Predstavljeni Radeoni HD 58x0

poruka: 87
|
čitano: 15.116
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljeni Radeoni HD 58x0".
16 godina
neaktivan

Dok je ovaca bit će i vune!!!

Čemu žurba ljudi.Razumijem one koji kupuju novi PC

pa bi mogli eventualno ukalkulisati i ove nove grafičke al vala da imam 4870 ili 4890

ne bih ni pomislio na ovakav trošak.

Ali kada malo bolje razmislim ko sam ja da sudim drugima.

Ako imate para...navalite.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

ma meni je sada ipak najbolja investicija jedan HD4870x2.

taman če im past cijena, zima dolazi ,za drva nemam a ATI ugrije dvosobni stan bez po frkeSmijeh

još da mu samo nekako uspijem ugradit kakav "rešoj" da mogu kuhati na njemu.Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 18:03 (alien).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Predstavljeni Radeoni HD 58x0
jamar kaže...

Vauu. Uvijek isti iz jaslica i oni napredniji iz vrtića (nikako mi nije namjera nekoga ljutit ,ovo sam stvarno morao napisat na ATI pardon BUG forumu).

Heh, i meni se čini da se ova grupa pomalo pretvara u ATI forum. Doduše, djelomično sam tome pridonio otvarajući temu o cijenama kartica u najboljoj namjeri da se raspravlja isključivo o cijenama i lokacijama za nabavku.

jamar kaže...

Normalna 58XX = 3 monitora kao 1 veliki. (ovo se i moglo prije, a može i sad bilo gdje i bilo kad - TripleHead2Go -Matrox)

Eyefinity edicija do 6 i nije baš ista kao obična.

TripleHead2Go koristi glavnu karticu za akceleraciju, dodatni je trošak i zahtijeva podršku od strane Matroxa za (odabrane) igre. Eyefinity je na kartici (nema dodatnog troška), a driveri daju podršku za više rezolucije u većini igara kroz preuzimanje popisa podržanih rezolucija (ipak, postoje problemi sa aspect ratiom). Neke igre (npr. na id-tech engineu) podržavaju i ručno specificiranje rezolucije.

Čitao sam da su ljudi koji su u Matroxu radili na Surround Gamingu prešli u ATI i razvili Eyefinity - napredak tehnologije (prvenstveno HDMI i DisplayPort, te rast 3d performansi na visokim rezolucijama) je omogućio puno naprednije višemonitorsko igranje u odnosu na ono što je nudio Matrox.

Eyefinity6 verzija će se u prodaji pojaviti nešto kasnije - monitori se spajaju 6 mini DisplayPort konektora.

jamar kaže...

Pošto će sada svi očito kupiti 6 kom 30inch monitora (naravno mjesta u stanu od 1000 kvadrata ne fali) reze 2560x1600 naravno x 6 uz Eyefinity ediciju 58xx, ja star i zavidan koliko jesam zamolio bih prvoga među odabranim da posta:

FPS u:  -Tetris-u (iskreno se nadam bar 1.1FPS)

-Pacman-u (bar 0.7 ?)

-Crysis-u (0.0004 fps ?)

-Slike te miline (one na netu već su viđene i reklamne (ne vjerujem) - hoću pravu stvar).

Prikazane su snimke CryEnginea 3.0 (DX9 build) na 3 monitora, Dirta 2 u DX11 verziji na 6 monitora (60 fps, VSync uključen) i XPlanea na 24 monitora pod Linuxom. Koliko vidim, sve je glatko.

jamar kaže...

Što se brzine tiče na jednom jadnom monitoru u oko ili 6 očiju, kako kod koga, upada "mizerna" razlika u rezultatima:

(...)

Mislim da je ATI isporučio ono što je najavljivano - po performansama (ipak je RV870 (u osnovi) dva R770 + nove tehnologije, a ne nova arhitektura) i tehnologijama (Eyefinity baš i nije bio očekivan). Naravno da su oni koji su očekivali nVidia killera razočarani. ATIjeva strategija je razviti jedan dobar i (relativno) jeftin čip za performance segment tržišta (najveći dio tržišta), kombinirati dva takva čipa za enthusiast segment, a razviti srezane verzije za mainstream segment.

jamar kaže...

Majko mila u šta se ovaj forum pretvara............

Kao što si napisao - možda u ATI forum? :) Sada ozbiljno: malo više pameti i tolerancije ne bi bilo na odmet, ali (IMHO) to općenito vrijedi za cijeli današnji svijet.

Nautilus kaže...
Čemu žurba ljudi.Razumijem one koji kupuju novi PC

pa bi mogli eventualno ukalkulisati i ove nove grafičke al vala da imam 4870 ili 4890

ne bih ni pomislio na ovakav trošak.

Potpuno si u pravu. Ukoliko se mijenja PC sa slabom karticom ili je sama kartica slaba, nabava ima smisla, ali ako je unutra npr. HD48xx, zamjena IMO nije potrebna.

Performanse? Performanse HD5770 kartica bi trebale biti na razini HD4890, tako da 2000-2500 kn za nešto bržu karticu nema (puno) smisla. Ukoliko je framerate u nekoj zahtjevnoj igri na max detaljima na nativnoj rezoluciji monitora konstantno iznad 30, kartica je sasvim dobra, a ako je iznad 60, kupovina je bacanje novca.

Zbog DX11? Podržavaju ga (valjda) dvije i po igre. Ljudi iz Cryteka kažu da dobro optimiziran DX9 engine je najbolji izbor za današnje tržište (2009./2010.), dok bi DX11 engine trebali uzeti razvojni timovi koji sa svojim projektima ciljaju na 2011./2012. godinu (kada se DX11 kartice rašire).

Eyefinity? 2500 kn za novu karticu + 3x1500 kn za monitore = 7000 kn. Uz stanje u Hrvatskoj? Ja nemam novca za bacanje, ali možda neki imaju.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 16:37 (hrx).
17 godina
neaktivan

jamar kaže...

Pošto će sada svi očito kupiti 6 kom 30inch monitora (naravno mjesta u stanu od 1000 kvadrata ne fali) reze 2560x1600 naravno x 6 uz Eyefinity ediciju 58xx, ja star i zavidan koliko jesam zamolio bih prvoga među odabranim da posta:

FPS u:  -Tetris-u (iskreno se nadam bar 1.1FPS)

-Pacman-u (bar 0.7 ?)

-Crysis-u (0.0004 fps ?)

-Slike te miline (one na netu već su viđene i reklamne (ne vjerujem) - hoću pravu stvar).

Prikazane su snimke CryEnginea 3.0 (DX9 build) na 3 monitora, Dirta 2 u DX11 verziji na 6 monitora (60 fps, VSync uključen) i XPlanea na 24 monitora pod Linuxom. Koliko vidim, sve je glatko.

Da uz četiri kartice koje mogu biti i 5870x2 (ne u crossfire več svaka obrađuje svoj set od 3 ili 6 monitora) na ASUS Revolution MB i podatak o FPS koje kaže ATI, ali nije bitno. Ono što me smeta je koliko je marketing sposoban sakriti očito.

Primjer: Pogledajte dobro prezentacije npr. onu u kokpitu aviona te njegov HUD. Ne mogu zamisliti da je nekome normalno i žarko to želi te smatra tehnološkim dostignućem jer PR to kaže upravo nelinearnost i slomljene oznake na prijelazu

jednog monitora u drugi tj. brojevi nisu ravni već na prijelazu nisu na poziciji na kojoj bi morali biti.

Sam setup toliko monitora ,ne zbog mjesta ili čak same cijene toliko monitora i kartica (množina jer ako je jedna dovoljna - prvi nek pošalje FPS Tetrisa) već sve one koje je novotarija oduševila nek pogledaju bolje i zamisle ovo:

FP Shooter ima ciljnik - kako to izgleda na prijelomu.

Bum, "Headshoot you are dead!" - Uzrok: protivnik je tamo gdje je i okvir jednog od 6 ili čak 24 masno plaćena monitora. (najbolje vidljivo na demonstraciji 24 monitora)

And the winner is: Kako pobogu gledati i igrati uza sve one okvire lcd pa da i i ništa ne skrivaju uvijek je tu nelinearnost. Od 3D boli glava? Kako je tek ovo.

Tehnološka novina? Revolucija igranja čak? Mo'š mislit!

Jedino što bi bilo Ok u ovome stilu je jedan golemi ekran po mogučnosti zakrivljen, a to više nema veze sa Eyefinity i sl. glupostima. Točka ,još jednom.

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad ti je ponestalo argumenata glede jačine kartice, tiho si temu pokušao prebaciti na pljuvanje po Eyefinityju. Pomiri se s činjenicama, ne tuci praznu slamu.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina

slažem se, to s 3 ili više monitora je čista glupost. rađe kupiš jedan od 60" i postaviš ga metar od sebe i skoro pa ti isto dođe samo nema linija koje dijele monitore. ili si kupiš jedan od onih "wide cinema" monitora

edit: i obavezno se naruči kod okulista Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 17:59 (alien).

0 0 hvala 0
17 godina

One rubove monitora će smanjit to su rekli.

Hd4870x2 vs HD5870 hmm, Hd5870 bolja u svakom pogledu, od jednog gpu-a(puno manje problema nego sa crossom), manje zagrijavanje, manja buka,dx11, eyefinity(za nas smrtnike to nije, pa možemo zanemarit),puno manja potrošnja pogotovo i idle-u, a cijena će biti tu negdje i da nekažem kupon za dirt2.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alien kaže...

slažem se, to s 3 ili više monitora je čista glupost. rađe kupiš jedan od 60" i postaviš ga metar od sebe i skoro pa ti isto dođe samo nema linija koje dijele monitore. ili si kupiš jedan od onih "wide cinema" monitora

Kako da ne, hajde pogledaj cijenu 20" i 60" monitora. Za te novce možeš kupiti barem osam 20" monitora.  Bogataš

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan
paintb0x kaže...

Kad ti je ponestalo argumenata glede jačine kartice, tiho si temu pokušao prebaciti na pljuvanje po Eyefinityju. Pomiri se s činjenicama, ne tuci praznu slamu.

Ako se odnosi na mene tada si me krivo shvatio. Nisam ja ovdije da favoriziram crvene ili zelene imam oboje po više primjeraka samo se trudim iznjet činjenice, za fanboje me boli *****.

17 godina
neaktivan
alien kaže...

Ako je ovo o okulistu za mene evo:

http://hothardware.com/News/AMD-Eyefinity-MultiDisplay-Technology-In-Action/

16 godina
neaktivan

zasto pomama oko silnih monitora, kad je jednostavnije nabavit neke super-ultra-geeky naocale sa sitnim ekranima, pa da vidis virtualnu sliku od 42" na 1m udaljenosti...

ako nista drugo, i od 6 monitora i od tih jednih naocala ce vas za 30 minuta bolit glava... 

17 godina
protjeran

Radi se već na monitorima sa manjim rubovima

http://sobitza.com/portal/content/view/861/2/

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jamar kaže...

Da uz četiri kartice koje mogu biti i 5870x2 (ne u crossfire več svaka obrađuje svoj set od 3 ili 6 monitora) na ASUS Revolution MB i podatak o FPS koje kaže ATI, ali nije bitno. Ono što me smeta je koliko je marketing sposoban sakriti očito.

Radi se o četiri HD5870 u Crossfireu. Nije moguće vrtiti jednu aplikaciju na način na koji predlažeš - ovdje imamo jedan veliki display (surface). Podatke o FPS su očitali novinari, a ne PR predstavnici.

jamar kaže...

Primjer: Pogledajte dobro prezentacije npr. onu u kokpitu aviona te njegov HUD. Ne mogu zamisliti da je nekome normalno i žarko to želi te smatra tehnološkim dostignućem jer PR to kaže upravo nelinearnost i slomljene oznake na prijelazu

jednog monitora u drugi tj. brojevi nisu ravni već na prijelazu nisu na poziciji na kojoj bi morali biti.

To je problem pozicioniranja monitora, a ne Eyefinity tehnologije - brojevi su točno tamo gdje bi trebali biti, ali ekrani monitora nisu (vidi nešto niže).

Kod korištenja Eyefinityja, kartice izračunavaju 120 piksela po širini i 120 piksela po visini više od onoga što se prikazuje na ekranu - dodatni pikseli se koriste da se osigura da su dijelovi poravnati. Pogledaj ovaj video -

- oko 45te sekunde na lijevoj strani se nalazi odbojnik sa strane ceste, te je lako uočiti da su na prijelazu dijelovi (lijevi i centralni) poravnati.

Dodatno, da svaka kartica obrađuje surface na svojih 6 monitora (u 24 monitorskom setupu), bez kontakta sa ostalim karticama (bez Crossfirea), ne bi bilo moguće koristiti dodatne piksele za poravnanje.

jamar kaže...

FP Shooter ima ciljnik - kako to izgleda na prijelomu.

Bum, "Headshoot you are dead!" - Uzrok: protivnik je tamo gdje je i okvir jednog od 6 ili čak 24 masno plaćena monitora. (najbolje vidljivo na demonstraciji 24 monitora)

And the winner is: Kako pobogu gledati i igrati uza sve one okvire lcd pa da i i ništa ne skrivaju uvijek je tu nelinearnost.

Okvir ne skriva ciljnik niti protivnika. Pola ciljnika je lijevo od okvira monitora, a pola desno - kao i polovice protivnika. Ako je polovica ciljnika preko polovice protivnika na jednom ekranu, i na drugom će biti isto. Nelinearnost proizlazi iz toga što LCD matrice monitora nisu jedna uz drugu nego su razmaknute okvirom, a i pozicioniranje monitora nije uvijek savršeno - problem je vidljiv kod kosih linija.

jamar kaže...

Tehnološka novina? Revolucija igranja čak? Mo'š mislit!

Novina nije - evolucija postojeće tehnologije jest. Revolucijom igranja ne bi ju nazvao - prvenstveno zbog troškova: za konfiguraciju sa 3 monitora potrebno je 1000 eura, što je poprilična kočnica širenju (upotrebe) tehnologije. Sa druge strane, nadam se da će napraviti revoluciju u podršci razvojnih timova za višemonitorsko igranje (koja je do sada bila vrlo rijetka, o čemu je Drago pisao u jednoj od svojih kolumni).

Zašto Eyefinity? OEM proizvođači, posebice proizvođači notebooka su tražili da čipovi imaju linije za 6 izlaza, od kojih će dva uvijek biti aktivna - dva za notebook ekrane, dva za konektore za vanjske ekrane i dva za docking statione. U ATIju su razmišljali i rekli - zašto ne napraviti da svih 6 budu aktivni istodobno. Tako je moguće pogoniti visokorezolucijske ekrane (ili višestruke ekrane) pomoću postojećih tehnologija.

Glavni problem kod prikaza na visokim rezolucijama je propusnost kabela između kartice i monitora. DisplayPort ima max. propusnost od 8,64 Gbit/s - što je dovoljno za rezoluciju od npr. 2560 × 1600 sa 30 bitnom bojom pri osvježavanju od 60 Hz. Ukoliko želimo veće rezolucije potrebno je koristiti više kabela.

Do sada, bilo je moguće koristiti dva (tri, u slučaju Matroxa) izlaza istovremeno kod neprofesionalnih kartica - dakle max. rezolucija od 5120 x 1600 piksela ili 2560 x 3200 piksela (8,192 Mpix). Sa Eyefinity tehnologijom, max. moguća rezolucija skače sa 8,192 Mpix na 98,304 Mpix. Naravno, kartice još nemaju snage za 98 Mpix, ali sa četiri kartice na upola manjih 55,29 Mpix (zapravo 64,63 Mpix, zbog onih piksela za poravnanje koji se ne iscrtavaju) na 24 monitora (svaki 1920x1200) što je prikazano, nema problema.

U tome je novost Eyefinityja - rješavanje problema povezivanja visokorezolucijskih ekrana. Jesu li ti ekrani izrađeni monolitno ili se sastoje od niza manjih ekrana, sa ili bez okvira, nije bitno za tehnologiju - važno je da je moguće prenijeti sliku od više desetaka Mpix od kartice do monitora.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 20:44 (hrx).
17 godina
neaktivan

Definitivan napredak u odnosu na prethodnu generaciju. Super je manja potrošnja energije.

Jedino što me smeta je nedostatak podrške za PhysX i CUDA-u Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

(...)

Jedino što me smeta je nedostatak podrške za PhysX i CUDA-u Neodlučan

AMD podupire Bullet engine (open source, besplatan za komercijalnu primjenu) i OpenCL (open industry standard). PhysX i CUDA su tehnologije u vlasništvu nVidije (konkurent u poslu, plaćanje licenci, get the picture?).

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 21:10 (hrx).
16 godina
neaktivan

To su beštije od grafa,ali su i luksuz.Tko će svako malo financirat nove serije ovoga i onoga?

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Radi se o četiri HD5870 u Crossfireu. Nije moguće vrtiti jednu aplikaciju na način na koji predlažeš - ovdje imamo jedan veliki display (surface). Podatke o FPS su očitali novinari, a ne PR predstavnici.

Neznam zašto se prepisujemo ali evo: Za 24 monitora potrebno 4 58xx eyefinity edition, bez spajanja u ikakav cross vidi sliku sa prezentacije.

"At the time of launch, Eyefinity will support single-GPU configurations for gaming, but we're told CrossFire support will be coming at some point in the future as well.  The technology will require that at least one of the displays be equipped with a DisplayPort connection."  Citat sa

http://hothardware.com/News/AMD-Eyefinity-MultiDisplay-Technology-In-Action/http://www.amd.com/UK/PRODUCTS/TECHNOLOGIES/EYEFINITY/Pages/eyefinity.aspx

To je problem pozicioniranja monitora, a ne Eyefinity tehnologije - brojevi su točno tamo gdje bi trebali biti, ali ekrani monitora nisu (vidi nešto niže).

Kod korištenja Eyefinityja, kartice izračunavaju 120 piksela po širini i 120 piksela po visini više od onoga što se prikazuje na ekranu - dodatni pikseli se koriste da se osigura da su dijelovi poravnati. Pogledaj ovaj video - Dirt2 na projektorima

- oko 45te sekunde na lijevoj strani se nalazi odbojnik sa strane ceste, te je lako uočiti da su na prijelazu dijelovi (lijevi i centralni) poravnati.

Dodatno, da svaka kartica obrađuje surface na svojih 6 monitora (u 24 monitorskom setupu), bez kontakta sa ostalim karticama (bez Crossfirea), ne bi bilo moguće koristiti dodatne piksele za poravnanje.  Možda ovo odgovara na ovo slijedeće.

Nije da se hvalim i tehnika i tehnologija mi je u malo prstu i sve mi je ovo jasno i upravo sam zato i pop***** na ono šta je predstavljeno. Pogledaj prethodno postane slike, nema dijelova raspoređenih lijevo i desno kako bi trebalo biti i starno mi nije jasno koji je nesposobnjakovič tako nešto napravio (driver propust vjerovatno) ti djelovi jednostavno nedostaju. Ovo sa projektorima nema veze da budem iskren nisam ni gledao i jasno mi je kako to treba izgledati, ovo predstavljeno nije to. Trebam li napominjat da se to može riješiti (valjda) i da je osnovni problem u samim monitorima ,njihovom broju i okvirima koji postoje koliko god tanki bili. Možda će ATI dobivati proviziju od količine prodanih LOL. Pobogu neka naprave nešto u stilu velikog i zakrivljenog ja mislim NEC-a kojeg sam nedavno negdje vidio, i naravno ovo nema nikakve veze sa ATI\AMD ali ovo je prenapuhano i u ovoj izvedbi nije dobro.

Okvir ne skriva ciljnik niti protivnika. Pola ciljnika je lijevo od okvira monitora, a pola desno - kao i polovice protivnika. Ako je polovica ciljnika preko polovice protivnika na jednom ekranu, i na drugom će biti isto. Nelinearnost proizlazi iz toga što LCD matrice monitora nisu jedna uz drugu nego su razmaknute okvirom, a i pozicioniranje monitora nije uvijek savršeno - problem je vidljiv kod kosih linija.

Vidi gore.

Stvarno mi se neda više razglabati o Eyefinity-u. Imam 3 monitora ispred sebe i stvarno ne mogu zamislit bilo šta igrati ili gledati film sa onim okvirima makar bili i 1mm (dobro možda sa 1mm), sve se jednostavno svodi na to . Ni manje ni više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 21:47 (jamar).
17 godina

Kada će više onaj havok na amd-u?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Mene zanimaju performanse 5870X2 grafe za par mjeseci i usporedba njene sirove snage protiv nadolazeće GTX395 - i još usto CrossfireX vs. QuadSLI navedenih grafa Cool. Iako će to stvarno samo freakovi kupovat, to dokazuje da ovakva konkurencija ATi-ja naspram nVidie čini puno za razvoj ove tehnologije. Jedino mi je žao što ATi svejedno ne zauzima dominantan polažaj na tržištu (ipak su nVidijevci monopolisti) ali i to će se valjda promijeniti nabolje...

''Everyday above ground is a good day.''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Silence1488 kaže...

Mene zanimaju performanse 5870X2 grafe za par mjeseci i usporedba njene sirove snage protiv nadolazeće GTX395 - i još usto CrossfireX vs. QuadSLI navedenih grafa Cool. Iako će to stvarno samo freakovi kupovat, to dokazuje da ovakva konkurencija ATi-ja naspram nVidie čini puno za razvoj ove tehnologije. Jedino mi je žao što ATi svejedno ne zauzima dominantan polažaj na tržištu (ipak su nVidijevci monopolisti) ali i to će se valjda promijeniti nabolje...

Ti si sav u budućnosti... Tko kaže da će nvidia nazvat svoju dual slot grafičku GTX395 i dali će uopće napravit x2? Ako čip bude ogroman neće radit sigurno, čekat će 32/28nm.

Pitanje je hoće li i ati uspjet napravit, jedva ohlade jedan ovakav čip, a kako će 2 takva?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 23:08 (Hyperion).
16 godina
protjeran

Nije to toliko daleka budućnost (6 do 8 mjeseci max) a čekati 32 i nedaj Bože 28nm je nemoguće - pa ove Radeonke su rađene koristeći 40nm tehnologije, a ganc nove su! Nisu jos izasli ni 32nm CPU-i a kamoli GPU-i. A hlađenje je veći problem kod ATi-ja jer žele cijenom konkurirati nVidiji pa malo prištede na cooleru a opet si primoran kupovat after-market pa ti dođe na isto... nVidija ipak više ulaže u hlađenje ali i masno naplati (btw kolko si puta aftermarket cooler vidio na nVidijinim grafama a kolko na ATi-jevim?). A ovo za nomenklaturu - pa mislim da je logično da se nova dvoglava zvijer iz nVidije zove GTX395 zbog GTX295 očito ali možda nešto naprave sa GX2 iako čisto sumnjam (ionako je nebitno)

''Everyday above ground is a good day.''
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 0:37 (Silence1488).
17 godina

Ja imam GTX280 i mislim da cu bez problema preskociti slijedecu ako ne i dvije slijedece generacije grafickih kartica...Namigiva

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

prilicno jadno,

obzirom da sam ATI fan ocekivao sam puno vise,

po snazi su se skrasile izmedju GTX 285 i GTX 295,

znaci nova generacija nije jaca od Nvidia stare generacije

jedini plus koji vidim je potrosnja u idle modu, sto se uglavnom moze zahvaliti malom taktu,

naime 4800 generacija je bila nestabilna na malom taktu, sto su tu ispravili

kad izadje NVIDIA zgazit ce ih (makar ih i sad gazi sa GTX 295),

minus NVIDIE vidim u kasnjenju, velikom chipu i izuzetno losim omjerom propalih chipova

pravi rat tek pocinje

1 5 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...
paintb0x kaže...

Lako mi za tebe kad imaš dvije 4890 u XFu... I meni bi bila 5870 nula bodova.

Opet će HD5870 kada izađu bolji i dorađeniji driveri bit jača...

a da ne govorim o zagrijavanju i potrošnji...

po meni...CF se jednostavno ne isplati....

kako da ne?? o cem ti to gtx295 recimo ce uvjek biti jaca od jedne hd5870 i to se vidi po testovima(nece samo radit drivere za hd5870 :DD) a ja  ubijem sa dvije hd4890 nvidiu gtx295 i to onako posteno... dok recimo na rezoluciji 1680 x 1050 je iskoristivost druge grafe preko 90%, a na vecim rezolucijama to dode skoro do 100% i to mi se svida kod cf-a, ako ne vjerujes procitaj par recenzija

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 9:34 (toxic).
16 godina
neaktivan

koliko nepismenih klosara ima na bol forumu....

17 godina
marko009 kaže...

koliko nepismenih klosara ima na bol forumu....

Spamer kloni se onda foruma ako ti smeta, i ti si nepismen cim si napisao klosar jer se pise klošar

17 godina
neaktivan
abraham kaže...

prilicno jadno,

obzirom da sam ATI fan ocekivao sam puno vise,

po snazi su se skrasile izmedju GTX 285 i GTX 295,

znaci nova generacija nije jaca od Nvidia stare generacije

jedini plus koji vidim je potrosnja u idle modu, sto se uglavnom moze zahvaliti malom taktu,

naime 4800 generacija je bila nestabilna na malom taktu, sto su tu ispravili

kad izadje NVIDIA zgazit ce ih (makar ih i sad gazi sa GTX 295),

minus NVIDIE vidim u kasnjenju, velikom chipu i izuzetno losim omjerom propalih chipova

pravi rat tek pocinje

Ne možeš porediti 5870 sa GTX 295. Kad izađe 5870 x2 onda ćemo moći uraditi direktno poređenje. A inače drajveri za 5870 su još uvijek u beti.

:)
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 11:28 (jedi master).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Početkom oktobra nam mjeseca, stiže 5850, a ova Gigabyte verzija izgleda hebeno.

http://images.bit-tech.net/news_images/2009/09/ati-radeon-hd-5850-launch-date-confirmed/3.jpg

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 16:53 (Mad_Badger).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
Penryn kaže...
paintb0x kaže...

Lako mi za tebe kad imaš dvije 4890 u XFu... I meni bi bila 5870 nula bodova.

Opet će HD5870 kada izađu bolji i dorađeniji driveri bit jača...

a da ne govorim o zagrijavanju i potrošnji...

po meni...CF se jednostavno ne isplati....

kako da ne?? o cem ti to gtx295 recimo ce uvjek biti jaca od jedne hd5870 i to se vidi po testovima(nece samo radit drivere za hd5870 :DD) a ja  ubijem sa dvije hd4890 nvidiu gtx295 i to onako posteno... dok recimo na rezoluciji 1680 x 1050 je iskoristivost druge grafe preko 90%, a na vecim rezolucijama to dode skoro do 100% i to mi se svida kod cf-a, ako ne vjerujes procitaj par recenzija

Koliko imaš godina?

uglavnom se djeca do 18 godina (čast iznimkama) hvale svojim komponentama

ali ih i brane...do toga dolazi zato jer će te komponente koje imaju u kucistu sigurno jos 2 godine ostati

iste...čovjek sa plaćom bi sigurno priznao...moje dvije HD4890 stvarno previše troše(račun za struju sve govori) i bilo bi bolje prodat 

ih i za te pare uzeti jednu novu HD5870.....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice