lol ja na iphone 4s-u trenutno, ništa mi ne fali, dobro ajde danas mi je malo krenulo na živce što zna biti spor - smanjio prozirnost i puno je brži.
A imao sam svašta prije, vidi se pod moj potpis ispod.
lol ja na iphone 4s-u trenutno, ništa mi ne fali, dobro ajde danas mi je malo krenulo na živce što zna biti spor - smanjio prozirnost i puno je brži.
Malo me je rasrdilo (HTC One X) mobitel kojeg sam imao prije ...zadnja nadogradnja je bila godinu i 9 mj. i nakon toga ništa.
Sad ista stvar i s note 3 ... nisam vodio evidenciju kad sam tačno nabavio mobitel (no nisam odmah potrča u dućan nabavit mobitel kao što sam napravio kad sam nabavio HTC one X ... koji je neslavno završio ... crkla mu je matična ploča ... sreća u garantnom roku).
Dakle poanta priče je da i ja volim novi uređaj ... no previše je to meni novca ... vjerujem da svi koji dolaze na bugov forum vole novu tehnologiju ... ma opet ... da meni sad neko reče da na notu 3 se nemože vrtit novi android nougat (ver. 7) je vražija laž.
Svaćam ja da Samsung živi od toga koliko proda mobitela (figurativno govorim) ma opet da nemogu napravit dvi veće nadogradnje (mislim s androida 4 na android 6) ... ovako samo imam okus gorčine od androida (ako imas 2 godine nadogradnje super ako ne žao mi je ... vaš uređaj nije podržan)
Već kad o tome pričamo tu je iphone puno obazriviji ... podrška za uređaj je duža nego na androidu.
Što reć
Da, smatram da je ovaj mobitel trebao biti bolji, pogotovo jer je konkurencija bolja... Ovo osim SoCa nije najbolji telefon na tržištu.
Najbolji ekran, odlična kamera, ali da, glupo je ovo s asistentom. VR još nije zaživio, tako da...
I nije najbolji SoC. Svaki Appleov je brži duplo. :)
meni osobno smeta što rade mobitele sve veće i onda kao plus model još veće, pa majku mu poljubim ukoro ću morati nositi ruksak za mobitel ili specijalno dizajniranu pederušu koja će mi visiti do koljena
da ne govorim da imam osjećaj da mi prsti trebaju narasti da bi ih normalno koristio, a nemam malu rukicu
ima li uopće neki top model ili blizu top modela, a da je manji o pet inča, primjerice kao s5 mini koji trenutno koristim
ovih dana trebao bi uzimati novi mob i nisam vidio niti jedan mob u ponudi te veličine
sorry na ot
:D - Ali S8 5,5" je ono što si nekad imao u 5"... nije velik.
Naravno... jednostavno sam očekivao bolje i više od najboljeg proizvođača Android uređaja na svijetu, pogotovo za te pare...
Daleko je Samsung od toga.
Pa iskreno ram je zadnje sto bih ja gledao... Iskreno nemampojma koliko ovaj moj krs ima rama..... Radi odlicno.....Meni je ekran najbitniji sve ostalo manje vise....U ekran gledam....Isto tako kod kompa monitor tastatura i mis. Ram manje vise....
Bitan je RAM, pogotovo na Androidu. Ova 4 su malo s obzirom na Dex.
Pa iskreno ram je zadnje sto bih ja gledao... Iskreno nemampojma koliko ovaj moj krs ima rama..... Radi odlicno.....Meni je ekran najbitniji sve ostalo manje vise....U ekran gledam....Isto tako kod kompa monitor tastatura i mis. Ram manje vise....
Bitan je RAM, pogotovo na Androidu. Ova 4 su malo s obzirom na Dex.
Mozda za DEX to ne znam jer nisam bas na ti kako ce to funkconisati ali cisto sumnjam da ce to zazivjeti...
I kad sam mislio briga me za ram mislio sam da danasnji flagshipi ga imaju dovoljno a ne da je nebitan uopste naravno....
Mozda za DEX to ne znam jer nisam bas na ti kako ce to funkconisati ali cisto sumnjam da ce to zazivjeti...
Ne znam zašto sam ja jedan od rijetkoj kojima je ovakav koncept odličan... Iskreno, volio bih doći na posao i umjesto stare krame koju imam od računala tamo upogoniti svoj Snapdragon 835 i imati 5x brže računalo. Još kad bi se vrtjeli Win10 gore to bi bilo odlično.
Ali da, ako zaživi, 4GB RAMa bi uskoro moglo postati usko grlo i trebat će dobrih 6 za gladak rad.
"he Dex Station price, says it will start shipping from "late April". It has been priced $149.99 "
Što je tu točno preskupo?
"he Dex Station price, says it will start shipping from "late April". It has been priced $149.99 "
Što je tu točno preskupo?
Malo ću biti "zloguki prorok" pa ću uzvratiti protupitanjem, njih nekoliko!
Što tu vrijedi 150.00 američanskih zelembaća "trenutno", ako će recimo pojeftiniti za 6 mjeseci na 99.99$?!
Što vrijedi "uopće" ako na godinu izdaju novi model, a on ne bude kompatibilan sa "zadnjim moguće kompatibilnim" gadgetima?!
Uzgred se pitam, zašto nije koštao "SAMO" 100.00$, jer bi bio znakovito jeftiniji, pristupačniji povoljniji za kupnju vrlo većem broju ljudi, a da to nije "samo" pokazivanje mišića i snage, jer evo i mi to možemo?!
Uvjeren sam da skorom svaki eksterni dodatak osnovnim gadgetima ima svrsishodnu funkciju, ali po mojem skromnom subjektivnom razmišljanju ovo sa mobilnim gadgetom kao nekakvoj ekstenziji bilo kakvom kompjuteru je so far so fail.
O čemu ti?
S7 142.4 x 69.6 x 7.9 mm
S8 148.9 x 68.1 x 8 mm
Ekran troši 15% više, a ista baterija. Meni osobno tih 0.7" ništa ne znači, pogotovo ako nije jednako raspoređeno nego vuće prema duljini.
Pričam o veličini ekrana zato što to definira usable space i čvrstoću uređaja. Ja kad držim telefon u ruci ne želim imati sve prste na ekranu.
To su okvirne tehnikalije zaslona,ali "jedna sitnica" najnoviji Snapdragon 835 SoC troši 25% manje energije.Dakle kad se sve zbroji i oduzme, Galaxy S8 onako na papiru u normalnoj upotrebi trebao bi trošit 10% manje energije.SoC je najbitniji dio moba, a 25% niža potrošnja je sve samo ne mačji kašalj.
Definitivno jedna od korisnijih stvari koju sam vidio je da su zbog veceg ekrana omogucili da se jednostavno prstom moze povuci prema dolje na citacu otiska prsta i to bi trebalo spustiti notifikacije. To bi donekle trebalo olaksati koristenje. Evo i video: https://m.youtube.com/watch?v=2Q91H3PvdYc na 1:11
Funkcija koju ima android i nema veze sa samsungom.....
To su okvirne tehnikalije zaslona,ali "jedna sitnica" najnoviji Snapdragon 835 SoC troši 25% manje energije.Dakle kad se sve zbroji i oduzme, Galaxy S8 onako na papiru u normalnoj upotrebi trebao bi trošit 10% manje energije.SoC je najbitniji dio moba, a 25% niža potrošnja je sve samo ne mačji kašalj.
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/qualcomm-sluzbeno-predstavio-snapdragon-835/246647.aspx?page=0&jumpto=5267712&sort=asc&view=flat
Znam da troši manje ali takvi testovi su se uvijek pokazali glupima. Tako je i SD810 trebao trošit 25% manje pa je ta granica bila ispod 10%, pa čak i manje.
Čekaj da dođe S8 pa ćemo usporedit u odnosu na ostale.
Android je smeće što se tiče baratanjem radia. To je ključan dio baterije i to je zapravo mit iza onog "Android OS" buga koji haunta uređaje godinama i na svakoj verziji. Čitao sam postove jednog lika koji je junior dev u Googleu, tvrdi da bi se za sređivanje nereda koji je napravio ICS, a onda poslije i Lollipop, trebalo potpuno krenuti od nule s povezivanjem hardvera.
Zato i da ako imamo 10000 mAh batke u telefonima ili ne znam kako štedljive proceve, to nikad neće biti to. Jednostavno je nemoguće hibernirat (pravilno) radio, a sačuvat obavijesti i sync u pozadini.
Znam da troši manje ali takvi testovi su se uvijek pokazali glupima. Tako je i SD810 trebao trošit 25% manje pa je ta granica bila ispod 10%, pa čak i manje.
Android je smeće što se tiče baratanjem radia. To je ključan dio baterije i to je zapravo mit iza onog "Android OS" buga koji haunta uređaje godinama i na svakoj verziji. Čitao sam postove jednog lika koji je junior dev u Googleu, tvrdi da bi se za sređivanje nereda koji je napravio ICS, a onda poslije i Lollipop, trebalo potpuno krenuti od nule s povezivanjem hardvera.
Zato i da ako imamo 10000 mAh batke u telefonima ili ne znam kako štedljive proceve, to nikad neće biti to. Jednostavno je nemoguće hibernirat (pravilno) radio, a sačuvat obavijesti i sync u pozadini.
Apple to radi dobro, dakle, može se. Nexusi to rade dobro...
Da Nexusi to rade dobro (doduše problem nije bio vidljiv na Marshmellow, tek na 7.0) ja bih onda imao više od 1:50h SOT kad sam na 4G.
Android System vuče 20%, a Android OS 17%. Screen 11%. Mene to užasno živcira.
Proc ide najnormalnije u deep sleep.
Vidi čuda nakon mjesec dana safe modeanja da nađem što mi to degradira batku, skužio sam da na airplane mode mogu do 6h SOT bez problema.
Onda sam krenuo istraživat, kopat po XDA i fakat je ispao krivac radio....moguće da fulava baseband i onda čim imaš manji gubitak signala odma imaš bitno lošiju bateriju.
/* službeno objašnjenje problema */
Uglavnom problem je nastao kad se u Lollipop drastično promijenio način baratanja hardverom (točnije onim koji se spaja na neke frekvencije - radio i BT).
I sad sve aplikacije nisu preuzele novi način "čupanja" podataka, odnosno ako im treba 3G/LTE, BT, Wifi...sada (od 5.0) postoji unificiran centar iz kojeg mogu izvući što god im od hardvera treba.
No čim imaš neku koja izvlači na stari način, radio nikad neće otići u pravilan sleep i uvijek će radit.
Problem se da rješit instalacijom Taskera ili nekog boljeg ROMa koji može spustiti signal na Edge dok je recimo ekran ugašen.
dobro došao u klub!
Da Nexusi to rade dobro (doduše problem nije bio vidljiv na Marshmellow, tek na 7.0) ja bih onda imao više od 1:50h SOT kad sam na 4G.
Android System vuče 20%, a Android OS 17%. Screen 11%. Mene to užasno živcira.
Proc ide najnormalnije u deep sleep.
Vidi čuda nakon mjesec dana safe modeanja da nađem što mi to degradira batku, skužio sam da na airplane mode mogu do 6h SOT bez problema.
Onda sam krenuo istraživat, kopat po XDA i fakat je ispao krivac radio....moguće da fulava baseband i onda čim imaš manji gubitak signala odma imaš bitno lošiju bateriju.
Uglavnom problem je nastao kad se u Lollipop drastično promijenio način baratanja hardverom (točnije onim koji se spaja na neke frekvencije - radio i BT).
I sad sve aplikacije nisu preuzele novi način "čupanja" podataka, odnosno ako im treba 3G/LTE, BT, Wifi...sada (od 5.0) postoji unificiran centar iz kojeg mogu izvući što god im od hardvera treba.
No čim imaš neku koja izvlači na stari način, radio nikad neće otići u pravilan sleep i uvijek će radit.
Problem se da rješit instalacijom Taskera ili nekog boljeg ROMa koji može spustiti signal na Edge dok je recimo ekran ugašen.
Ja sam te drainove lako rješio - micanjem google accounta sa moba
Nikakvih trošenja nije više bilo od systema ili OS-a, u sleepu max 1% trošio, uživancija.
Ne trebaju ti testovi, pa moš i ovako(s obzirom na najnoviji 10nm SoC) bez njih procjenit kolko če držat baterija na Galaxy S8+.
Kolko baterije potroši operativni sistem to je druga priča, ali hardverski štedljivi SoC napredak to je prilično lako procjenit.
Realno to če ti bio ovo, S8+ baterija držat če kao i S7 koji ima znatno manji zaslon.To je ono kaj su u Samsungu i ciljali, jer bez znatno veče/skuplje baterije nema večeg napretka.Dakle što veči zaslon+što manja potrošnja, ali bez znatno večeg proizvodnog troška na znatno jaču bateriju.
/* službeno objašnjenje problema */
Problem je u učestalosti korištenja pojedinih aplikacija i sinkronizaciji toga što rade, pushu itd. - Na što točno misliš? Ja nisam čuo za "centar za izvlačenje iz hardvera"; takvo nešto ne postoji kao pojam.
Nikakvih trošenja nije više bilo od systema ili OS-a, u sleepu max 1% trošio, uživancija.
LOL. Koja je svrha micanja Google Accounta i kako ti uopće radi i kakve to veze ima? Možda su usput uklonio app za sinkronizaciju, no sami account nema veze s trošenjem baterije.
Tonči čisto sam slikovito objasnio. Razlike su u SDKovima. Nisu developeri toliko krivi koliko je Google.,
https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=190396 -> tu je samo jedan klasificirani bug, ima identičan za svaku verziju Androida. Meni je na 6.0 nestao, a na 6.0.1 opet došao.
Dakle "mixup" nastaje kada pišeš za API19, ali i za novije (iza 21).
Recimo kloniraš SoundCloud. Moraš uvjetovat npr kada si spojen na Wi-Fi, ali nisi ulogiran (aka Wifi icona s uskličnikom) pa i dalje se spajaš preko Cellular data do svojih servera i tako par primjera.
Uglavnom Android ti neće uvijek servirat aktivnu vezu prema internetu, nego se nekad moraš potrudit i sam. Pogotovo ako razvijaš različite funkcionalnosti (što kad si offline, onda ostavljanje aktivnog Activitya da čim se vrati mreža odma kreneš syncat itd, možda u appu imaš različita ponašanja za Wi-Fi u odnosu na 3G/LTE -> dosta čest scenarij)
Dakle konstantno moraš provjeravat kakva je ta veza. E sad ako ti to u appu radiš preko nekih od zastarjelih metoda (koje su nažalost još uvijek moguće zbog linkanja za starije APIe, ali stvaraju problem).
tl dr; Ako čupaš podatke preko NetworkManagementService onda si ok. Ako čupaš preko NetworkInfo i par drugih opcija onda nastaje problem. Korisnik ima aktivnu vezu, no usred aktivne aplikacije on je prekine (ili nestane sama). Tada app poludi i od tih zastarjelih servisa pokušava naći koji je servis aktivan. Zastarjeli mu ne zna odgovorit i drži radio aktivan pokušavajući uspostavit natrag mrežu jer misli da to nije napravio korisnik.
Možete vidjeti i po "cell standby" na vremenskom grafu.
https://www.xda-developers.com/xposed-module-to-fix-mobileradioactive-bug/
Tu ima i jedan fix i reproduction, doduše za sličan problem, ali malo drugačije dijagnoze.
Želim samo ukazati kako je sramotno da kažu da je u MM bug riješen, a on se pojavljuje opet u 6.0.1 i u Nougatu.
Također Google je stavio priority na ovo small. ?!?!?!?
Ovdje mi se baš pokazao Google kao odvratniji od Applea. Ili su outsourceali razvoj Androida (:D) ili ne znam, ali nitko ne tretira svoje proizvode baš na ovakav način...pogotovo kad uzimaš toliko programera godišnje.
Neki proizvođači su fiksali bug (tipa Samsung kod S7E, napravili su to vjerojatno tako da se može korisitit samo najnoviji način pristupanja radiu, ili preusmjerili Androidove kernel servise na neki svoj) i to se odma primjeti na bateriji...
Ovo je vjerojatno i prvi slučaj gdje stock Android ispada lošiji od smečWiza itd.
zanimljivo da taj bug nisam imao ni na jednom mobu.. a mijenjam ih kao carape..
evo sa na s7e i na g4, cijelu noc potrose izmedu 1% i 3% baterije
mozda zato sto ne koristim neke specificne aplikacije.. npr gaybook i sl.
lol
znaci pretvorio si smartphone u nokiu 3210
lol
Ne razumijem zašto to misliš.
zanimljivo da taj bug nisam imao ni na jednom mobu.. a mijenjam ih kao carape..
evo sa na s7e i na g4, cijelu noc potrose izmedu 1% i 3% baterije
mozda zato sto ne koristim neke specificne aplikacije.. npr gaybook i sl.
lol
Jesi ali ne koristiš mobitel tako da je na kraju dana prazan pa nije toliko primjetno.
Jesi ali ne koristiš mobitel tako da je na kraju dana prazan pa nije toliko primjetno.
ne kuzim...
do kraja dana mi jedino izdrze mate9 i s7e, g4 kako kad..
navece su svi na punjenju, i puni idu na spavanje, (ne drzim na punjacu cijelu noc), tako da su sutradan spremni da izdrze sve torture kroz dan, barem dok ne dodem s posla..
ne kuzim...
navece su svi na punjenju, i puni idu na spavanje, (ne drzim na punjacu cijelu noc), tako da su sutradan spremni da izdrze sve torture kroz dan, barem dok ne dodem s posla..
Vjerojatno ne štancaš Operu ili Chrome tako da imaš oko 2h aktivno na njima, na to sam mislio.
Meni je telefon na punjaču dvaputa dnevno, od 15% do 100%. Bilo koji pa tako i S7E...gdje sam imao također mizeran SOT.
Ja se nadam da negdje na skladištu za meni prodati netko još ima Xperiu Z2 i Z3C - fantastični su bili... A Androidi. :) Barem u ono vrijeme. I da, M8 bi mi dobro došao. :p
ne kuzim...
Vjerojatno ne štancaš Operu ili Chrome tako da imaš oko 2h aktivno na njima, na to sam mislio.
Meni je telefon na punjaču dvaputa dnevno, od 15% do 100%. Bilo koji pa tako i S7E...gdje sam imao također mizeran SOT.
ma kakav spori chrome ili opera ili svi ti razvikani.. koristim xman fastest mini browser (ima svoj adblock) koji ove sve skupa pojede za dorucak dok trci krugove oko njih..
na s7e bude i po 8 sati sot na nougatu.. uglavom 90% na wifi
Ja se nadam da negdje na skladištu za meni prodati netko još ima Xperiu Z2 i Z3C - fantastični su bili... A Androidi. :) Barem u ono vrijeme. I da, M8 bi mi dobro došao. :p
auuu z2 i njegova baterija.. instant ljubav :)
nakon njega sam mislio da je napokon krenuo napredak sa baterijama i da ce svi noviji bili sve bolji po tom pitanju.. kad ono k....
ne kuzim...
ma kakav spori chrome ili opera ili svi ti razvikani.. koristim xman fastest mini browser (ima svoj adblock) koji ove sve skupa pojede za dorucak dok trci krugove oko njih..
Ajde baš skrinaj 8h SOT i timegraph. Doslovno imam S7E i Nougat i gazim ga jedva 4:30. Iako bih mogao nategnuti do cca 6:20 ali to nije realna potrošnja i to mi je glupo.
A Fastest je baziran na istom engineu kao Opera i Chrome tako da ti argument pada u vodu (može biti minimalan koliko god želi, izbaci sync iz Chrome Canary i imaš iste rezultate
Ajde baš skrinaj 8h SOT i timegraph. Doslovno imam S7E i Nougat i gazim ga jedva 4:30. Iako bih mogao nategnuti do cca 6:20 ali to nije realna potrošnja i to mi je glupo.
A Fastest je baziran na istom engineu kao Opera i Chrome tako da ti argument pada u vodu (može biti minimalan koliko god želi, izbaci sync iz Chrome Canary i imaš iste rezultate
moze, evo vidjet cu danas koliko ce biti sot, trenutno je baterija na 70% sa 2:15 sot, normalno da ne bude svaki puta, nekad bude jedva 5, ali 6 do 8 nije nikakav problem.. to bude vecinom kad sam u uredu i kuci, dakle ekran bude prosjecno na 50% osvjetljenja automatski (mozda i nesto manje, ne gledam uvijek) i spojen na wifi stalno.. a kada idem po terenu bude svasta, naravno jer ekran bude svjetliji vani, 4g trosi vise...
a argument za browser mi ne pada u vodu, jer ako surfam preko chrome i vidim kako se ponasa na pojedinim stranicama, vidim koliko mu treba za prikaz, i vidim koliko (ne)glatko se krece po stranici.. onda ukljucim ovaj vidim da sve to isto radi necu reci bas duplo brze i glade ali osjetno brze i glade.. vjerojatno i adblock i manjak sinkronizacije igra svoju ulogu.. tako da mi je po defaultu brzi, gladi i trosi manje bateriju, i jedna od najbitnijih stvari - ima opciju da bude desktop view po defaultu, za razliku od chroma u kojem moram svaki puta stiskat tu opciju...
i jos nesto, disejblan mi je shealth, fejs i skype, ne znam koliko to igra ulogu, ali to mi je na svakom mobu disjeblano jer me ne zanima, a u pozadini stalno nesto rovari.. i ukljucen mi je stalno aod
hrvooje - osvjetljenje ekrana mi je uvijek na automatici.. normalno da nije isto ako sam u kuci navece sa slabim svjetlom gdje bude od 20-50% ili vani gdje bude izmedu 70 i 100%, i ne igram nikad nikakve igre
normalno da nitko ne koristi mob na isti nacin u istim uvjetima, i da se ja ne mogu usporedivati sa npr. kolegom mitch koji ko zna sta ima sve instalirano i koliko mi je u prosjeku osvjetljenje ekrana i koje jacine mu je signal, i na koji nacin koristi mob, 4g/wifi/gps itd
znam samo da uvijek gledam da disejblam sto vise toga sto me ne zanima, a sto bi moglo nesto kopati u pozadini, ne koristim fejs i messenger koji znam da sigurno osjetno skrate zivot bateriji.. koristim normalno surfanje, dopisivanje, youtube, mail, kameru, maps po potrebi, tunein i sl., i povremeno testiranje aplikacija koje radim
Super ste. Govorite o SOT-u, a mogućnost da osvjetljenje ekrana bude od 0 - 100 % se ne spominje :)
Tasker je 3$ i postaviš sinkronizaciju svakih 15 min i to je to, ako ti ne treba push.
LOL, NO. Naravno da neće. 8 sati SoT-a je mokri san.