Piratstvo u Hrvatskoj danas

poruka: 245
|
čitano: 384.262
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piratstvo u Hrvatskoj danas".
17 godina
RE: Piratstvo u Hrvatskoj danas
naxeem kaže...
hrvooje kaže...
piratstvo ima veze jedino s pravom, a ne s moralom.

U tome i jest tvoj problem.

ono što nije zabranjeno, dozvoljeno je. istina, nema šanse da se sve opcije uzmu u obzir i opišu zakonom pa bi tu trebao imati ulogu moral, šta je dobro šta je loše .. kao i ono što si rekao da bi pomogao dječaku koji razbija prozor da ukrade kruha. ali radi morala se ne naplaćuju kazne i sklapaju ugovori, pišu licence itd ... moralno bi bilo ne kupovati patike koje rade mali kinezi za 0,2$ na sat. ali nije protuzakonito pa to svi kupuju. moral možeš objesiti mačku o rep. nijedan sud neće oprostiti nekom studentu što je koristio piratski OS i recimo Office, jer nema novaca, a proizvođač tog software ga ima gomilu pa mu možda i nije toliko nužan taj novac od studenta.

da se razumijemo, na poslu je sve licencirano (barem ono za što ja znam) , koristimo openoffice i nikome ne želim instalirati piratski software, kući koristim linux, gimp, igram urban terror i aa2.5 free igre. pirat nisam u moralnom pogledu niti to podržavam, ali ne mogu ne reć da negdje nemam neku pjesmu koju nisam platio bilo to na mobitelu, bilo na ipodu, bilo na walkmanu, bilo na harmonici , melodici ... za mene je piratstvo  fuj, samo hoću reći da nitko od nas nije potpuno čist i pravedan kao što se predstavlja.

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
17 godina
neaktivan
Neko je u jednom od predhodnih postova napisao da kod nas ne love i kažnjavaju nelegalno skidanje i distribuciju nelegalnog software-a,igara, glazbe i sl.
Ja znam bar dvojicu koju je policija sklepala i oduzela im opremu, sad čekaju suđenje. No kada su bili dovoljno drski (da ne kažem blesavi) da to prodaju preko oglasa u novinama nije ni čudo da su naje**li.
No da bi neki od ljudi koji skidaju sa interneta nelegalne kopije igara, glazbe i sl. za osobnu upotrebu,bili uhvacni i kažnjeni već graniči s znanstvenom fantastikom, ali i sa apsurdom. Naša policija i pravosuđe nemaju ni ljudi ni srestava da se s time bave. Na kraju krajeva imaju puno pametnijeg posla s mnogo većim kriminalom u državi od tkz „piratstva“. (ja to zovem lopovlukom)
S obzirom da je tema komentari na članak o „Piratstvu u Ljepoj Našoj“ zanima me kako onda možemo okaraktezirati legalnu prodaju konzola s čipovima koji omogućavaju kupcima igranje piratskih igara. Dali je to uredu jer trgovine plaćaju namete državi na prodaju takvih proizvoda?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

de ne ser**e svako koristi nesto piratsko ne mora kupiti od pirata ali svako skine barem jednu pjesmu i eto ti piratstva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedini koji ovdje sere si ti...Ukoliko nemas nesta kvalitetno pridodat raspravi produzi dalje...

17 godina

Kako natjerati pirata da cijeni tudji rad?

-Uletiti mu u radnju, uzeti par DVD medija s piratskim sadrzajem, platiti mu onoliko koliko kostaju prazni mediji i izaci vani (prije nego popusis NLO u glavu). Pa nek onda zove policiju.

2 0 hvala 0
17 godina

tko je sve u stvari pirat, i kako bi it svijet danas izgledao da nije pirata

i dos i današnji gui sa interakcijom miša nisu originalne ideje ni jobsa ni gatesa

što bi danas bili i apple i ms da nisu u počertku bili pirati

o entertaintmentu neću ni govoriti, bruce willis se obogatio "ratujući" diljem svijeta,a rata vidio nije

dolazimo do one:"tko je bez grijeha nek baci kamen"

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 17:32 (Floki).

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

i dos i današnji gui sa interakcijom miša nisu originalne ideje ni jobsa ni gatesa

o entertaintmentu neću ni govoriti, bruce willis se obogatio "ratujući" diljem svijeta,a rata vidio nije

ROFL

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

ROFL

ROLLEYES

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 21:34 (Verbatim).
16 godina
Floki kaže...

svaka cast

17 godina

Evo jednog banalnog primjera http://www.magicdvdripper.com/ .

Crackiranje ovog shareware software-a je piratstvo, nema dvojbe.

Ali za što u stvari služi ovaj software, pa za piratstvo, drugim riječima, možeš ga kupiti i ne biti pirat, ali ako nisi pirat, ovaj ti program u stvari i ne treba, ako si pirat, onda nećeš ni ovaj program kupiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

Ali za što u stvari služi ovaj software, pa za piratstvo, drugim riječima, možeš ga kupiti i ne biti pirat, ali ako nisi pirat, ovaj ti program u stvari i ne treba, ako si pirat, onda nećeš ni ovaj program kupiti

Kakva je to glupost? Ljudi mogu sa svojim DVD-ima što god žele. Kako ćeš formatirati DVD za reprodukciju na računalu? Složiti playlistu?

nemoj pričati gluposti.

Isto kao što ni torrenti NISU PIRATSKI alat.

17 godina
naxeem kaže...
Floki kaže...

Kakva je to glupost? Ljudi mogu sa svojim DVD-ima što god žele. Kako ćeš formatirati DVD za reprodukciju na računalu? Složiti playlistu?

nemoj pričati gluposti.

Isto kao što ni torrenti NISU PIRATSKI alat.

da ljudi mogu sa dvd ima što god žele, a u featursima ovog programa lijepo piše remove all the restrictions, a torrent protokol nije piratski protokol, osim što se koristi skoro pa isključivo za pirate

17 godina

naravno ,ni davatelji web hostinga za siteove sa subtitlovima ne služe piratluku,oni samo daju i naplaćuju web hosting

pirati su valjda jedino mulci kojima roditelji ni pod razno ne bi dali lovu za COD 4

17 godina
neaktivan

Ja sam isto pirat kad ripam za iPhone ili kad režem filmove na DivX (da, imam cijelu seriju National Geografic DVD-a) da stanu na USB stick i stavljam prijevode koje tako gubim.

A što da ti kažem... s vremenom ćeš naučiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2009 23:40 (naxeem).
16 godina
neaktivan

Piratstvo kako ga neće ni biti pa pogledaj samo cijene kakve su katastrofa rado bih kupio original da imam šuške uostalom baš me zanima bi li nakon što to ti tri puta padnu windowsi  na kompu kupio nove cca 1200 kn jer ne zaboravi originalni ključ možeš koristiti tri puta  pozdrav i živjelo piratstvo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Znalac kaže...

Piratstvo kako ga neće ni biti pa pogledaj samo cijene kakve su katastrofa rado bih kupio original da imam šuške uostalom baš me zanima bi li nakon što to ti tri puta padnu windowsi  na kompu kupio nove cca 1200 kn jer ne zaboravi originalni ključ možeš koristiti tri puta  pozdrav i živjelo piratstvo

Cijene su OK, čak i za naše uvjete. Igre nabavljam vani po 100-200kn, originalne Windowse imam za par tisuća kuna godišnje (150 licenci).

Windowsi mi nisu pali godinama već, tako da s tim nemam problem, a ni ne znam odakle ti glupost o "tri puta", ali to je neistina.

17 godina
neaktivan

Gle naxeem pa jel ti ne vidis da oni uopce ne kuze sta ti njima pricas. Ljepo objasnis za igre, iskoci novi i ajmo sve ispocetka...

Kakve bozije veze ima koliko kostaju igre?? Tko te tjera da igras sve najnovije naslove? Ako imaš malu placu koji vrag uopce kupujes igre i visis na kompu igrajuci se? Igre su luksuz. Ako kupuješ racunalo nemas para za winse onda stavi linux, ali ako imas racunalo od 1000€ i na više a nemas original winse jer ti je skupo onda si jednostavno bezobrazan...

Igre nabavi preko steama na vikend akcijama (super jeftino bude i zanimljiva ponuda), u algoritmu kupi "classic" ili "top seller" ili kako se vec zovu one edicije od manje od 200kn poznatih ali starijih igara...Priustit si cak mozes i koji hit godisnje odma cim izadje. Da ne govorim o raznim internet stranicama gdje se legalno i jeftino nabave igre ali moraš ofkors pricekat malo da dodje.

Cijeana nečeg nije opravdanje da ti to ukradeš. Imas za svaku opciju na kompu alternativu. Imas i za PS, i za windowse i sve. Pa fino koristiti besplatni softwer i ne trabunjat ovdje!

A ovo o winsima je čista laž...Imam original winse platio sam ih baš 1200kn i nisu mi se dosad niti jednom srušili, toliko o pričama za malu djecu...A tebe nitko ne tjera da koristis winse imas alternativu pa ako ti se ruše nemoj ukras nego predji na besplatnu alternativu. Šta ja kupim passata i pokvari se motor, iduceg bi trebao ukrast?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 11:44 (mislav_01).
16 godina

U mojoj školi ništa nije legalno što se tiče softvera, pa čak ni Windowsi, tak da ono... :D

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Ja sam isto pirat kad ripam za iPhone ili kad režem filmove na DivX (da, imam cijelu seriju National Geografic DVD-a) da stanu na USB stick i stavljam prijevode koje tako gubim.

A što da ti kažem... s vremenom ćeš naučiti.

Ti ćeš vremenom naučiti što znači geslo onih sa pirate bay-a: "don't hate us, hate code"

MS može daleko djelotvornije implementirati geniue validation, može tako implementirati taj alat da čim pirat dođe na net,blokira OS. Može,ali neće. Logično se i poslovno ponašaju, jer ako netko odraste uz ms office doma (pa bio i piratski), traži ga i na poslu kad odraste i zaposli se. A u poslovnom svijetu su regule strožije, tamo moraš kupiti licencu. Zato MS i ima strategiju: "i pirat je korisnik".

Uglavnom, piratstvo je cijela industrija u kojoj mnogi grabe svoj dio kolača: proizvođaći software-a za torrent i p2p protokole, davatelji web hostinga torrent portalima i site-ovima sa subtitlovima, ip provideri jer skidanje piratske multimedije čini dobar dio svjetskog it prometa, proizvođači sharevare softvare-a za dvd ripanje koji u software ugrađuju hakerske alate za probijanje zaštite.

I što bih ja sad trebao? Popljuvati mulca koji ima piratski COD 4, a znam da mu roditelji za to ne daju lovu?

A što se tiče pirata koji prodaju multimediju i crackirani software, e i meni se od njih diže kosa na glavi. Uostalom, ne instaliram pirate, često prijateljima i prijateljicama popravljam kompove, reinstaliram os i sve što uz to ide, ako nemaju original nera, instaliram im CDBurnerXp, a ako nemaju original ms office instaliram openoffice.

17 godina
neaktivan

Iako ima nešto malo istine i u tome, problem je više u raspodjeli resursa. Ovo o navikavanju nema nikakve logike, jer baš nitko tko dođe na posao ne uvjetuje baš ništa, a najmanje koji uredski paket će koristiti.

17 godina

Kažem, prema piratiziranju software-a sam dosta osjetljiv, to je ipak tuđi naporan rad,kojeg čovjek može prisvojiti običnim klikom miša.

Premda ne volim one koji prodaju piratiziranu multimediju (btw. ne smatram ih piratima jer pirat koji skida to čini za osobne potreba,a oni koji prodaju su po meni lešinari), ipak prema piratiziranju multimedije (bez prodaje!) imam dosta viši prag tolerancije. Smatram da bi se organizacije poput RIAA trebale usmjeriti na osmišljavanje servisa za skidanje filmova, a ne proganjanje pirate bay-a. Dobar primjer su legalni servisi za skidanje glazbe. Naravno, entertainment industrija se jednostavno mora pomiriti sa činjenicom da će joj radi interneta padati cijene. Ja nisam ljubomoran, niti na celebrity-e, niti na njihove enormne zarade, ali često se čudim od kud toliko love u nečem tako u stvari nevažnom. Čini mi se da će ih internet i pirati malo po malo staviti u skromnije okvire, i da će morati svojim (po meni precijenjenim) filmovima i pjesmama spustiti cijene. Možda nemam sad potvrdu za ovu konstataciju,jer financijski prihodi u  Hollywoodu rastu uz istovremen rast piratstva,ali mi se čini da će ipak u budućnosti smanjiti zaradu.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 14:21 (Floki).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Slafenko kaže...

Ja nisam pirat. MOj kompjuter nema podršku za piratski softivare. To mi je reko čiko koji ga mi je prodao. Pozdrav svim bug-ovcima.

WTF?  Pa kao da kompjuter prepoznaje jeli software piratski ili nije... Ili ti to nas zezas ili stvarno tako mislis...

Ma pusti ga haha takva su djeca danas u ovo doba...

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.png[/img][
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Slažem se sa svime napisanim, a što se vas kojima se winsi ruše tiče, da dodam samo da nisam fan MS ali proizvodi su im u većini slučajeva iznimno kvalitetni i winsi tu nisu iznimka, ako imaš 200 programa instalirano, pola tere s_anja na hardu i još uz to 15 igara, gasiš ih na gumb a ne na shut down i ne koristiš nikakav software za optimizaciju nemoj plakat što ti se windowsi ruše a upravo je to slučaj kod većine ljudi kojima sam osobno vidio da se ruše.

Zašto onda tako brzo izlazi Windows  7(poboljšana Vista), kad je XP je na tržištu od 2001. god., a Vista je na tržištu od 2007.god.

Tu se več vidi sama kvaliteta Viste, kad novi izlazi Windows  samo nakon dvije godine nakon izlaska Viste.

To je sam Microsoft kriv kaj se nagomila smeča, trebao bi sam Windows automatski čistiti sistem.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 11:46 (Koja_pila).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja_pila kaže...

Zašto onda tako brzo izlazi Windows  7(poboljšana Vista), kad je XP je na tržištu od 2001. god., a Vista je na tržištu od 2007.god.

Tu se več vidi sama kvaliteta Viste, kad novi izlazi Windows  samo nakon dvije godine nakon izlaska Viste.

To je sam Microsoft kriv kaj se nagomila smeča, trebao bi sam Windows automatski čistiti sistem.

Prestanite valjati gluposti i izvlačiti neinformirane i blesave zaključke!

Windows 7 izlazi približno 3 godine nakon Viste, kao što će i Windows 8 izaći približno 3 godine nakon 7, kao što će Visual Studio 2010 izaći približno 3 godine nakon 2008 i tako dalje.

Zašto? Zato što je to jednostavno politika MS-a koja je obavezna zbog dinamike tržišta na kojem se zbog razvoja tehnologije i konkurencije, životni vijek proizvoda smanjio.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Koja_pila kaže...

Prestanite valjati gluposti i izvlačiti neinformirane i blesave zaključke!

Windows 7 izlazi približno 3 godine nakon Viste, kao što će i Windows 8 izaći približno 3 godine nakon 7, kao što će Visual Studio 2010 izaći približno 3 godine nakon 2008 i tako dalje.

Zašto? Zato što je to jednostavno politika MS-a koja je obavezna zbog dinamike tržišta na kojem se zbog razvoja tehnologije i konkurencije, životni vijek proizvoda smanjio.

...mogao bi se složiti sa večinom napisanog...samo me zanima koja je to konkurencija MS-u...

največi neprijatelj slobode je zadovoljan rob
17 godina
neaktivan

Oracle, Java, Solaris, Eclipse proizvodi itd. MS ne proizvodi samo Windowse i Office; daleko bitniji su neki drugi proizvodi.

16 godina
neaktivan

...u redu je...ali govorio si u citiranom postu o Windowsima...

največi neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a ko od nas nezna barem neku instituciju koja ima (i)legalni softver? zato ja koristim samo opnsors i uopće se ne opterecivam sa nicim :)

Nedajte se kontrolirat'!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Oracle, Java, Solaris, Eclipse proizvodi itd. MS ne proizvodi samo Windowse i Office; daleko bitniji su neki drugi proizvodi.

a to sve radi na....cemu?

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
naxeem kaže...

a to sve radi na....cemu?

Upravo tako!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice