Jedan vikend nemoj ici vani i ustedio si.

Apsolutno se slažem, jedino koliko posto ljudi u RH ima 15.000 kn plaće ili više - možda 2% - 3%. Ja govorim o RH, a vani je totalno druga situacija i drugi standard. Ipak je ovo hrvatski informatički portal i većina nas je ovdje kako me je kolega nazvao rvata. Pa onda svrsishodno i komentiram sa stajališta jednog rvata i njegove prosječne plaće.

13 godina
neaktivan

Sa ebuj i vanjskih trgovina jedino.Tamo viđam,ali ništa tipa Links,Futura IT.Imam SanDiskovu od 128 giga kojom sam i više nego zadovoljan,nikakvih problema.

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 21:16 (Igor150).
16 godina

Brijem da ce cijena biti usporediva s nodolazecim "Nintendo Switch" Sandisk microsd karticama od 128 GB 

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2017 5:02 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zechina kaže...

Kartice su, kao i mnoge druge stvari - kol'ko para tol'ko muzike. Postoje i kartice koje su 100$ za 128 GB, a razlog je banalan - performanse. Tako da o isplativosti možemo razgovarati tek kad kad znamo koje performanse trebamo...

Ja rekoh
8 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Zechina kaže...

Kartice su, kao i mnoge druge stvari - kol'ko para tol'ko muzike. Postoje i kartice koje su 100$ za 128 GB, a razlog je banalan - performanse. Tako da o isplativosti možemo razgovarati tek kad kad znamo koje performanse trebamo...

To je ne bitno za fotografiranje , važno je samo za čitanje , a za koje se može imati strpljenja

15 godina
Feudalac kaže...
Zechina kaže...

Ne znam da li se sjećate, ali Sony je izdao neku SD karticu za audiofile, sa nekom tamo urnebesnom cijenom, jer kao ta kartica na neku foru poboljšava kvalitetu zvuka (mo'š misliti) Zamislite samo koliko bi ova kartica od 400 GB koštala da ju Sony "preuredi" u audiofilsku karticu? I naravno, našla bi se neka budala koja bi to kupila tvrdeći da stvarno bolje zvuči od obične kartice od 400GB.

dolazim odmah - Godo
16 godina
učo kaže...
Feudalac kaže...
Zechina kaže...

Ne znam da li se sjećate, ali Sony je izdao neku SD karticu za audiofile, sa nekom tamo urnebesnom cijenom, jer kao ta kartica na neku foru poboljšava kvalitetu zvuka (mo'š misliti) Zamislite samo koliko bi ova kartica od 400 GB koštala da ju Sony "preuredi" u audiofilsku karticu? I naravno, našla bi se neka budala koja bi to kupila tvrdeći da stvarno bolje zvuči od obične kartice od 400GB.

Steta sto se SD2Vita adapter tek nedavno pojavio, u suprotnom bi im se se prodavanje sluzbenih preskupih Vita memorijskih kartica dobrano obilo o glavu......

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
10 godina
neaktivan
učo kaže...
Feudalac kaže...
Zechina kaže...

> kol'ko para tol'ko muzike. Postoje i kartice koje su 100$ za 128 GB, a razlog je banalan - performanse. 
To je vrlo relativno, i dobrim dijelom netočno. U pravilu, skuplje kartice imaju nešto bolje performanse, ali vrag leži u detaljima.
RF (SD) kartica 20% većeg kapaciteta od ove 400tke koštala bi 40+% više, što nema veze s performansama. Naprosto, cijene kod "top" proizvoda eksponencijalno (a ne linearno) rastu, uglavnom neopravdano "performansama". Tako da bi se "kol'ko para tol'ko muzike" prevelo kao "uloženo-dobiveno", a tu je stvarnost dijametralno suprotna (gledano kroz porast performansi).
I sam sam popušio par puta, kupujući "performansne" kartice, a oznake class1-class10 gotovo da ne znače ništa. Meni su npr Sun Ultra kartice bile ok ali preskupe, a performansama razočaranje (u odnosu na cijenu). Isključivo za stream podataka, pa čak ni tad deklarirane performanse (rw) nisu jednake laboratorijski dobivenim. Previše faktora utječe na brzinu čitanja/pisanja - flie system, fragmentacija, veličina/količina podataka itd.
Također ni deklarirani kapaciteti ne odgovaraju očekivanima (ul. zbog razlike između kb i kB, ali to je druga priča). Tako da je to sve relativno, a sigurno je samo da kartica ljepše izgleda i ima ljepše / kvalitetnije pakiranje od neke xtrfz, i da ima poprilično višu cijenu.
No bitan faktor kupcima je i potpuno subjektivan osjećaj "pouzdanosti", a to nema cijenu (živci). Inače ne bi postojalo tržište za iProizvode.
U svakom slučaju - kome treba (ili točnije tko to želi), zašto ne.

9 godina
odjavljen

To je reklama da se ima najveca kartica. Nema od toga direktno para....Ali samo to je dovoljno za postojanje iste.... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice