Firefox moze... Sto to ne koristis?
Firefox moze... Sto to ne koristis?
Jer mi je losa desktop varijanta :) Nekako mi ne pase
A ja bas nikako ne mogu bez firefoxa ;) Pokusao operu doduse par dana i chrom ali fali mi tabmixplus addon....Otvaranje drugih stranica u istom tabu me izlufdjuje. Ili ja ne znam podesiti....
A ja bas nikako ne mogu bez firefoxa ;) Pokusao operu doduse par dana i chrom ali fali mi tabmixplus addon....Otvaranje drugih stranica u istom tabu me izlufdjuje. Ili ja ne znam podesiti....
Meni je u chromeu namjesteno automatski da lijevi klik otvara u istom, a scroll button klik otvara u drugom
A ne znam. Opet navikavanje... Tabmix plus omogucava da podesim vrste linkova koje otvara u novom a koje u istom. Ja podesio ako je ista domena u istom prozoru a link na druge stranice u novom...
Meni je u chromeu namjesteno automatski da lijevi klik otvara u istom, a scroll button klik otvara u drugom
pa to je default na svim modernim browserima. isto tako ti srednji (scroll) i zatvara tabove
pa to je default na svim modernim browserima. isto tako ti srednji (scroll) i zatvara tabove
Naravno, ali ako imaš funkcionalan miš, onda gubiš to jer tipa Logijev softver preuzima geste gumbima. A on mislim da nema te opcije :)
To sam cuo jos davno i jako sam skeptican oko toga, netko je rekao da to rade zbog popularnosti, ali opet kako im se to moze isplatiti, besplatni neograniceni VPN... Pa mjesecni koštaju masno, mora bit neka caka ili ce biti užasno sporo s vremenom
Naravno, ali ako imaš funkcionalan miš, onda gubiš to jer tipa Logijev softver preuzima geste gumbima. A on mislim da nema te opcije :)
Sta nema? Mozes ostaviti svakoj tipki defaultne postavke od windowsa...
Sta nema? Mozes ostaviti svakoj tipki defaultne postavke od windowsa...
Da, ali ne možeš kombinirat. Recimo ja na poslu imam Logi MX, i ovo područje za palac mi je Exit (CTRL + W), iznad toga dva gumba -C/P, i ovi za zum i vertikalni scroll. I bilo mi je čudno zašto mi scroll ne otvara (iako u Logiju nije ništa namješteno za scroll klik) u drugom tabu, ali izgleda da je do toga. :(
No znam da sam koristio kod nekog chrome isto i da nije bilo namješteno za scroll automatski....nedavno, ima mj dana. Sve stock, ali nije radilo.
MX master u operi srednji klik na link otvori link u novom tabu.
Skinete npr. Open VPN, upišite podatke koje dobijete za VPN i mirni ste sa apsolutno svime + mirni ste i sa smartphone-om (ako imate volje stalno upisivati PIN za lock screen (oni koji koriste VPN na mobu znaju o čemu je riječ).
Osobno sam dugo vremena koristio Tor, ali hvala lijepo.
Danas je privatnost na netu postala privilegija ljudi koji imaju volje odvojiti malo više vremena na čitanje i podešavanje browsera, OS-a, maila....mijenjanje starih, loših navika.
Previše puta smo bili svjedoci kako takvi besplatni servisi na kraju prodaju podatke nekim x osobama/firmama (krenite od Google-a, do FB pa sve do aplikacija tipa Adblock i sl.).
Privatnost online je uistinu kompleksna i jako opširna tema pa kao takva treba svoju posebnu temu na forumu.
Problem je sto vecina VPN-a nije "100% no log"..... inace pojedine kriminalce, pirate, hackere i sl. nebi uhvatili. VPN-i koje su koristili su bili "no log", jesu ali ne u potpunosti.....
Probao, svidjelo mi se, vidio da su fontovi cudni, probao ih podesiti, povecati, promjeniti - ništa i dalje kao da nema AA na njima, odustao.
No znam da sam koristio kod nekog chrome isto i da nije bilo namješteno za scroll automatski....nedavno, ima mj dana. Sve stock, ali nije radilo.
imam logitech g700, meni radi uredno
Jeste li zadovoljni brzinama ukoliko koristite Opera VPN? :)
inače brzina mi je 20 Mb/s, a na vpn sam ima oko 15-16 Mb/s kada bi za zemlju odabra njemačku, a oko 10-12Mb/s za nizozemsku.. tako da je dobro
al eto opera mi sama po sebi nije nešto, nema mi potrebne ekstenzije ka firefox pa sam je izbrisa jer mi vpn ionako nikad nije triba, bar zasada
inače brzina mi je 20 Mb/s, a na vpn sam ima oko 15-16 Mb/s kada bi za zemlju odabra njemačku, a oko 10-12Mb/s za nizozemsku.. tako da je dobro
al eto opera mi sama po sebi nije nešto, nema mi potrebne ekstenzije ka firefox pa sam je izbrisa jer mi vpn ionako nikad nije triba, bar zasada
Ima li Chrome te dodatke? Dodaci od Chromea se mogu instalirati u Operu.
Gubiš cca 15%, ali je ping zasada ogroman i na EU zemljama. Vidjet ćemo kako će to bit kasnije.
proba sam , al nije to to.. kada mi vpn bude stvarno za nešto triba, lako ću se prilagodit, al zasada mi je bolje ostat na ff
Gubiš cca 15%, ali je ping zasada ogroman i na EU zemljama. Vidjet ćemo kako će to bit kasnije.
Ne znam za tebe, ali meni su brzina i ping odlični.
Ne znam za tebe, ali meni su brzina i ping odlični.
Da, ali ti u startu imaš 1-2 ms....pogledaj koliko ti raste (x23 i x30) :)
Evo ti speedtest bez VPN-a, imam isti ping kao i s VPN-om. Mjereno je prema istim serverima. Po ovome ispada kako se ping nije ni smanjio ni povećao već je onaj koji zapravo imam i bez VPN-a. Ne možeš uspoređivat ping prema serveru u Njemačkoj i prema serveru u Hrvatskoj, ali možeš uspoređivati ping prema serveru u Njemačkoj s VPN-om i bez VPN-a. Logično je da ću prema svom ISP-u imati najmanji ping.
Evo ti speedtest bez VPN-a, imam isti ping kao i s VPN-om. Mjereno je prema istim serverima. Po ovome ispada kako se ping nije ni smanjio ni povećao već je onaj koji zapravo imam i bez VPN-a. Ne možeš uspoređivat ping prema serveru u Njemačkoj i prema serveru u Hrvatskoj, ali možeš uspoređivati ping prema serveru u Njemačkoj s VPN-om i bez VPN-a. Logično je da ću prema svom ISP-u imati najmanji ping.
Hah....pogledaj. Nije isto imati link sa njemačkog servera na njemački server i ići direktno na njemački.
Imam ping barem 1.75x na VPNu.
Hah....pogledaj. Nije isto imati link sa njemačkog servera na njemački server i ići direktno na njemački.
Imam ping barem 1.75x na VPNu.
Možda ima nekakve veze što si ti na bakrenoj parici, a ja na optici.
VPN povećava ping. :D
Pa znam da povećava, ali eto, meni isti prema Njemačkoj.
Nije loše za prvu pomoć. Još bolja stvar je Opera VPN aplikacija za mobitele. Isprobajte
.. dugo je trajalo, bar kod mene .. vpn ne radi, tocnije svako malo "VPN is temporarily unavailable.Opera is resolving the problem" pa "the vpn location is unavailable at this location, please select a new one below" .. naravno ni jedna lokacija ne radi kako treba, kao spoji se i bude plavo, pa se odspoji i bude zuto, u tom svemu je surf gadno usporio .. steta
ima jos netko slicnu situaciju?
unaprijed zahvalan!
Meni i dalje sve radi kako spada. Probaj reinstalirati preglednik.