- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Same here...imao sam ga na Chromeu na poslu i na Operi doma...a sad kad su ga napokon uveli svima, e saaaad nema višee. Najs :D
ne znam za vas, ali taj novi player je užasan, cpu skoči visoko čak i na 720p, a mogao sam pokretati 2k video bez drzanja i dropanja frame-ova.
Sada trza i na 720p, i trza pri prešaltavanju sa full screen na standardni i natrag.
Na starom playeru sam mogao pokrenuti i 1080p 60fps, sada ne moram ni pričati o tome, pokrećem ga u html5, i sve verzije softvera su zadnje, windows 10, chrome, opera, mozilla pa čak i driveri od GPU-a.
Ako četverojezgreni amd a6-3650, ATI 6770 1GB GDDR5, i 8GB DDR3 nisu dovoljni za pokretanje običnog videa na youtube-u onda stvarno ne znam.
Već odavno je takav player na nekim videima.
Može li se kako vratiti na stari jer mi ovaj lagga i smrzava se?
Moguće je da neki ovdje miješaju kruške i jabuke.
Ovako - YouTube inače u Chromeu forsira Googleov kodek VP9, a tipična današnja računala/grafičke kartice za te kodeke nemaju hardverski dekoder pa zbog toga CPU jako skoči, na slabijim računalima i toliko da nije moguće gledati glatko 4k video.
Uglavnom, kliknite desnom tipkom miša na video-player i odaberite Stats for nerds - tu ćete vidjeti koji se videokodek koristi, pod Mime Type. Ako je avc1 (H.264) onda dekodiranje odrađuje grafička kartica s optimiziranim dekoderom (ili bi barem, u teoriji, trebala), ako je vp9 onda dekodiranje leži na CPU-u, koji za takve stvari nije specijaliziran. Inače baš sad sam pokušao reproducirati isti video iz Chromea i Firefoxa - ovaj, na 1080p:
Oba browsera su ga učitala u HTML5 playeru, no u Chromeu se koristi kodek VP9, a u Firefoxu AVC/H.264. Zapravo me iznenadilo što mi je više zauzeće procesorskog vremena u Firefoxu nego u Chromeu, a očekivao sam suprotno - kao da taj novi HTML5 player ne koristi hardversko H.264 dekodiranje. Ako je to doista tako, onda bi neki od vas imali koristi od forsiranja Flashovog playera.
Ako imate stari player, provjerite radi li se o HTML5 playeru ili o Flash Playeru. Znači, ako kliknete desnom tipko miša pisat će HTML5 ako se radi o HTML playeru, ili će negdje pisati Adobe Flash ako se radi o Flash playeru. Logično.
###
Dakle, player može biti HTML5 ili Flash. Servirani video može biti AVC ili VP9. Svaki od vas u specifičnom web-pregledniku ima kombinaciju nečeg od toga. Provjerite koje točno kombinacije imate, pogledajte koliko vam je s kojom zauzeće procesorskog vremena.
Čudno, imam VP9 s Firefoxom i HTML5 playerom. Novog dizajna, ako to išta znači - pretpostavljam da ne.
I ja koristim opera 30.0, ista stvar...
FF CPU oko 2.5-3%, GPU 30%
Chrome CPU 5-6%, GPU 43%
Za mjerenje GPU-a sam koristion GPU-Z, a za CPU ProcessExplorer
edit: nemam instaliran flash player.
Evo nadogradiše Operu (31.0). Sad radi...valjda je zato i bila nadogradnja...
Zanimljivo... na ff 33.1.1 nema novog dizajna na chromeu ima. LOL
Zanimljivo... na ff 33.1.1 nema novog dizajna na chromeu ima. LOL
A da ga updateiraš, inače je već na verziji 39 a ti još na verziji iz prošle godine.
Moguće je da neki ovdje miješaju kruške i jabuke.
Ovako - YouTube inače u Chromeu forsira Googleov kodek VP9, a tipična današnja računala/grafičke kartice za te kodeke nemaju hardverski dekoder pa zbog toga CPU jako skoči, na slabijim računalima i toliko da nije moguće gledati glatko 4k video.
Uglavnom, kliknite desnom tipkom miša na video-player i odaberite Stats for nerds - tu ćete vidjeti koji se videokodek koristi, pod Mime Type. Ako je avc1 (H.264) onda dekodiranje odrađuje grafička kartica s optimiziranim dekoderom (ili bi barem, u teoriji, trebala), ako je vp9 onda dekodiranje leži na CPU-u, koji za takve stvari nije specijaliziran. Inače baš sad sam pokušao reproducirati isti video iz Chromea i Firefoxa - ovaj, na 1080p:
Oba browsera su ga učitala u HTML5 playeru, no u Chromeu se koristi kodek VP9, a u Firefoxu AVC/H.264. Zapravo me iznenadilo što mi je više zauzeće procesorskog vremena u Firefoxu nego u Chromeu, a očekivao sam suprotno - kao da taj novi HTML5 player ne koristi hardversko H.264 dekodiranje. Ako je to doista tako, onda bi neki od vas imali koristi od forsiranja Flashovog playera.
Ako imate stari player, provjerite radi li se o HTML5 playeru ili o Flash Playeru. Znači, ako kliknete desnom tipko miša pisat će HTML5 ako se radi o HTML playeru, ili će negdje pisati Adobe Flash ako se radi o Flash playeru. Logično.
###
Dakle, player može biti HTML5 ili Flash. Servirani video može biti AVC ili VP9. Svaki od vas u specifičnom web-pregledniku ima kombinaciju nečeg od toga. Provjerite koje točno kombinacije imate, pogledajte koliko vam je s kojom zauzeće procesorskog vremena.
VP9, html5, chrome 64bit, opterečenje oko 50%, kada se prozor stavi u full screen dropped frames naraste kao i opterečenje, za ovaj video koji si stavio
flash ne želim koristiti
ja takoder imam problema s mozilom firefox, pokrenem par filmica i zauzece rama na prek 3,5gb, cpu cca 40-70%...koji k
u Chrome-u 46.0.2471.2 dev-m (64-bit) sve ok.
Evo kod mene na poslu, otvoreno 13 tabova, od toga 4 yt videa...
Druga fotka je CPU iskorištenost (s tim da sam pustio sva 4 videa odjednom)
Chrome 44.0.2403.130 (64-bit)
ne znam za vas, ali taj novi player je užasan, cpu skoči visoko čak i na 720p, a mogao sam pokretati 2k video bez drzanja i dropanja frame-ova.
Sada trza i na 720p, i trza pri prešaltavanju sa full screen na standardni i natrag.
Na starom playeru sam mogao pokrenuti i 1080p 60fps, sada ne moram ni pričati o tome, pokrećem ga u html5, i sve verzije softvera su zadnje, windows 10, chrome, opera, mozilla pa čak i driveri od GPU-a.
Ako četverojezgreni amd a6-3650, ATI 6770 1GB GDDR5, i 8GB DDR3 nisu dovoljni za pokretanje običnog videa na youtube-u onda stvarno ne znam.
Probaj s više browsera,meni na I7 4770K i X5450 radi savršeno,bez dropova i ikakvih štekanja osim 4K na X5450.
EDIT
Probao na svim browserima i svugdje jednako,osim na X5450 i Opera tu 4k radi uz poneki drop fps-a,90% vremena je na 24fps-a.
za one koji koriste chrome neka instaliraju ovaj dodatak
https://chrome.google.com/webstore/detail/h264ify/aleakchihdccplidncghkekgioiakgal/related
forsira h264 umjesto vp9 i razlika je na mom računalu očigledna.
niti jedan dropped frame, kao i smanjena opterečenost procesora. sada ako želim mogu gledati i 1080 60fps, kao i 2k, i 4k kada bi mi monitor dozvoljavao
firefox verzija se nalazi ovdje
tamo gdje se odabire kvaliteta videa uvijek mi odabere 360p..a jedine opcije koje imam su 360p i auto...WTF?
http://i.imgur.com/4VU4tmu.png
uopće se nenude druge opcije...720p...1080p itd...
dok na istom tom video u chromu nudi odmah sve te opcije i lako se promjeni...
pise mi da je firefox up to date verzija 40.0...instalirao novi flash i opet isto,nekuzim di je problem
@marsovac
skinio sam ovaj plugin sto si ga preporucio i vratio mi se stari player i sada super radi kao i prije,hvala :)