Četverojezgreni?
Samsung bi ove specifikacije trebao i službeno potvrditi u Barceloni na 2012 Mobile World Congressu, a Apple ima dovoljno vremena razmišljati o odgovoru, najvjerojatnije u obliku tužbe i zabrane prodaje.
-------------
fenomenalan ali i realan zaključak
Četverojezgreni?
Da, najavljena je proizvodnja, koliko znam, od nVidije, ali lako moguće da i Samsung ima nešto takvo u razvoju.
Btw. ove informacije su glasine, na temelju postova što ih je jedan "Anonymous" napisao na 4chanu, pa lako moguće da nisu istinite...
Većina ima smisla osim ekrana. Takva rezolucija je malo vjerovatna, prije će biti 720p i 16:9 ekran kao dosada.
A što se tiče quadcorea trebao bi na tablete još u ovoj godini ako se ne varam.
Citam tekst koji je sve do samog kraja odlican i onda na kraju ostanem paf. Pobogu kakve veze ima apple i appleove tuzbe, sa samsungom i nadolazecim GSIII?
Zar se u svakom hebenom clanku koji ima veze sa mobitelima i tabletima, mora spomenut apple, pa makar se clanak radio o samsungu, HTC-u, il nekom desetom?
I usput cisto sumnjam da su ovo bas tocne specifikaciie.
Ta rezolocija nema smisla, omjer stranica je 5:4, tako da je puno vjerojatnije da će bit 720p.
Do koje veličine oni misle ići s tim ekranima. Po meni je sve preko 4inch preveliko.
Nismo svi modni mačići pa da nosimo torbice.
Citam tekst koji je sve do samog kraja odlican i onda na kraju ostanem paf. Pobogu kakve veze ima apple i appleove tuzbe, sa samsungom i nadolazecim GSIII?
Da bolje pratiš zbivanja znao bi da ima veze. Apple igra prljavo kad Samsung izbaci konkurentan proizvod.
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaao :P jedva da su dvojezgreni, i sad ce samsung ugraditi 4 jezgre, nadmašiti retinu i sve navdeno, ma daj molim te, mislim mozda u budunocsti, ali i za njih nebi imalo smisla, tek sad je stigao sII :P
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaao :P jedva da su dvojezgreni, i sad ce samsung ugraditi 4 jezgre, nadmašiti retinu i sve navdeno, ma daj molim te, mislim mozda u budunocsti, ali i za njih nebi imalo smisla, tek sad je stigao sII :P
A iduća godina je u prošlosti?
Izlazi početkom godine? To bude znači kakvih 6-8 mjeseci od Galaxija II. Takva politika štancanja top modela mi se ni najmanje ne sviđa, isto ko i HTC (dobro oni su gori).
U svakom slučaju jako mi se sviđaju specifikacije, pogotovo kamera. Ak su glasine istinite mogo bi ga uzet sljedecu jesen kad mi ugovor istekne.
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaao :P jedva da su dvojezgreni, i sad ce samsung ugraditi 4 jezgre, nadmašiti retinu i sve navdeno, ma daj molim te, mislim mozda u buducnosti, ali i za njih nebi imalo smisla, tek sad je stigao sII :P
A iduća godina je u prošlosti?
a lol, zabrijal sam si da ce ove godine izaci, sry my bad :)
Da bolje pratiš zbivanja znao bi da ima veze. Apple igra prljavo kad Samsung izbaci konkurentan proizvod.
Dakle da jos jednom pitam. Kakve veze appleova tuzba Samsungovog Galaxy taba 7.7, ima sa predstavljanjem Samsungovog galaxy S III?
Meni ove specifikacije djeluju jako napuhane i nerealne.
Smješno je kada određene tvrtke u svojim uređajima koriste dvojezgrene procesore, a software optimiziraju tako loše da im je fluidnost manja nego na uređajima sa jednojezgrenim procesorima.
Koja je svrha četverojezgrenog procesora ovdje?
Ne prebacuju se na nvidine, napraviti će svoj vlastiti čipset.
Smješno je kada određene tvrtke u svojim uređajima koriste dvojezgrene procesore, a software optimiziraju tako loše da im je fluidnost manja nego na uređajima sa jednojezgrenim procesorima.
Ista svha kao i dvojezgrenog. Ako ti ne treba nemoj kupovat i amen.
Niti sam apple hater niti fanvoy, al ovo svakotjedno poticanje na forumasko prcanje, je doista djetinjasto i glupo.
I BTW Hardwerska potkovanost sluzi samo klincima u skoli koji se medusobno prepucavaju oko toga ciji je veci i jaci. Svak iole ozbiljan korisnik ni nezna sta mu se nalazi unutra, a kamoli da se hvali sa time pred svojim kolegama.
Sto pak se tice ovog uredaja, osobno bi vise volio da ostane na 4,3" i povecaju samo rezoluciju. Quadonja ce vijerojatno bit unutra, no cisto sumnjam da ce kucat na 2Ghz. I na kraju krajeva, najvise me zanima kakva ce situacija bit sa baterijom?
Samsung bi ove specifikacije trebao i službeno potvrditi u Barceloni na 2012 Mobile World Congressu, a Apple ima dovoljno vremena razmišljati o odgovoru, najvjerojatnije u obliku tužbe i zabrane prodaje.
-------------
naravno i uz njih sam. zato sto ce sigurno kopirati iphone 5 kao i svaki galaxy prethodne iphoneove mobitele,
Izlazi početkom godine? To bude znači kakvih 6-8 mjeseci od Galaxija II. Takva politika štancanja top modela mi se ni najmanje ne sviđa, isto ko i HTC (dobro oni su gori).
U svakom slučaju jako mi se sviđaju specifikacije, pogotovo kamera. Ak su glasine istinite mogo bi ga uzet sljedecu jesen kad mi ugovor istekne.
To se zove razvoj tehnologije. HTC praktički izadje iste modele, dok Samsung napravi ipak radikalnije izmjene.
Ice cream bi trebao imati support za 'buttonless' kao što ima honeycomb, što znači da bi mogli zadržati dimenzije SGS II i sličnih a s većim ekranom. A što se tiče baterije najbolje je sačekati Note ili novi Nexus, oni će imati HD AMOLEDe pa će biti zanimljivo vidjeti koliko troše baterije. Quad CPU bi trebao u teoriji trošiti jednako ili manje ako se ne varam. Jer Dual Core manje troši nego single core.
-------------
naravno i uz njih sam. zato sto ce sigurno kopirati iphone 5 kao i svaki galaxy prethodne iphoneove mobitele,
Odi trollaj negdje drugdje.
Po svemu navedenom, izgleda da cu u dzepu nositi mikrovalnu pecnicu, a ne mobitel.
Dvojezgreni još ima smisla, sada će postat standard i ako se uzima mobitel na pretplatu 2 godine, bolje je na duže staze uzet mobitel sa dual core procesorom.
Quad je već pretjerivanje.
Vraćamo se u prošlost kad su se mobiteli nosili na leđima kao ruksak...
Nokia 3310
FTW!
Pa tek sam kupio SGS 2.
Taman, pričekaju dok mi ugovor istekne, cca 2 godine pa da ga ubodem
Btw. specifikacije bile one glasine ili ne zvuče jako jako primamljivo.
Samo, imaju li adekvatrno rješenje za bateriju?
EDIT: nisam pažljivo čitao. Ovo će trebati minimalno 2000 mAh da izdrži jedan dan
Ice cream bi trebao imati support za 'buttonless' kao što ima honeycomb, što znači da bi mogli zadržati dimenzije SGS II i sličnih a s većim ekranom. A što se tiče baterije najbolje je sačekati Note ili novi Nexus, oni će imati HD AMOLEDe pa će biti zanimljivo vidjeti koliko troše baterije. Quad CPU bi trebao u teoriji trošiti jednako ili manje ako se ne varam. Jer Dual Core manje troši nego single core.
Dakle to. ↑
Ne znam što ste se svi uskokodakali oko toga. Tko želi quad core, uzet će quad, tko ne želi - neće. Ne znam jeste li primjetili, ali npr. igre na tabletima/smartphoneima izgledaju sve bolje i bolje, dostigli su razinu kompjuterskih igara od prije par godina. Također, ti uređaji postaju sve jači i jači i mogu se spajat na masu drugih uređaja tipa ekrani tj. televizije. Dakle, moćna prijenosna konzola u 4.x".
Dalje, quad je logični evolucijski slijed. Baš kao i kod PC-ja. Dual Core je sasvim dovoljan za veliku većinu ljudi, no ima ih i kojima je potreban quad.
Dalje, u trenutnom Bugu (ili onom prošlom) imate dio o tim procesorima, gdje vam lijepo piše da dual core troši manje ili jednako snage kao neki single-core istog takta. A puno je jači. Plus, Exynos u SGS2 na 500mHz je neusporedivo brži nego Snapdragon na 500mHz u Desireu. Znam, jedan malo blesav primjer, ali eto ga tu...
Dalje, quad core je preseravanje? Je li i six-core na PC-ju preseravanje? Pred kime bih se ja mogao preseravat s ovim dual-core u SGS2? Pred nekim "non-geek" vlasnikom iPhonea? Koliko je to njemu važno? Pred nekim geekovima? Koliko je to njima važno?
O'ladite malo od tog silnog pljuvanja, radije se divite napretku tehnike. Da vam je netko prije 3 godine rekao da ćete vidjeti dual, quad-core mobitele s 1, 2 GHz biste li mu vjerovali?
Meni je to zapanjujuće, što je postignuto na tom području u zadnjih par godina i nije mi jasno zašto pljujete po toj tehničkoj evoluciji...
Zar ne možemo normalno raspravljati o tehnologiji? Ovako za sve možeš reći "Ako ti ne treba nemoj kupovati."
LOL meni se čini kao da idemo u krug...
Mobiteli koji su nekada bili poprilično veliki, postajali su sve manji i kompaktniji i služili su za osnovne stvari za koje i služe mobiteli. E onda su došli smartphoni i pravi mobiteli su izumrli, a smartphoni postaju sve veći i veći dok ne dođu do razine tableta. Laptopi će izumrijeti, a tableti će doći do razine laptopa. Zatim će se opet pojaviti potreba za malim i prijenosnim uređajem sa jakom baterijom koja izdrži tjedan dana i više te će opet doći mobiteli i tako u krug...
Ovo je samo moje viđenje.
ja da sam vlasnik bug.hr-a na kraju svakog članka bi spomenio apple, jer to jednostavno donosi klikove i onda to lako prezentiraš kao svoj marketinški adut ...'pogledajte molim vas koliko imamo klikova dnevno'. to je jednostavno tako. bilo bi upola manje komentara da nema riječi 'apple'
40% ljudi komentira temu članka, 30% ih komentira apple, 20% komentira ove što komentiraju apple i 10% komentira bezveze kao ja.
*on topic: ovaj telefon iz naslova je jači od sva tri moja PC-ja