Novi iPhone - besplatno!

poruka: 84
|
čitano: 20.788
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi iPhone - besplatno!".
14 godina
Novi iPhone - besplatno!

Kaj da vam velim, bio na iphone 4s dvi godine i eto ove godine u 5 misec sam odlucio uzeti htc one. Da vidim i ja taj android mocni ne. :).

Uglavnom nisam zadovoljan. Ne radi to kak treba i tu i tam laga dok a sa obzirom na hardwer nebi smilo lagat, u biti do OS-a je.

Zao mi sto sam bacao lovu na taj mobitel, puno sretniji bih bio da sam ostao na iphone. Jednostavnost, brzina, pouzdan. Nist od ovog nema HTC one a meni najbitnije stvari.

Ostat cu jos koi misec na HTC al najvjerojatnije cu uzet 5s kad izadje i nikad ali bas nikad se necu vracat na android.

Iphone ima sve sto ti treba i meni osobno je prevelik HTC za nosat u djepu. Iphone mi nekak taman. :)

Premda nemogu reci da je bas toliko los HTC, odlican ekran, zvucnici vanjski, meni cak i kamera pase al eto, nije to to. Apple je nekak premium za mene.

Tocno ono sta treba prosjecnom korisniku.

Za trijumf zla dovoljno je da dobri ljudi ne cine nista.

1 3 hvala 0
14 godina
Re: Novi iPhone - besplatno!
Tanen kaže...

Iphone je lijep komad tehnike, ali ali ali...bluethooth radi samo i isključivo sa drugim iphoneima, slike i glazbu je katastrofa za prekopirati na PC. Samo ove dvije stavke, bluethooth i slike su mene osobno dovoljno izmasirale(iztraumatizirale) da više NIKAD ne želim čuti za iphone.

Ne znam kakav iPhone ti imas, ali mojeg windowsi automatski prepoznaju i otvore folder sa slikama cim ga spojim. Tesko da moze biti jednostavnije.

Bluetooth nisam nikad palio na iP, ali eto, frend mi ima jedan uparen sa nekakvim noname kineskim radiom u autu i radi normalno, tako da bih se usudio reci da pises bedastoce. Sto se tice muzike, treba napraviti par klikova prek iTunesa, ali slazem se, i mene to zivcira :)

ontopic - Gdja. i ja imamo doma trenutno dva HTCa, dva BBa i 4s. Naravno da se HTC i BB nisu nikad makli sa mrtve tocke glede automatske instalacije novog OSa (custom romovi i JB me ne zanima), dok je 4s vec dobio dvije nove verzije. Nista posebno, ali covjeka veseli :)

- i da, nas 4s je radio odlicno sa 7., downgradean je radi kompatibilnosti sa nekim specificnim (custom) poslovnim aplikacijama, ali zbilja odlicna optimizacija za "stare" uredjaje. Jos da je ekran veci pola incha... ;)

17 godina
U pustinji je sve fatamorgana.
Osim lavova.
13 godina
neaktivan
Novi iPhone - besplatno!

Drugim rijecima, sve od iPhonea 4 Apple nije napravio nista hardverski zanimljivo. :)

http://igrali.com

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi iPhone - besplatno!

Just sayin...

Moj PC  
3 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
ksoric kaže...
...

Sindrom 24sata uzima previše maha.

...

Ne mogu se ne složiti. Npr. samo rečenica iz osvrta: "Od onih beznačajnih, ali estetskih revolucionarnih, poput genijalnog privida paralakse prisutnog na početnim ekranima, ali i u situacijama kada je to zbilja totalno nebitno, ali efektno do jaja..."

Huh? {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
Mortis-Ex-Machina kaže...

Just sayin...

Idiotski su ovakvi komentari...evo i ja ću just say...

Swedish latin super funk.
13 godina
protjeran
Mortis-Ex-Machina kaže...

Just sayin...

Malo je slika lose odradjena. Fali treca strana, jailbreak zajednica koja je glavna odgovorna za vecinu tih 'izuma' sa te slike. Onda je android te tweakove pokupio, tek onda slijedi apple. Just sayin...

14 godina
vlad0 kaže...

Ne mogu se ne složiti. Npr. samo rečenica iz osvrta: "Od onih beznačajnih, ali estetskih revolucionarnih, poput genijalnog privida paralakse prisutnog na početnim ekranima, ali i u situacijama kada je to zbilja totalno nebitno, ali efektno do jaja..."

Huh? {#}

Ne brini, u sljedecem razredu ces uciti citanje sa razumijevanjem, pa neces morati Huhati vise :-)

Mada nebitni, meni su skroz zgodni novi efekti (mozda ne bas do jaja ali blizu :-) ). Mozda jesu sareni, ali valjda u mojim poznijim godinama postajem sentimentalniji prema vrtic-sarenilu :)

15 godina
neaktivan
mcf kaže...

Ne brini, u sljedecem razredu ces uciti citanje sa razumijevanjem, pa neces morati Huhati vise :-)

Razjasnimo nešto. Jedno je pročitati autorove riječi s razumijevanjem. Nešto posve drugo zapitati se nakon toga... Radi li se možda o tek prično lošem rezultatu pretjeranog lizanja LSD markica (i to blago rečeno).

Ovakav stil pisanja je posve neprimjeren onome što inače zovemo "profesionalno novinarstvo". Pa čak i ako se radi o osobnom stavu. Općenito govoreći, u bilo kojoj profesiji poželjno je zadržati određenu distancu. Ona nam omogućava da objektivno sagledamo stvari, primjereno reagiramo i ne izgubimo pritom mukomstečeni kredibilitet. Stoga novinarstvo nikako ne bi trebalo biti iznimka - već primjer.

Ne govorim pritom o stvarima poput "slobode izražavanja", "umjetničke slobode" i sl. Što se mene tiče: neka se svatko zabavlja kako najbolje zna; sve dok pritome ne šteti drugima.

Problem leži u tome što (barem meni osobno) jezične konstrukcije poput ovih u tekstu izazivaju instantno podizanje želučane kiseline. S obzirom da to, u najmanju ruku, povlači potrebu za kritikom (akcija-reakcija) odvojio sam nešto energije baš za to. Tako da slobodno možeš shvatiti "Huh?" kao kombinaciju šoka, nevjerice i refleksne fizičke reakcije poznatije kao facepalm.

Mislim da ću odsada definitivno izbjegavati beznačajne osvrte na Bugu neko vrijeme. Ako ne postoji nešto doista revolucionarno u njima, ono "nešto" vrijedno divljenja... Onda su i pretpostavke o genijalnosti autora, teme ili stila pisanja vrlo teško obranjive. Logičan zaključak: tekstovi tog tipa su, kad se podvuče crta, posve nebitni. Priznajem da sam si sam kriv što sam progutao udicu i pročitao članak. Ali sada radije idem biti efektan do jaja negdje drugdje. Bazinga. {#}

14 godina
vlad0 kaže...
...

Problem leži u tome što (barem meni osobno) jezične konstrukcije poput ovih u tekstu izazivaju instantno podizanje želučane kiseline. S obzirom da to, u najmanju ruku, povlači potrebu za kritikom (akcija-reakcija) odvojio sam nešto energije baš za to. Tako da slobodno možeš shvatiti "Huh?" kao kombinaciju šoka, nevjerice i refleksne fizičke reakcije poznatije kao facepalm.

...

(offtopic)  Tja, to je ipak stvar subjektivnog ukusa. Meni su osobno, u moru lose prevednih ili suhoparnih fact-based tekstova ipak drazi povremeni osobni stavovi, makar i spominjali koje jajce ili sadrzali sumnjivu elipsu.

(ontopic) Glede doticnog clanka, ipak je ispunio neke osnove novinskog clanka - tko, kako, zasto te informacija - sve je na broju. Novi efekti su beskorisni, nisu produktivni ali dobro izgledaju i manje vise rade na svim verzijama iPa :)

16 godina
odjavljen
vlad0 kaže...
<njam>

Što bi ti izdvojio kao glavni (u kratkoj rečenici) problem Petricevog teksta?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
Tonči kaže...
vlad0 kaže...
<njam>

pa to što govori pozitivno o vladi omraženom iphoneu

Potpis!
16 godina
odjavljen
Ezio kaže...
Tonči kaže...

pa to što govori pozitivno o vladi omraženom iphoneu

Moguće, da... No, ne vjerujem. Kako je uopće moguće i koja je svrha u mržnji prema telefonu?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 16:58 (Tonči).
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ako već moram odabrati nešto onda: nepotrebno forsiranje botox-humorističnog tona koji se provlači kroz cijeli članak.

Ja se nalazim u taboru mrkih, balkanskih cinika i nikako, ali nikako mi ne sjedaju izrazi poput npr. "...opako kicka ass...".

16 godina
odjavljen

Znači, tebi se od svega zapravo ne sviđa Petricev vokabular? Zašto to ne komentiraš u temi koja je tome namijenjena (ako ne postoji, otvori je), a ne da si ovdje off-topic?

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Znači, tebi se od svega zapravo ne sviđa Petricev vokabular? Zašto to ne komentiraš u temi koja je tome namijenjena (ako ne postoji, otvori je), a ne da si ovdje off-topic?

Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Novi iPhone - besplatno!"

Način na koji je nešto napisano je također esencijalni dio sadržaja. Možda čak i važniji od pukih podataka. Kako je onda off-topic komentirati upravo to?

P.S.

Nemam nikakvih problema sa sviđanjem ili nesviđanjem korištenog vokabulara. Problem vidim u konstrukciji / stilu pisanja. Dao sam svoj komentar i nemam što više posebno nadodati na to.

16 godina
odjavljen
vlad0 kaže...
Tonči kaže...

Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Novi iPhone - besplatno!"

Način na koji je nešto napisano je također esencijalni dio sadržaja. Možda čak i važniji od pukih podataka. Kako je onda off-topic komentirati upravo to?

P.S.

Nemam nikakvih problema sa sviđanjem ili nesviđanjem korištenog vokabulara. Problem vidim u konstrukciji / stilu pisanja. Dao sam svoj komentar i nemam što više posebno nadodati na to.

Ne razlikuješ sadržaj i formu. To nije dobro niti korisno. Umjesto da komentiraš formu članka (što bi radio na nekom jezičnom ili književnom portalu), možeš pribjeći logičnijim komentarima o iOS-u 7 i iPhoneu.

12 godina
vlad0 kaže...
Tonči kaže...

Ako već moram odabrati nešto onda: nepotrebno forsiranje botox-humorističnog tona koji se provlači kroz cijeli članak.

Ja se nalazim u taboru mrkih, balkanskih cinika i nikako, ali nikako mi ne sjedaju izrazi poput npr. "...opako kicka ass...".

Ja sam si uvijek zamišljala da su Let3-ovci na ajfonu :-D

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ne pitaš mene, ali ipak ću blebetati, meni je najveći problem naslov. Čovijek bi pomislio da je neko djeljenje telefona u điru, a kad ono, ako već imaš iPhone i nadogradiš ga dođe ti kao da si ga zamjenio za novi.

Ovako samo naslov mami klikove bezveze.

16 godina
odjavljen

Pa valjda ne živimo u društvu koje je toliko "debilno" da ne podnosi malo stiliziranja u naslovu i tekstu... Mislim, dajte dođite k sebi s tim. Za strogo činjenično listanje informacija, slobodno možete čitati Reuters. Ovo je čak i kolumna, dakle tekst koji može biti i bajka ako autor želi. Upravo dosadu ubija malo stila, malo hiperbole, malo šale i bez uštogljenosti. 

Kako bi članak po tebi izgledao? Kao haiku neki?

iPhone 5C isti kao 5

iPhone 5S malo bolji

iOS7 svugdje dostupan

ne trebaš kupit novi

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 21:58 (Tonči).
16 godina
Novi iPhone - besplatno!

Pa iskreno, nije baš neki doživljaj novog iPhonea, barem ne na običnoj četvorki.

Animacije su osjetno sporije, važniji eyecandy uopće ne radi na četvorci (paralax, dodatni efekti vezani uz transparenciju...).

Jedino što daje neki "novi doživljaj" je možda Safari. Pokušavam dokučiti nešto više od ovog navedenog doživljaja, ali ne ide mi baš. {#}

Svrbi me prst za restore dugmetom.

K
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naši "novinari" su u meni ubili toleranciju na stiliziranje u naslovu. Ostatak nema problema, kolumna je, i što se mene tiče sve pet.

14 godina
Novi iPhone - besplatno!

Igrao sam se jucer malo sa ip 4 obicnim sa ios7 (probao sam osnovne stvari - safari, kameru, mape i tako to, nisam video) i radilo je bez greske, nisam primjetio neki lag. Stovise, radio je fluidnije nego moj desire x (koji je dosta jaci po specifikacijama, ako se ne varam).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice